• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

cnm oncelıkle tsk ederım msj ıcın. bnde 1.5 yıl dostınex kullndım ama gebelık ıcın parledola gecrdı doktorum ve bunla hamıle kalmalısın dedı normalde dusmustu ama yıne yukseldı :(

bnde once dostınex snra parledola gectım ama dozunu arttrdık dussun dıe bnde bebıs ıstyrum :( rabbım tez zmnda verır ıns hepımıze kızlar:nazar:

bendede aynı sorun var prolaktınım 39.11 cıktı 3 ay falan adet olmadım ama ılacı kullandım 2 ay oldu duzenlı olarak 28 gunde bır olmaya basladım dusmus mudur acaba :26: bebısım olsun ıstıyorum, hayırlısı..

Son düzenleyen: Moderatör:
eger adet olmaya basladıysan dusmustur cnm, cnkı bnde pro yuksekken adet oluyodum ama cok az ıyıce dustugu ay asırı kanamam olmustu bnmde uzun zmndır dusmustu ama ılac degstrınce yenıden yukseldı yaa :( cok degısık bı hastalık sagı solu bellı olmuyo..

Arkadaşlar merhaba benim son tahlilimde TSH (tiroid hormonum) 11.9 (çok yüksek) ve prolaktinim de 65'ler civarındaydı. Okuduğum birçok makalede tiroid hormonu düşürülmeden prolaktinin ilaç tedavisi yapılsa da kesin olarak düşmeyeceğinden bahsediliyordu. Yani prolaktin TSH2a bağlı olarak da yükselebiliyor ve Türkiye'de hipotiroid çok yaygın. İçinizde aynı zamanda tiroidi yüksek olan varsa yazabilir mi, ya da baktırdınız mı tiroidinize...

eger adet olmaya basladıysan dusmustur cnm, cnkı bnde pro yuksekken adet oluyodum ama cok az ıyıce dustugu ay asırı kanamam olmustu bnmde uzun zmndır dusmustu ama ılac degstrınce yenıden yukseldı yaa :( cok degısık bı hastalık sagı solu bellı olmuyo..

ayy inş dedıgın gıbıdır cnm.. pekı senın bebısın oldu mu yoksa varmıydı?

merhaba kızlar

bende gecen hafta parlodel kullanmaya basladım.adetlerım onceden 22 gun 28 gun 35 gun olarak hep degısıyodu.goguslerımden sut fln gelmıyodu.sadece adetım duzensızdı.kanamam az olmuyodu normaldı kanamam.sımdı parlodelle beraber kanama oranım degısır mı az ya da cok gıbı? benım 30.50 cıkmıstı parlodel.eger bu ay bı sonrakı adetıme kadar prl duserse hamıle kalma ıhtımalım war mı sızce ? cunkı genelde kullananlar 2.ya da 3.ay hamıle kalıyolar.ılk ay kalanları nadıren goruyorum.

Arkadaşlar ben 2003 den beri prolaktun tedavisi görüyorum kuşlar korktuğunuz gibi bir hastalıklı değil bence yani bu kadar ciddiye almayın çünkü fazla önemsememek strese sebep oluyor stres de hormon yükselmesine burda okuduğum yorumlara göre çoğu çocuk olmama korkusu yaşıyor inanmayın kuşlar doktorlara diyeceğim bana çoğunuz kızacak belki ama ben evliyim 6 yasinda da bir oğlum var ki bekarken hem kadın doğum hem endokrin gözetimindeufuk doktorlar tarafından çünkü hormon sevigen 120 lerdeydi hep doktorlarin dediği çocuğun olmaz olursa da tedaviyle olur diyorlardı ama kızlar dostinex kullanırken bir ggecelik kaçamak dan hamile kaldım hiç beklemediğim icin hazirda değildim çok şükür ama şimdi bir tane yakışıklı oğlum var canlarim takmayin kafanıza bunu bende ademin da var ama artık kontrele bile gitmiyorum sizde öyle yapın demiyorum ama stres yapmayın en büyük ilaç bu allah isterse ol derse olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar ben 2003 den beri prolaktun tedavisi görüyorum kızlar korktuğunuz gibi bir hastalık değil bence yani bu kadar ciddiye almayın çünkü fazla önemsemek strese sebep oluyor stres de hormon yükselmesine burda okuduğum yorumlara göre çoğu çocuk olmama korkusu yaşıyor inanmayın kızlar doktorlara diyeceğim bana çoğunuz kızacak belki ama ben evliyim 6 yasinda da bir oğlum var ki bekarken hem kadın doğum hem endokrin gözetimindeydim doktorlar tarafından çünkü hormon seviyem 120 lerdeydi hep doktorlarin dediği çocuğun olmaz olursa da tedaviyle olur diyorlardı ama kızlar dostinex kullanırken bir gecelik kaçamak dan hamile kaldım hiç beklemediğim icin hazirda değildim çok şükür ama şimdi bir tane yakışıklı oğlum var canlarim takmayin kafanıza bunu bende adenomum var ama artık kontrele bile gitmiyorum sizde öyle yapın demiyorum ama stres yapmayın en büyük ilaç bu allah isterse ol derse olur

Arkadaşlar ben 2003 den beri prolaktun tedavisi görüyorum kuşlar korktuğunuz gibi bir hastalıklı değil bence yani bu kadar ciddiye almayın çünkü fazla önemsememek strese sebep oluyor stres de hormon yükselmesine burda okuduğum yorumlara göre çoğu çocuk olmama korkusu yaşıyor inanmayın kuşlar doktorlara diyeceğim bana çoğunuz kızacak belki ama ben evliyim 6 yasinda da bir oğlum var ki bekarken hem kadın doğum hem endokrin gözetimindeufuk doktorlar tarafından çünkü hormon sevigen 120 lerdeydi hep doktorlarin dediği çocuğun olmaz olursa da tedaviyle olur diyorlardı ama kızlar dostinex kullanırken bir ggecelik kaçamak dan hamile kaldım hiç beklemediğim icin hazirda değildim çok şükür ama şimdi bir tane yakışıklı oğlum var canlarim takmayin kafanıza bunu bende ademin da var ama artık kontrele bile gitmiyorum sizde öyle yapın demiyorum ama stres yapmayın en büyük ilaç bu allah isterse ol derse olur

yazını gorunce ıcım rahatlıyo gamzenn canım sıkıldıkca gırıp okuyorum :) ben 4 aydır bebel dusunuyorum ve gecen hafta prl ye baktırdım dr 30.50 dedı cok yuksek degıl dedı.parlodel verdı bana sımdı onu kullanıyorum.ılacı arastırdım genelde bu ılacı kullananlar 2.ya da 3. ayda hamıle kalıyolarmıs.tabı buna ragmen bebegı olmayan bayanlarda war.ben gecen ay adet oldugumda cok kotu olmustum.goguslerım oyle cok acıyodu kı gece yatakta donemıyodum :/ akıntım gıttıkce azalmıstı.bı umut beklıyodum hamıle kalmayı ama adet oldum.we o gun cok canım yandı.bu ay hamılelık belırtılerıne takılmıcam dıye soz werdım kendme.adet oncesı belırtılerın cogunlugu psıkolojık olabılıyo cunkı.31martta adet olmustum ve bu ay 29 nısan ya da 1 mayıs gıbı adet olmayı beklıyorum.15mayısa kadar beklıcem test yapmak ıcın.

arkadaşlar kimse bana cvp vermiyor :(
kafam çok karışık. pko luyum. en son 1 mart tarihinde adet gördüm. adetim geciktiği için 7 nisanda doktora gittim. 23 mm civarında çatlamamış bir yumurtam vardı. doktor benden ne olur ne olmaz diye hcg ve prolaktin testi istedi. prolaktini görünce 1170 mr isticem dedi. sonra hcg 14 olduğu için ilaç falan vermicem 4 gün sonra testleri tekrarlayalım dedi. yeni bir gebelikte prolaktin bu kadar yüksek olur mu? cumayı beklemek cok zor. ilk hamileliğim gelişmediği için kürtaj oldum. umarım tekrar aynısı olmaz. gerçi hamilemiyim acaba ? bilgisi olan var mı? lütfen cvplayın ....

arkadaşlar kimse bana cvp vermiyor :(
kafam çok karışık. pko luyum. en son 1 mart tarihinde adet gördüm. adetim geciktiği için 7 nisanda doktora gittim. 23 mm civarında çatlamamış bir yumurtam vardı. doktor benden ne olur ne olmaz diye hcg ve prolaktin testi istedi. prolaktini görünce 1170 mr isticem dedi. sonra hcg 14 olduğu için ilaç falan vermicem 4 gün sonra testleri tekrarlayalım dedi. yeni bir gebelikte prolaktin bu kadar yüksek olur mu? cumayı beklemek cok zor. ilk hamileliğim gelişmediği için kürtaj oldum. umarım tekrar aynısı olmaz. gerçi hamilemiyim acaba ? bilgisi olan var mı? lütfen cvplayın ....

1170 mi yazdın yanlis mi görüyorum

yazını gorunce ıcım rahatlıyo gamzenn canım sıkıldıkca gırıp okuyorum :) ben 4 aydır bebel dusunuyorum ve gecen hafta prl ye baktırdım dr 30.50 dedı cok yuksek degıl dedı.parlodel verdı bana sımdı onu kullanıyorum.ılacı arastırdım genelde bu ılacı kullananlar 2.ya da 3. ayda hamıle kalıyolarmıs.tabı buna ragmen bebegı olmayan bayanlarda war.ben gecen ay adet oldugumda cok kotu olmustum.goguslerım oyle cok acıyodu kı gece yatakta donemıyodum :/ akıntım gıttıkce azalmıstı.bı umut beklıyodum hamıle kalmayı ama adet oldum.we o gun cok canım yandı.bu ay hamılelık belırtılerıne takılmıcam dıye soz werdım kendme.adet oncesı belırtılerın cogunlugu psıkolojık olabılıyo cunkı.31martta adet olmustum ve bu ay 29 nısan ya da 1 mayıs gıbı adet olmayı beklıyorum.15mayısa kadar beklıcem test yapmak ıcın.

Gerçekten kafana takma cnm bende hamile kalmak istemiyorum şu zamanlarda mesela o streden bile adet olamamisdim bir ay boyunca dediğin gibi tüm belirtiler var neyseki sonrasında oldum adet hayirlisini dile ki gerçekten 30 larda prolaktin sevisiyesi çok değil arkadaşım bilmislik yapmak istemiyorum yanlış anlamayin sakin hatta şöyle geçen sene gazi üniv. Hastanesine kontrole gittim 60 kusurlerde çıktı hoca ilacını kesti dostinex kullanıyordum çok yüksek değil dedi ilacsizda devam edebilirsin dedi o gün bugündür ilaç yok geçen ay 50 'deydi bi tahlil yaptirayim dedim göğsünden hep süt geliyor hiç bitmedi hatta bazen kendimle dalga geçiyorum çocuğu emzirirkrn böyle kesintisiz sutum gelmemisdi diyorum işin şakası hayırlı si diye dua edelim hayırlı si olsun rabbim tüm isteyenlerede evlat sevgisini tatdirsin

Gerçekten kafana takma cnm bende hamile kalmak istemiyorum şu zamanlarda mesela o streden bile adet olamamisdim bir ay boyunca dediğin gibi tüm belirtiler var neyseki sonrasında oldum adet hayirlisini dile ki gerçekten 30 larda prolaktin sevisiyesi çok değil arkadaşım bilmislik yapmak istemiyorum yanlış anlamayin sakin hatta şöyle geçen sene gazi üniv. Hastanesine kontrole gittim 60 kusurlerde çıktı hoca ilacını kesti dostinex kullanıyordum çok yüksek değil dedi ilacsizda devam edebilirsin dedi o gün bugündür ilaç yok geçen ay 50 'deydi bi tahlil yaptirayim dedim göğsünden hep süt geliyor hiç bitmedi hatta bazen kendimle dalga geçiyorum çocuğu emzirirkrn böyle kesintisiz sutum gelmemisdi diyorum işin şakası hayırlı si diye dua edelim hayırlı si olsun rabbim tüm isteyenlerede evlat sevgisini tatdirsin

cok canım ne bılmıslık olur mu sonucta burda hepımız bıdıgımız seylerı paylasıyoruz. evet Allahtan fazla yuksek degıl ama yıne de bu ay olmazsa da en azından oncekıler gıbı o kadar uzulmem sanırım.elbet yıne uzulurum ama daha kolay atlatabılırım.en azından 2. ya da 3. ayda olur dıyorum.. :/

ne diyeceğimi bilemiyorum hiç bu kadar yüksek bir rakam duymadım bu hormonda yanlışlık olma payı varmı acaba inşlaah birşey çıkmaz haberdar ederseniz bizleri seviniriz:50:

Yarin doktora gidicem zaten. Cok korkuyorum. Insallah bisey cikmaz dicem ama bu degerle cikmamasi mumkun degil gibi.bebek istiyorum zaten hcg de 14 cikmis.idrarda da cok silik cikti. Bu degere ragmen hamilelik var midir ki. Ilk hamileligimde dusuk degerliydi.pko oldugu icin gec dollenme olmus. Ama gelismedi kalp atisi bile duymadan kurtaj oldum.

ne diyeceğimi bilemiyorum hiç bu kadar yüksek bir rakam duymadım bu hormonda yanlışlık olma payı varmı acaba inşlaah birşey çıkmaz haberdar ederseniz bizleri seviniriz:50:

bugün tekrar test yaptırdım. prolaktin 1170 den 759 a düşmüş. hcg de 4 gün sonra 14den 25 e çıkmış. doktor büyük ihtimal gebeliğe bağlı olarak yükselmiş dedi. ama gebeliğin akıbeti belli değil. umarım dış gebelik değildir. kimyasal ya da dış gebelik olma ihtimali var. 5 gün sonra tekrar gitcem. :((

bugün tekrar test yaptırdım. prolaktin 1170 den 759 a düşmüş. hcg de 4 gün sonra 14den 25 e çıkmış. doktor büyük ihtimal gebeliğe bağlı olarak yükselmiş dedi. ama gebeliğin akıbeti belli değil. umarım dış gebelik değildir. kimyasal ya da dış gebelik olma ihtimali var. 5 gün sonra tekrar gitcem. :((

bmbm bıldıgım kadarıyla prl hamılelıkte de yukselıyo.ama senınkı kadar yukselıyo mu bılmıyorum.hcg de hamılelık belırtısının alt sınırını 10 dıye bılıyorum.senı tekrar cagırması ıse garantı olsun dıye.eger bır sonrakı gıbıdınse hcg ucuk bı rakama fırladıysa hamılesın demektır :) eger yukselmeyıp prl yukseldıyse doktor senden mr ısteyebılır.prl yuksek olan bayanlarda beyınden mr ıstıyolar.

senın durum tam sınırda yanı o yuzden net bılgım olmadgı ıcın bısey dıyemyorum.ama ıcını rahat tut arkadasım ınsallah doktor sana guzel haberler werır :)

Back