selamlar herkese. damdan duser gibi gelmek istemezdim ama 1-2 sey soylemek istedim:
arkadaslar psikolog veya psikiyatrist onerebilir misiniz yazmis bir cok kisi ama lutfen aradaki farka cok dikkat edin. psikolojik sorununuz artik kontrolden cikmamissa, ornegin nefes darligi, gogus skismasi tarzi sizi fiziksel olarak cok zorlayan agir bir durumda degilse once bir psikologla gorusun lutfen. gereksiz yere kendinize ilac yuklemesi yapmayin. psikiyatristler sonuc olarak doktorlardir ve hastaliklari tedavi ederler. sizinki sadece tasa, kaygi, kararsizlik gibi sorunlarsa, bir bozukluk ya da hastaliginiz yoksa bosuna psikiyatriste gitmeyin, psikologa gidin derim.
2. si de klinik psikolog, gunluk hayatta bizim psikolog dedigimiz kisidir aslinda, psikoloji bolumu mezunu herkesin sifati 'psikolog'dur ama gorusme yapan, bizlerin gittigi kisi olmak icin klinik alaninda yuksek lisans yapmis olma zorunluluklari bulunmaktadir. yuksek lisans yapmayanlar, klinik acamayacaklari icin 'danisma merkezi, hayat koclugu' vb sifatlarla yer aciyorlar. bir kisiyegitmeden once hem o kisi hakkinda hastalarinin goruslerini hem de egitim gecmisini sorgulayin lutfen.
ben 1 yil psikiyatriste gittim, ve simdi de psikologi bolumune basliyorum bu yil. aradaki farki, neler yapip yapamayacaklarini cok arastirmam gerekti o yuzden lutfen sizler de dikkatli olun :)
Bende beden algi bozuklugu var galibaonceden hic boyle degildim.artik bu durum beni mutsuz etmeye basladi napsam bilemiyorum.
Merhaba...
Her zaman önerdiğim bir psikoloğum var.Ancak genelde herkes uzak olduğu için gidemiyordu,siz tam yerindesiniz.Hemde ücretsiz.Belediyeye bağlı olarak çalışıyorlar.İkisine de gittim ben,Nimet Hanım ve Nihal Hanım.İlk önce Nimet Hanıma gittim.Oldukça ciddi bir bayandı.Biraz çekiniyordum kendisinden.Sonra aile danışmanına da gitmemi söyledi aynı zamanda.Kardeşim,annem,babamla birlikte gittik birkaç kere nihal hanıma.Sonrada eşimle gittik.Baktım Nihal hanım çok tatlı,çok cana yakın,ona gittim bir süre daha.Şimdi evlendim ve çok uzak olduğum için gidemiyorum.
En sinir olduğum konu insanları hem psikolog yada psikiyatriste yönlendiriyorlar,her insanın sorunları var.Seans ücretleri almış başını gitmiş.Durumu olmayan insanı delirmeye sevk ediyorlar resmen...
Merhaba...
Her zaman önerdiğim bir psikoloğum var.Ancak genelde herkes uzak olduğu için gidemiyordu,siz tam yerindesiniz.Hemde ücretsiz.Belediyeye bağlı olarak çalışıyorlar.İkisine de gittim ben,Nimet Hanım ve Nihal Hanım.İlk önce Nimet Hanıma gittim.Oldukça ciddi bir bayandı.Biraz çekiniyordum kendisinden.Sonra aile danışmanına da gitmemi söyledi aynı zamanda.Kardeşim,annem,babamla birlikte gittik birkaç kere nihal hanıma.Sonrada eşimle gittik.Baktım Nihal hanım çok tatlı,çok cana yakın,ona gittim bir süre daha.Şimdi evlendim ve çok uzak olduğum için gidemiyorum.
En sinir olduğum konu insanları hem psikolog yada psikiyatriste yönlendiriyorlar,her insanın sorunları var.Seans ücretleri almış başını gitmiş.Durumu olmayan insanı delirmeye sevk ediyorlar resmen...
kime gidersiniz bilemem...ama gebze' de psikolog bayram gündüz'ü tercih etmeyin..2 yıl önce kendisine gittim...tevazu altına gizlenmiş kibri ve alaycılığı canımı sıktı...tiksindim resmen..bir internet sitesinde kendisine dair övgülerden etkilenmiştim..ama o yorumları eş dosta yazdırdığına eminim..o tıyniyette biri yetenekli etiketini haketmiyor...
merhaba arkadaşlar,
evliliğim ve eşimle ilgili sorunlar yaşıyorum,1 yıl içinde üzüntü,stres derken....kolesterol,mide bulantısı,tansiyonumda dalgalanmalar,zaman zaman aşırı sinirlilik hissi,... yurmurtalık kistlerii
bu gidişle iyi bir psikiyatrist ve psikolog ile görüşmezsem iyice sağlığım bozulacak. infertilite,kalp damar hastalıkları, mide kanaması kapımda.ne olur bana yardımcı olun arkadaşlar.
merhaba benim evlilik danışmanlığı konusunda yardım almam gerekiyor bu konuda gizem hanımdan yardım alsam iyi bir sonuç alırmıyım sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?