Psikoloğumun söyledikleri

Hiçbir psikolog böyle bir yorum yapamaz. Bence sizin sorununuz zaten bu; yani ilişkinin sınırlarını çizememek. Nasıl eşinizle karı-koca ilişkinizin sınırları çizilmemiş; psikologunuzla dahi o sınırlar belli değil. O da arkadaşınız gibi konuşuyor sizinle ki bu da hiç profesyonel değil. Psikoterapide asla bir uzman böyle bir cümle kuramaz. İşin hem doğasına hem etiğine aykırı bir kere... psikolog dinler, kendinizi analiz etmenizi sağlar vs vs... ama "aldatılman yakındır" cümlesi anca falcılıkta uygun kabul edilebilir.. bence önce psikoloğunuzu değiştirmelisiniz

Her yazılanı okuyamadım, belki arada söylemişsinizdir,
Eşiniz asker yada polis mi?
Bu paranoyak hal onlarda daha sık görülüyor sanki. Sürekli sevdiklerini kontrol altında tutmak ve çevrelerinin güvenliğini sağlamakla kafayı bozuyorlar.
Sizin tedaviye ihtiyacınız olduğu kadar eşinizin de var...
Bir diğer merak ettiğim konu, lisede öğretmensiniz ve 31 yaşında genç kadınsınız. Herkes teknolojiden vs anlamak zorunda değil ama bir yer-yön bulmak için telefon kullanmak ne kadar zor olabilir? 55 yaşındaki ilkokul mezunu annem catır catır akıllı telefon kullanıyor, haritası, navigasyonu, sosyal medyası, fotoğraf programları vs ile...
Biraz kendinizi geliştirmeye bakın her anlamdaki yeni bir yere taşındıysanız açın bakın nerede ne var, kütüphane nerede, kendi başınıza gezmeye çıkın, iş arkadaşlarınızla bir yerlere gidin, kendinize hayatınıza aktiflik katacak bir hobi edinin. Spor olabilir, bisiklete binin mesela, şehri öyle gezin.. eşiniz de başarabildiklerinizi gördükçe daha az müdahele edecektir bence...

Gittiğiniz psikolog değil de yaşam koçu vs olmasın ? Psikoloji okuyan biri etik kuralları bilir danışanı böyle yargılayamaz yönlendiremez akıl veremez . yok aldatılman yakındır yok eş olamamışsınız vs konuşamaz. Gerçekten hayatınızda böyle koşullar varsa ancak bunu sizin farketmenizi farkındalığınızın artmasını sağlayabilir. Psikoloji lisans diploması varsa bence psikologunuzu tpd ye şikayet edin ve bir an önce psikoloğu değiştirin

Yer yön algım çok kötüdür. Ama elimde navigasyon 300 metre sonra sağa döneceksin derken o kadarını anlayabilirim.
Yada su vasıta ile şuraya gideceksem binmeden önce sorarım.
Biraz insanlara sormayı, konuşmayı, elinizdeki imkanları kullanmayı öğrenin. Süper zeka olmaya gerek yok böyle şeyler için, asgari iletişim ve beceri ile hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

"ben eşiniz korumacı olduğu için sizin bu hale geldiğinizi değil, sizin bu halde olduğunuz için eşinzin bu kadar korumacı olduğunu düşündüm."

evet bunu yapacağım bundan sonra. ilk panikte eşimi aramaya o kadar alışmışım ki. buraya yazıyorum artık kaybolmanın k sinden eşimin haberi olmayacak. teşekkür ederim.

ay yok sadece kaybolma değil benim sorunum. benim sorunum hayatımın ipleriyle ilgili...

başınız sağolsun eşimi kaybetmektense ölmeyi tercih ederim. düşünmek bile kabus gibi. gözlerim doldu şuan. Allah bütün askerlerimizi erlerimizi eşlerimizi sevdiklerimizi korusun

ay yok sadece kaybolma değil benim sorunum. benim sorunum hayatımın ipleriyle ilgili...

Başınız sıkıştıkça birilerine ihtiyaç duyduğunuz için vermişsiniz o ipleri...
İş yerimdeki meseleden eşime ne?
Halledebilirim kendim.
Yada arkadaşımla aramda olan kötü bir şey varsa ben karar veririm ne kadar görüşüp görüşmeyeceğime.
Eşiniz her şeyi söyleme ihtiyacı duymanız garip.
Paylaşımlarınızı gözden geçirin, sonuçlarını düşünüp öyle konuşun bence.

evet asker eşim. size katılıyorum. navigasyonu kullanıyorum sürekli ancak otobüs güzergahları hangisi nerden gelir nereye gider kısmını bilmiyordum burda öğrendim. artık bu konuyu da çözeceğim.

Eşiniz mükemmelliyetçi biri.. ve sizi bıraksa herhangi bi işin üstesinden geleceğinize inanmıyor. O yüzden sizi ebeveyn gibi yönetiyor. Şu otobüs örneğinde bile çok belli. Basit bi şeyi yapamadığınız için çok kızmış ve kabullenememiş. Sanırım kendisi her işinde çok titiz disiplinli bi adam. İnsan bu sebepten 8 aydır görmediği karısına 2 gün küser mi ya.. Meslek hastalığı mı yoksa deformasyonu mu onu bilemiycem ama işiniz zor..

bu ihtiyaç duyma duygusundan kurtulmak istiyorum. kendime güvenmek istiyorum.

çok güzel analiz ettiniz. musluk tamiri için bile 2 saat zaman ayırır ve evde fenalık geçiririm ben. her işi böyle ayrıntılı ve titizdir.

evet asker eşim. size katılıyorum. navigasyonu kullanıyorum sürekli ancak otobüs güzergahları hangisi nerden gelir nereye gider kısmını bilmiyordum burda öğrendim. artık bu konuyu da çözeceğim.
Herhangi bir konu için de kullanın...
Google a yazın...
bayaga 4 yaşındaki çocuk gibi...
...... emniyeti nerede?
Bas çıkanlara bak. İletişim kısmına bak, oradan nasıl gidilir, nasıl ulaşılır diye yazar zaten...
Yada, bilmem ne kombi de ..... hata kodu
Bas tuşa, oku çıkanları.
Bebegimi ilk yıkayacağım zaman kimse yoktu yanımda bebek nasıl yıkanır diye YouTube a yazdım video izledim :)

bu ihtiyaç duyma duygusundan kurtulmak istiyorum. kendime güvenmek istiyorum.
Yakın bir veya bir kaç arkadaşınız, kardeşiniz, abiniz/ablanız yok mu?
En azından arada farklı birilerini arayarak dertleşirsiniz size karışmayacak şekilde birlikte çözüm bulursunuz...

sosyoloji mezunu. aile danışmanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…