Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

beta hcg ile prolaktin farklı hormonlar mı aynı hormonlar mı lütfen cvp yazmayı unutma??????:18::18:

Beta hcg bebegin rahme tutunmasindan sonra salgilanmaya baslayan bi hormon. Hamilelik testleri bunun varligini olcuyor canim. Prolaktin de sut hormonu, o da hamikelikte ve emzirirken yukselmesi gereken bir hormon ama ne yazik ki bizim yuksek ve hamile kalmaya engel bir durum. Ikisi farkli hormonlar yani.

güzel dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar ama geç gebelik ihtimalim yok gibi.
perşembe dr un dediklerini sizinle paylaşırım artık.

beta hcg ile prolaktin farklı hormonlar mı aynı hormonlar mı lütfen cvp yazmayı unutma??????:18::18:

arkadaşlar cevap yazmış, ben aynı şeyleri tekrarlamayayım şimdi. beta hcg sadece gebelikte kanda oluşan bir değer. varlığı gebeliğin oluştuğunu gösteriyor. kanda gebelik testinde, beta hcg yi ölçüyorlar. kan testi diye geçen şey bu...

hm canım çok tşk ederim sizleri çok seviyorum.beta hcg hamilelil hormonu olduğunu biliyodm da prolaktini bilmedğm için acaba aynı mı diye merak etmştm.aydınlattınz hepinze çok tşk:)

ay nedir bizim bu hormonlardan çektğmz ya

rica ederim canım.
benim doktorum klomen vermedi bana bu yüzden sadece soğan kürünün bi faydası yok.tedaviye başlayıp başarısız olursa aklımda bulunsun. mecbur kalırsam artık :)
netice alrsam inş sana da zorla içircem

hm canım çok tşk ederim sizleri çok seviyorum.beta hcg hamilelil hormonu olduğunu biliyodm da prolaktini bilmedğm için acaba aynı mı diye merak etmştm.aydınlattınz hepinze çok tşk:)

Eheh ben de prolaktin hazretleriyle yeni tanistim canim, bundan sonra da unutmama imkan yok gibi :)) mumkunse baska bir hormonla tanismak istemiyorumm

merhaba okuduysanız daha önceden (22 yaşımda bekarım) endokrinoloji ye görüneceğimi yazmıştım geçe hafta gittim ve dr.a Prolaktin değerinin 30.50 olduğu sonuca göre bana ilaçlı hipofiz mr ve ultrason dan gün verdi ultrason için idrara sıkışık gitmem istendi. yarın bunları çektireceğim. aslında çok da önemli bir şey olmadğını düşünerek gitmeyecektm ama günü ve ilacı aldığımz için gitmeye karar verdim. okuduğum kadar ilacı koldan veriyorlarmış peki bu mr a girmeden önce mi veriliyor? bir de aç olmakla ilgili bir durum var mıdır?

Son düzenleme:
Efla beğendin ama cvp yazcak msın :) ? sayıyı dolduramadğm için özelden yazamıyorum.

gamze, şikayetin neydi tam olarak? regl düzensizliği dışında birşey var mı?
prl değerin pek yüksek değil, mr çekilmesi için çok daha yüksek değerlerde çıkınca istek yapıyorlar(benim 150 civarında idi mr istendiğinde). bir kere mi prl testi yapıldı sadece?
endokrincin daha iyi anlar tabii, onun kontrolünde olman daha iyi.

hipofiz mr ı ilaçlı mr oluyor her zaman. önce makineye giriyorsun, biraz çekim yapıyorlar, sonra çekimin ortasında geliyor(5-10 dk sonra) damardan ilacı veriyor, bir de öyle çekim yapıyorlar. o da 5 dk civarında sürüyor. makinede tamamen hareketsiz durman gerekiyor, nefes alma, hafif yutkunma sorun değil. hareket edersen çekim süresi uzar, tekrar çekim yaparlar...

açlık tokluk fark etmiyor mr' da. ama seni rahatsız etmesin diye miden çok dolu olmasın bence. mr' dan 3-4 saat önce yemiş olman iyi olur, ne tok ne aç... özellikle açlık isteyen mr larda belirtiyorlar.

ultrasonda, mesane dolu olunca, rahim daha gergin duruyor ve daha net görüntü alınıyor.
inşallah önemli birşey de çıkmayacaktır. endişe etme.

koldan kan aldırırken bir problem yaşamadıysan bundaki ilaçtan da yaşamazsın, rahat ol.

bir de mr ' a girerken kesinlikle üstünde hiçbir metal, telefon, kredi kartı, saat bulundurma. mıknatısı metalleri makineye çekiyor ve manyetik alan olduğu için hepsi kullanılmaz hale gelir. bunun için orada uyarırlar seni ama, ona göre kıyafetlerini giy, hazır ol. kıyafetin uygun olmazsa orada kendileri önlük veriyorlar ama üşürsün! metalsiz eşofman ve kazak vb şeyler giy, git...
yalnız gitme, dışarıda biri beklesin seni.

Son düzenleme:

kusura bakma biraz aceleci davrandım galiba teşekkür ederim :)

biraz başa alarak anlatym.ablam cildiye dr. una gtcekti bende yüzümde yanak kısımlarımda hafif bir tüylenme var gibi hissetim(tamamen kendi takıntım da olabilr) ablamla gitmişken bende bir gösterym dedim(sıra bile almamıştım). dr. reglin 2. gününde yapılacak testlerden bahsetti bende şansa o gün 3. günümdeydim ve hemen bu hormon testlerini yaptırdık. daha sonra sonuçlarda prolaktin in 30.50 çıkması üzerine beni endokrinolojiye yönlendirdi.Endokrinoloji dr. u da bu hormon sonuçlarına göre hipofiz mr ve ultrason istedi. ayrıca benim adet düzensizliği sorunum da yok göğsümden süt gelme şikayetimde yok yani bu tüylenmeyle de ilgisi yok sanırım bu hormonun bu yüksek çıkması biraz tesadüfen oldu.

daha önceden girmiştim mr a ama uzun zaman oldu. evet annemle gitcez zaten şu ilaç kısmı biraz tedirgin etti sadece o kadar bunu ilk defa çekincem çünkü. kan aldırmada sorun yaşamıyorum çok şükür bunda da yaşamam inşallah.

canım, prl hormonunun ölçümü dikkatli yapılması gerekiyor. birkaç kere yazdım konuda. tekrar yazayım.
sabah erken saatte, uykunu almışken, stressiz bir zamanda yaptır bu testi tekrar, belki o zaman normal değerlerde çıkacaktır. strese bağlı kolayca yükselen bir hormon bu.

tüylenme için bir sürü hormona daha bakıyorlar, testesteron, 17 oh progesteron, pko dan kaynaklı da olabiliyor yüzdeki tüylenme, onla ilgili hormonlar???
ultrasonu pko için istemiş olabilir.
mr yerine önce bunlarla ilgili şeylere bakıyorlar genelde...
sonuca bak bakalım bir. ne çıkarsa paylaşırsın...(bir ara hangi hormonlara bakıldığını da yaz canım, olur mu?)
dr un ilgili gördüklerini istemiştir sanırım...
mr ı özelde mi devlette mi çektiriyorsun?

Son düzenleme:

aslında bende dedğin gibi prolaktin i başka zaman tekrar ölçtürmeyi düşünüyordum ama mr ve ultrason dan da gün almışken gidelim dedik.dr dedi zaten strese bağlı olarak da hemen yükselebilceğini zaten final sınavlarımdan 1-2 hafta sonra filan baktırmıştım.
total testesteron-FT3-FT4-TSH ye bakılmış bunlar sanırım normaL.ASLINda bir sürü sonuç var hangilerini yazym?
samsun eğitim ve araştırma yani devlet hastanesinde çektrcem

tamam o zaman. özel mi diye sordum, çünkü birçok özel hastane anlaşmalı görüntüleme merkezlerine yönlendiriyorlar, gereksiz çekimler yapılıyor bazen maalesef.
anormal-aralık dışında olan sonuçlar, özellikle koyu şekilde belirtilir tahlil sonuçlarında, normalse sorun yoktur.
araştırma hastanesi diye detaylı bakmıştır kan değerlerine uzman. dr una güven.

aslında prolaktin in yanında H harfi var bi bu yüksek max.23.3 iken benim 30.50 çıkan. diğerlerinde aralığın dışında görünen herhangi bir şey göremedim.
bu konuda ben de güveniyorum inşallah bi sıkıntı çıkmaz.
bir şey daha soracağım bu ilacı(optimark mikromol/ml enjeksiyon için çözelti içeren flakon) u mr sırasında konumdan nasıl vercekler yani enjeksiyonla mı:)

Eflacım anlatmış hepsini benimde anlatmama pek gerek yok sanırım. Hadi inşallah bişey çıkmaz
mr a girmeden koluna takıyorlar o iğneyi filan zaten.Serum gibi bişey değilmi.
mr da ilaçsız çekildikten sonra sen bişey yapmıyosun personel ilacı veriyor zaten.
hadi iyi haberlerini yazarsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…