• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre Bebek sahibi olanlar

Fatos39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2022
109
10
28
43
Merhabalar nasılsınız Kasım 3 gibi doğum yaptım 28 hafada sezaryanla 1 kilo çok şükür 30 haftada
Benim gibi bu şekilde doğum yapan kislerden tavsiye bekliyorum bez aldım sleep 0 beden alırken 1 numara alın dendi şimdi bez ve ıslak mendil alıyorum sizin tavsiyeniz nedir bez ve ıslak mendil

Öncelikle hayırlı olsun ve geçmiş olsun. Bizim bebeğimiz 36 hafta ve 2kg 116 gr doğdu, 1 ay kadar 0 numara bez kullandık. Islak mendil değil, liner denilen pamuk bir bez var, onu temiz suyla ıslatıp temizledim, fakat çoğu zaman her alt açışta lavaboya götürüp poposunu ılık su ile yıkadık. İlk koyu renk kakaları çok sıvaşık oluyor, yıkamak en rahatı. Şu anda da kaka yapınca yıkıyoruz, çiş olursa su İle ıskattığımız bez ile siliyoruz. Dışarıda ise extra sensitive olan hassas kimyasalsız ıslak mendil kullanıyoruz.
Kıyafet çok sıkıntı olmuştu bizde, H&M ve c&a’da 46 beden bebek kıyafeti bulabilmiştik. Kolay gelsin. Sevgiler

Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için 28 Haftada gebelik yaşayan kimse varmı acaba?

35 ve 36 haftalik dogan cocuklarima yenidogan 62 idi sanirim numarasi ,kiyafetlerin icinde kayboldu cocuklarim, 56 numarada buyuk geliyodu.

Size tavsiyem cok stok yapmayin, bebekler cabuk buyuyor elinizde kalir sonra.

Saglikla buyutun yavrunuzu

Merhabalar nasılsınız Kasım 3 gibi doğum yaptım 28 hafada sezaryanla 1 kilo çok şükür 30 haftada
Benim gibi bu şekilde doğum yapan kislerden tavsiye bekliyorum bez aldım sleep 0 beden alırken 1 numara alın dendi şimdi bez ve ıslak mendil alıyorum sizin tavsiyeniz nedir bez ve ıslak mendil
bebeğini yeni küvezden çıkarmış birisi olarak en önemli tavsiyem anne sütü
eğer sütün varsa ilk zamanlar çok az süt verildiği için süt saklama poşetlerine az az koy. mesela 10 ml gönder ilk hafta sonra 20 ml gönder tek poşette. çünkü sterilizasyondan dolayı sütler kısa zamanda çöp oluyor kalanlar.
evde depola muhakkak çünkü çıktığında desteklerle iştahı çok artarsa orada takviye edersin.
prematüre bezleri pahalı olabilir sana tavsiyem babyturco 1 numara al ebat olarak çok küçük. molfix en büyük prematüre bezidir boyut olarak alma. prima gereksiz pahalı kalıyor.sleepy küçük olduğu için 1 numarasını istemişlerdir. a101 deki bebek bezi en iyisi çıktı bizimkinde. küvezdeyken genelde prima alırdı eşim ama dediğim markadan daha memnun kaldık.
uzun süre kalırsa içeriye rica et kafa yastığı al ver kullansınlar.
moralini yüksek tut (onlar sana çok arada konuşacaklar seni her şeye hazırlamak için) ama sen moralli ol.
kanguru bakımı iste hatta ısrar et çoğu hastane içeriye almak istemez ama sen ısrarcı ol. entübe vs deseler bile ten teması bebek içişn başka bir tedavi şekli. ben tedavisindeki hızlanmayı fark etmiştim.
her girdiğinde konuş mümkünse dokun. kokunu bırak. sıcaklığını hissetsin. inanılmaz bir iletişim yolları olduğunu düşünüyorum.
ne kadar uzun sürerse sürsün sen onun yerine dik dur savaş.kendini bırakma.
inci candemir var instagramda takip et kitaplarını edin oku.
sormak istediklerin olursa sor çekinme
kıyafet için de şunu diyebilirim özel olarak prematüre arama hastaneden çıkınca zaten hemen kilo alacak ben büyük olanları bile giydirdim. illa tastamam üzerine olacak diye bir şey yok. bebeğim erkek ama kız kıyafetleri vardı etrafımızdan bize verilen minik onlarla idare ettik.

Merhaba arkadaşlar 3 kasımda ikizlerime doğum yaptım biri 2300 doğdu birisi 1930 ikiside kuvezde kilo almasını bekliyoruz dediler kaç kiloda çıkarıyorlar bilginiz varmi suan 2065 biri biride 2365

bebeğini yeni küvezden çıkarmış birisi olarak en önemli tavsiyem anne sütü
eğer sütün varsa ilk zamanlar çok az süt verildiği için süt saklama poşetlerine az az koy. mesela 10 ml gönder ilk hafta sonra 20 ml gönder tek poşette. çünkü sterilizasyondan dolayı sütler kısa zamanda çöp oluyor kalanlar.
evde depola muhakkak çünkü çıktığında desteklerle iştahı çok artarsa orada takviye edersin.
prematüre bezleri pahalı olabilir sana tavsiyem babyturco 1 numara al ebat olarak çok küçük. molfix en büyük prematüre bezidir boyut olarak alma. prima gereksiz pahalı kalıyor.sleepy küçük olduğu için 1 numarasını istemişlerdir. a101 deki bebek bezi en iyisi çıktı bizimkinde. küvezdeyken genelde prima alırdı eşim ama dediğim markadan daha memnun kaldık.
uzun süre kalırsa içeriye rica et kafa yastığı al ver kullansınlar.
moralini yüksek tut (onlar sana çok arada konuşacaklar seni her şeye hazırlamak için) ama sen moralli ol.
kanguru bakımı iste hatta ısrar et çoğu hastane içeriye almak istemez ama sen ısrarcı ol. entübe vs deseler bile ten teması bebek içişn başka bir tedavi şekli. ben tedavisindeki hızlanmayı fark etmiştim.
her girdiğinde konuş mümkünse dokun. kokunu bırak. sıcaklığını hissetsin. inanılmaz bir iletişim yolları olduğunu düşünüyorum.
ne kadar uzun sürerse sürsün sen onun yerine dik dur savaş.kendini bırakma.
inci candemir var instagramda takip et kitaplarını edin oku.
sormak istediklerin olursa sor çekinme
kıyafet için de şunu diyebilirim özel olarak prematüre arama hastaneden çıkınca zaten hemen kilo alacak ben büyük olanları bile giydirdim. illa tastamam üzerine olacak diye bir şey yok. bebeğim erkek ama kız kıyafetleri vardı etrafımızdan bize verilen minik onlarla idare ettik.
Bez sleepy 1 numara kullaniyoz uygun fiyata aliyoz ama bilgileriniz çok güzel çok memnun kaldım yastık olarak ne tavsiye edersiniz varmı bildiğiniz model marka olarak ?

26 haftalık 940 gram doğdu kızım 93 gün kuvezde kaldı. Yanına hiç giremedim hiç kucağıma da alamadım yasaktı hastane kurallari geregi. Sadece fotoğraf video ile idare ettim. Yanına girebiliyosaniz bol bol konuşun dokunun kucağınıza alın. Hastane tipi süt sagma makinesi kiraladim sürekli onunla süt sagdim. Prima 0 numara bebek bezi uni bayb 0-6 ay ıslak mendil götürdüm hep hala prima ve uni bayb kullanıyorum şuan taburcu olalı 4 ay oldu. Ahtopot uyku arkadasi yoksa hastanede alip goturebilirsin rahatlatiyor bebekleri. Inci candemir bende tavsiye edicem youtube videolarini izle bol bol hatta kitaplarını al oku. 2 takim prematüre kıyafeti almıştım sadece taburcu olduktan kısa bi süre sonra küçüldü 34 cm doğduğu için uzun bi süre de yenidoganlari ve 0-3 ay kullandık artık onlarda küçüldü şükür 🥰 dicegim o ki Kötü günler geride kalıyor hersey güzel olacak buna önce sen inan ve bebegin için güçlü dur

Bez sleepy 1 numara kullaniyoz uygun fiyata aliyoz ama bilgileriniz çok güzel çok memnun kaldım yastık olarak ne tavsiye edersiniz varmı bildiğiniz model marka olarak ?
2 farklı yastık kullandım. 1 si pahalı diğeri ucuz olan en çok ucuz olandan memnun kaldım. baby jem di sanırım adı ebebekteki o çok iyi

Back