Prematüre anneleri bilgilenize ihtiyacım var birazcık

Cngz44

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
405
180
30
Öncelikle hepimize merhaba ben 9 kasımda 32+6 haftalıkken doğum yaptım yüzde yüz dekolman dı 21 gün kadar yoğun bakımda kaldı bunun 10 12 günü sadece kilo almasını bekledi doktor şuan evimizde pazartesi günü geldi paşam şimdi benim oğlum ne kadar lık oluyor doğum yapalı 28 gün oldu ? Ve ne gibi hareketler yapması lazım bir iki defa agu dedi gibi başını kaldırıyor omzumdayken sağa sola döndürüyor başını bugün mama takviyesine başladım ilk defa 30 ml verdim çünkü üzüntüden stresten sütüm çok azaldı iki mememden sadece 50 60 ml geliyor oda bazen yani bazende 30 40 ml geliyor gazından ağlıyor sanıyordım açlıktan ağlıyormuş mama da takviye edince şuan iyi gibi uyuyor şükür. Yani hareketli bir bebek aslında ama bazen uykusundan ayılamıyor baygın baygın bakıyor etrafı izliyor duvarlara ısıklara bakıyor gözlerini kaydırıyor bana bakıyor göz teması kuruyor kendi kendine gülüyor uykusunda yada normal gözleri açıkkende göz takibi az buçuk var deniyoruz hep dün de göz kontrolü vardı prematüre olduğu için doğumda oksijensiz kalmıştı doktor yaşamaz demişti ama hamdolsun yaşıyor evladım gözlerinde de bir problem olmadığını söyledi doktor nörolojiyede gideceğiz haftaya çok uzattım ama benimle aynı durumda olan annelerin bebekleri neler yapıyor yada neler yapıyordu bizim yapmamız yada yapmamamız normal mi merak ediyorum teşekkür ederim şimdiden

Benim bebeklerimde ikiz, prematüre 38 gün kaldılar yogun bakımda. Suan 7.ayları bitti.
İlk söyleyeceğim olması gereken kontrolleri mutlaka yaptırın ama kendinize vesvese vermeyin. Yogun bakımdan cıkıp o bebek size verildiyse gayet saglıklıdır siz diğer kontrollerini önemseyin.
Şimdiye kadar doktorlar dogum tarihlerini baz aldı bizde ama arada duzeltilmiş ayını da soran olabiliyor. Gelişimleri dogdukları aya göre normal oldugu için düzeltilmiş pekte önemli olmuyor sanırım.
Size söylemişlerdir mutlaka çocuk nöroloji, çocuk kardiyoloji, göz kontrolleri oluyor belli aralıklarla. Riskli bebek oldukları için fizik tedaviyede yönlendirildik biz.
Bol bol karın üstü egzersizleri yapabilirsiniz suan ki sürecte

31+4 te erken doğumla ikizlerime doğum yaptım. Şuan bebeğin daha çok küçük. Normal doğum zamanına bile gelmemiş daha. O yüzden anne karnındaymış gibi düşün. Ve sadece bakımlariyla ilgilen. Biraz daha büyüdükçe. 3 4 aylıkken mesela başını tutabiliyor mu vs onlara bakarsın. Zaten nöroloji takipli olacaksınız. O da sizi çocuk gelişim uzmanına yönlendirecek ( 2021 de öyleydi. Şuan da öyledir muhtemelen ) herhangi bir sıkıntısı olursa sana söylerler. Şuan endiselenmek için çok erken. Kendini de bebeğini de strese sokma

Rop muayenesi oluyordu onu yaptırmışsınızdır heralde o da önemli
Evet dün yaptırdık izmite gittik özel bir hastanede yapıldı doktor rop hastalığı olan göz arkasıyla sağlıklı olan göz arkasını gösterdi sizin bebeğinizde rop hastalığı mevcut değil sadece henüz haftasını tamamlamadığı için ve biraz zayof bir bebek oldupu için biraz göz arkasında boşluk var şuan tedavilim yada müdehalelik bir durum yok 2 hafta sonra tekrar gelirsiniz o zamana kadar kilo almış olur toparlar diye düşünüyorum muhtemelen 2 hafta sonra ki gelişinizde son olur zaten dedi bize

Haklısınız aslında o kadar stres yaptım üzüldüm ağladım ki sütüm kesildi bebeğim hastanede yatarken oluk oluk akıyordu birini sağarken diğer göğsüm üstüme başıma akardı evladım eve geldiği gün sütüm gitti şimdi ona ağlıyorum. Stres yapmamakta mümkün değil ki doktor bu çocuk yaşamaz dedi yaşarsa da büyük ihtimalle beyninde hasar olacak çünkü oksijensiz kalmış dedi bunu duyduğumdan beri olumlu hiç birşey düşünemiyorum 28 günlük beneğin hareketlerini izliyorum naptı napıyor araştırıyorum hele internete girip araştırınca hepten piskolojim bozuluyor çok zor bir süreçmiş Allah hepimizin yardımcısı olsu

Çok teşekkür ederim gerçekten evet yapıyoruz dün ilk defa karnının altına hafif bir yastık koydum ayaklarıyla kendini ittiriyor başını hafif hafif kaldırmaya çalışıyor sağa sola döndürüyor bilmiyorum Yani korkuyorum uykum sıfır yeme içme idare eder sürekli beneğin başında oturuyorum aa öksürdü aa hapşırdı mesela biberonla besliyorum. Ara ara tıkanıyor nefesini çeviremiyor ölüyorum korkudan ben

Sağlıkla büyütün. 30. Haftada doğum yaptım. Bizim 2 ay geriden geliyor. Doğuma göre 9 aylık ama prematüre olduğu için 7 aylık kabul ediliyor. Ama nerden nerelere geldik bi bilseniz :) hiç endişe etmeyin. Bizim de küvöz sürecimiz oldu. Taburcu olduktan sonra hiç endişe etmedim. Tüm muayenelerini kalp nöroloji göz işitme vs yaptırdım belli aralıklarla aksatmadan. Şuan küçük olduğu için bakımına beslenmesine odaklanmanızda fayda var. Sonraki aylarda ben siyah beyaz zeka kartlarıyla bol bol karın üstü egzersizleri yaptırdım. Ve oyun halısını çok küçükkenden beri kullanıyoruz. Boyunun uzamasına odaklanmasına vs bayağı katkı sağladı renkli ve sesli olduğu için. Zaman ilerledikçe her şey yoluna girdi yani. Sadece kıyas yapmıyorum onun bebeği oturuyor neden benimki oturamıyor aynı aydayız vs diye düşünmedim hepsi için biz prematürelerin biraz daha zamana ihtiyacı var

İnan seni çok iyi anlıyorum. Bebek bakımı zor prematüre bebek bakimi daha zor. Yenidoğan yoğun bakım hemsiresiydim. Ve ikizlerimle de bunu çok iyi tecrübe ettim. Bebeğinin inşallah bir şeyi yoktur. Doktorlar en kötüsünü söylemek zorunda kalıyor genelde. Bebek büyümeden hasar var mı yok mu bilemeyiz. O yüzden şuan sadece sütünü vermeye çalış. Olmuyorsa mama kullan ve bunun için de vicdan azabı çekme. Bizimkilerde yoğun bakımdayken benimde sütüm çoktu. Onlar çıkınca azaldı. Ememediler. Mama ile beslendiler. Şuan 3.5 yasindalar. Gayet sağlıklılar.

Ya çok teşekkür ederim gerçekten bu sayfada o kadar rahatlıyorum siz ve sizin gibi güzel insanlar sayesinde iyiki varsınız hepiniz içime su serpildi şuan

O kadar güzel yazmışsınız ki okuyunca rahatladım Rabbim evladınızı bağışlasın eksikliğini göstermesin inşAllah her şey güzel olur hepimiz için

Evet evet tam beklenen hareketlerde bunlar kafasını kaldırabilmesi havada az da olsa tutabilmesi, ara ara deneyin gittikçe kuvvetlenecek.
Korkmayın doğan büyüyor siz yeterince ilgileniyorsunuzdur eminim.
Tek mi bakıyorsunuz sıfır uyku demişsiniz, sütünüzün azalmasındaki en önemli etkenlerden biri de bu olabilir. Eğer destekçiniz varsa oldugu kadar gün içinde uyumaya calışın. Sağlık ocagının hemsiresi bana uyuyamasanda on dakika bile olsa farklı bi odaya geçip uzan dinlen demişti.
Sağım yapıyorsanız eger alarm kurup düzenli yapmaya çalışın, sütünüzü arttırabilir bende faydalı olmuştu. Geriye kalan klasik hoşaflardır yeşilliklerdir söylemiyorum herkes söylüyordur kesin

Eşim ve kardeşim kız kardeşim var ama ikiside korkuyor birşey olacak diye bende tedirgin oluyorum bırakamıyorum onlara ara ara minik minik kusuyor biberonla beslendikten sonra yan yatırıyorum ama yinede korkuyorum kayar döner kusmuğunu yutar diye bu yüzdende tek bakıyorum sadece 2 saat uyuyorum günde normalde de uykuyla aram yok zaten ama doğumdan sonra biraz ihtiyaç duymaya başladım galiba sütüm içinde 2,5 saatte bir sağıyorum o aralıkta kalkıyor benim paşa hemen içiriyorum peki birşey soracağım 50 ml süt içse her 2,5 saatte bir yeter li olur mu

Kızlar birde sürekli uyuması normal mi beslenirken bile uyuyor özellikle bugün ayılamadı pek beslenip uyuyor ıkınıyor arada bir ağlıyor ama gözler kapalı hep

Merhaba ben de prematüre annesiyim kızım suan 15 aylık yaklaşık olarak simdi size şöyle açıklamak istiyorum sizin bebeğiniz 40 haftadan eksik doğduğu için ne kadar eksik doğduysa o kadar hafta geriden hesaplanır yani sizin bebek 33 haftaya 1 gün kala doğmuş 7 hafta erken doğmuş yani 42 gün geriden hesap edeceksiniz. 2 yaşına kadar düzeltilmiş ve kronolojik yas hesabı yapılıyor . Sizin bebeğiniz suan kronolojik 28 gün yani doğduğu andan itibaren sayıyoruz ama esas önemli olan düzeltilmiş dediğimiz kavram sizin bebeğiniz 42 günü dolunca tam düzeltilmiş yenidogan olur her zaman 7 hafta geriden sayın. Size yoğun bakımdan taburcu olurken bilgi verilmiş olması lazım bu bebekler 3 saatten fazla asla uyumamayı ve aç kalmamalı. Zorla da olsa 3 saatte 1 besleme ve uyandırma yapmalısınız çünkü kan şekeri ami düşer ve zamanında doğan 9 ayda doğan bebekler gibi değillerdir yani 3 saatti geçmemeli uyku ve açlık süresi. Ayrıca çene gelisimi ne durumda bununla alakalı bilgi vermemissiniz eğer çene gelisimi iyiyse emebilir ama bu haftalarda genelde çenesi çok yorulur ac uyumasin diye biberonla besleme önerilir bakın mama demiyorum anne sütünü sağarak biberona koyma ve içirme olarak diyorum . Kac kg doğdu bilemedim benim kızım 1260 gr doğdu bizim sürecimizde 4 kg olana kadar anne sütüne karistirilan prematüre bebekler için üretilmiş özel bir takviye kullandık eoprotin isminde bakabilirsiniz, netten. Şuan bebeğiniz daha saydığınız şeyleri pek yapamaz aslında siz çok dikkat kesilmişsiniz:) simdi çok önemli bir kısım söyleyeceğim ROP muayenesi muhakak yapılmalı yapıldı ise sorun yok. Prematüre bebekler 2 yaşına kadar düzenli olarak nöroloji takipli olurlar sebebi de tahmin ettiğiniz gibi erken doğuma bağlı komplikasyonlar . İnstagramda inci candemir isimli hesabı takip edin yotube den videolarını izleyin çok değerli bir danisman ve de prematüre annesidir kitapları da var . Bebek memeden emsin diye aç bırakma yoluna sakın gitmeyin bu bebeklerde cok riskli bir davranış bu o yüzden sütünüzün sürekliliği için sağıma bir süre daha devam edin baska sorunuz varsa burdayım .

Keşke video atabilseydim size ve gösterebilseydim söylediklerimin olduğunu. Dikkat kesildiğim için kafasını kaldırıyor dikkat kesildiğim için mi yastğın üzerine koyunca ayaklarınla tepki verip kendini ittirmeye çalışıyor garip bir yorum olmuş ama problem değil evet o bahsettiğiniz anne sütü güçlendirici yoğun bakımda onu kullandılar hep bebeğime çıkarkende sordum hayır eve geçecek sizi sürekli emecek bu yüzden buna gerek yok dedi sütünüz yeterli dedi bana 1970 gram doğmuştu 1.6060 a düştü ilk ödemi gidince yoğun bakımda sonra 2.500 gramla aldım oğlumu pazartesi günü şuan 2.600 gram doktor dün kontrolde kilo verir diye düşünüyordum adaptasyon sürecinde çünkü vermeyi alması çok güzel olmuş dedi üstte de okumadınız sanırım 2,5 saatte bir beslediğimi söylemiştim bazen kendi kalkıyor bazende ben ayaklarını kurcalayıp kaldırıyorum besliyorum ve rop muayenesininde yapıldığını söyledim nöroloji ve kardiyolojide söyledim ama okumamışsınız ben bu kadar gergin ve korku doluydum buraya geldiğimde buradaki arkadaşlar beni rahatlatmıştı şuan sayenizde tekrar fazlasıyla gerildim ve fazlasıyla korkuyorum neyse teşekkür ederim yinede bilgiler için çok saolun hayırlı akşamlar

Alınganliginizi lohusaliginiza veriyorum video falan ne alaka ? Garip olan yorumum değil sizin bakış açınız. Ben tecrübelerimden yola çıkarak size gerekli olduğunu düşündüğüm şeyleri yazdım. Yazdıklarımdan hangisi sizi gerdi ? Ben neden sizi gerecek bir yorumda bulunayım ki bunu yapmakta ki amacım ne olabilir? Dediğim gibi tutarsız ve alıngan konusmalarinizi yaşadığınız travmaya veriyorum

Lohusalığıma verecek olsaydınız u kadar korktucu şekilde yazmazdınız zaten daha bir hafta olmamış bebeği kucağıma alalı korkularım kaygılarım var tam rahatladım dedim tekrar başladı her neyse siz haklısınız teşekkür ederim tekrardan hayırlı akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…