Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

sabırlı olmak lazım..dostinex gerçekten çok etkili bir ilaç.her bünyede farklı oluyor demek.bende aksine düzene soktu adetimi.seninde en kısa zamanda hormonun düşer ve her şey yoluna girer inş.
benim düşmesine rağmen şimdi haftada 2 kez yarım içiyorum.çünkü 2.bebeği istiyoruz ve bırakınca yeniden yükseliyo hormonum.bebek olana kadar devam.:49:

canım bende dostınex kullanıyorum ama benim adetlerimde düzensizlik falan yoktu ama süt hormonu denilen şey yüksek. sen dostınex kullanırkenmi hamile kaldın bebeğe bi zararı oluyomuymuş peki bilgilerini paylaşırmısın bende çok ama çok bebek istiyorum

canım bende dostınex kullanıyorum ama benim adetlerimde düzensizlik falan yoktu ama süt hormonu denilen şey yüksek. sen dostınex kullanırkenmi hamile kaldın bebeğe bi zararı oluyomuymuş peki bilgilerini paylaşırmısın bende çok ama çok bebek istiyorum

evet ilacı kullanırken ilk çocuğuma hamile kaldım.öğrenincede hemen ilacı bıraktım.çünkü ilacı bırakınca hormonum hemen yükseliyor ve dr.um hamile kalana kadar kullanmak zorundasın dedi.ve aspirinin üzerinde bile gebelikte kullanılması sakıncalı yazar ama yeri gelir tedavi için hamilelere vermek zorunda kalırız dedi.
ikinci bebeği düşündüğümüzde yakın diye başka bir dr gitmiştim.hormonum 75 çıktı ve dostinex'i 1 y kullanıp korunmamı,test yaptırıp kontrole gelmemi istedi dr.1 ay sonra prolaktin 40 a düşmüştü ve ilacı bıraktırdı.bi süre korunmadan böyle deneyelim dedi.çünkü başka sorunda görünmüyodu.2 ay geçti hamilelik oluşmadı.bende 5 yıl önce prolaktinimin yüksek olduğunu tesbit eden ve bana verdiği dostinex'le 3 ay sonra hamile kaldığım dr.a tekrar gitmeye karar verdim.gelmeden yeniden prolaktinimi ölçtürüp gelmemi söyledi.ve süpriz prolaktin 117 olmuştu.ozaman bana yukarıda yazdıklarımı dedi.HAMİLE KALANA KADAR BU İLACI BIRAKMAMALISIN ÇÜNKÜ BIRAKINCA HORMON GERİ YÜKSELİYOR.bende hala kullanıyorum.
inş.sende en kısa zamanda hamile kalır ve sağlıklı bir yavruya kavuşursun..

evet ilacı kullanırken ilk çocuğuma hamile kaldım.öğrenincede hemen ilacı bıraktım.çünkü ilacı bırakınca hormonum hemen yükseliyor ve dr.um hamile kalana kadar kullanmak zorundasın dedi.ve aspirinin üzerinde bile gebelikte kullanılması sakıncalı yazar ama yeri gelir tedavi için hamilelere vermek zorunda kalırız dedi.
ikinci bebeği düşündüğümüzde yakın diye başka bir dr gitmiştim.hormonum 75 çıktı ve dostinex'i 1 y kullanıp korunmamı,test yaptırıp kontrole gelmemi istedi dr.1 ay sonra prolaktin 40 a düşmüştü ve ilacı bıraktırdı.bi süre korunmadan böyle deneyelim dedi.çünkü başka sorunda görünmüyodu.2 ay geçti hamilelik oluşmadı.bende 5 yıl önce prolaktinimin yüksek olduğunu tesbit eden ve bana verdiği dostinex'le 3 ay sonra hamile kaldığım dr.a tekrar gitmeye karar verdim.gelmeden yeniden prolaktinimi ölçtürüp gelmemi söyledi.ve süpriz prolaktin 117 olmuştu.ozaman bana yukarıda yazdıklarımı dedi.HAMİLE KALANA KADAR BU İLACI BIRAKMAMALISIN ÇÜNKÜ BIRAKINCA HORMON GERİ YÜKSELİYOR.bende hala kullanıyorum.
inş.sende en kısa zamanda hamile kalır ve sağlıklı bir yavruya kavuşursun..

amin canım benim ne mutlu sana rabbim gönlüne göre herşeyi hayırla versin. ben artık okdar çok korkar oldumki doktora gitmeye bile korkuyorum. 2 aydır kullanıyorum bu ayki adetimde tekrar hormon tahlili yaptırcam. ayrıca yumurtalıkları etkilermi diye kadın doğumcuya gitcem. ve ben tek çocuğum annemde 4 sene tedavi görmüş ben olmuşum başkada olmamış. şimdi annemede bişey diyemiyorum üzülmesinler diye umarım sağlıklı hayırlı bebişlerim olur. yazdıkların içimi rahatlattı Allah razı olsun senden canım benim

meraba kızlar bende 2 senedir bebk istiyorum ama malesef olmuyor prolaktinim adetin 3.günü ölçtürdüm normal çıktı ama benim göğüslerimde her adet öncesi agrı ve şişlik oluşuyor acaba prolaktinmi yükseliyor sizin prelaktin yüksekliğinde bu adet öncesi agrı ve şişlikler oluyormuyd göğüslerinizde :28::28::28:

meraba kızlar bende 2 senedir bebk istiyorum ama malesef olmuyor prolaktinim adetin 3.günü ölçtürdüm normal çıktı ama benim göğüslerimde her adet öncesi agrı ve şişlik oluşuyor acaba prolaktinmi yükseliyor sizin prelaktin yüksekliğinde bu adet öncesi agrı ve şişlikler oluyormuyd göğüslerinizde :28::28::28:

prolaktinin yüksek olmasıyla adet öncesi göğüs hassasiyetinin bir ilgisi yok bildiğim kadarıyla.bir çok kadında adet öncesi hassasiyet oluyor.inş.en kısa sürede sağlıklı bir bebeğiniz olur..

prolaktinin yüksek olmasıyla adet öncesi göğüs hassasiyetinin bir ilgisi yok bildiğim kadarıyla.bir çok kadında adet öncesi hassasiyet oluyor.inş.en kısa sürede sağlıklı bir bebeğiniz olur..

inşallah öyledir ama çaresiz bi dert değil yinede ama doktora gitmiyorum bayadır bata 2 3 gün var gelirse adetim gidicem bakalım teşekkürler inşllah gelmez adetimde bebişim gelir artık Rabbim isteyen herkese nasip etsin:16:

ben bu ayda kırmızı kartı gördüm sanırım ama az gördüm neden bilmiyorum keyifsizim çok umutluydum çünkü :43: ağustos 22 de adet oldum 24 te bitti hemde günü bile tamamlamadan sabah kalktım bir iki leke sonrası duş alınca hepten gitti bugün sadece biraz kahverengimsi leke gördüm hepsi bu noldu bilmiyorum tedaviyi kestim akışına bıraktım önerdiğiniz bişey varmı kızlar :(

ben bu ayda kırmızı kartı gördüm sanırım ama az gördüm neden bilmiyorum keyifsizim çok umutluydum çünkü :43: ağustos 22 de adet oldum 24 te bitti hemde günü bile tamamlamadan sabah kalktım bir iki leke sonrası duş alınca hepten gitti bugün sadece biraz kahverengimsi leke gördüm hepsi bu noldu bilmiyorum tedaviyi kestim akışına bıraktım önerdiğiniz bişey varmı kızlar :(

okadar az olması normalmi? hani bazen üstüne görme dedikleri türden bi lekelenme olabilirmi acaba?
bir test yapsan??? bu arada bende oluruna bıraktım. başka sorun yok çünkü..
24 ünde bende regli oldum. bidahaki ay prolaktine bir baktıracağım.
ama yumurtama günlerimde kasık ağrılarım oluyor.buda yumurtladığıma işaret.
dr yumurta takibinde hissettiklerimi onaylamıştı.hemde hangi tarafımda fazla ağrı varsa o taraftan yumurtlama olmuştu.
buda prolaktinin yükselmediğini gösteriyor.
bi süre böyle devam edicem.
şu diğer konularda gördüğüm yumurta büyütücü çörekotu+bal+tarçın karışımı macunda işe yarıyor diyorlar.ben 2 aydır deniyorum.
denenebilir..
ilaç almadan doğal yoldan yumurtlamayı destekliyo..

bilmiyorum tatlım bende öyle düşündüm acaba geç döllenme olmuş olabilirmi dedim ama yerleşme kanaması leke gibi oluyormuş benim ilk gün çok değildi ikinci gün fazlalaştı üçüncü gün kesildi bilmiyorum sanmıyorum gebelik olduğunu herhangi bir belirtimde yok zaten ne bulantı ne göğüslerde şişkinlik ağrı sızı hiç bişey yok sadece uykum var bıraksalar hiç kalkmadan uyurum o denli ama oda strestendir diye düşünüyorum Allah büyük bugün adetimin 6.günü ilaç falan herşeyi bıraktım dr adet olursan gel demişti ona da gitmedim oluruna bıraktım artık :43: bide ben size adet döngümü yazacamda siz bana yumurtlama günümü bi hesaplayın canım ya ben hesaplıyorum ama yanlışmı doğrumu bilemedim son 3 ayı yazacam
22 Haziran adet oldum
21 Temmuz adet oldum
22 Ağustos adet oldum
yani ortalama benim yumurtlama günlerim adetin 16 veya 17. günleri demi ?

bilmiyorum tatlım bende öyle düşündüm acaba geç döllenme olmuş olabilirmi dedim ama yerleşme kanaması leke gibi oluyormuş benim ilk gün çok değildi ikinci gün fazlalaştı üçüncü gün kesildi bilmiyorum sanmıyorum gebelik olduğunu herhangi bir belirtimde yok zaten ne bulantı ne göğüslerde şişkinlik ağrı sızı hiç bişey yok sadece uykum var bıraksalar hiç kalkmadan uyurum o denli ama oda strestendir diye düşünüyorum Allah büyük bugün adetimin 6.günü ilaç falan herşeyi bıraktım dr adet olursan gel demişti ona da gitmedim oluruna bıraktım artık :43: bide ben size adet döngümü yazacamda siz bana yumurtlama günümü bi hesaplayın canım ya ben hesaplıyorum ama yanlışmı doğrumu bilemedim son 3 ayı yazacam
22 Haziran adet oldum
21 Temmuz adet oldum
22 Ağustos adet oldum
yani ortalama benim yumurtlama günlerim adetin 16 veya 17. günleri demi ?

ekteki dosyayı görebiliyormusun?
bu güvendiğim ve genelde hep doğru hesaplayan bi siteden..

Eklentiler

• $Untitled-2.jpg
    $Untitled-2.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 47
evet canım gördüm çok tşk ederim yardımın için bide benim bu ayki adetim çok anormal geçti yazmıştım sanırım yine yazayım normalde bayağı yoğun bir kanama ve uzun sürerdi en az 5 gün en uzun 7 gün ama bu sefer toplasan 2-2,5 gün sürdü adet sonrası bir iki kahve leke gördüm o kadar şimdide aşırı bir akıntım var bembeyaz ve su kıvamında afedersin öyle akıyoki sanırsın adet olmuşum bide kasık ve bel ağrım var bunlar neden çok merak ediyorum kızkardeşim diyoki abla acaba hala hamile olabilirmisin aklımı karıştırdı yine :(:43:

slm kızlar bende aynı dertten muzdariptim ve size moral olmaya geldim şimdi:1:
ben 2 yıl boyunca hamiş kalamadım süt hormonum87-92 arasıydı sürekli ve dostinex kullandım e düşüyodu bıraktığım zaman tekrar tavan yapıyodu anlam veremiyodu doktorlarım. derken ben tedavimin üzerinde durmadım hiç 1 ay gdiyodum moralim bozuluyodu 2 ay gtmiyodum öyle öyle derken dostinex kullandım ve süt hormonum baya bi düştü o ay psikolojimde iyiydi stresim yoktu ve yükselmedi inanın diğer zamanlarda hep kayınvalide görümce vs stresi sürekli ağlıyodum ve çok stresliydim meğer o yüzden yükseliyomuş hormonlarım sonra yumurta takibine gttim ve çatlatma iğnesi vuruldum doktorumun dediği tarihlerde ilişki yaşadım ve ilişki sonrası 1 saat kalkmadm yataktan hatta sırtıma yastık koydum sırtüstü uzandm derken o ay hamile kaldım şuan 2,5 aylık hamileyim
canlar moralinizi hç bozmayın etrafımda çoooook insan var süt hormonundan tedavi olupta hamiş kalan siz sadece stresten uzak durun ve tedavinizi aksatnmayın yeter.sakın ümitsizliğe kapılmayın benim eski halim gibi siz elinizden geleni yapın gerisini Allah a havale edin sormak istedkleriniz olursa seve seve cvplarım:)

Arkadaşlar benim prolaktinim düşmemiş hala yükselmiş.. 3 ay önce 60tı şimdi 127ye yükselmiş.. dostinexe tekrar başladım.. haftada 2 tane tam... stres olmasa da prolaktinm düşse :(

Kızlar merhabalar bende aranıza yeni katıldım. 3 aylık evliyim fakat 1,5 yıldır prolaktin tedavisi görüyorum. ilk başladığımda 120 küsürdü. 4 ay ilaçlı tedaviden sonra 6 ya düştü fakat 2 aylık aradan sonra kontrole gittiğimde 140lardaydı.
:ssz:
tekrar haftada 2 kez olmak üzere dostinexi kullandım. ve ilacım bitti doktora gitmem gerekli fakat korkumdan gidemiyorum :( Tahmin ettiğiniz gibi bebik istiyoruz. Ve 2 hafta önce belirtilere kanarak test yaptım ama negatif çıktı. zaten sonra adet oldum ve dün bitti adetim. :50:
Birde bu dertten muzdarip olanlar çok iyi bilir. diğer insanların zaten gebelik belirtisi olarak yaşadığı herşeyi biz sürekli yaşıyoruz (kasıkağrısı,göğüsten süt gelmesi)
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hepimizin bebiki olsun inşallah :)

merhaba,
bende hiperprolaktinemi hastasıyım.
5 yıl önce öğrendiğimde prolaktinim 98 çıkmıştı ve hipofiz mr da 5 mm mikroadenom yani zararsız bir tümör oluşmuştu.
adet düzensizliğim vardı ve çocuk istiyorduk.dostinex le 3 ayda hormonum düştü ve düştüğü ay hamile kaldım.
ozaman 31 yaşındaydım.yılda bir kez mr la takip ediyorduk.3 mm. düştü.şimdi 2. bebeği istiyoruz. 9 ay önce dr gittim sorun varmı diye ve prolaktin 75 olmuş.bu sefer adet düzensizliği yoktu.dostinex bir ay kullandım 45 düşünce dr bıraktırdı.(ilk doktoruma değil başka dr gitmiştim) sonraki 2-3 ay yine gebelik oluşmayınca ilk dr uma gittim ve tekrar testleri istedi.prolaktinim 117 olmuş.mikroadenomda 7 mm.:43: sen hiperprolaktinemi hastasısın ve hamilelik oluşana kadar ilacı bırakmamalısın yoksa yine yükselir dedi.4 aydır kullanıyorum dostinex i.geçen ay 4,57 ye düştü prolaktin.bu ay klomen kullandım.dün kontrolde 21 şer mm sağda ve solda 2 yumurtam oluşmuş ve çatlatma iğnesi yaptırdım.inş.bu ay hamile kalırım.
artık oğlumda kardeş istiyor:49:
Allah isteyen herkese evlat sevgisini tattırsın inş.
şu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin.
:::::::::::::AMİN::::::::::::::::

Slm azo, bana bırtek sen yardımcı olabılırsın prolaktın sorunu bılıyorsun hamılelık olmayınca hormon testlerınde prolktın cok yuksek cıktı bn yurtdısında yasadıgım ıcın lab degerlerı farklı yazıyım sana (68.68-617.3) olması gerekırken 1728.22 cıktı fıl sonucnda da mıkroadenom cıktı sonuc 3gunde bır dostınex kullandım ılacı tam aldım mıkroadenom enı ve boyuyla 7-5 mm 3ay sonucu ılac ıcmemle 5-3 mm ınmıs tadevı surecımı doktorum uzattı yavas yavas ılerleyelım dedı ve yarım almamı ıstedıı 6 ay snra gene fılm cektır gel dedı bnmde sana sormk ıstedım senın hamılelıgınde saglık sorunları yasadın mı hamıle kaldıgında tam norml degerıne duserme bnm korkum norml herınsan gıbı normalıne dusmemesı cok sıkıntılıyım bu konu hakkında ve bole cok yuksek cıkanlarda cocuk sahıbı olabılır mı sızce lutfen cvp ?

Selam kızlarr bende 2 ay önce hormon tahlili yaptırdım prolaktin değerim 77 çıktı.dr dostinex verdi ilk tam haftada 2 defa kullandım geçen ay tekrar test yapıldı şuan 6 ya düştü bebek istediğim için tekrar yükselmesin diye dr1 kutu daha verdi bu defa yarım kullanmamı ve korunmamamı söyledi 10 aydır bebek istiyoruz bu sebepten dolayı olmuyormuş.( 1.5 yıl önce düşük yaptım ) ilk ay kullandığımda hiç yan etkisini görmedim bu 2 inci ay ama şuan yan etkisini fazlasıyla görmeye başladım baş dönmesi,halsizlik,uyku reglime 1 hafta var benim gibi olan varmı ?

Selam kızlarr bende 2 ay önce hormon tahlili yaptırdım prolaktin değerim 77 çıktı.dr dostinex verdi ilk tam haftada 2 defa kullandım geçen ay tekrar test yapıldı şuan 6 ya düştü bebek istediğim için tekrar yükselmesin diye dr1 kutu daha verdi bu defa yarım kullanmamı ve korunmamamı söyledi 10 aydır bebek istiyoruz bu sebepten dolayı olmuyormuş.( 1.5 yıl önce düşük yaptım ) ilk ay kullandığımda hiç yan etkisini görmedim bu 2 inci ay ama şuan yan etkisini fazlasıyla görmeye başladım baş dönmesi,halsizlik,uyku reglime 1 hafta var benim gibi olan varmı ?

Canım bndede bazen uyku halsızlık yapıyo ama bn 3 kutu ıctım ve 3 içmeye devem edecem maleseff 6 ay hatta blkı daha fazla kalırım ahhh cnm keskeee bnde de bole dusuk olsa herseye katlanırım, sende ılacını ıhmal etme son verdıgı kutu onu rayında tutmk için cnm inşll en kısa zamanda hamileliğin gerceklesır

Canım bndede bazen uyku halsızlık yapıyo ama bn 3 kutu ıctım ve 3 içmeye devem edecem maleseff 6 ay hatta blkı daha fazla kalırım ahhh cnm keskeee bnde de bole dusuk olsa herseye katlanırım, sende ılacını ıhmal etme son verdıgı kutu onu rayında tutmk için cnm inşll en kısa zamanda hamileliğin gerceklesır

İlk kullandığımda hiç yan etki yapmadı 1 kutu içtim şuan yarım içiyorum 2 ay kullanacaksın dedi hamile kalırsan hemen bırak dedi. reglime de 1 hafta var ilacın yan etkilerinde var bunlar ama benim kafama takılan ilk 1 kutuda olmadı bunda neden oldu :S yarın randevu aldım dr soracağım bir de gebelik testi yaptıracağım eğer hamile kalmışsam ilacı daha fazla içmek istemiyorum.senin seviyen kaçtı ? inşallah senin de normal seviye ye düşer stres yapma bu melet strese gelmiyor ben düşükten sonra çok üzüldüm stres yaptım sonrası da neden olmuyor diye strese girdim sebebini öğrenince rahatladım şuan çok şükür daha iyiyim

Back