Prematüre anneleri bilgilenize ihtiyacım var birazcık

Hanımefendi korkunç ne yazmışım ben de şimdi çok merak ettim. Yazımı tekrar okudum ve anlayamadım neyden korktugunuzu ben size kendi sürecimi ve doktorlarimizin bana söylediklerini yazdım. Siz prematüre annelerinden bilgi almak istemiştiniz ben de bunu prematüre annesi olarak görev edinip bilgi verdim ama suan ciddi anlamda pişman oldum çünkü hiç beklemediğim bir tepki alıyorum sizden . İsterseniz özel mesaj kısmından da yazabilirsiniz ben kötü bir şey yazmadım size bakın benim kızım sizin bebeginizden daha küçük ve erken doğdu yani ben de yeterince zor süreçler yaşadım suan bana da haksızlık ediyorsunuz rica ederim

Hamilelik takviminiz devam ettiğine göre teknik olarak bebeğiniz hala doğmamış bile. Bebegin suan yaptıgı hareketler refleks hareketler suan beslenmesi bakımıyla ilgilenin rop muayenelerini ihmal etmeyin yeter. Ben de prematüre annesiyim. Bebeginizin hareketlerini düzeltilmiş yaşıyla paralel takip edeceksiniz. Dediğim gibi bebeğiniz henüz doğmamış sayılıyor.

Ml söyleyemeyeceğim. İlk zamanlar 50 ml içemiyorlardı bile benimkiler ama saate takılmadan ne zaman isteseler veriyordum

Malesef ben de hanımefendiye bunu anlatamadım bebeğin bilinçli olarak başını kaldırdığını zannetmiş ben de onu yazdım aynen sizin dediğiniz, şekilde refleks bunlar

Kızlar birde sürekli uyuması normal mi beslenirken bile uyuyor özellikle bugün ayılamadı pek beslenip uyuyor ıkınıyor arada bir ağlıyor ama gözler kapalı hep
Çok normal. Daha bi aylık olmadı bile. Zamanla uyanıklık süresi artacak. Siz belli aralıklarla uyuyo olsa da beslemesini yapın

Malesef ben de hanımefendiye bunu anlatamadım bebeğin bilinçli olarak başını kaldırdığını zannetmiş ben de onu yazdım aynen sizin dediğiniz, şekilde refleks bunlar
Anlatım şekli ne kadar farkediyor bence siz bi düşünün hayırlı akşamlar size hanım efendi teşekkür ederim kendinize iyi bakın Allaha emanet olun

Geçmiş olsun prematüre bebek annesi değilim. Ama okurken gördüm normal zamanında doğanlarda uykuya meyilli oluyor o konuda endişe etmeyin, benim bebeğimde memede uyurdu,uyandiramazdim saatlerce çabalardim . Siz zamanında besleyin uyuması sanırım sorun değil
Birde kusmasindan bahsetmişsiniz yan yatış yastığı alsanız belki içiniz rahat eder. Henüz dönemez ama olsun ben iki oğlumda da kullandım. Herşey gönlünüzce olsun.

Bebeği oksijensiz kaldıgı için korkuyor olmalı neler yapıp yapamayacagı ile alakalı, anlayabiliyorum onu.
Ben de anlıyorum o yüzden bir şey demek istemiyorum daha fazla ne diyelim ki hepimiz birbirimizi çok iyi anlıyoruz aynı şeyleri yaşadık

Bebeği oksijensiz kaldıgı için korkuyor olmalı neler yapıp yapamayacagı ile alakalı, anlayabiliyorum onu.
İşte ben bunu anlatmaya çalışıyorum hanım efendş beni prematüre doğum yaptım diye korkuyorum sanıyor oğlum doğduğunda kalbi dur ak üzereydi solunum yok denecek kadar azdı ve neler söylendi benim yüzüme hareket edemez refleks olmaz gözleri görmez sakat olur doktorlar acımasız bende bir nebze olsun içimi rahatlatmaya geldim buraya ama ha ım efendi sağolsun lohusalık halinden anlıyormuş neyse teşekkür ediyorum kendisine tekrardan sizde çok saolun gerçekten teşekkürler

O da aynı şeyleri yaşamış sizi kırmak isteyeceğini hiç sanmıyorum yanlış anladınız bence. Şuan bebeğinizin keyfini çıkarın düzenli besleyin uyur bol bol uyanmaz hepsi normal. Dediğim gibi şuan hareketleri refleks hareketler beklediğiniz yönde size bi şey ifade etmez. Düzeltilmiş yaşıyla 4 5 ay civarı anlayabilirsiniz aşağı yukarı bi
Şeyleri.

Tamamdır çok teşekkür ederim dediğğm gibi her öğünde 2,5 saatte bir 50 ml yeterli gelir değilmi aç kalacak kilo verecek tekrar yoğun bakıma gidecek diye korkuyorum biraz

Kızım 28 haftalık 1kg doğdu teyzesi şimdi 8,5 aylık düzeltilmiş 5,5 aylık oturuyor yuvarlanıyor sesler çıkarıyor ek gıda bile yiyor.
Ah o yoğun bakım kapısı kadar zamanın yavaş aktığı neresi var acaba? 83 gün bekledim ben :)
Matilda burda prematüre annelerine hep çok güzel bilgiler veriyor ben yorumlarını hep görüyorum biraz yanlış anladınız yazım dilinden olabilir ama kötü bir şey demedi gerçekten kendinizi üzmenizi o da istemez.
Bebeğiniz henüz doğmadı karnınızda sanıyor kendini o nedenle refleksleri çırpınma gibi yüzme gibi oluyor.
Büyüyecek annesi sen ona çok iyi bakacaksın. Ben ağlardım nasıl tutacağım nasıl yıkayacağım diye. Ama kucağına verdikleri zaman güncelleme alıyorsun bir anda. Jiç
Korkma orası acır burası şöyle olur diye. Çok esnekler. Kusuyor diye de korkma az kusmasında sorun yok fışkırır gibi ağzından burnundan kusarsa takip edersin sürekli olursa doktoruna söylersin. Prematüre annesi olmak zor çünkü gelişimi geriden gelebiliyor bunu takip etmek çevreden bunu duymak hoş olmuyor. Zamanla insanları susturmayı öğreniyor insan. Sütünüz maşallah ona yeter artar bile çünkü midesi minicik belki kayısı kadar. Sağlıkla büyüsün minnoş oğlunuz

Tamamdır çok teşekkür ederim dediğğm gibi her öğünde 2,5 saatte bir 50 ml yeterli gelir değilmi aç kalacak kilo verecek tekrar yoğun bakıma gidecek diye korkuyorum biraz
İlk kontrolde kilo vermediyse sizi tekrar yoğun bakıma almazlar. Sizden ayırmazlar merak etmeyin :) 50ml içemez bile çıkarabilir fazlasını. İsterseniz gündüz saat başı 30cc deneyin hem emme denemelerinizi artırırsınız biraz çenesi kuvvetlenir. Ama gece biraz uyuyun siz de dinlenmeniz lazım süt için kaygılanmayın bebiş iyi gidiyor

Ben 3 saatte bir besliyordum küvezde öyle alışmıştı. Sanırım 30 ml veriyordum bu zamanlarda ben tam da hatırlamıyorum. Kilo alıp almadıgından anlarsınız kontrollerde yetip yetmediğini ama muhtemelen yetiyordur. Tekrar yoğun bakıma girmez korkmayın. Zamanla bebeğin isteğine göre arttırırsınız bunlar kendiliğinden gelişiyor zaten rahatlayın bebeğinizin keyfini çıkarın.

Bende öyle düşünüyordum yoğun bakımdan çıkarken hemşireye biz nasıl besleyeceğiz ben doyduğunu nasıl anlayacağım sütümde azalma hissediyorum dediğimde 90 ml ile besliyoruz her öğünde biz dedi bende hep zorlamaya çalıştım çocuk hep 50 ml en fazla 60 ml içiyor anne sütünü hatta yetmez diye mama aldım bugün hemşire öyle söyledi çocuk hep aranıyor diye daha vermedim mama bir kere denedim tadını beğenir mi diye yuttu yüzğ ekşimedi bende dedim 2,5 saatte bir 50 ml anne sütü içer gece de 30 ml mama takviyesi yaparım dedim çünkü bana 90 ml ile besliyoruz dediler kafam o kadar karıştı ki belkide 50 ml çok geldiği için az az kusuyor ve her öğünden sonra kaka yapıyor anne olmak çok zormuş gerçekten

90 ml mi? Kızım şu an 90 içiyor yahu yoğun bakımdan 2600gram çıktı o zaman da 40-50 içiyordu fazlasını kusuyordu yani

Evet bazen insanlar birbirlerini yanlış anlaya biliyor benimde amacım kimseyi kırmak üzmek değil inanın buraya gelip yazıyorum siz böyle olumlu yorumlar yapınca azda olsa ben kendime geliyorum çünkü o kadar suçluyum ki sorumlusu benim diye diye kendimi paraladım kendimi inandırmaya çalışıyorum bir umut oğlum sağlıklı olur diye yorumunuz için çok teşekkür ederim gerçekten yazdıklarınızı uygulayacağım Allahın izni ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…