selamlar herkese. damdan duser gibi gelmek istemezdim ama 1-2 sey soylemek istedim:
arkadaslar psikolog veya psikiyatrist onerebilir misiniz yazmis bir cok kisi ama lutfen aradaki farka cok dikkat edin. psikolojik sorununuz artik kontrolden cikmamissa, ornegin nefes darligi, gogus skismasi tarzi sizi fiziksel olarak cok zorlayan agir bir durumda degilse once bir psikologla gorusun lutfen. gereksiz yere kendinize ilac yuklemesi yapmayin. psikiyatristler sonuc olarak doktorlardir ve hastaliklari tedavi ederler. sizinki sadece tasa, kaygi, kararsizlik gibi sorunlarsa, bir bozukluk ya da hastaliginiz yoksa bosuna psikiyatriste gitmeyin, psikologa gidin derim.
2. si de klinik psikolog, gunluk hayatta bizim psikolog dedigimiz kisidir aslinda, psikoloji bolumu mezunu herkesin sifati 'psikolog'dur ama gorusme yapan, bizlerin gittigi kisi olmak icin klinik alaninda yuksek lisans yapmis olma zorunluluklari bulunmaktadir. yuksek lisans yapmayanlar, klinik acamayacaklari icin 'danisma merkezi, hayat koclugu' vb sifatlarla yer aciyorlar. bir kisiyegitmeden once hem o kisi hakkinda hastalarinin goruslerini hem de egitim gecmisini sorgulayin lutfen.
ben 1 yil psikiyatriste gittim, ve simdi de psikologi bolumune basliyorum bu yil. aradaki farki, neler yapip yapamayacaklarini cok arastirmam gerekti o yuzden lutfen sizler de dikkatli olun :)
nerde başlıyorsunuz psikoloji bölümüne