Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

Slm bende prolaktinle 2007 de tanistim .hipofiz bezimde 2 mm kist varmis ve prolaktinimi etkiliyormus.2009 da bebegime hamile oldugumu ogrendigimde haftada 2 kez dostinex kullaniyordum.hamile oldugumu ogrenincd hemen biraktim.ssimdi 2. Bebegimi dusunuyorum ama prolattinim 378 bugun dr gittim genc bir doktor vardi. Ve bana bebek dusunuykrsan dostinex baslama dedi.ama o zaman hamilee kalamiyoru, dedim kalirsin dedi anlamadim valla bende nasil olacak..

merhaba,
bende hiperprolaktinemi hastasıyım.
5 yıl önce öğrendiğimde prolaktinim 98 çıkmıştı ve hipofiz mr da 5 mm mikroadenom yani zararsız bir tümör oluşmuştu.
adet düzensizliğim vardı ve çocuk istiyorduk.dostinex le 3 ayda hormonum düştü ve düştüğü ay hamile kaldım.
ozaman 31 yaşındaydım.yılda bir kez mr la takip ediyorduk.3 mm. düştü.şimdi 2. bebeği istiyoruz. 9 ay önce dr gittim sorun varmı diye ve prolaktin 75 olmuş.bu sefer adet düzensizliği yoktu.dostinex bir ay kullandım 45 düşünce dr bıraktırdı.(ilk doktoruma değil başka dr gitmiştim) sonraki 2-3 ay yine gebelik oluşmayınca ilk dr uma gittim ve tekrar testleri istedi.prolaktinim 117 olmuş.mikroadenomda 7 mm.:43: sen hiperprolaktinemi hastasısın ve hamilelik oluşana kadar ilacı bırakmamalısın yoksa yine yükselir dedi.4 aydır kullanıyorum dostinex i.geçen ay 4,57 ye düştü prolaktin.bu ay klomen kullandım.dün kontrolde 21 şer mm sağda ve solda 2 yumurtam oluşmuş ve çatlatma iğnesi yaptırdım.inş.bu ay hamile kalırım.
artık oğlumda kardeş istiyor:49:
Allah isteyen herkese evlat sevgisini tattırsın inş.
şu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin.
:::::::::::::AMİN::::::::::::::::

Mrh.sizde prolaktin yuksekken boyun bolgesknde kizariklik olusuyormu

Merhaba arkadaşlar bizde 7 aydır bebek istiyoruz ama hala bir gelişme yok.dün adetimin 3. günüydü ve hormon testi verdim.test sonucumda proloktin üst sınırı 26,53 yazıyordu ve benim 26,5 çıktı.doktorum hormonlarımda herhangi birşey olmadığını söyledi.yumurtalıklarımda ve rahim duvarında da bir sıkıntı olmadığını söyledi.ama ben internetten araştırdım ve biraz telaşe kapıldım acaba başka dr gitsem mi yine?doktorum ne ilaç verdi ne de bunun üzerine bana birşey dedi tek dediği şey hormonlarımda bir problem olmadığı.inş öyledir ama yinede tereddüte düştüm.

Slm bende prolaktinle 2007 de tanistim .hipofiz bezimde 2 mm kist varmis ve prolaktinimi etkiliyormus.2009 da bebegime hamile oldugumu ogrendigimde haftada 2 kez dostinex kullaniyordum.hamile oldugumu ogrenincd hemen biraktim.ssimdi 2. Bebegimi dusunuyorum ama prolattinim 378 bugun dr gittim genc bir doktor vardi. Ve bana bebek dusunuykrsan dostinex baslama dedi.ama o zaman hamilee kalamiyoru, dedim kalirsin dedi anlamadim valla bende nasil olacak..

yok öğle bişey..
prolaktini baskılamadan yumurtlama çok zor..muhakkak dostinex kullanmalısınız.
başka dr gitmenizi tavsiye ederim
tecrübe ile sabittir..

Merhaba arkadaşlar bizde 7 aydır bebek istiyoruz ama hala bir gelişme yok.dün adetimin 3. günüydü ve hormon testi verdim.test sonucumda proloktin üst sınırı 26,53 yazıyordu ve benim 26,5 çıktı.doktorum hormonlarımda herhangi birşey olmadığını söyledi.yumurtalıklarımda ve rahim duvarında da bir sıkıntı olmadığını söyledi.ama ben internetten araştırdım ve biraz telaşe kapıldım acaba başka dr gitsem mi yine?doktorum ne ilaç verdi ne de bunun üzerine bana birşey dedi tek dediği şey hormonlarımda bir problem olmadığı.inş öyledir ama yinede tereddüte düştüm.

26,5 prolaktin yüksek değil.
ama bütün testleri yaptırdımı?
7 aydır bir gelişme yoksa başka tedavi yöntemi önermedimi?
içinize sinmediyse başka bir dr daha gitmekte fayda var bencede..

26,5 prolaktin yüksek değil.
ama bütün testleri yaptırdımı?
7 aydır bir gelişme yoksa başka tedavi yöntemi önermedimi?
içinize sinmediyse başka bir dr daha gitmekte fayda var bencede..

evet tüm testlerimi yaptırdım hepsi normal değerlerde prolaktin takıldı biraz kafama.doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi şimdi sıra eşimde o test verecek onun sonucuna göre bir yol izleyeceğiz artık :(

azomm hala bekliyorum akıntım çok ve değişik renkte ne beyaz ne sarı garip bi renk idrarımda bayağı koyu renkte inş enf değildir belim ve kasığımdada ara ara ağrı batma oluyor bugün iğnenin 9.günü test yapsam çıkarmı hani şu erken gebelik testlerinden :43:

merhaba kızlar benımde sizin gibi prolaktınım yuksektı dostınex dıye bı ılac verı doktorum 2 ye kadar duştu bı dahada yukselmedı çok şükür istersenız ilacı bı arastırın kullandıgınz ilaçların bi faydasını görmedıysenız

canım ya gerçeketnmi o kadar düştümü bende dostınex kullanıyorum senin kaçtı benim 191 çıktı ve düşürmeye çalışıyorum peki ne kadar sürede düştü. ben haftada iki kez kullanıyorum ilacı bana bildiklerini yazarmısın canım benim için çok önemli

gulucuk45 canım benim aynı dert bendede var hatta benimki 191 2 ay önce öğrendim dostınex verdi şimdi onu kullanıyorum umarım düşer ve hamiş kalabilirim. bu konuyla ilgili bildiklerini paylaşırmısın benle

dostinex çok etkili bir ilaç benim 33.40 tan 1 e düşürdü 1 ayda bende haftada 2 kez yarımşar alıyordum.düzenli kullan her ay adetin 3.günü hormon tahlillerine baktır derim düştüğü an bırakırsın ilacı en azından inş bebişinde olur en kısa zamanda :emir_bebek:

canım ya gerçeketnmi o kadar düştümü bende dostınex kullanıyorum senin kaçtı benim 191 çıktı ve düşürmeye çalışıyorum peki ne kadar sürede düştü. ben haftada iki kez kullanıyorum ilacı bana bildiklerini yazarmısın canım benim için çok önemli

slm. kızlar bende sıkıntı içindeyim :( dostinex kullandım haftada iki kez. adet zamanın adet olduktan bir hafta sonra tekrar adet oldum. bir hafta kadar sürdü. doktora sordum ara kanama olmuş. adet günün takrar düzene girer dedi. ilk aylarda haptan dolayı düzensizlik oluyor dedi. şimdi ise adet olmam gerekiyor. 3 gün geçti hala olamadım. hap yüzünden düzenim gitti. ne hamile kalabiliyorum ne de adet olabiliyorum. böyle bir sıkıntı yaşayan bana yardımcı olabilir mi. çok üzgün durumdayım. rabbim hepimze şifa versin inşallah :) bebeklerimize kavuştursun bizi.

dostinex çok etkili bir ilaç benim 33.40 tan 1 e düşürdü 1 ayda bende haftada 2 kez yarımşar alıyordum.düzenli kullan her ay adetin 3.günü hormon tahlillerine baktır derim düştüğü an bırakırsın ilacı en azından inş bebişinde olur en kısa zamanda :emir_bebek:
cnm düzensizlik oldu mu sende. ben iki aya yaklaştı hiç baktırmadım.

azomm hala bekliyorum akıntım çok ve değişik renkte ne beyaz ne sarı garip bi renk idrarımda bayağı koyu renkte inş enf değildir belim ve kasığımdada ara ara ağrı batma oluyor bugün iğnenin 9.günü test yapsam çıkarmı hani şu erken gebelik testlerinden :43:

bence beklemelisin.test için acele etme.bende çok zor sabrediyorum ama en sağlıklı sonuç için 1 hafta sonra test yaparsan iyi olur.
hayırlısı olsun inş.

ilaçlar herkesin bünyesine göre farklı etki ediyor.bana dr.um 3 aydada düşebilir 1 yıldada demişti.117,80 olan prolaktinim 4 ayda 4,58 düştü.sabırlı olmak ve kafaya takmamak lazım.çünkü sebep zaten stres..

slm. kızlar bende sıkıntı içindeyim :( dostinex kullandım haftada iki kez. adet zamanın adet olduktan bir hafta sonra tekrar adet oldum. bir hafta kadar sürdü. doktora sordum ara kanama olmuş. adet günün takrar düzene girer dedi. ilk aylarda haptan dolayı düzensizlik oluyor dedi. şimdi ise adet olmam gerekiyor. 3 gün geçti hala olamadım. hap yüzünden düzenim gitti. ne hamile kalabiliyorum ne de adet olabiliyorum. böyle bir sıkıntı yaşayan bana yardımcı olabilir mi. çok üzgün durumdayım. rabbim hepimze şifa versin inşallah :) bebeklerimize kavuştursun bizi.

sabırlı olmak lazım..dostinex gerçekten çok etkili bir ilaç.her bünyede farklı oluyor demek.bende aksine düzene soktu adetimi.seninde en kısa zamanda hormonun düşer ve her şey yoluna girer inş.
benim düşmesine rağmen şimdi haftada 2 kez yarım içiyorum.çünkü 2.bebeği istiyoruz ve bırakınca yeniden yükseliyo hormonum.bebek olana kadar devam.:49:

evet canım düştü ama beenım bu olayım 1,5 2 sene oluyodur 38den düştü bir ayda tamamen düştü hamıle kalamadım düştükten sonra ama yınede düzenlı adetlerım olmuştu

bence beklemelisin.test için acele etme.bende çok zor sabrediyorum ama en sağlıklı sonuç için 1 hafta sonra test yaparsan iyi olur.
hayırlısı olsun inş.

bugün dayanamadım test yaptım negatif çıktı yaa çok umutluydum ama ben çok kötüyüm iğnenin 10.günü bugün yanılma olabilirmi umut edeyimmi hala offffffff sil baştan yinemi yoksa Allahım nolur:43::43:

bugün dayanamadım test yaptım negatif çıktı yaa çok umutluydum ama ben çok kötüyüm iğnenin 10.günü bugün yanılma olabilirmi umut edeyimmi hala offffffff sil baştan yinemi yoksa Allahım nolur:43::43:

Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
sabırlı olmak lazım..
umutsuzluğa kapılmamak,isyan etmemek lazım.
geçen ay aynı şeyleri bende yaşadım..

ilaçlar herkesin bünyesine göre farklı etki ediyor.bana dr.um 3 aydada düşebilir 1 yıldada demişti.117,80 olan prolaktinim 4 ayda 4,58 düştü.sabırlı olmak ve kafaya takmamak lazım.çünkü sebep zaten stres..

inşALLAH canım düşümesini çok istiyorum. ve bebeğim olsun istiyorumm

Back