- 20 Mart 2018
- 1.039
- 1.466
-
- Konu Sahibi beste sena
Elimden geleni yaptım, bazen gözden çıkarmak en iyisiymiş onu anladım. Gelinler her türlü kötü nasıl olsa :)
Ah öyle mi, benim de çok çok sevdiğim çok duygulandığım bir kitaptır. Daha bugün paylaştım hatta :) kızımın adını da o kitaptan seçtim. Bende yeri çok ayrı, güzel tesadüf oldu
Eşinizin sorunu öyleyse sizin değil. Sizi mutsuz etmeye hiç hakları yok. Eşinize ben görüşmek istemiyorum, heryerden engelledim, evime gelmesinler..sen evlat olarak görüş derseniz tepkisi ne olur ?
Sosyal medya hesabımı kapattım diye yalan söyleyin engelleyin gitsin
Sülük bu insanlar gerçekten ama pasif agresif eşler yüzünden olan bize oluyor
Tamam annemle konuşma babam için gidelim bebeği görsün yarım saat yada gelsinler yarım saat bir saat bebeği görsün anneme yüz verme derEşinizin sorunu öyleyse sizin değil. Sizi mutsuz etmeye hiç hakları yok. Eşinize ben görüşmek istemiyorum, heryerden engelledim, evime gelmesinler..sen evlat olarak görüş derseniz tepkisi ne olur ?
Sosyal medya hesabımı kapattım diye yalan söyleyin engelleyin gitsin
Sülük bu insanlar gerçekten ama pasif agresif eşler yüzünden olan bize oluyor
Aynı benim durumSosyal medyadan falan zaten çıkardım eşim bi şey demiyo bu konularda. Evime gelmesinler desem torunlarını nasıl görecekler der. Bana zorla görüş demez ama ben de çocuğumu asla tek yollamam. Mecbur az da olsa görüşmek zorunda kalıyorum.
Mecbur derken eşimin zorlamasıyla mecbur değil kuzum. Ben istemesem görüşmem ama o zaman da eşimi üzüyorlar. Çocuk da olduğu için duygu sömürüsü yapıyorlar. O manada mecburiyet yoksa zorla gitmem zaten.
Tamam annemle konuşma babam için gidelim bebeği görsün yarım saat yada gelsinler yarım saat bir saat bebeği görsün anneme yüz verme der
Şuan için olmaz çünkü bebeğim çok küçük ama ileride bende öyle yapmayı düşünüyorum evlerinin önünde bi park var götürsün orda sevsinler geri getirsinTamam kuzum bebişini görsünler torunları sonuçta ama sen gitme eşin götürsün olmaz mı
Sosyal medyadan falan zaten çıkardım eşim bi şey demiyo bu konularda. Evime gelmesinler desem torunlarını nasıl görecekler der. Bana zorla görüş demez ama ben de çocuğumu asla tek yollamam. Mecbur az da olsa görüşmek zorunda kalıyorum.
Kesinlikle sevmiyorlar yalan karnımdayken kimsenin umrunda değildim hamile olduğumu öğrendiler borcunuz vardı neden yaptınız dediler 2 sene beklemiş olmamıza rağmen çalışıyordum iş yerinde şekerim düştü bayıldım 7 aylık hamileydim görümcem ilk kez o zaman aradı nasılsın diye
Benim sıkıntı kp. Ben de onu yok sayıyorum ama zorla konuşuyor ya da saçma sapan hareketler yapıyo. Sadece çocuğum söz konusu olunca içimdeki canavar çıkıyo haricinde kavga etmeye değer görmüyorumHak verdim şimdi size. İşte ben çocuksuz boşandığım için empati yapamıyorum kestirip atıyorum. O zaman tırnaklarınızı çıkarmanızın vakti gelmiş. Bir insana yapılacak en kötü şey onu yok saymaktır. Kayınvalideniz yokmuş gibi davranacaksınız kayınpederinizle muhabbet edin. Buz gibi olacaksınız. Hiç tepki vermeyeceksiniz. Konuşmayın.
Tamam annemle konuşma babam için gidelim bebeği görsün yarım saat yada gelsinler yarım saat bir saat bebeği görsün anneme yüz verme der
Görüyor evet cahil diyo anlamıyor diyor boşver diyo laf sayıyorum haklısın tamam diyo umursama önemseme napim ben diyo arıyo açmıyorum açma diyo gelmesin diyorum tamam Gelmesin diyor bu şekildeÇok merhametsizmiş.
Eşin ne diyor bu durumlara peki ? Annesinin hatalarını görüyor mu ?
İyi ki ex koca olmuş, kurtulmuşsun. Anneci erkek evlenip üreyip bir kadının hayatını mahvetmesin bir zahmet. Öyle bir herifi koynuma alacağıma ömür boyu kedilerle yaşarım daha iyi.Canımsın ya ben de hamileyim ve kız olursa adını Ada koymak istiyorum.
Öyle başa böyle tarak davranışların sonuçları vardır. İletişimi tamamen kesmek gerek.
Anneye saygı ve sevgi duymak ile sağlıksız hastalıklı bir şekilde bağımlı olmanın farkını anlayamıyor bazı erkekler.
Tecrübelerden yararlanmak , fikir almak ayrı konu , her konuda sorgusuz sualsiz bağımlılık her konuda uzmanlık beklemek ayrı konu.
Alınacak her kararda erkeklerin annelerine danışması, haftada birkaç gün erkeklerin annesine gitmeye zorlamaları, kalan günlerde de eve getirmeleri ve evdeki düzene karışmaları v.s hepsi boşanma davalarında kusur sayılıyor.
Hayatının odak noktasına eşini koyan erkek evlenmesin bi zahmet. Erkekler her nedense çocuk bakımı ve evlilik konusunda tek uzman tek karar mercii anneleri olduğu yanılgısında. Bu zorbalığa dur demek de bizim elimizde .
Müşterek evimizin düzenine, iş ve sosyal ilişkilerimize, karı-koca hayatımıza sürekli müdahale eden, '' sen yokken ben vardım o benim ilk aşkım anne bir eş çok '' diyen ve birlikte sarılıp uyuyan , kayınvalidemin hastalıklı tavırlarına karşı tepkisiz kalan ex eşim bana güzel bir tazminat ödemek zorunda kaldı.
Günün sonunda kazanan ben oldum her açıdan. O yapayalnız içkiye vurdu kendini, ben ona inat yeniden evlendim. Çok ama çok pişman oldu da çok geç kaldı.
Hanımlar fikrinize ihtiyacım var kayınvalidem çok problemli bi insan 3 yıllık evliyim sürekli evime müdahale etmek ister gezmeme tozmama aldığıma verdiğime her şeyime eşime karışır hala küçük çocuk gibi 31 yaşında bende çalışan bir kadınım kendisine asla izin vermem bu konuda sürekli sürtüşme laf sokma halindeyiz birbirimize evime sürekli gelip gidemez yenidoğum yaptım lohusalık dönemimde beni çok yıprattı şuan yüzünü dahi görmek istemiyorum eşimle de iyi anlaşıyoruz tam tersi hiçbir şeyime karışmaz maddi manevi hep arkamda ama annesine bi şey diyemez şöyle mesela annesi şunu yapmayın der bana laf sayar sesini çıkarmaz neden bit şey demedin derim aman cahil işte ne diyeyim boşver tamam de geç der arkasından gideriz istediğimizi yaparız ama ben orda o lafı yerim bana laf sayar eşime söyler eşim sesini çıkarmaz ama benim istediğim olur eşim böyle sessiz kalıp tepki vermediği için kendisiyle problem yaşamaya başladım evliliğime çok yansıyo mesela dışarı çıkarız annesi arar evdeyiz der halbuki biz çoktan dışarda oluruz evime misafir gelir annesi arar kim var der misafir almayın eve der tamam der eşim akşam arkadaşlarımızı çağırır otururuz asıl sorunumu anlatabildim mi bilmiyorum sesini çıkarmıyor her şeye tamam diyor olması fikirlerini beyan edemiyor olması sürekli mıy mıy tamam demesi sadece bir defa tartışmalarına şahit oldum yeter artık beni rahat Bırak kocaman insan oldum sana göre mi hayat yaşıycam senden izin mi alıcam sürekli diye bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yine konuşmaya devam ne tavır yapma var ne fikirlerinin arkasında durma siz olsanız böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu kendi bildiğini okusa bile
Eşinizden tam olarak ne istiyorsunuz; annesini azarlamasını mı ?
Anlattıklarınız arasında da somut bir sorun görünmüyor. Misafir kısmını yeni söylediyse; evde yenidoğan bebeğiniz olduğu için "dikkat edin vb" anlamında da söylemiş olabilir.
Bebeğiniz henüz çok küçük olsa gerek; kaç günlük ?
Benim annem asla bir şeyimize karışmaz gezin görün sevin der hep zaten çoğu zaman eşim çağırır gelmek istemez eşim bizde kal çocuğa bakarsınız birlikte der siz baş başa kalın eşinle ben evime gideyim oğlum der eşim bi iş yapmadan önce anneme danışır fikir almak ister anlatabildim miEsiniz belli ki annesini taniyor hee hee deyip bildigi yoldan sasmiyor. Sonuc olarak annesinin dedigini yapmiyor. Ben seye takildim annesi evime surekli gidip gelemez demissiniz ya sizin anneniz de mi oyle? Esiniz size dese ki annen istedigi gibi bu eve gelemez dese ne hissederdiniz?
Ben KVdemle görüşmüyorum. Evime almiyorum.
Bebek doğduktan sonra eşim 45 dakika bir saatliğine götürüyordu annesinin yanina.
Bende o zaman diliminde bakim vs yapiyordum.
Asla duygu sömürüsüne kanıp eve almayin. Birakin eşiniz götürsün getirsin çocuğu. Belirli bir zaman sonra bikiyorlar ve çocukta zaten durmuyor.
Eşim 9 ay anca dayandi. Şimdi çok çok nadir götürüyor.
Son gelmesinde aynen öyle yaptım yüzüne dahi bakmadım kafamı çevirmediim anne diye hitap etmedimHak verdim şimdi size. İşte ben çocuksuz boşandığım için empati yapamıyorum kestirip atıyorum. O zaman tırnaklarınızı çıkarmanızın vakti gelmiş. Bir insana yapılacak en kötü şey onu yok saymaktır. Kayınvalideniz yokmuş gibi davranacaksınız kayınpederinizle muhabbet edin. Buz gibi olacaksınız. Hiç tepki vermeyeceksiniz. Konuşmayın.
Evet göndermeye kıymış ben sanıyorum oraya gidince bi şey olacak çocuğa yeni doğum yaptığım için sanırım alışma sürecindeyim diye sanırım ilerde bende öyle yaparımŞu yorumu anlayarak okur musun bestecim bak ne kadar güzel kendini ifade etmiş umutsuz olma kararlı ol kuzum