Problem bizde mi acaba

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.515
En iyi cevaplar
1
53.627
798
32
Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile . 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi . Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum . Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
En iyi cevap
Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçer
Bana da çok herşeye hayır diyormussunuz gibi geldi.Mesela az once domatesi eline almis yiyor.Neyse dedim yesin.Cikolata gordu biraz verdim eline yedi.Her zman degil ama bazi seylere hayirsa bazilarina da evet demek gerekiyor bence.Kizimda tv izlerken şarkı beğenmiyor devamlı kumandayı getirip değiştirmemizi istiyor.Artik bıkıyorum actiğıma da pişman oluyorum.Cunku kolay kolay bisey beğenmiyor.Bende eğer bu sarkiyi da dinlemezsen tamamen kapatıyorum diyorum.Baktim ozaman dnliyor.Ha dinlemedi mi komple kapatıyorum ağlamıyor.Ozellikle banyodan sonra bezini baglattirmiyor.Devamli kaçıyor.Bir gün tam yağlarken fırladı yataktan yağlardan elimde kaldı akacak falan Çok sinirlendim.Eger gelmezsen salona gidiyorum diyip gidiyorum o zaman Paşa paşa anında geliyor.Belki doğru bir yöntem değil ama sizinde dediğiniz gibi 1000 defa da söyleseniz yine de yapmıyorlar bazen.

Bende de bir adet 5 yaş var. Şu sendromu atlatalım düzelir, bu sendromu atlatalım rahatım diye diye 5 sene geçti. Tek bildiğim şey zamane veletleri çok fena ve bu zamanda ebeveyn olmak çok zor.

3 yaş krizinin tam ortasından sesleniyorum burası daha fenaaa söylediğiniz şeylerin çarpı 10 katı filan diyeyim, tüm gün aralıksız ağlama potansiyeli varmış oğlumun onu öğrendik mesela, sesi ne kadar tizleşebilir onu keşfettik makinaları oğlum uyuyunca çalıştırıyorum, eğer ki uyandığında makinayı çalışıyor görsün o gün bize zehir oluyor, yemeği o yapacak, pilavı o sofra bezine sarıp sarmalayacak, soğanı zarından o ayıracak, ilaçları kutusundan o çıkaracak filan daha neler neler. Bugün mesela çok zor bir gündü, ağlama krizi tuttu mu gün boyu homurdanır ottan çöpten nem kapıp ağlamaya başlar, başım çatlıyor bedenim yorgun geçecek deyip sebatla bekliyoruz biz de

Burayı okumamış olayım çünkü bende üç yasinda rahatlayacagimi hayal ediyorum

Aaaaaa fake hesap açsam ancak bu kadar olur oha

İzim istemekten ne kastettiğimi anlamadınız sanırım komiğinize gittiğine göre. Elbette karşısına geçip izin veriyor musun diye sormuyorsunuz. Kastettiğim iki buçuk yaşındaki çocuğun iznine tabi olmanızın garipliği. Parmak kadar çocuk yönetiyor sizi resmen. Çocuğu dövmek ne alaka ayrıca? Tehlikeli şeylerden kastınız nedir ona göre cevap vereyim. Ağlıyorsa diye sormuşsunuz bırakın ağlasın. Çocuğunuz sussun diye kendinizden habire taviz vermişsiniz sanırım ağlıyorsa ne yapayım dediğinize göre. Bir ağlar iki ağlar üçüncüde susar. Teşekkür ederim kendimce iyi yetiştirdiğime inanıyorum evet, size akıl veremem artık olan olmuş. Hem uygulayabileceğinizi düşünmüyorum hem hem geç kalmışsınız.

Tamam hadi ya bu çamaşır makinası ile dertleri ne sen çözdün mü gözünü seveyim bizim bu sorun bu hafta ortaya çıktı her hafta daha kötüye gidiyor diye korkuyorum
Benimki ilk gözlemleyip yaptığım gibi yapmaya kalktı, çamaşır sepetini açıp çamaşırları
makinaya attı kapağını kapattı deterjan gözünü açtı hadi deterjan koyalım dedi ben de hani meraktır bir yapsın deyip koydum deterjanı sonra da beraber çalıştırdık, şöyle bakınca aayy ne güzel birlikte çamaşır attık dedim ama işin b.ku çıktı yani. Şimdi makinanın kapağını açar açmaz sesini duyup banyoya ışınlanıyor. Çalıştığını görünce ağlıyor tamam diyorum ağlayabilirsin ben buradayim deyip yanına oturuyorum, hiçbir sekilde susmuyor yine de. Bu aslında her dediğini yapmayın, hayır'i bilsinden daha öte bir şey yoksa hayır da diyorum her dediğini yapmıyorum da ben, çocuk yine de her şey kontrolü altında olsun istiyor. Sönecek diye bekliyorum ama henüz sönen bir şey yok

Ağlama bir tepki ona göre demekki. Herşeye ağlamak ya kendini cidden çok zorda kısılmış çaresiz hissediyor veya ağlamayı isteğini yaptırma olarak görmüş alışkanlık haline getirmiş. Onun istediğini yapmamak değil kural dediğim şey. Yani daha da küçük aslında sizin şu anki davranışlarınızdan bu ağlama bir şekilde yoluna girecek. Bazen ılımlı bazen sert orta yol. Ağlama onun için bir kaçış olmuş belki de küçücük kafasında. Ama neyden kaçış bunu bulmak lazım.

Valla benim çocuğumu size versem bakamayacağınıza emim olduğum için boşuna birşey anlatmayacağım size iyi geceler size .

Yanlış gözlem bence seninki makinaya biz hep birlikte çamaşır atarız yoksa çocuk sıkılıyor ben ii yaparken aylardır yaparız bu olayı . Benim oğlan benim çalıştırmamı değil kendinin de çalıştırmasını istemiyor yani hiç bir şey yıkansın istemiyor

Bir konuda da birbirimizin anneliğini sorgulamadan saçmalamadan sakince güzel üslupla bilgi alışverişiyle geçse ölürüz değil mi?

33 aylık oğlum var malesef aynı durumdayız. İnat, sinir, ağlama, yaptığımız herşeye müdahale herşey aynı valla. Bu aralar daha cok yiprandigimi farkediyorum. Her gün kreşe giderken kriz yaşıyoruz. Ya tişört beğenmez ya çorap. bu mevsimde bot giymek ister.
Biz de bol bol parka çıkartıyoruz çünkü evde olunca sürekli kaos çıkıyor.
Bunlar da geçecek elbet diye kendimi teselli ediyorum

Bende kaçış değilde ifade biçimi olduğunu düşünüyorum nedensedoktor da bunun bir geçiş dönemi olduğunu sadece benim oğlanın bunu biraz daha ağır atlattığını geçecek olduğunu eğer haddinden fazla inatlaşıp olur olmadık herşeye hayır dersem bu inat halini tamamen huya çevireceğini söyledi .

Parka gittiğimiz zaman bir kuzuya dönmesi ve etrafımdaki kimsenin bana inanmıyor olmasına ne demeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…