• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

kızlar malesef durumlar değişti.herşey yolunda gidiyo dedim ertesi gün yine aksine gitmeye başladı.vücudum aniden ödem tutmaya başladı.parmağımdan bol gelip düşen alyansım aniden olmamaya ayaklarım şişip ellerim uyuşmaya başladı.snrda malum tansiyon problemi.3 gündür hep yüksek iki gündürde 15-10 un altına düşmüyo.cmrtesi kntrole gittim bebişim gelişimi yine durmuş en son gittiğimdenberi hiç kilo alamamış.32 haftalıkken 30 haftalık gibi gözüküyodu.idrarda proteine bakıldı onun sonucuna göre doğum belli olacak sanırım.bugün öğlene kadar çıkar dediler.bu arada tansiyon ilacım 3 ten 6 ya çıktı ama banamısın demiyo.moralim çok bozuk heran doğuma alınabilirim.2 gün snr 33 haftalık olucam ama yinede en azından bari bi 34 ü bulabilseydim diyorum.bebişimde doğru dürüst kilo alamadı çok zayıf.doktorun cihazına göre 1700 ama onlarda birebir ölçüm yapamazlar yani daha zayıfta çıkabilir.bugün doğuma alsalar allah sağlık versin tabide en az yine bir ay tutarlar küvezde.dualarınızı bekliyorum.gelişmelerden haber veriririm.yine bugün hastanelerde koşturup durucam bakalım ne olacak.hakkımda hayırlısı inşallah rabbim bebişimi sağsalim kucağıma almayı nasip etsin:5:

kızlar malesef durumlar değişti.herşey yolunda gidiyo dedim ertesi gün yine aksine gitmeye başladı.vücudum aniden ödem tutmaya başladı.parmağımdan bol gelip düşen alyansım aniden olmamaya ayaklarım şişip ellerim uyuşmaya başladı.snrda malum tansiyon problemi.3 gündür hep yüksek iki gündürde 15-10 un altına düşmüyo.cmrtesi kntrole gittim bebişim gelişimi yine durmuş en son gittiğimdenberi hiç kilo alamamış.32 haftalıkken 30 haftalık gibi gözüküyodu.idrarda proteine bakıldı onun sonucuna göre doğum belli olacak sanırım.bugün öğlene kadar çıkar dediler.bu arada tansiyon ilacım 3 ten 6 ya çıktı ama banamısın demiyo.moralim çok bozuk heran doğuma alınabilirim.2 gün snr 33 haftalık olucam ama yinede en azından bari bi 34 ü bulabilseydim diyorum.bebişimde doğru dürüst kilo alamadı çok zayıf.doktorun cihazına göre 1700 ama onlarda birebir ölçüm yapamazlar yani daha zayıfta çıkabilir.bugün doğuma alsalar allah sağlık versin tabide en az yine bir ay tutarlar küvezde.dualarınızı bekliyorum.gelişmelerden haber veriririm.yine bugün hastanelerde koşturup durucam bakalım ne olacak.hakkımda hayırlısı inşallah rabbim bebişimi sağsalim kucağıma almayı nasip etsin:5:

canım benim :( şunu bilki dualarımdasın tevafuken denk geldm mesajına merak edip okudum
umarım hakkında hayırlısı olur ne olur üzülme bebeğine odaklan dua et namaz kıl ve ferahla
Allah seni görüyor ve duyuyor ınsallah sağlıkla ve normal zamanında doğurursun bebeğini

akimeram ne diyeceğimi bilemiyorum moralini bozma lütfen dularımızdasın o kadar kötü değil 33 haftalık olacaksın hiç belli olmaz akciğer gelişimi tamamlanmıştır küvöze belki kontrol amaçlı koyabilirler sen güçlü ol ki bebeğin etkilenmesin allaha emanet olun

canım benim Dualarımız seninle..offf ya çok üzüldüm,Rabbim yardımcın olsun.Doğuma bile alınsan lütfen hep iyi tarafından bak,küvözde 1 ay bile kalsa sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.bak benim ikiz annesi çok yakın bir arkadaşım var ve oğluşları 28 haftalık doğdular.biraz küvözde kaldılar ama şimdi ikiside çok sağlıklı Maaşallah:nazar:...bizi habersiz bırakma..

Saolun kızlar allah razı olsun.biraz önce hastaneden protein sonuçlarımı aldım proteinim yüksek çıkmış.en yüksek 140 çıkması gerekirken benimki 180çıkmış.2 saat snr doktorumla randevum var bakalım ne diycek.öpüyorum sizi gör.bye..

akimera canım benim lütfen pozitif düşün allahım dualarımız hep yanında olsun.kardeşiminde ikizlerden biri 32.haftada 1580 gr.doğdu.diğeri 1900.büyük bebek 1 hafta 2.bebek 15 gün küvözde kaldı.akciğer gelişimini tamamladıysa zaten sımsıkı tutunuyorlar yaşama.yeter ki sen stres yapma hepimiz için...arkadaşlar hepimiz bekliyoruz mutlu haberleri...sağlıkla kalın

kızlar geldim doktordan.proteinim yüksekmiş ama korkulacak boyutta deilmiş hatta bu değeri yüksek bile saymıyolarmış yani benim değerimdeki birine preklemsi yaşıyo demiyolarmış.tnsyonum doktora normal çıktı 12-8 ölçtü.ödemide kontrol etti bu hafta için normal bi ödem dedi.onun dışında malesef bebişin gelişimi durmuş.bir haftadır hiç kilo almamış kilosu 1650 ölçtü iki doktora gittim ikiside aynı kiloyu söledi.gelişimi 2 hafta gerilemiş.30 haftalık gözüküyo.herşey normal bile gözükse kilo alamaması çok kötü.bir hafta daha beklicekler eğer bebiş yine aynı çıkarsa muhtemelen alacaklar ama azda olsa kilo almaya devam eder suyumda proteinimde ve nstde bi aksilik olmassa 35 ide bitirecekler.ama yinekiloalımı böle devam ederse alamamaya küçülmeye devam ederse ozaman alacaklarmış bebişimi.ama 35 dede 36.haftasındada doğsa 2 kiloyu bulamassa küveze alacaklarmış.2 kiloyu bulmadan çıkarmıyolarmış.benimkininde gelişimidurmuş nasıl iki kiloyu 2 haftada bulacakki bir hahftad 10 gr.bile almamaış 2 haftada 400 gr.nasıl alsın.valla canım çok sıkıldı.neyse şimdilik bu kadar hepinize tşk.ediyorum öpüyorum gör.bye

bu arada kardiyolagada yolladı doktorum kalpte bi sorun çıkmadı filim falanda çktiler ordada tansiyonum 13-8 çıktı doktorda hiç bi problem olmadığınıilaçlarıma aynen devam etmemi söledi.neden bebişim beslenemiyo peki anlamadım gitti.

Akimera, sakin olmaya çalış ki tansiyonun iyice yükslemesin arkadaşım. Gönlünü ferah tutmaya çalış. 1700 bence iyi bir ağırlık benim arkadaşımın benimle beraber 30 haftalık doğum yapmıştı ve 2-3 hafta geriydi bebeği, 700 gr doğdu ama şu an bebeği yanında ve sağlıklı bir problemi yok. Canımm gönlünü ferah tutu lütfen. Dualarımız seninle....

Akimeram seni o kadar merak ettimki facede de göremeyince bi fırsatını bulup buraya kaçtım:) Şükür sonuçların iyi çıkmış,çok çok sevindim.nolur artık biraz olumlu düşünmeye ve kendini rahatlatmaya çalış..benim paşalarda 33 haftalık biri 1660 gr. diğeri 1900 gr.doğmuşlardı.lütfen kilo olayını kafana takma,ciğer gelişimi daha önemli.bak gör herşey iyi olacak.

akimera Allah yardımcın olsun canım benim bebiş 33. haftasında artık daha rahat bir dönemde çok fazla küvezde kalmaz benimoğlum 37haftalık doğdu ama yinede küveze girmişti görümcemin ikizleri 33 haftalık doğdular ama birgün ancak kalmışlardı hiç belli olmaz hem anne karnında daha yava gelişiyorsa doğsun annesi dışarda daha çabuk büyür Rabbim sağlık sorunu vermesinde varsın kilosudüşük olsun

arkadaşım moralini bozma lütfen.moral çol önemli.erken doğması çok problem değil.yeterki sağlık sorunu olmasın kızım gelişim olrak 28 haftalıktı.40 gün küvezde kaldı .şimdi 15 aylık.dün doktora götürdüm.neredeyse yaşıtlarını yakalamış.doktor çok şaşırdı.iyi bir bakımla çok iyi olur merak etme.yeterki ikinizde sağlıklı olun.üstelik benimki 1100 grdı.moralini bozma lütfen dualarımız seninle.

kızlar desteğiniz için çok tşk.ederim.sölediklerinizi bende biliyorum moral çok önemli ama insanın elinde olmuyo işte.iyce panik atak oldum çıktım.yoksa bende bu yollardan daha önce geçtim biliyosunuzki ilk oğlum 36 haftalık ikincisi 30 haftalık 1 kilo olkarak doğdu 45 gün küvezde kaldı.şimdi sağlıklı ama prematüre annesi olmak çok zor ben iki tane prematüreden snr üçüncüye 2 küçük çocukla nasıl doğru dürüst bakıcambilemiyorum.birde daha öncede sölemiştim.küvezde kalmasını istemememin sebebi iki çocukla hergün hastaneye gitmek benim için imkansız gibibişey bebişimi hastanelerde yalnız başına bırakmakta istemem o yüzden küçük bile doğsa hemen alıp çıkayım annesinin kollarında güvenlibir yerde gözümün önünde olsun istiyorum.bütün paniğimde bundan.yoksa allaha şükür bu haftalara gelmekte mucize gibi.zaten şu an 33 oldum dyebilirim.doktorlarım şu an için bi sorun olmadığını 34.haftada kontrole gitmemi istedi.yani oğluşum 34 e kadar allah nasip ederse benimle olacak.ozamanda kilo alımında bi gelişme olmassa ozaman alacaklarmış.hayırlısı artık nediyim.amerikadan gelinimiz geldi.henüz 21 yaşında ve oda 4 aylık hamile.bir ay burda kalacak vede annemlerde kalıyo kayınvalideminde yatılı misafirleri var vede ben mecburen yine yanlız kaldım çocuklar ve evin işleri bana bakıyo evi boşverin pislik götürsün hiç umrumda deil ama çocukların yemeğiydi suyuydu uyku satiydi temizliğiydi derken yine epey bi ayakta kalıyorum ve bebişiminde beslenebilmesi için hiç kımılamadan yatmam gerekiyomuş.ne mümkünse siz söleyin artık.az kaldı ama buson zamanda ailemin bana öncelik tanımasını isterdim.şimdilik ikinci planda kaldık.yani bu durumda bebişimin kilo alıpta küveze girmeden çıkmasını düşünmek benim için sadece hayalden ibaret oluyo.neyse artık olduğu kadar napim.dediğiniz gibi rabbim oğluşlarıma sağlık versin bu günlerde gelir geçer.öpüyorum hepinizi gör.bye.

kızlar desteğiniz için çok tşk.ederim.sölediklerinizi bende biliyorum moral çok önemli ama insanın elinde olmuyo işte.iyce panik atak oldum çıktım.yoksa bende bu yollardan daha önce geçtim biliyosunuzki ilk oğlum 36 haftalık ikincisi 30 haftalık 1 kilo olkarak doğdu 45 gün küvezde kaldı.şimdi sağlıklı ama prematüre annesi olmak çok zor ben iki tane prematüreden snr üçüncüye 2 küçük çocukla nasıl doğru dürüst bakıcambilemiyorum.birde daha öncede sölemiştim.küvezde kalmasını istemememin sebebi iki çocukla hergün hastaneye gitmek benim için imkansız gibibişey bebişimi hastanelerde yalnız başına bırakmakta istemem o yüzden küçük bile doğsa hemen alıp çıkayım annesinin kollarında güvenlibir yerde gözümün önünde olsun istiyorum.bütün paniğimde bundan.yoksa allaha şükür bu haftalara gelmekte mucize gibi.zaten şu an 33 oldum dyebilirim.doktorlarım şu an için bi sorun olmadığını 34.haftada kontrole gitmemi istedi.yani oğluşum 34 e kadar allah nasip ederse benimle olacak.ozamanda kilo alımında bi gelişme olmassa ozaman alacaklarmış.hayırlısı artık nediyim.amerikadan gelinimiz geldi.henüz 21 yaşında ve oda 4 aylık hamile.bir ay burda kalacak vede annemlerde kalıyo kayınvalideminde yatılı misafirleri var vede ben mecburen yine yanlız kaldım çocuklar ve evin işleri bana bakıyo evi boşverin pislik götürsün hiç umrumda deil ama çocukların yemeğiydi suyuydu uyku satiydi temizliğiydi derken yine epey bi ayakta kalıyorum ve bebişiminde beslenebilmesi için hiç kımılamadan yatmam gerekiyomuş.ne mümkünse siz söleyin artık.az kaldı ama buson zamanda ailemin bana öncelik tanımasını isterdim.şimdilik ikinci planda kaldık.yani bu durumda bebişimin kilo alıpta küveze girmeden çıkmasını düşünmek benim için sadece hayalden ibaret oluyo.neyse artık olduğu kadar napim.dediğiniz gibi rabbim oğluşlarıma sağlık versin bu günlerde gelir geçer.öpüyorum hepinizi gör.bye.

canım benim yazdıklarını önceki sayfalardan okumaya başladım bu yazına kadar valla ter döktüm inan.ama Allaha çok şükür iyisin şimdi.söylemesi kolay diceksin belki ama dinlenmek için elinden geleni yap.annen bu seferlik misafirleri az ağırlasa olmazmı rica etsen.hem gelenler çok yabancı değilmiş.gelininize kendi annesi baksa olmazmı.seni çok kocaman öptüm tatlım

Hepinizi çok kocaman,derin duygularla kucaklıyorum.Bu aralar fazla takılamıyorum.Bi yurt dışı oldu gittim geldim.şimdi bizim bi fuar vardı ona hazırlanıyoruz gece gündüz işte bilgisayar başına oturamıyorum ve evdeki bilgisayarımı kardeşime verdim.Herkes umarım iyidir.Facede falan buluşuyosunuz anladığım kadarıyla iş yerinde face e girmek yasak bizde engelli.ama en kısa zamanda bilgisayarımla sosyal ağlarda olcam.pazartesi günü doktora gidiyorum.İnşaallah.artık söylemek ve yazmak anlamsız geliyor aynı şeyleri.çünkü siz beni herkesten iyi biliyosunuz.Aynı hastane aynı dr.,yani gitmek istemiyorum.ama mecburum oraya gitmeye dr a güveniyorum hastaneyede ama psikolojik olarak gitmek istemiyorum işte.Allah yardımcımız olsun bakalım

kızlar kayıp aranıyor'a başvurcam bilginize,neredesiniz ya!hadi benim yoğunluk malum ama sizde hiç gelmemeşsiniz buraya..valla heryerde okullar tatil biz kar kış demeden çalışıyoruz:)ama şikayetim yok tabii..hepinizi çok çok öpüyorum:16:

günaydın kızlar acayip kar var burda okullar tatil işe zor geldim kızımı komşuya bıraktık kadesa orda tatil yokmu ben öyle okudum tatil diye ilçelerindemi tatil yoksa evet ya kimse uğramıyor
akimeram nasılsın nasıl gidiyor yanında kimse yokmu hala nehirinannesi hiç uğramaz oldun özlettin

esracım doktora gidecekmissin güzel haberlerle gelirsin inşallah

gnydın kızlar..nasılsınız bakalım.benim acayipp uykum varr..4 senedir hasretim bi 3 sene daha hasret kalıcam anlaşılan.yanımda kimse yok nigarcım.annem gelecek bugün ama bu akşam kalıp yarın yine dönecek.bi gün kalıp kalmamasıda açıkcası benim için hiççç farketmiyo.sonuçta doğurana kadar kalması lazımki bebeğim birazda olsa kilo alsın.amaa nerde kimsenin kimseye faydası yok bunu çok iyi anladım.hava burdada sabah baya kötüydü ama şimdikar yağışı durdu yerlerdede karlşar eridi biraz.kızkardeşimde öğretmen gerçi dersane öğretmeni ama oda işe gitti demek istanbuldada tatil yok..firdosum sen nasılsın hayatım.bebişler nasıl benim ufaklık hasta biraz boğazları şişmiş kulağındada kızarıklık var çok mızmız.antibiyotik tedavisine başladık.hasta halleride çok zor oluyo.bende zaten hastayım.esracım canım benim iyi dileklerin içinde tşk.ederim tatlım benim sende baya yoğunsun ama bebiş olayını erteleme derim.sonuçta bebişler siparişle randevuyla olmuyo işte rabbim nezaman nasip edecek allah bilir.inşallah sizleri fazla bekletmez meleklerinizz..ranaecrin sanada tşk ederim güzel dileklerin için çok öpüyorum sizi.benimkiler kuduruyo bende biraz uzanayım bari hazır arada kaynamışım akıllarına gelmiyorum fırsatı değerlendirmek lazım.görüşürüz fıstıklar byee....

Nigarım bazı ilçeler ve köyler tatil ama merkezde öye aman aman bir yağış olmadığı için okullar var.

Akimera moralini iyi gördüm.ohh ohh çok mutlu oldum:34:..oğluna geçmiş olsun canım,arkadaşımın da oğlunu dün hastaneye götürdük,8 aylık yavrum ateşi bir türlü düşmedi..bizim burda da ishal salgını varmış ama benimkiler bu sene daha hiç hastalanmadılar Maaşallah.

Esram içindeki korkuyu ve tedirginliği anlayabiliyorum ama Allah yardımcın olacak İnşallah.

bana gelince..dün okulda veli seminerim vardı ve seminerde gözyaşlarımı tutamadım..biliyorsunuz benim öğrencilerim özel çocuklar ve bu tür çocukların anneleri de (maalesef bir kaçı hariç) genelde özel annelerdir benim için..velimin biri seminerde başına gelen bir olayı anlattı ve ilk defa içimden geçerek bela okudum birisine!ya bir anneye,gözünün içine baka baka "doğura doğura bunu mu doğurdun" denilir mi?! komşusu demiş bu lafı..o anlattı,hepimiz ağladık...zaten çoğu annenin psikolojisi yaşadığı durumdan dolayı normal değil,ben onları toparlamaya çalışıyorum millet bir sölze darma duman ediyor!hala etkisindeyim bu olayın,Allah insanların içine merhamet versin.hala böyle iğrenç insanların olduğunu görmek beni korkutuyor,gerçekten..Rabbim en kötü insanı bile evladıyla sınamasın..off içim şişti yine.

Back