Problem bizde mi acaba

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.515
En iyi cevaplar
1
53.627
798
32
Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile . 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi . Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum . Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
En iyi cevap
Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçer
Önümüzde daha 6 ay var diye düşünüyorum açıkçası konuşmasının ilerlemesi bazı durumlarından kurtulması için . Siz bu durumlarda nasıl sakin kalıyordunuz acaba ? Ben bir süre sakın kalıyorum olay uzarsa veya ben uykusuz yorgunsam gerginlik çöküyor ve eşimle birbirimize sarıyoruz bu sefer . Çocukla olan mevzu bitiyor eşimle gerilmiş oluyoruz

aldık. sorun yok dedi doktorumuz. doktorun yanında da gayet kendini iyi etti. doktor da öyle söyledi. okulda konuşmak istemiyormuş. ama kendiside öğretmen kızdığı, diğer sınıfa gönderdiğini söylediği için arada kaldık. hatta 1.sınıfa yazdırdık. öğretmenine sorduğu ilk şey okulda konuşmama izin vercekmisin oldu. tabi dedi öğretmeni, çok sevindi oğlum. 1. sınıfa gitmeyi iple çekiyor....

1. sınıf mı oğlunuz anaokuluna mı gidiyor şuan? okulda konuşmama sebebi öğretmenden kaynaklanmasın. bende okulda konuşmazdım. ama öğretmenimiz konuşmayan çocukları çok sevidiğini söylediği için beni sevsin diye konuşmazdım ilk okulda... orta okulda konuşuyordum. lisede bunalıma girdim konuşmayı gene kestim. üniversiteden sonra da susturamadılar :)))

Vestübüler hassasiyeti vardı , hareketli şeylerden kaçınıyor, mesela parkta merdiven tırmanmak, kaymak, ya da biraz yüksek bir yerden inmek istemezdi. Denge sıkıntısı olduğu için çok sık düşüyordu, yani sakarlık denilen şeyler çoktu. Biz bunu 2 yaş gibi farkettiğimiz için bir buçuk yıl gibi bir süreçte baya ilerleme kaydettik . Haftalık bir seans gidiyordu ama evde devamlı terapistinin önerdiği şeyleri oyunların içinde çaktırmadan yaptırıyorduk.
Ebru sidar in kendi okulunda özellikle yer bulmak baya zor gerçekten. Hassasiyeti belliyse Ebru sidar yeni 3 tane kitap çıkardı her hassiyet için yaptırılacak hareketler var.

Çok bilinen bir şey değil, her doktor da yönlendirmiyor.

Bende bunun aynisindan 2 tane var. Biri 4,5 digeri 2,5 yasinda iki erkek cocugu. Bence yenil nesil bebekler genelde böyleler. Yetisme tarziyla ( genelde kapali alanda, arkadassiz ve ekrana maruz kalarak) ve yediklerimizle alakali oldugunu dusunuyorum. Inorganik besinler ve kullanilan her turlu temizlik malzemelerinin icindeki kimyasallar dnanin degismesine ve zarar gormesine sebep oluyor. Modern hayatin getirdigi seyler bunlar. Tasi taragi toplayip Ferrarisini satan bilge gibi koye yerlesemeyeceksek boyle yasamaya alismamiz lazim. Ne zaman dogala ve doğaya donersek insallar da normallesir.

Benim esimin yeğenleri doğada onlar bunlardan da azman

Başka türlüsü imkansız gibi bişey ki, yani evliya olmak lazım.
Biz de eşimle geriliyorduk o dönem.
Kızımız aynı gerginliği yaratmıyor mesela.
Uyumasa da, huysuzlansa da aynı elektriği, enerjiyi aynı stresi yaratmıyor.
Sakin nasıl kalıyordum, söyle kı ben gerilsem oğlum benden bin beter deliriyordu, gerçekten catlayana kadar bağırıp ağlıyor neredeyse ilaçla sakinlesecek konuma geliyordu, hoş ben sakin kalsam da bunlar oluyordu da..
Ben onun o haline üzüntüden zaten sinirlenme vs yapmıyordum, ben yipraniyordum daha çok.
Sinirlenmek farklı bir duygu kalır.
Yani bir dönem hasta gozuyle bakıyorduk.
Öyle böyle derken zorlu da olsa geçti şükür.

Sizinki baskıdan, cezadan dolayı konuşmuyor o zaman. Kötü olmuş o. İçinde de kalıyor belli ki, ilk onu sormuş.

Anaokuluna gidiyor, 1.sınıfta konuşacakmış öyle diyor, yersek.
Farklı farklı öğretmenlerde hep aynı tutum, işaret diliyle anlaşıyor, ihtiyaçlarını bile hiç söylemiyor.
Pisliğine yapıyor sandım ben, tanı kondu

Bu konuda kim anne kim çocuk gerçekten anlamadım. Kusura bakmayın ama siz çocuğunuzun elinde oyuncak olmuşsunuz. Ne münasebet bacak kadar çocuk istemiyor diye kendi annenizle konuşmamak. Bir de izin vermiyor demişsiniz izin mi istiyorsunuz? O mu belirliyor kiminle konuşup konuşamayacağınızı? Fazla sabırlısınız gerçekten. Benim de 6 yaşında kızım var ama bilirdi ki hayır hayırdır. Kendini yerden yere de atsa saatlerce ağlasa o hayırın değişmeyeceğini bilirdi. Siz çok fazla taviz verdiniz sanırım. Bu saatten sonra ne yapabilirsiniz hiçbir fikrim yok maalesef Allah yardımcınız olsun

Ne güzel erkenden fark etmişsiniz.
Ben sorun ne diye kendimi yerken öğrendim duyusal hassasiyetleri, 4 yaşındaydı.
Sonra nereye gitsek derken bi psikoloğa gittik, bisiklet, skooter süremiyor, topa vuramıyor dedim, fırsat vermemişsinizdir dedi.
Giyinirken çok sorun oluyor dedim, anneanne evinde rahata alışmıştır dedi.
Daha birsürü şey anlattım ama hepsini birleştirip duyu bütünlemeye gidin demedi.
Ben de ağırdan aldım.
Ebru Sidar'ın ilk kitabını okuyorum ama henüz o teknik kısımdayım.
Şehrimize yeni açtı ofisi, onu da bilemedim pahalı ve bizim zaten psikolog-psikiyatr derken iyi bi giderimiz var.
Ama yazdıklarınız yol gösterici oldu, teşekkür ederim.

Bu kısmını okumamıştım, o çocuk okula başlayınca çok zorlanır...

Ya allah aşkına ne izin istemesi çocuk ben birisi ile telefonda konuşurken tehlikeli şeyler yapıyor veya ağlıyorsa ne yapayım bi söyler misiniz ? Çocuğu döveyim mi ? Çocuğu başka odaya kapattıp konuşmaya devam mı edeyim ? Siz maşallah çok iyi çocuk yetiştirmişsiniz bize de bi akıl verin öğrenelim

Valla ben çözümü otoriter anne olmakla buldum.. Eşime şımarıyor ama bana asla.. Eşim parka goturuyo canını cıkarıyor adamın, ben oturuyorum oglumu izliyorum.. Eşimin elini tutup yurumez, ama benle paşalar gibi yürüyor.. Birinizde biriniz otoriter anne veya baba olcak.. Baska çözümü yok bunun ki.. Yoksa çocuk ebeveyn siz çocuk oluyorsunuz.. Ki bu da cocuk gelısımı acısından istenmeyen bişey.. Umarım yakında hersey geçicek, geçiyor yani inşallah

Bizim evde ikimizde aynıyız eşimle ama ben daha katıyım uyku yemek giyinmek alt değiştirmek vs hepsi bende iyi bazı günler çok iyi bazı günler böyle saçmalıyor sebebi gece ki uyku kalitesi diş derdi ( bizi hep bu perişan ediyor ) gündüz kendini ifade çabası yukarıda da birkaç üye yazmış eşimle de bugün bunu konuştuk . 6 ayı var toparlanmak için bizce

Kuralları oğlunuz koyup siz ona uyacaksınız değil, kuralları siz koyup oğlunuz ona uyacak ve çoğu zaman sizin idarenizde orta yol bulunacak. Diyordu bilgisine güvendiğim bir uzman.
Bakın doğru tabiki böyle olmalı.olay kural değil zaten ki kurallarımız var. Uyku yemek saatlerimizde kurallar var örneğin .ABur cubur asla yasak gibi gibi . Ama çocuk pijamayı giyinmiş yatağa yatmış uykuya geçecek mesela uyku sersemi o pijamadan rahatsız olup değiştirmek çıkarmak istiyor bunun için ağlıyor mesela burada kuralla ilgili bir durum yok ki .Arabada müziği beğenmiyor ve bunun için ağlıyor kuralla ne alası var ki 2.5 yaşında çocuğa kural bu bu müziği dinleyeceğiz mi demem lazım . Bugün dışarı çıkıyorduk arabayla bir yere gideceğiz scooter almak istedi hayır çünkü arabayla gideceğiz geri geldiğimiz zaman bahçede sürebilirsin dedim ağlamaya başladı. Kapıda elinden aldım eve bıraktım ağladı yani neticede onun istediğini yapmadım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…