Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

elifsueda cnm ben bişey sormak istiyorum.doktorum bana öle dedi fakat.herkesin aynımı yumurtlama günü.ben 23 günde bir oluyorum adetimi.yumurtlama hesaplayıcıda farklı çıkıyor.

diğer arkadaşları bilmiyorum ama benim prolaktinim 130 civarındaydı. senin prolaktin seviyen benimkinin yanında devede kulak gibi:)))

selam cnm.. benim prolaktinim 37'ydi ama yinede ilaç kullandım.. doktorum verdi, ben dostinex kullandım.. ama bana kalırsa kesinlikle kullanman lazım, çünkü gittikçe artabilen bişey bu..

bende prolaktini yüksek olanlardanım...50-60 lara çıktı şuan dostnex kullanıyorum..10 lara kadar düştü..25 gün önce pko olduğumuda öğrendim...ne yapmam lazım hiç bilmiyorum...

bende prolaktini yüksek olanlardanım...50-60 lara çıktı şuan dostnex kullanıyorum..10 lara kadar düştü..25 gün önce pko olduğumuda öğrendim...ne yapmam lazım hiç bilmiyorum...

pko ile birlikte yüksek prolaktin sık rastlanır.. dostynex düşürür ama zaman zaman tekrar yükselebilir doktorunuz tedaviyi yönlendirecektir zaten..
Benim 650 lere çıkıyor, çocuk yap geçer diyor doktorlar :s Polikistik için artık çocuğun olmaz diyen doktor kalmadı neyse ki..
Ama tabii ben henüz evli değilim, deneyip görücez :)

Benim prolaktinim 600 civarına yükseliyor.. Ama 3-4 kez ilaç verildi evli olmadığım için ve ara ara yükseldiği için. Dostinex ve son olarak Agnucaston kullandım bitkisel bir ilaç, internette gördüğüm kadarıyla daha çok adet düzenleyici olarak veriliyormuş. Ben faydasını gördüm ama ilaçtan sonra tekrar tahlil yaptıramadım. Doktorların eli titriyor nedense tahlil isterken

herkeze merabalar yazdıklaınızı okudum benimde prılaktin sorunum vardı kızkende endometriyozis ten ameliyat oldum ymurtalık kisti sonra evlendim 2yıl çocuğum olmadı doktor doktor gezdim hatta bi dr senin çocuk getirme şansın %40 demişti kanlımın biri tıkalıymış ama pes etmedim farklı bi dr gittim tekrar rahim filmi çekildi sonuç tıkanıklık yok sadce yapışıklık vardı bir tarafta tedavi gördüm olmadı sonra prolaktinim ölçüldü sonuç 150di emar çektirdim bişey çıkmadı 2kutu parlodel kullanmdım hamile kaldım ama 2 aylıkken düşük yaptım 1yıl olmadı tekrar parlodel yine gebelik ve yine düşük sonra karar verdim parlodeli kendim içtim kafayada takmadım düşük doz içtim 25mg 7ayın sonunda tekrar gebe kaldım ve düşmedi çok şükür şu an kızım 8 yaşında ve ikinci kızımada dostinex dedavisiyle hamile kaldım demek istediğim pers etmeyin ve kafaya takmayın hiç ummadığığınız bi anda gebe kalırsınız herşey beyinde bitiyor size tavsiyem en iyi ilaç dostinex ama iki kutu kullandıktan sonra 25 mg parlodelle devam edin çünkü çok hızlı bi şekilde tekrar yükselebiliyor rabbim hepinizi sevindirsin inşallah

selam cnm.. benim prolaktinim 37'ydi ama yinede ilaç kullandım.. doktorum verdi, ben dostinex kullandım.. ama bana kalırsa kesinlikle kullanman lazım, çünkü gittikçe artabilen bişey bu..

anladım canım ozaman ben kullanıyım ya offf doktorlarada güvenemiyom valla artık

ooo senin bayağ yüksekmiş canım ya peki nedeni ne neden bukadar yükseliyo?

arkadaşım prolaktinin çok yükseliyormuş. doktor hipofiz mr çektirmedimi sana ? bu arada bitkisel olarak hayıt tohumu ve civan perçemini önerebilirim. iyi gelir. yani bana iyi gelmişti.. ama ilaçlarını mutlaka kullan...

ben civanperçemini kullandım...ne işe yarıyoo bende hiç bi fark olmadı...

ooo senin bayağ yüksekmiş canım ya peki nedeni ne neden bukadar yükseliyo?
Annemin de yüksek, hem kalıtsal olabileceğini hem de polikistikoverla birlikte çok sık görüldüğünü söylüyorlar...
Normal bir beyin mr ı çekildiği sırada sordum hipofizin bu mr la görülemeyeceğini söylediler. Endokrin doktorum ise polikistikover için basit kan testleri istediğimde bile yüzüme tükürür gibi bakıp, ben senin tanını bilmiyor muyum dedi.. Ben anlayamıyorum bu insanlar normal üniversite okuyanlardan 3-4 fazla uzmanlık alınca nasıl bu kadar insanlıktan çıkıyorlar..
Adana'da gitmediğim kadın doğumcu kalmadı, henüz evli olmadığım için fazla takmamaya çalışıyorum. Gebelik düşündüğümde yine düşmez mr çektiricem.

Teşekkür ederim.. Polikistikover için kullandığım doğum kontrol ilacı ve farlutal benzeri ilaçları bıraktırdılar. Doğum kontrol ilacı memede kitle yapabildiği için. Bitkisel desteklere yönelmem gerek zaten ama ondan da korkuyorum..

Son düzenleme:

demek ıstedıgımı yanlıs algılamıssın.bende kendılıgınden yukselmedi.kullandıgım haplardan sonra cıktı,yoksa durduk yere de yukselen bı hormon.yanı bazı haplar tetıklıyor.oncekı yazımı okursan görürsün orda stres kaynaklıda olabılır yazmıstım gözunden kaçtı herlade,merak etme bunun uzerıne çok arastırma yaptım başıma geldıgı için.

Son düzenleme:
elifsueda cnm ben bişey sormak istiyorum.doktorum bana öle dedi fakat.herkesin aynımı yumurtlama günü.ben 23 günde bir oluyorum adetimi.yumurtlama hesaplayıcıda farklı çıkıyor.

canım genelde 14.gündür yumurtlama tarıhı.ama duzensızse degısır.ama senın kı duzenlı baksana.

kizlar benim prolaktinim yine yukselmis 96 olmus bu yuzden yine gebelik olusmadi oysaki toplam yedi tane yumurtam olusmustu doktorum coklu gebelik bekliodu olmadi tekrar ilaca basladim prolaktin den baska bir sorunum yok bu hormonla basim belada.

kizlar benim prolaktinim yine yukselmis 96 olmus bu yuzden yine gebelik olusmadi oysaki toplam yedi tane yumurtam olusmustu doktorum coklu gebelik bekliodu olmadi tekrar ilaca basladim prolaktin den baska bir sorunum yok bu hormonla basim belada.

ne başa bela bi hormonmuş bu yaaaa! gitmek azalmak bilmiyo lanet şey
acaba benimde yine yükseldi de,o yüzden bi engel falan mı oluyo diye düşünmeye başladım :44:

senin en son ne zaman düşmüştü cnm,tekrar çıkmadan önce?

fiancee, benim de birçok hormonumda problem var, dahiliyenin istedikleri tahlillerde çıkmıştı, kendileri endokrine yöneltti. devlette endokrin uzmanı pek bulunmadığı için(benim de zaman sorunum var), ben özelde endokrine gidiyorum. belli aralıklarla dahiliyeden eski sonuçlarımı(hormon ve mr) götürerek ve endokrin dr umun istediği ek hormonları gösteriyorum, hepsi yazdı tahlilleri. hiç sorun yaşamamıştım. istersen sen de dahiliyeye testleri yaptır, endokrin dr una sonuçlarını göster.

adenom tespiti, hipofiz mr ' ı ismiyle isteniyor. mr da çekim yapılırken ortada geliyorlar, damardan ilaç veriyor, çekime devam ediyorlar... ilaçlı hipofiz mr ı da deniyor. normal beyin mr ı nasıl çekilir bilmem ama, ilaç verilmiyorsa, hipofizi göremezler gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…