• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

ne güzel ins komple yok olurr ..benim bi arkadasim bekar 6 yildir kullaniyormus onunkini de tesadüfen ögrendim hic bi degisme yok ömür boyu kullanacam bu hapi diyor ..ama onda tiroid sorunuda var ..bende korunmayi düsünmüyorum canim allahin izniyle.. Ben normal kan verip ölctürdügümde 44 cikti endokrine gidip orda daha ayrintili baktiklarindada 30 lu bisey cikmis
bu arada hamilelikte parlodele devam etmekzorundamisin? cünkü dr bugün hamilelikte zaten prolaktin mecbur yükselecek demisti ve ben israrla sordum hamilelikte büyürmü diye alakasi yok dedi normal dogumda filan sorun yasatirmi dedim yok dio 1 cm den sonrasini önemsiyorus hic önemli bisey deil demisti

parlodel gebelıkte içmicem canım.sadece suan ıcın ılaçlarımı aksatmadan devam edıyorum hamıle kalırım yada kalamam bılemıyorum ama korunmuyorum.çünkü hamıleleıkte yıne buyume riski fazla.çünkü süt hormonu bu.
Rabbim ne yazdıysa o sonuçta.
bende de tiroid problemi var.o ilaco ömur boyu kullanmak zorundayım zaten gebelık ıcın sn derece guvenlı dedı doktor.sadece gebe kalırsam dostınexı kesecegını belırttı.birde adenom varsa normal dogum yapılmadığını bılıyorum.hipofiz içinde kanama yapabilir diye ama birdaha arastırmanı öneririm.

Selamm, evet cogu arkadas endokrine bolumune gidiyor burda bole okuyorum.. Bnde 7 mm ciktigi halde ameliyata gerek kalmamisti sende hic gerek yok cm 'nin ustunde olanlara ameliyatla mudahale istiyorlar .dostinex guclu bir ilac zaten insallh yok ederde bir daha hic rastlamayiz.. Canim bu bekleyecegin bir ay sabirsizlanacaksin ama sabir...bu ay icinde kafandan at stres yapipta daha fazla salgilanmasin gayet rahat ol..:)

Bende mr martta cekmem lazimken ben subatin 20 sinde cektirecem insallh hatta daha erkene almak icin esimi kandirmaya calisiyorum ama esim kabul etmiyor :))) son mr de tamamen bitti demesini istiyormus doktorun iste biraz daha ilac kullanmalisin deyisini duymak istemiyormus doktorun.. Sabirsizlaniyorummm bende iste insallh iyi haberler alirim bnde..

lalok canım...
nasılsın...hatırladınmı?en son şubatta mr cektırecektık 2mızde..ben cektırdım doktorumla gorustum 8mm adenomum 5mm olmuş şükürler olsun.sen aldınmı sonuçları???ne alemdesin...

lalok canım...
nasılsın...hatırladınmı?en son şubatta mr cektırecektık 2mızde..ben cektırdım doktorumla gorustum 8mm adenomum 5mm olmuş şükürler olsun.sen aldınmı sonuçları???ne alemdesin...

Canım hatırladım tabıkı..
Cok şükür canım kuculmesi bile guzel. Gozunaydın...
Ben daha cektırmedım canım eşimin kafasının etini yedim sırf gıdıp cektırelım dıyee.. Adetımde gelmişti gıttım hormon tahlılı yaptım hanı kanda ne kadar dustugunu bılelım dıye o sırada eşimde sperm tahlili verdi ve maleseff koca bır 0 (sıfır ) ıkı haftadırr bununla ugrasıyoruz cnm dunya basıma yıkıldı kendımden vazgeztım ınankı:(

Canım hatırladım tabıkı..
Cok şükür canım kuculmesi bile guzel. Gozunaydın...
Ben daha cektırmedım canım eşimin kafasının etini yedim sırf gıdıp cektırelım dıyee.. Adetımde gelmişti gıttım hormon tahlılı yaptım hanı kanda ne kadar dustugunu bılelım dıye o sırada eşimde sperm tahlili verdi ve maleseff koca bır 0 (sıfır ) ıkı haftadırr bununla ugrasıyoruz cnm dunya basıma yıkıldı kendımden vazgeztım ınankı:(

0 hangi deger hareketlilik mı?sayımı?
biliyorum çok zor ama sakın bozma moralını.moral herşeyın başı. Rabbim sınıyor bizleri.beterın beterı var.hepsi geçecek inşallah.
doktorunun önerdiği tedavinin yanında,ibrahim saraçoğlunun bu konuda önerdiği şeyler oluyor sitesine bir ara bak istersen.

0 hangi deger hareketlilik mı?sayımı?
biliyorum çok zor ama sakın bozma moralını.moral herşeyın başı. Rabbim sınıyor bizleri.beterın beterı var.hepsi geçecek inşallah.
doktorunun önerdiği tedavinin yanında,ibrahim saraçoğlunun bu konuda önerdiği şeyler oluyor sitesine bir ara bak istersen.

Ahh canımm hıc sperm bulunamadı maleseff uc ayrı test ve hıcbırınde yok :((
Ilk ogrendıgımde mahfoldum aglamaktan gozlerım şişti eşimde zaten bnden beterdı ama toparlandık unuttum dıyebılırım.. Suan doktora gıdecez işte nisan ayına randevu alabıldık daha teshısın konması için, zamana ıhtıyacımız var işte suan beklemedeyız
Ne dıyım kı allah kerim.. Rabbım nasıp eder artık ..:(
Hele bır doktora gıdelım inşllh halledılebılecek bir problemle karsılasırız tek dılegım bu suan .. İbrahım saracoglunun onerdıgı kurlerede basvuracam

bu gün aylar sonra gelen dr randevuma gittim ordada degerim 30 larda cikmis adam sasirdi dedi nasil oluyoda 40 ölctüler filan ilac yazmiym 3 ay sonra yine gel dedi bende yok ilaci yazin dedim cok yüksek degil dedi olsun cocuk istiyorum diyince cocukun olmamasi buna bagli olmayabilir cünkü cok yüksek degil dedi tekrar tekrar anlatti bana hic bi sorun olmadigini kafamdaki adenomunda cok kücük oldugunu ve sasirdi hicbi problem yokken nasil ögrendigimi falan filan…

kisacasi suanda cok daha rahatladim ilaci 3 hafta boyunca haftada yarim alcam daha sonrada haftada bi tane iki yarim seklinde devam etcem..
hamile kalirsanda birak dedi .. korun filan die bisi demedi .. ben yurtdisindayim canim burdaki drlar öle hemen riske atmazlar bakalim ben daha kadin dr una hic gitmedim bi aya kadarda ona giderim bakalim o ne diecek

ya bu testi ölçtürürken ki stres bile sonucu etkiliyormuş cnm öyle duymuştm yani sen kullan ilaç bitincede tekrar ölçtürür kadn doğuma gidersin inşlh ii sonçlar alırsın peki korunacakmısın sen?

ya bu testi ölçtürürken ki stres bile sonucu etkiliyormuş cnm öyle duymuştm yani sen kullan ilaç bitincede tekrar ölçtürür kadn doğuma gidersin inşlh ii sonçlar alırsın peki korunacakmısın sen?

yok canim ben korunmiyacam Allah nezaman nasip ederse ozaman olsun .. ben bugün ilaca basladim iki sise yazmis birinde 2 tane hap var anlamadim seninkidemi öyle yani toplam 4 tane bulunuo icinde

yok canim ben korunmiyacam Allah nezaman nasip ederse ozaman olsun .. ben bugün ilaca basladim iki sise yazmis birinde 2 tane hap var anlamadim seninkidemi öyle yani toplam 4 tane bulunuo icinde

bnde korunmuyorm :1: nasip kısmet hakkmzda hayrlısı canım sen haftada bi tane kullncaksan normal ben hftada 2 kere kullcğm için 8 tane bnmki

sanirim ama ilk 3 hafta yarim al dedi tüm bile degil daha sonra haftada ikikere yarim alacam vucut alissin dedi yoksa bas dönmesi yapar

canım bn hftada 2 kere tam alıyorm yatmadan önce alıyorm hçbişi olmadu bugüne kadar çok şükür dün 3.ilacımı içtim bünyeyle alakalı hrhlde bide senin çok yüksek değil ondanda olablr bnmki 60 larda

canım bn hftada 2 kere tam alıyorm yatmadan önce alıyorm hçbişi olmadu bugüne kadar çok şükür dün 3.ilacımı içtim bünyeyle alakalı hrhlde bide senin çok yüksek değil ondanda olablr bnmki 60 larda

evet cok yüksek deil o yüzden olabilir dr hic vermicekti ben zorladim hayirlisi

slm kızlar bnde 2 yıllık mıkro adenom hastasıyım ve bekarken ogrendım durumu :( cook uzuldum resmen dunyam yıkıldı ama zamanla kuculdu mesela ılk 10*6 ıken snra 7*5 oldu tedavı suruyo ve 3 aydr bebek ıstyrum doktorum parledol ıle hamıle kal dedı gecen ay 6 gunum gctı test yaptım sonuc negatıf ve prolaktın 40 a yukselmıs... sndı hamıle kalmak ıcın ne yapacagım bılmyrum....

merhaba kızlar,

bız 4 aydır bebek dusunuyoruz ancak henuz tutmadı.bende doktora gıdıp prolaktıne baktırmak ıstedım.doktor once alttan muayene ettı we tum hormonlarıma baktı.hepsı normaldı sadece prl 30.50 cıktı. parlodel verdı.ılk 3 4 gun ceyrek ıc dedı eger dokunmaz aksamları yatmadan once yarım yarım ıcersın dedı.prolaktını boyle yuksek olup hapla dusurdukten sonra hamıle kalan bayanları duydum.dedım en azından bır umut..hapı kullandıktan 2 3 ay ıcınde hamıle kalan ınsanlar warmıs.eger ramazana kadar olmazsa o zaman esımı urologa goturmeyı dusunuyorum.

prolaktın dusdukten sonra tedawı gorup hamıle kalma konusunda sız ne dusunuyosunuz ? tesekkurler.

mrb arkadaslar yazdiklarimi görmüssünüzdür cok uzun olmadi daha iki ay öncesine kadar prolaktin diodum baska bisi demiyot´rdum dostinex in 2. sisesinde hamile kaldim sükürler olsun allah herkese nasip etsin ..
en son dr gittigimde sende problem yok diyip yolladi esim dr a gitcekti randevusu aldi sperm icin ve ben hamile oldugumu ögrendim daha cok yeni ins allah onu bana bagislar sizlerle paylasmak istedim bende adenomda var prolaktin ondan yükseliyor ..
simdide dogum korkusu sardi normal sikinti yaratir die artik hayirlisi ..
ben dostinex kullanirken korunmadim ama yumutlamadan sonra tek yarim alip biraktim allah büyük artik bekleyip görcez..
tek sorununuz prolaktinse hamile kalirsiniz umutsuzluga düsmeyin tedaviyide aksatmayin ..

slm kızlar bnde 2 yıllık mıkro adenom hastasıyım ve bekarken ogrendım durumu :( cook uzuldum resmen dunyam yıkıldı ama zamanla kuculdu mesela ılk 10*6 ıken snra 7*5 oldu tedavı suruyo ve 3 aydr bebek ıstyrum doktorum parledol ıle hamıle kal dedı gecen ay 6 gunum gctı test yaptım sonuc negatıf ve prolaktın 40 a yukselmıs... sndı hamıle kalmak ıcın ne yapacagım bılmyrum....

mrb canm gecmis olsun ben zamninda cok arastirdim ama o hapin cok yan etkisi var die duydum dostinex iste drundan hemen düsürür prolaktini seninki hala yüksek ben 30 la bile hamile kalamadim dr hap vermicekti ben zorla istedim ..

canım bende 8 aydır mıkroadenom hastasıyım.ogrendıgımızde 8mm ıdı 6 ayda hamdolsun 5.6 mm düştü...tedavıye devam etmekteyim benım aynı zmanda haşimatom da var. korunmuyorum 2 aydır ve dostınex içiyorum haftada 2 yarım....
endokrınolog bana tedavıyı 1 yıla tamamlayalım dedı gebelık ıcın ama zaten hemen gebe kalınamıyor, bırde adenomum gebelıkte her durumda buyuyecek bunu göze aldım ve bılıyorum.kadındogum doktorum gebelıgı farkettıgımızde dostınex i kesecegız dedı.bu konuyu bende cok arastırdım.bence dostınex ı bırakma canım bu sekılde kullanıpta gebe kalan arkadaslar ve saglıkla bebegını dunyaya getırenler çok.zaten dostınex ıctıgın ıcın prl nın normal sevıyelere iniyor...bırakınca yükselecek ve gebelıgıne engel olacak....
Rabbim yardımcımız olsun...moral herşeyden önemlı:16:

mrb arkadaslar yazdiklarimi görmüssünüzdür cok uzun olmadi daha iki ay öncesine kadar prolaktin diodum baska bisi demiyot´rdum dostinex in 2. sisesinde hamile kaldim sükürler olsun allah herkese nasip etsin ..
en son dr gittigimde sende problem yok diyip yolladi esim dr a gitcekti randevusu aldi sperm icin ve ben hamile oldugumu ögrendim daha cok yeni ins allah onu bana bagislar sizlerle paylasmak istedim bende adenomda var prolaktin ondan yükseliyor ..
simdide dogum korkusu sardi normal sikinti yaratir die artik hayirlisi ..
ben dostinex kullanirken korunmadim ama yumutlamadan sonra tek yarim alip biraktim allah büyük artik bekleyip görcez..
tek sorununuz prolaktinse hamile kalirsiniz umutsuzluga düsmeyin tedaviyide aksatmayin ..

evet bende parlodelın bır suru yan etkısını duydum.doktor bu sebeple once ceyrek ıc dedı eger rahatsız olmazsan yarım yarım ıc dedı bana.benım Allahıma sukur hıc bıseyım yok sadece prl 30.50 cıktı.senın gıbı bazı arkadaslar degerı dusunce hamıle kalmıs :) bunu duyunca cok sewındım bı umut dogdu ıcıme.bız 4 aydır bebek dusunuyoruz.keske daha once tahlıl yaptırsaydım.. pekı sen hapı kullanırken mı hamıle kaldın ? genelde 2. ya da 3. ayda hamıle kalıyomus arkadaslar.

evet bende parlodelın bır suru yan etkısını duydum.doktor bu sebeple once ceyrek ıc dedı eger rahatsız olmazsan yarım yarım ıc dedı bana.benım Allahıma sukur hıc bıseyım yok sadece prl 30.50 cıktı.senın gıbı bazı arkadaslar degerı dusunce hamıle kalmıs :) bunu duyunca cok sewındım bı umut dogdu ıcıme.bız 4 aydır bebek dusunuyoruz.keske daha once tahlıl yaptırsaydım.. pekı sen hapı kullanırken mı hamıle kaldın ? genelde 2. ya da 3. ayda hamıle kalıyomus arkadaslar.

ben 2. ayda hamile kaldim ama dostinex hapini kullanirken erken biraktim sanki hissertim :) ..benimde prolaktin önce 40 küsür sonrada 30 cikti dostinex hemen düsürüyo sifirliyo ..bana dr mr da vermisti adenomum var 3mm ben tesadüf eseri ogrendim hersey..i allah büyük ins herkese nasip eder dedigim gibi tek problem oysa sorun degil..

ben 2. ayda hamile kaldim ama dostinex hapini kullanirken erken biraktim sanki hissertim :) ..benimde prolaktin önce 40 küsür sonrada 30 cikti dostinex hemen düsürüyo sifirliyo ..bana dr mr da vermisti adenomum var 3mm ben tesadüf eseri ogrendim hersey..i allah büyük ins herkese nasip eder dedigim gibi tek problem oysa sorun degil..

benı cok rahatlattın canım.aklımda hep aynı soru war acaba ben de sızın gıbı sanslı olabılecek mıyım benım de tutar mı ne zaman tutar vs.vs. :) bu hormonla ılgılı yeterlı arastırmamı yaptım.artık stressız bı donem gecırmekte. ınsallah benımde hormonun dusmesıyle bebegım gelır tutunur bana :46:

Back