- 3 Aralık 2021
- 94
- 28
- 27
-
- Konu Sahibi beste sena
Eşinizden tam olarak ne istiyorsunuz; annesini azarlamasını mı ?Hanımlar fikrinize ihtiyacım var kayınvalidem çok problemli bi insan 3 yıllık evliyim sürekli evime müdahale etmek ister gezmeme tozmama aldığıma verdiğime her şeyime eşime karışır hala küçük çocuk gibi 31 yaşında bende çalışan bir kadınım kendisine asla izin vermem bu konuda sürekli sürtüşme laf sokma halindeyiz birbirimize evime sürekli gelip gidemez yenidoğum yaptım lohusalık dönemimde beni çok yıprattı şuan yüzünü dahi görmek istemiyorum eşimle de iyi anlaşıyoruz tam tersi hiçbir şeyime karışmaz maddi manevi hep arkamda ama annesine bi şey diyemez şöyle mesela annesi şunu yapmayın der bana laf sayar sesini çıkarmaz neden bit şey demedin derim aman cahil işte ne diyeyim boşver tamam de geç der arkasından gideriz istediğimizi yaparız ama ben orda o lafı yerim bana laf sayar eşime söyler eşim sesini çıkarmaz ama benim istediğim olur eşim böyle sessiz kalıp tepki vermediği için kendisiyle problem yaşamaya başladım evliliğime çok yansıyo mesela dışarı çıkarız annesi arar evdeyiz der halbuki biz çoktan dışarda oluruz evime misafir gelir annesi arar kim var der misafir almayın eve der tamam der eşim akşam arkadaşlarımızı çağırır otururuz asıl sorunumu anlatabildim mi bilmiyorum sesini çıkarmıyor her şeye tamam diyor olması fikirlerini beyan edemiyor olması sürekli mıy mıy tamam demesi sadece bir defa tartışmalarına şahit oldum yeter artık beni rahat Bırak kocaman insan oldum sana göre mi hayat yaşıycam senden izin mi alıcam sürekli diye bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yine konuşmaya devam ne tavır yapma var ne fikirlerinin arkasında durma siz olsanız böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu kendi bildiğini okusa bile
Eşinizden tam olarak ne istiyorsunuz; annesini azarlamasını mı ?
Anlattıklarınız arasında da somut bir sorun görünmüyor. Misafir kısmını yeni söylediyse; evde yenidoğan bebeğiniz olduğu için "dikkat edin vb" anlamında da söylemiş olabilir.
Bebeğiniz henüz çok küçük olsa gerek; kaç günlük ?
Evet bu tatlı dilli laf vurmayı başarabilsem bende parlıyorum hemen biraz konuşsak kavgaya dönecek susmaya çalışıyorum sonra içime atıyorum eve geliyorum bu neden böyle dedi neden böyle yaptı diye catlıyorumrahatsız oluyorsanız sizin ağzınız diliniz yok mu?
saygı çerçevesinde gereken cevabı verin
eşiniz annemin dediğini yapalım demiyor etkilenmiyor sonuçta bildiğini okuyor değil mi? sorun yok o zaman
o annesine he he deyip geçmeyi tercih etmiş
evinize almayın kimseyi dediğinde "bayılırım misafire sana da tavsiye ederim" diyin gülerek :) mesela
başlatmasın karışmasına ona neymişSaçımı boyatıyorum hanımefendi maaşımla boyatamaz diyor gecenin 11 inde arayıp eşime saçını boyatmış şöyle yapmış böyle etmiş diye benim hakkımda laf sayıyor dışarı çıkıyoruz neden çıktınız çıkmayacaksınız diyor evime geliyo dolabımı karıştırıyor oraya buraya müdahale etmek istiyor anneme akrabalarına söyle kızına gelmesinler diyor “benim evime” komşumu görüyor besteye gitme müsait değil diyor bebeğim 50 günlük gelmek isteyen kişiler teyzem teyzemin kızı kız kardeşim olmadığı için destek olmak istiyorlar evet annesine evime müdahale etmekten vazgeç burası benim evim demesini karıştırmamasını istiyorum sürekli ben karşı karşıya gelmek zorunda kalıyorum sanırım sizde bi kayınvalidesiniz cevabınızdan onu anladım
aman püf nokta sakın eşinize söylenmeyinEvet bu tatlı dilli laf vurmayı başarabilsem bende parlıyorum hemen biraz konuşsak kavgaya dönecek susmaya çalışıyorum sonra içime atıyorum eve geliyorum bu neden böyle dedi neden böyle yaptı diye catlıyorum
Hamile olduğumdan beri evimde tek kalamıyorum uzanıyorum pat arıyor eşim gece çalışıyor evde teksin sana geliyoruz ya müsait misin diye sor yok her gün alarm gibi aynı saatte arardı bize gel bize gel evinde rahat ediyo diye düşünmek yok sülük gibi yapışır doğum yaptım annem yanımda her gün aynı saatte arar naptın yemek yedin mi çocuğu yıkadın mu emzirdin dimi mama verme emzir gelecek o süt açsın dimi ondan yok sütün evde yiyecek içeçek yokmuş gibi annem yemek yapmayı bilmiyor gibi gelir evin çok tozlanmış temizlik yapıyım temizlik görün annemin yanında aç mı kaldın yine yemek yemediniz mi diye konuşmalar anneme yanımıza gelen gideni herkesi kötüler bak bu oğlana nazar edecek bu bebeğe kem gözlü baktı der hepsi en yakınımızdaki insanlar bu arada kendisinin kimsesi yok çevresi yok kız kardeşiyle bile konuşmaz küsbaşlatmasın karışmasına ona neymiş
eşiniz müdahale etmiyorsa dediğim gibi siz söyleyeceksiniz
Çok yaptım Gülendam Hanım eşime çok yansıttım evliliğim çatırdıyor bu yüzdenaman püf nokta sakın eşinize söylenmeyin
bikaç defa püskürtün kv yi bir daha yapamaz kolay kolay
eeee böyle negatif saçma sapan olursa tabi etrafında kimse olmazHamile olduğumdan beri evimde tek kalamıyorum uzanıyorum pat arıyor eşim gece çalışıyor evde teksin sana geliyoruz ya müsait misin diye sor yok her gün alarm gibi aynı saatte arardı bize gel bize gel evinde rahat ediyo diye düşünmek yok sülük gibi yapışır doğum yaptım annem yanımda her gün aynı saatte arar naptın yemek yedin mi çocuğu yıkadın mu emzirdin dimi mama verme emzir gelecek o süt açsın dimi ondan yok sütün evde yiyecek içeçek yokmuş gibi annem yemek yapmayı bilmiyor gibi gelir evin çok tozlanmış temizlik yapıyım temizlik görün annemin yanında aç mı kaldın yine yemek yemediniz mi diye konuşmalar anneme yanımıza gelen gideni herkesi kötüler bak bu oğlana nazar edecek bu bebeğe kem gözlü baktı der hepsi en yakınımızdaki insanlar bu arada kendisinin kimsesi yok çevresi yok kız kardeşiyle bile konuşmaz küs
bundan sonra yapmayınÇok yaptım Gülendam Hanım eşime çok yansıttım evliliğim çatırdıyor bu yüzden
Anneme kadar arayıp bas bas bağırıyormuş yeni doğum yaptı saçını boyatamaz diye geri kafalı kadın 9 aydır boya değmemiş saçıma ne hale gelmişim mantıklı bi insan olsa der ki git kızım kendine gel kendine bak annem demiş çocuklar mu bunlar yani çok yanlış düşünüyorsunuz eşine bakımlı olsun kendine gelsin eşi istiyo oğlun istiyo bize ne laf düşer yok ben karışırım diyormuşeeee böyle negatif saçma sapan olursa tabi etrafında kimse olmaz
bundan sonra yapmayın
saç boyatma derse kocamın parası o bişey demiyor diyin
üstelik çalışıyor muşsunuz sonradan hatırladım
Kimsenin cahil anasini cekmek zorunda degilsiniz. Aman cahil deyip sorumsuz davranamaz bi eş. Kv haddini bilsin. Resti cekin. Evinize gelmesini aramasini istemediginizi soyleyin. Esinizede pskolojinizi anlatin oncesinde ve annene bunu soyleyecegim deyin. Ben bile okurken yarida biraktim tahammul edemedim. Siz lutfen dayanmayin. Resti cekin haddini bilsin. Allah yardimciniz olsun.Hanımlar fikrinize ihtiyacım var kayınvalidem çok problemli bi insan 3 yıllık evliyim sürekli evime müdahale etmek ister gezmeme tozmama aldığıma verdiğime her şeyime eşime karışır hala küçük çocuk gibi 31 yaşında bende çalışan bir kadınım kendisine asla izin vermem bu konuda sürekli sürtüşme laf sokma halindeyiz birbirimize evime sürekli gelip gidemez yenidoğum yaptım lohusalık dönemimde beni çok yıprattı şuan yüzünü dahi görmek istemiyorum eşimle de iyi anlaşıyoruz tam tersi hiçbir şeyime karışmaz maddi manevi hep arkamda ama annesine bi şey diyemez şöyle mesela annesi şunu yapmayın der bana laf sayar sesini çıkarmaz neden bit şey demedin derim aman cahil işte ne diyeyim boşver tamam de geç der arkasından gideriz istediğimizi yaparız ama ben orda o lafı yerim bana laf sayar eşime söyler eşim sesini çıkarmaz ama benim istediğim olur eşim böyle sessiz kalıp tepki vermediği için kendisiyle problem yaşamaya başladım evliliğime çok yansıyo mesela dışarı çıkarız annesi arar evdeyiz der halbuki biz çoktan dışarda oluruz evime misafir gelir annesi arar kim var der misafir almayın eve der tamam der eşim akşam arkadaşlarımızı çağırır otururuz asıl sorunumu anlatabildim mi bilmiyorum sesini çıkarmıyor her şeye tamam diyor olması fikirlerini beyan edemiyor olması sürekli mıy mıy tamam demesi sadece bir defa tartışmalarına şahit oldum yeter artık beni rahat Bırak kocaman insan oldum sana göre mi hayat yaşıycam senden izin mi alıcam sürekli diye bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yine konuşmaya devam ne tavır yapma var ne fikirlerinin arkasında durma siz olsanız böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu kendi bildiğini okusa bile
Benimde annesine tamam dememi istiyor sürekli sabır taşı mıyım kadın bana lafı söylesin söylesin dinleyip tamam deyip kalkalımAdam aranızı buluyor işte ne yapsın her seferinde kavgamı etsin kadınla ?
Annesini öyle sizi böyle kabul etmiş daha ne istiyorsunuz ?
Söyledim istemiyorum dedim bi süre ayağını çekti aramadı bebek var diye gelmek istediler sonra dedim gelsinler bari 1 saat oturup kalktılar her gelmesinde imalar şunun gelini geziyormuş hep evine teyZeleri geliyormuş oğlanın ailesi gelmiyormuş böyle kadınlık mı olur sorunluymuş kız oğlum kadın demiş ailemize uygun değil bu gelin boşanın gitmiş oğlan demiş evet anne kurtulursam bundan kurban kesicem böyle gelinler de varmış bi gelinin yeri kayınvalidesinin yanıymış orda ölecekmşş kendi annesini unutacakmış saçma sapan böyle uydurma hikayeler buluyor bana laf vuruyoKimsenin cahil anasini cekmek zorunda degilsiniz. Aman cahil deyip sorumsuz davranamaz bi eş. Kv haddini bilsin. Resti cekin. Evinize gelmesini aramasini istemediginizi soyleyin. Esinizede pskolojinizi anlatin oncesinde ve annene bunu soyleyecegim deyin. Ben bile okurken yarida biraktim tahammul edemedim. Siz lutfen dayanmayin. Resti cekin haddini bilsin. Allah yardimciniz olsun.
Noktasiz virgulsuz yazdiginiz icin tam olarak anlamadim kim kime demis o sozleri. Ama anladigim kadarıyla yine yine mesafenizi koyun onlar yuzsuz tabii o sınırı delip durmayi deneyecekler. Sizde keskin bi cizgi cekin.Söyledim istemiyorum dedim bi süre ayağını çekti aramadı bebek var diye gelmek istediler sonra dedim gelsinler bari 1 saat oturup kalktılar her gelmesinde imalar şunun gelini geziyormuş hep evine teyZeleri geliyormuş oğlanın ailesi gelmiyormuş böyle kadınlık mı olur sorunluymuş kız oğlum kadın demiş ailemize uygun değil bu gelin boşanın gitmiş oğlan demiş evet anne kurtulursam bundan kurban kesicem böyle gelinler de varmış bi gelinin yeri kayınvalidesinin yanıymış orda ölecekmşş kendi annesini unutacakmış saçma sapan böyle uydurma hikayeler buluyor bana laf vuruyo
siz bükeceksiniz ağzını başka yolu yokAnneme kadar arayıp bas bas bağırıyormuş yeni doğum yaptı saçını boyatamaz diye geri kafalı kadın 9 aydır boya değmemiş saçıma ne hale gelmişim mantıklı bi insan olsa der ki git kızım kendine gel kendine bak annem demiş çocuklar mu bunlar yani çok yanlış düşünüyorsunuz eşine bakımlı olsun kendine gelsin eşi istiyo oğlun istiyo bize ne laf düşer yok ben karışırım diyormuş
sizde falancanın bir kayınvalidesi var melek maşallah hiçbişeye karışmıyorSöyledim istemiyorum dedim bi süre ayağını çekti aramadı bebek var diye gelmek istediler sonra dedim gelsinler bari 1 saat oturup kalktılar her gelmesinde imalar şunun gelini geziyormuş hep evine teyZeleri geliyormuş oğlanın ailesi gelmiyormuş böyle kadınlık mı olur sorunluymuş kız oğlum kadın demiş ailemize uygun değil bu gelin boşanın gitmiş oğlan demiş evet anne kurtulursam bundan kurban kesicem böyle gelinler de varmış bi gelinin yeri kayınvalidesinin yanıymış orda ölecekmşş kendi annesini unutacakmış saçma sapan böyle uydurma hikayeler buluyor bana laf vuruyo