- Konu Sahibi estetisyen_ankara
-
merhaba.foruma yeni üye oldum ve ilk mesajım size nasip oldu. :)
benim sorum makyajla ilgili değil fakat belki yardımcı olabilirsiniz.yüzüm (burnum hariç) ve boyun bölgem çok kuru ve pütür pütür.banyoya girdiğimde yüz ve boynumu mutlaka sabunlu bezle iyice temizleme ihtiyacı hissediyorum, aksi takdirde o pürüz hissi gitmiyor.fakat bu sefer de tahriş oluyor.şu anda o kuruluğa ilaveten bir de kızarıklıklar oluştu.iki ayrı doktora gittim, ikisi de excipial lipo krem ve alerji ilacı verdi, fayda etmedi.anlayacağınız biraz alerjik bir bünyeye de sahibim.bir de sebamedin sabunlarından önerdiler ama hem pahalı hem de küçücük, kullanışlı değil pek.
şu anda nemlendirici hariç birşey kullanmıyorum, yaş 27. :) açıkcası ne kullanmam gerektiği hakkında da pek bir fikrim yok...
acaba sizin önerebileceğiniz, bana uygun banyo ve banyo sonrası bakım ürünleri(krem, duş jeli, sabun vs.) ve cilt bakım teknikleri(doğal maskeler, cilt için olmazsa olmazlar v.s) var mı?
şimdiden teşekkürler...
Merhabalar,öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim..
Benimde bir sorum olucaktı,benim gözlerim iri baygın ve göz kapaklarım düşük.. Nasıl Makyaj yapabilirim gözlerime ?
Birde kirpiklerim çok uzun fakat düz :) Bir türlü kıvrılmıyor.. Teşekkür ederim şimdiden..
merhabalarrr benim sorunum gözlerim büyük ve yuvarlak genelde hafıf makyaj yapıyorum kirpikleri gür ve uzun genelde rimel kullanıorum ve hafıf dokunuşlarla nasıl gözlerimi daha çekik daha süzme gösterebilirim ve göz rengım bal köpüğü en çok hangı far yakışır bu biiiiiiir:)
ve ten rengim sarı ten gurubuna gırıor genelde allıksız dolaşmam ama elmacık kemıklerım çok çıkık olmadığı için allığı nasıl sürersem sürim bi türlü beceremıorum şunu:) ve ne renk allık kullanmalıyımmm
nette okuorum ama hep aynı tarıfler okuyarak yapamıorum ne bılım bi püf nokta bi bişi lasım bana nüffen bana yardımcı olabilirmisinizzz şimdiden öpüorumm
selamlar..bıkmadan usanmadan cevap verdiğinz için çok tesekkurler.gerçekten çok yararlı ve ilgi çekici br topıc olmuş.benim sorum göz makyajıyla ilgili.beyaz tenliyim ve syah kalem çok boguyor.kahverengi ise zaten göz çevrem yorgun ifadeli oldugundan iyice yorgun ve kızarmış gösteriyor.ne renk kalem sürmeliyim.dudaklarım kalına yakın genelde kırmızı tonlarında ruj kullanıyorum.teşekkurler.
merhaba platin sarısı saçı evde kendimiz boyayabilirmiyiz?kuaförde boyattığımda zamanla rengi soluyor ve grileşiyor gibi oluyor.acaba kullanılan boya kalitesindenmi diye düşünüyorum.(yada boya kullanmayıp sadece açıcı kullanılıyorda olabilir çünkü sık röfle attırıyorum)sizin tavsiye edeceğiniz bir boya markası varmı?daha canlı ışıltılı bir sarı olsun istiyorum.birde piyasada organic bitkisel boyalar var bunlarla saçı çok yıpratmadan açmak mümkünmü sizce?evet mümkünse hangi markanın platin sarısını yada açık sarısını tavsiye edersiniz?
bende bı kac onerı almak ıstıyorumsole anlatıyım kendımı beyaz tenlıyım pudra fondoten allık kullnmamam sevmem sevemedım bı turlu yuzumde sankı bı kalıp varmıs gıbı hıssederım ozel gunlerde surdugum zamansa dayanama sılerım bı kac saat sonra cunku bıyık bolgem ve de cene ustum acayıp terler annemınde ole olurmus ona cekmısım o yuzden terletmeyen hassas cıltler ıcın bı fondoten pudra allık onerınız varmı ??? kalıp gıbı hıssemek ıstemıyorum
gozlere gelınce gozlerımın yapısı yuvarlaktır kırpıklerım normal uzunlukta ve cok degıl bırazcık seyrek ve de bası arkadaslarım gozlerımın buyuk oldugunu soler ama sole buyuk gozlerımın sadece ustune ben kalem cekerım badem goz gıbı yaparım oyle buyuk durur altına kalem cekmeyı sevmem goz pınarlarında bırıkıyo sahsen mıdem bulanıyo o goruntuden eskıden ole yapardım artık yapmıyorum ben gozler konusunda sole bı sorum var maybellıne dısı pembenın koyusu olan kıvrık fırcalı rımel cok onerılıyo sızce almalımıyım benım kullndıgım dısı sarı olan yazıları da mor olan fırcası tombul onu kullnıyorum ama agırlık hıssı vermıyo rashatım onu surunce ayırıyodu kırpıklerımı ama dolgunluk yeterlı degıl gıbı gelıyo bana cunku dedıgım gıbı bkırpıklerım bıraz seyrek benım bı de acık renklı
kaslara gelınce de kaslarımda seyrektır ve acık renklıdır ben gecenlerde kas farı olarak da kullnılabılen flormarın kahve farını aldım
Eki Görüntüle 339899
bu far guzel yaptı cıdden ama su ankı sac rengıme cok koyu oldu bı kenarda beklıyo sarıya yakın bı far bulamadım ankarada oturuyorum ve de kızılayda heryerı dolastıgımı sanıyorum hıc bulamadım sarıya yakın bı kalem ya da far bulamazsın dedıler bana netten gordum ama yok burda netten de alamam kredı kartım yok ozellıkle bu kas farı konusunda yardımlarınızı beklıyorum
dudaklara gelıce de duaklarımın ust kısmı ıncedır ama cok degıl alta gore ınce bı paylasımda daha hatta yazmıstım genelde acık renk rujlar dudakı dolgun gosterırı denır ama bende tam tersı nıye ole yoksa banamı ole gelıyo anlamadım ben dudak kalemı de kullnırım ama sadece bı cızgı ustten surerım abartmama dogal durur ben en cok gul kurusu renklerındekı rujumu severım cok bastırmadan surerım bı ıkı dokundururum elımle dagıtırım bı de kalem ole guzel olur dudaklarım ama acık renk ruj aldım ok begendım guzle ama dıgerı gıbı dolgun gostermedı sankı sızce de acık renk ruj dudakları dolgun gosrerrımı ?
cok sooru sordum sanırım bu sondusımdıden cok sagolun cevaplarınızı beklıyorum
merabalar benim de birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.
1)-buğday tenliyim(sarımsı tonlarda),saçlarım karamel ve gözlerim açık kahve ama çok açık değil gözlerimi daha açık göstermek için nasıl bir göz makyajı yapmalıyım.(yani bal rengi ya da yeşilimsi gözükmesi için?)
2)-mavi-lacivert rimel kullanmak istiyorum,rengini belli eden ve tek tek ayıran bir marka tavsiye edersiniz sevinirim.
3)-bir de hangi saç rengini kullanırsam tenimi daha açık gösterir?(kendi saç rengim koyu kestane ama benı daha esmerleştirdiğini düşündüğüm için kullanmıyorum.)
merhaba,terletmemesi için makyaj altı baz'ı kullanmanız gerekecektir..eğer cildinizde kapanması gereken bi sorun yoksa,kalıp gibi durmaması için sadece pudra kullanmanız yeterli olucaktır zaten.kirpikler konusunda sizin kullandığınız rimelde çok iyi bi rimeldir, eğer dolgun dursun isterseniz zaten dolgun fırçalı rimel kullanmalısınız.gözlerinizin üzerine hafifi yukarı kıvrımlı olarak sürebiliyorsanız kalemi badem göz olarak görünür gözünüz..sarıya yakın bir far yada sarı kaş kalemi yok ama siz çok açık renkte sütlü kahveye yakın kaş kalemleri var onlardan kullanabilirsiniz..yada bu aldığınız kaş farını çok hafif bi şekilde sürüp kulak çöpüylede iyice doğalaştırabilirsiniz..Açık renk ruj evet dudakları daha büyük gösterir.siz açık tenli olduğunuz için açık renk ruj çok iyi durmaz biraz renk olması gerekir,size gül kurusu ve pembenin doğal tonları çok yakışır..ruju ve dudak kalemini sürme yönteminiz de doğru ayrıca.
merhabalar
1) gözlerinizi yeşilimsi ve bal rengi göstermek için altın rengi yada açık kahve ama içinde biraz ince sim olan yani pırıltı olan far kullanıcaksınız yada kahve far sürüp alt kirpik dibine de yeşil renkte kalem sürüceksiniz.
2)loreal yada ınglot markasını tavsiye ederim ama lacivert ve mavi renkleri varmıdır tam olarak emin değilim..
3)sarımsı buğday teniniz varmış,daha açık durması için size önerim fındık kabuğu ve kahve köpüğü karışımına yada karamel rengine boyatmanızı tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?