Psikolojik sorunları olan eş

Nevisahsinamunhasirr

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2022
693
874
Arkadaşlar sorum şu: Psikolojik sorunları olan eş ile iyi günde kötü günde yemin ettik diye devam eder misiniz yoksa kendinizi düşünüp ayrılır mısınız?

Mevzu kısaca şu; eşim biz tanışmadan önce psikyatriye gitmiş ilaç kullanmış ben evlendikten sonra öğrendim sorun yapmadım bunu. Ama evlendikten sonra da kendinde bir takım sorunlar gözlemlediğim için defalarca tedavi teklif ettim kabul etmiyor ve günden güne beni bunaltıyor. Kafasında kurduğu şeylere inanıyor son zamanlarda takmış benden tiksiniyorsun diyor ama tiksinmiyorum, aşırı güvensizlik yaşıyor, evliliğimizin başlarında hep onu aldattığımla ilgili rüyalar görüyordu ( rüyadan sonra da bana tavır alıyordu) şuan görüyorsa bile anlatmıyor gibi gibi pek çok saçma şey yaşıyoruz ve şimdiye kadar hep onu ikna edene kadar dil döküyordum ama artık ben idare edemiyorum laf anlamıyor. Ben psikoloğa gidiyorum psikoloğa anlattım uzaktan teşhis koyulmaz ama tedavi olmalı bu durumun sonu iyi değil dedi. Eşim sık sık boşanmayı dile getirir cevaben ben boşanalım dediğimde ise intihar edeceğini söylüyor. Bir kere de teşebbüsü oldu. Ne yapacağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.

Kotü gün diye tabir edilen gün elimizde olmayan sebeplerden ötürü kötüleşen zamanlardır. Psikolojik rahatsızlığı olup düzeltmek için çaba sarfetmiyorsa gayet şımarıklıktır, kötü gün değildir. Senin akıl sağlığın benim hayatımı etkiliyor nedir yani? Kimse kimseyi sonsuza dek çekemez

Çabası yok ilaç kullanmak istemiyorum gibi bahaneler üretiyor ve ona göre sorun bende

Ailesi devreye girip ikna edemez mi tedavi için bu şekilde devam edemezsiniz. Elinizden geleni yaptığıniza eminseniz vicdanım rahat diye ayrılabilir siniz hayallarde giriyorsa size zarar verebilir.

Ailesi devreye girip ikna edemez mi tedavi için bu şekilde devam edemezsiniz. Elinizden geleni yaptığıniza eminseniz vicdanım rahat diye ayrılabilir siniz hayallarde giriyorsa size zarar verebilir.
Ailesi yok maalesef bu yüzden elim kolum bağlı. Hayatta her şeyi benim hayalden ziyade kafasında kuruyor ve buna inanıyor bir süre sonra

11 Ağustos 2022'de de aynı sorunlardan dolayı, konu açmıştınız. Konuya 2 Eylül 2022'de güncelleme yapmıştınız. Eşiniz sizin istediğiniz yönde davranışlar sergilemeye başlamıştı.

O davranışlar çok uzun ömürlü olmamış ki, sonrasında da farklı konular açtınız. Diğer konularınızı da gözönünde bulundurarak, karşılıklı sorunlarınız var gibi görünüyor.

Artık eşinizle evlilik hayatı yaşamak istemiyorsanız; çocuğunuz da yokken yollarınızı ayırmanız yararınıza olacaktır.

Ben böyle ilişkilerde psikolojik rahatsızlıkların saklanması doğtu bulmuyorum. Yani eşinizin durumu bence tehlikeli, bu takıntıları, kurguları ilerleyebilir. Size zarar verebilir. Çocuğunuz olsa ona bile zarar verebilir. Sonuçta bu bir rahatsızlık. Kendi iradesi dışında olan bir süreç. Tedavide olmuyormuş, düzenli ilaç kullanımı yok, doktor da takip etmiyor. Allah korusun ne diyelim. Allah yardımcınız olsun.

Yerinizde olsam boşanırdım.

Bende doğru bulmuyorum ama evlendikten sonra öğrendim ve sorun yapmadım bunu sonra sorun yaşamaya başlayınca eşeledim biraz ama bişey bulamadım. Teşekkür ederim bende boşanmak istiyorum ama bu sefer de intihar eder diye korkuyorum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…