Esimin ailesi beni hic anlamak istemedi bu surecte, onlar karantina dönemlerinde bile gidip geldiler, gitmiyorum gelmiyorum diye dalga gectiler, sarilip opusmeyi bile surdurduler. Gecenlerde ilk ez disarida bulustuk toplu halde. Bana kalirsa cogu insan dikkat etmiyor. Keske herkes boyle olsa da ben de psikolojik sorunlu oldugumu dusunmesem.Korona olur muyuz bilmem ama tedbiri elden birakmamakta fayda var bence. Size gelelim diyenlere virus belasindan kurtulalim oyle buyrun diyorum ben mesela. Bu surecte kimseyi kabul etmedim alinan alinabilir. Esim sanayide calisiyor,ben de zaman zaman yanina gidiyorum,her cesit insanla karsilasiyoruz gun icinde. Maskeli ve mesafeli olsak da hic evden cikmayan insanlar icin tehlike arzediyoruz diye kimseye de gitmiyoruz. Tum tatillerimiz acik havada oldu bu sene, kalabaliga girmedik,marketten aldiklarimi korona oncesinde de yikamadan kaldirmazdim hala ayni devam ediyorum. Bence olmasi gerekenler bunlardi sadece korona cikinca insanlar ciddiye aldi temizlik isini. Psikolojik tedavilik bir durum yok,anca temizlendi insanlar,umarim boyle de devam ederler
Gayet normal ve gerekli şeyler yaptıklarınız.
Misafir ağırlamak istememekte gayet haklısınız. Hele ki gelenler bu kadar pasaklıysa. Bu dönem hepimizde farkındalık oluşturdu. Ben de önceden marketten aldıklarımı vs silmezdim. Şimdi nasıl yapıyormuşum diyorum.
Eşiniz de sizin kadar dikkat ediyorsa çok darlamayın. Huzursuzluk yaratıp aranızı bozmayın. Azami derecede özeni gösterin artık bulaşırsa da yapacak bir şey yok.
Bir de şunu () kullanmayın , kimde görsem içim parçalanıyor.
Misafir istemiyorsanız çocuklara değil ama anneye söyleyin kabul etmeyeceğinizi. Emrivaki olmuş o tavır eğer ciddi ciddi gelmeyi düşünüyorlarsa. Onun dışında bana garip gelmedi yaptıklarınız. Ben de üstümü değiştiririm, aldıklarımı yıkarım, hoşuma gitmeyen evde yemek yemem vs. Telefonumu eve gelince silerim.. Virüs bitse de böyle gider gibi duruyor.
Haklisiniz emrivaki gibi, babalari goz muayenesi olmus gormede sıkıntı varmış gelemeyeceklermis o yuzden, yarim agiz gelin deyince boyle bir bahaneleri cikti neyse ki. Sonra kizdim kendime niye hayir demiyorsun diye. Hayie diyememek bu hususta genel olarak en buyuk sıkıntım sanıyorum.
Şu ana kadar kapmamanız bundan sonra da kapmayacağınız anlamına gelmez.Normal degil abartili yasiyorsunuz soylediklerinizin hicbirini yapmiyorum calisiyorum maske takiyorum elime sik sik kolonya sıkıyorum eve geldigimde ellerimi yikiyorum bukadar yeterli ayrica virus falanda kapmadik abartmayin he misafir agirliyorum ve gidiyorum
Iyyyy dedim okurken istemsiz. Siz corona dışında bu insanlarla görüşme sağlamayı bence ayak derisi yolmak nedir ya gidip yıkamadan mutfak vs ayy kötü oldum.
Bence sadece korona ile ilgili degil daha cok ustelemeden bir dr a gidin çünkü esiniz disarida pek dikkat etmiyormus bu sekilde sadece sizin dikkat etmeniz yeterli degil kendinizi yiprattiginizla kalirsiniz
Şu ana kadar kapmamanız bundan sonra da kapmayacağınız anlamına gelmez.Belki sadece şanslısınızdır
Haklısınız ben kendi adıma endişelenmiyorum. Yaşım genç bir hastalığım yok. Ama yaşça büyük, yıllardır sigara içen birçok rahatsızlığı olan bazı insanlarla dipdibeyim. Maalesef onların hastalıktan kaçmaktan, yakalanmamaktan başka şansı yok.Bana yazmamissiniz ama alintiladiginiz uyenin benzeri bir yorum yaptim az once
Olay zaten korona kapip kapmamak degil ki , hicbir zaman da bu olmadi , bagisikligi arttirmak onemli , insan psikolojisi bu kadar zayiflarsa bagisikligi da düşer ve korona da dahil pek cok hastaliga kapi acar
Bu kadar onlem yerine , psikolojiyi bozmak yerine herkes bagisikligini arttirip maskesini takip sosyal mesafesine dikkat etse zaten korona bulassa da grip seklinde atlatacak , öldürme oranlarina dair dunya saglik orgutunun aciklamalarina bakarsaniz ne demek istedigim daha anlasilir olur
Bu hastalik hepimize bulasacak , onemli olan bulasmamasi degil öldürmemesi , bunun icin de bol vitamin , temiz hava , probiyotik ve saglikli beslenme sart ve psikolojik olarak da guclu olmak onemlidir bagisiklik icin
Boyle insanlar oldugunu cok goruyorum, o yuzden de bu basligi actim ama kendimi ikna edemiyorum sanirim, ya olursa, sacimi elledim gece agzima girerse, gozume girerse ordan virus kaparsam diyorumİlk ciktigi gunden beri eve alinan hicbir seyi yikamadim , silmedim , eve gelince banyo falan yapmadim , ailem de bu sekilde yasiyor ve korona falan olmadik
Ben sosyal mesafeye dikkat ediyorum , maskesiz dolasmiyorum disari ciktigimda , alisveris sonrasi cantamdaki spreyle ellerimi dezenfekte ediyorum , eve gelince de ellerimi yikayip ustumu degistiriyorum
Bana sizin anlattiklariniz fazla abarti geliyor , cevremde bu sekilde yasayan yok hic korona olan da yok
Koronanin psikolojik zararlari bence cok daha fazla , siz bagisikliginizi arttirip , maskenizi takip hayatiniza devam edin , ben insanin bir seyden bu kadar korkmamasi gerektigini düşünüyorum , korktugu sey mutlaka basina geliyor o yuzden psikolojinizi bu kadar bozmadan vitamin , probiyotik destegi ile bagisikliginizi guclendirin , korona herkesi öldürmüyor bagisikligi düşük olanı öldürüyor
Ve ilave not , kardesim hergun iki bin kisiyle muhatap oluyor , tek yaptigi maske takip ellerini dezenfekte etmek , saglikli besleniyor , vitaminlerini kullaniyor , o bile hastalanmadi
Yapmayin bu kadar kendinize zarar veriyorsunuz , virus bulassa bile bana zarar vermeyecek diye dusunun ve bagisikliginizi arttiracak onlemler alin , en onemlisi buBoyle insanlar oldugunu cok goruyorum, o yuzden de bu basligi actim ama kendimi ikna edemiyorum sanirim, ya olursa, sacimi elledim gece agzima girerse, gozume girerse ordan virus kaparsam diyorum