Psikoloji öğrencileri, mezunları ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Psikoloji hakkında da yeterli araştırma yapmamış olduğunuz belli oluyor o halde. Öncelikle hastanede çalışmak için klinik psikolog olmanız şartı var devlet tarafından ünvan değiştirme sınavı ile aynı kurumda çalışamazsınız yani, psikolojiden mezun olduktan sonra 2 yıllık klinik psikolojide yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Bölümün getirisi kadar götürdükleri de fazla. Bölüm dersleri, bölüm içi seçmeliler, bölüm dışı seçmeliler bazen aşırı can sıkıcı oluyor. Okuyacağınız okul hakkında iyice bilgi almanız bölüm dersleri yeterli olan bir okulu tercih etmeniz gerekiyor. Yoksa hiç bir şey öğrenmeden mezun oluyorsunuz zaten. Psikolog denilince sadece hastanede çalışıyor diye düşünen bir milletiz ama çalışabileceğiniz tonla kurum var. Mezun olduktan sonra hemen çalışmaya başlamak istiyorsanız da kpss b grubundan gireceğiniz sınav ile devlet atamanızı yapıyor. Önce bunları net olarak bilin daha sonra çalışma temposuna ve artı eksilere takılın derim.
+1

Konunuzdaki psikoloji mezunu kişinin olumsuz görüşlerine asla takılmayın. İnsanlar gerçekten çok fazla tahammülsüz. Bir de bu kafalar psikolog olacak ya tahammülsüzlük had safhada. Sanarsınız kendisi iyi bir tıp fakültesinden, mühendislik fakültesinden mezun olmuş, neyi abartıyorsun? Ya zor, yapamazsın, hıı çok biliyorsun üslubu korkunç ya. Okurken sinirlerim bozuldu ve sakinliğinize hayran kaldım:)

NEYSE, bence bu ortam çok sağlıklı değil, siz çalıştığınız kurumdaki psikologlara sorun derim ya da bir hastaneye uğrayıp yoğun olmadığı saatlerde bilgi alın. Bu arada ben de üniversite bırakmış, daha sonra iyi bir üniversitede zor bir bölümden mezun olmuş biri olarak yazıyorum asla gözünüzde büyütmeyin, ki ben sayısalcıyım muhtemelen siz de öyle, sayısalcılar eşit ağırlığı daha iyi yapabiliyor, sıkıntı olacağını sanmam kolay gelsin :)

Arkadaslar konu sahibi kendine bir hedef koymuş.yapabileceğine inanıyor.belli ki kendini motive etmiş.neden hemen tersliyorsunuz ki.psikolog olmak benim de hayalim.ilerde yaparım mutlaka okuyacam diyorum.ama bu bölümü küçümsemek olmuyor ki.bilgi istiyor ayrıntılarını da öğrenmek için.güzel bişey yapmak istediği.umarım bir gün bu hedefini gerçekleştirirsin konu sahibi

Bence hicbir seyin yaşı yok. Enerjiniz ve azminiz varsa yaparsınız. Milletteki bu yaptığı işi yuceltme, en zoruymus gibi gösterme sevdası hic bitmez.
Ki en kotu sartlarda olsa bile yapamamak icin nasil bir sebep olabilir? Ben de 27 yim, fakulte degistirmedim ama istifa edip tekrar sinava hazirlanip bölüm degistirdim. Herkes hedeflerimin yuksekliginden dolayi yapamazsin bosver, o kadar kolay olsa herkes yapardi gibi argumanlarda bulundu. Sadece eşim yapabilirsin dedi. Benim de motivasyonum, 'birileri yapiyorsa ben de yaparim'di. Yuksek lisans da gerekse, atanmasi zor da olsa birileri yapiyorsa onlardan biri siz olabilirsiniz.
Sartlar ne olursa olsun vazgeçmeyin. Istediginiz gibi olsun umarim. :KK37:

Şaşkınlıkla okudum.
Karsinizda 17 yasinda üniversite tercihi yapmak isteyen bir cocuk yok.
Halihazirda universite bitirmis, meslegi olan kocaman bir kadin var.
Kendisine bir hedef koymus, ama basarabilir ama basaramaz.
Nedir bu sen bu is ne kadar zor biliyor musun hede hodolari?
Öncelikli olarak universite okumasi gerekiyor ki kendisi farkinda, merak etmeyin siz mezunlarin yerine gecip bir hastanede ise baslamayacak dogrudan.
Bu is zor emek ister vs deyin anlarim da dupeduz cekememezlik var yahu ayiptir

Eklemek istedim sevgili konu sahibi, uslubunuza, naifliginize, kendinizi ifade edisinize bayildim.
Bence kesinlikle psikoloji uzerine gitmelisiniz.
Mesajlarinizi okudukca abartmiyorum ama bana bir guven geldi, kalkip biraz alanim dışı kitap falan okuyacagim :)
Basarilar diliyorum.

Yolunuz açık olsun. :)
İnşallah ideallerinize kavuşursunuz. :)

Bazı insanlardaki, ben yaptım ama sen yapamazsın tavrını anlayamıyorum.
Yani danışanları falan olsak kazara, kolay mı sanıyorsun hee deyip kapıdan itekleyecek resmen.
Boşverin siz onları. :)

Bu konuda size devamlı muhalefet olup ters yorumlar yazan kişinin gerçekten psikolog olduğuna emin miyiz? Bir psikoloğa göre fazla agresif bence. İşin zorluğu kolaylığı onu hiç ilgilendirmez. Daha internet ortamında yardımı olmaktan aciz, bir de psikolog diye ortada gezip insanlara mı yardımcı olacak? Ne günlere kaldık yahu. Siz bakmayın ona, başarılar dilerim şimdiden.

Psikoloji puanlarına bakayım dedim devlette 30 bin civarı olmuş özellere hiç girmiyorum bile. Çok aman bir zorluğu yokmuş açıkçası kazanmanın.
Ayrıca şuanki nesille sınava gireceksiniz size rakip olmaları bakımından kendi girdiğiniz seneki nesilden daha kolay rakip olacaklarını düşünüyorum.

Siz anladığım kadarıyla kimya bitirip üsütne hemşirelik okumuşsunuz. Bunu da yapabilirsiniz. Kazandıktan sonra gerisi bir şekilde gelir diye düşünüyorum.

image.webp
Teşekkür ederim hepiniz çok tatlısınız :KK200: bana kendimi iyi hissettirdiniz. İyi dilekleriniz için minnettarım.
Eşimde evde yokken ben türev kitabımı koltukaltıma sıkıştırıp babamı ziyarete gideyim :)

ya bir de..
şu anki durumu bilemiyorum iddia etmeyeceğim de..
50-60 puanlarla atanıyordu psikologlar en son 3-4 yıl öncesindeki bilgilerime göre.
üniversite sınavını kazanmak ve üniversite okumak 20-22 yaşındaki gençlere zor görünebilir.
mezun olduktan çalışma hayatına girdikten sonra insan anlıyor.
aslında öğrencilikte ne çok "boş zaman" olduğunu.
planlı olarak neler yapılabileceğini.

ya bir de..
şu anki durumu bilemiyorum iddia etmeyeceğim de..
50-60 puanlarla atanıyordu psikologlar en son 3-4 yıl öncesindeki bilgilerime göre.
üniversite sınavını kazanmak ve üniversite okumak 20-22 yaşındaki gençlere zor görünebilir.
mezun olduktan çalışma hayatına girdikten sonra insan anlıyor.
aslında öğrencilikte ne çok "boş zaman" olduğunu.
planlı olarak neler yapılabileceğini.
Zoru görmeden kolayın kolay olduğu fatkedilmiyor haklısınız. Bende aynını düşünüyorum.
Psikologlar şu an tabiki daha yüksek puanlarla atamıyorlar ama yine de çok uçuk sayılar değil.

Merhaba
Ben de psikolog/araştırmacı kesimindenim :KK31:

Bence yaparsınız, ben unutmuyorum sınıfımızda bizden büyük bir kadın vardı
30u geçikti ve hukuk bitirmişti ama tekrar okuyordu
Bir hocamız 57 yaşında hukuk okumaya başlamıştı, önceden 3 üniversite bitirmiş olmasına rağmen üstelik...

Yani yaparsınız, örnekleri de çok

Ayrıca sizi takdir ettim
Bugünlerde herkes kısa yoldan danışmanlık, yaşam koçluğu falan bunlara girmeye çalışıyor
Bilimden uzak, safsatalarla insanlardan para koparıyorlar resmen yok auraymış, yok sinerji bilmem ne :KK70:

Siz bilimsel olana göz koymuşsunuz ve umarım sizi 4 sene içerisinde meslektaşım olarak görebilirim :KK5:

Ek olarak yüksek lisansa ihtiyacınız yok, hastanede çalışan arkadaşlarımın hiçbirinin yüksek lisansı yok
Ben Klinik Psikolog olmaya çalışıyorum ama tamamen duygusal sebeplerden :confused:
Atamaları cidden zor ama onu söyleyeyim.
Yani Batıda isterseniz ekstra zor

Maalesef mesleğiniz ile ilgili egonuz, mesleğinizin önüne geçmiş.
Mesleğimden önce insanım hanımefendi. Her insan gibi öfkelenebiliyorum. Yazılanların çok rahatça ve mesleğimin hafife alınarak saygısızlık seviyesinde yazıldığını düşündüğümü ve bundan rahatsız olduğum için sert çıktığımı konu sahibine daha önce yazmıştım. Burada herhangi bir ego söz konusu değil. Herkes kendi mesleğini sever benimser ve savunur elbette bunun hangi kısmı ego tam olarak?

Psikolog musunuz ? Öyle çok ihtiyacım var ki psikologa üctetler çok pahalı haftada 200 tl bir de her hafta gitmeliymişim başlarda :KK43:
Devlet hastanesi düşündünüz veya denediniz mi? Ücretsiz olarak psikolojik destek alabilirsiniz :)

Şartlarınız uygunsa vazgeçmeyin ideallerinizden bende 30 lu yaşlardayım üniverste okumak istiyorum hemde çok ama bir çocuk var maddi durum ortada :KK43:
Devlet hastanesi düşündünüz veya denediniz mi? Ücretsiz olarak psikolojik destek alabilirsiniz :)
Biraz araştırdım devlet hastahanesinde pskiyatri var ilaç yazıp gönderiyor

Şartlarınız uygunsa vazgeçmeyin ideallerinizden bende 30 lu yaşlardayım üniverste okumak istiyorum hemde çok ama bir çocuk var maddi durum ortada :KK43:

Biraz araştırdım devlet hastahanesinde pskiyatri var ilaç yazıp gönderiyor
Henüz ülkemizin her yerinde olmasa da hastanelerde psikolog şartı getirilmişti diye biliyorum, çünkü psikiyatri ile psikoloji biraz daha farklı çalışıyor dediğiniz gibi her danışan için ilaca gerek olmuyor

Merhaba meslektaşim belli ki seni de devlet hastanesi temposu bıktırmis ben liseden mezun olur olmaz atandim o arada ayri ayri 2 tane ön lisans okudum hem nöbet hemde okumak çok zor olacak allah yardimcin olsun. Ayrica yaşlanmış degilsin.
Konun hakkında pek bi fikrim yok sadece kolayliklar dilemek için yazdim.
Not bu ünvan değişikliği sinavinda acilan kadrolarda kac tane alim yapiliyor baktin mi? Ben laboratuvar mezunuyum biyolojiye tamamlayayim dedim biyolog 1 tane aliyorlarmis onu görünce vazgectiydim.

Merhaba,
30 yaşında yaşlanmış bir hemşireyim. Devlet hastanesinde çalışmaktayım. Uzun zamandır aklımda olan fikri gerçekleştirmek üzere bu yıl kolları sıvıyorum. Psikoloji bölümü için bu yıl sınava gireceğim. Çalışanlara müsamaha gösteren okullar biliyorum, özellikle onları yazacağım. Zaman öyle de geçiyor böyle de. Psikolojiyi bitirdikten sonra ünvan değiştirme sınavına girip aynı yerde psikolog olarak çalışmaya başlayacağım. Fakat bir de sizlere danışmak istiyorum. Devlet hastanelerinde çalışma şartlarınız, yoğunluğun sizi etkileme derecesi, mesleğin artıları ve eksileri nelerdir. Bilgisi olanlardan yorum alırsam memnun olacağım.

Hanımlar,
sınava girsem mi, psikolog olsam mı diye sorulmamış, konu sahibesi kararını vermiş ve uygulayacak, soruya cevaba odaklanırsanız tartışma çıkmaz.

Konu sahibesi başarılar dilerim, umarım hedefinizi gerçekleştirirsiniz.

Back
X