Prematüre anneleri bilgilenize ihtiyacım var birazcık

90 ml mi? Kızım şu an 90 içiyor yahu yoğun bakımdan 2600gram çıktı o zaman da 40-50 içiyordu fazlasını kusuyordu yani
Evet öyle söyledi bana ve ben bir haftadır hesap yapmaya çalışıyorum googleden bakıyorum yeni doğan bebek kaç ml süt içer diye 120 150 yazıyor diyorum ya bu bebek minicik nasıl içecek bu sütü kafam almadı bende mi bir sıkıntı var diyorum yoksa çocukta mı bir problem var 50 ml içiyor çocuk zorla oda 40 ml de duraksıyor zaten çenesi çok çok güçlü değil ama 50 ml sütü 7 8 dakikada içiyor bazen daha uzun sürüyor bazende ben bölüyorum yorulmasın diye 30 ml içiriyorum 10 15 dk bekliyorum o arada gazını çıkartıp tekrar veriyorum zorla demek ki ondan kusuyor yavrum benim ya

Çok saolun valla ben zorla beslemeye çalışıyormuşum çocuğu sürekli ıkınıyor sürekli rahatsız gibi gazı var diye düşünüyorum bende çok beslemekten demek ki hafif hafif kusmasıda bende 30 40 ml le devam ederim eğer doymaz gibi olursa daha sonradan yavaş yavaş arttırırım

90 ml mi? Kızım şu an 90 içiyor yahu yoğun bakımdan 2600gram çıktı o zaman da 40-50 içiyordu fazlasını kusuyordu yani
Bugün bu konuyu açmasaymışım yarın çocuğu 90 ml içmesi için zorlayacak çatlatacaktım birde yetmiyor içmiyor sütümü beğenmiyor diye isyan ediyordum

Bugün bu konuyu açmasaymışım yarın çocuğu 90 ml içmesi için zorlayacak çatlatacaktım birde yetmiyor içmiyor sütümü beğenmiyor diye isyan ediyordum
Hayır zorlamayın reflü olur. Sütten sonra meyilli yatırın reflü yatağı kullandım ben uzun süre. Hatta bazen gündüz uykularımı hala onda yapıyor kızım. Kötü düşünmeyin o kadar güçlüler ki. Size kavuştuktan sonrası daha kolay ama canınızın kıymetini bilin bu süreç çok uzun. Destekçiniz varken uyuyun dinlenin :)

Merhaba benim de 33+6'da doğum yaptım. Bebeğim önce sarılık sebebiyle sonra enfeksiyondan 17 gün kaldı yoğunbakımda. Size vereceğim ilk tavsiye internetten araştırmayın hiçbir şeyi insan paranoyak oluyor. Ben de öyleydim bebeğim gak dese guk dese internetten bakardım ilk zamanlar kötü şeyler okuyunca çok üzülürdüm o yüzden o işi bıraktım. Mama konusunda da benim bebeğim ilk geldiğinde 30-40 anca içiyordu max 60 cc. Sütüm az malesef ve ne kürler denedim artıramadım o yüzden mamayla besliyorum etrafınızda söyleyen olsa bile dinlemeyin şu an için önemli olan bebeğin doyması. İlk zamanlarda ben de 3 saatte bir besliyordum çünkü yoğunbakımda öyle alışmıştı hatta gündüzleri daha sık fakat büyüdükçe bu aralık açılacak bebek daha çok uyuyacak daha az sıklıkta uyanıp beslenecek. Doktorunuz hastaneden çıkarken bi epikriz raporu verdi mi? Orada hem yoğunbakımda neler yapıldığı hem genel durumu hem de bundan sonraki kontrolleri vs. yazar mesela benim bebeğimi küvözdeyken kardiyoloji gördü bu yüzden yaşına kadar kontrolü yok, nöroloji kontrolü 3. ayında önerildi, kan şekeri takibi yapılıyordu normale döndü artık düşmüyordu şekeri, aşılarının düzeltilmiş değil de normal doğum zamanına göre yapılacağı hepsi yazıyor e-nabızda da bulabilirsiniz bu belgeyi. Ben düzeltmişe bakmadan 1 ay kadar bilinçli bir hareket beklemedim bebeğimden şimdi 2 aylık daha yeni yeni göz takibi yapıyor seslere dönmeye çalışıyor umutsuzluğa kapılmadan endişelenmeden takip edin her şey güzel olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…