• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Nigar ve Esra teşekkürler kızlar..Nigarım annem bakar zaten çok ısrar da etti ama ben geçen seneden söz verdim kendime çok çok zorunlu olmadıkça annemden yardım istemeyeceğim diye.o yüzden de kendi kendime idare etmeye çalışıyorum.

Esracım sehpa düştü ayağıma,hala acıyor biraz.canım zahmetlere girip bizlere hediyeler yapıyorsun,ne kadar naziksin yüce gönüllüsün.çok teşekkürler canım.yeni yıl öncelikle senin ve Nehirinannesi için sonrada hepimiz için Hayırlı olur İnşallah..

selamlar arkadaşlar nasılsınız ben istanbula geldim çok şükür ama milası çok özlüyorum şimdiden havası suyu iyi gelmişti yaklaşık 2 yıl ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum bakalım kısmet bir müddet daha istanbuldayız yani .evdede bir sürü iş güç var oğlanın dolabını düzenledim malum 2 kişilik kullanılması gerekiyor evi temizletmem lazım her taraf her tarafta en ufak bir harekette acayip yoruluyprum bazen oturduğum yerde uyukluyorum doktor geçen hafta aspirini kestirdi 32. haftadan itibaren burakılıyomuş kendimi çok güvensiz hissettim günde 1 limon suyu içiyorum şimdi faydası oluyomudur bilmyiorum bu c.tesi kontrolümüz var hiç gidesim yok doğuma kadar hiç doktora gitmesem diyorum can sıkıcı haftalardayız malum bana dua edin
firdos çok geçmiş olsun bacımm
akimera tansyionun ne durumda kaç haftalık oldunuz

TERKEN 33.haftadasın Maaşallah..riskli dönemleri geçtin Şükürler olsun.tansiyon durumundan hiç bahsetmemişsin,normal mi seyrediyor?bende kendi kendime 30.haftamda bırakmıştım aspirini,ne kadar büyük bir aptallık yapmışım.zaten preeklampsi yaşamamı da ona bağlıyorum,zamanından önce bırakmaya.ama sen doktor kontrolünde bıraktığın için birşey olmaz İnşallah.iyi haberlerini bekliyoruz,her daim:))

kızlaaaarrr, 2 dk ara açtım sizleri okudum , firdosum çok çok geçmiş olsun hayatım..terkenden haberler iyi ,çok ama çok sevindim ..biraz tedirgin haliyle olacak o kadar dualarımız seninle bir tanem. beni sormayın bu istanbul beni çok yoruyor canım çıktı resmen koştur koştur , bir görüşmeden ötekine giriyorum çok yoğunum resmen bittim , önümüzdeki hafta antalya ya döneceğim inşallah bol bol yazışacağız hepinizi çok özledim..öpüyorum tek tek...

TERKEN 33.haftadasın Maaşallah..riskli dönemleri geçtin Şükürler olsun.tansiyon durumundan hiç bahsetmemişsin,normal mi seyrediyor?bende kendi kendime 30.haftamda bırakmıştım aspirini,ne kadar büyük bir aptallık yapmışım.zaten preeklampsi yaşamamı da ona bağlıyorum,zamanından önce bırakmaya.ama sen doktor kontrolünde bıraktığın için birşey olmaz İnşallah.iyi haberlerini bekliyoruz,her daim:))

tansiyon olayını hiç sorma firdosum haftada bir ölçüyorum 12-7 çıkıyor ama hergün ölçsem eminim çıkar kardiyologta kaldır demişti aleti seviyeli bir birlikteliğimiz var yani:))) aspirin 32. haftada bırakılıyomuş sanırım bebeğe zararlıymış 32den sonra kullanmak çok tedirginim bugün hamileliktenmi yoksa bilinçaltıma attığım endişelerin birikmesindenmi nedir sürekli ağlıyorum yine aynı şeyleri yaşayacağım diye ocak anneleri kısmınada takılıyorum bebeklerin boy kilo kısmına baktım bizim zilli biraz zayıf görünüyor onada canım çok sıkkın abisi gibimi olacak ya yemediğim şey kalmadı 2 kavanoz pekmez bitirdim hep haftasına göre iyi çıkıyodu yarın kontrolümüz var iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var bana dua edin nolur kıızım toparlasın kendini :14:

ya kızlar biliyorum alakasız bir konu ama banyo seramiklerini neyle siliyosunuz cif ve türevi olanlar iz bırakıyor ve temizleme işlemi uzun sürüyo eve yardımcı gelecek malzeme almam lazım evin hertarafını pislik götürüyor:kkk:

kızlar nerelerdesiniz?sesiniz çıkmıyor hiç.ben sonunda kendimi sakatlamayı başardım.cumartesi günü kucağımda bebeğimin biriyle merdivenlerden yuvarlandım.ona birşey olmasın diye kendimi öne doğru fırlatınca iki bacağımda fena şekilde kesildi.oğlum iyi birşey olmadı Şükür.bende şimdi daha iyiyim.1 hafta önce ayağım şimdi bacaklarım.Hayırlara çıksın İnşallah..

kaç gündür giremedim bilgisayarım yoktu sizleri çok özlemişim valla firdos canım çok geçmiş olsun nedir ya bu yaşadıkların allahım beterinden esirgesin oğluşunuda allahım esirgemiş şimdi nasılsın
terken maşallah haftan bayağı ilerledi kritik haftalar geride kaldı doktor kontrolün varmış nasıl geçti güzel haberlerini bekliyoruz
akimere ses ver merak ediyoruz nasıl gidiyor esra nehirinannesi sizler neler yapıyorsunuz arada girin ya iyice boş kaldı topiğimiz kendinize iyi bakın öptüm

kızlar nerelerdesiniz?sesiniz çıkmıyor hiç.ben sonunda kendimi sakatlamayı başardım.cumartesi günü kucağımda bebeğimin biriyle merdivenlerden yuvarlandım.ona birşey olmasın diye kendimi öne doğru fırlatınca iki bacağımda fena şekilde kesildi.oğlum iyi birşey olmadı Şükür.bende şimdi daha iyiyim.1 hafta önce ayağım şimdi bacaklarım.Hayırlara çıksın İnşallah..

Ayyy inanmıyorum canım benim çok geçmiş olsun.Çok dikkat et kendine,sende ben gibi biraz tez canlımısın yoksa acele acele hareket ediyosun heralde,kıyamam aman Allah korumuş.Bi lokum dağıt bari.çok öptüm

kaç gündür giremedim bilgisayarım yoktu sizleri çok özlemişim valla firdos canım çok geçmiş olsun nedir ya bu yaşadıkların allahım beterinden esirgesin oğluşunuda allahım esirgemiş şimdi nasılsın
terken maşallah haftan bayağı ilerledi kritik haftalar geride kaldı doktor kontrolün varmış nasıl geçti güzel haberlerini bekliyoruz
akimere ses ver merak ediyoruz nasıl gidiyor esra nehirinannesi sizler neler yapıyorsunuz arada girin ya iyice boş kaldı topiğimiz kendinize iyi bakın öptüm

Valla ben giriyorum bişey yazmıyorum ama okuyorum herşeyi, ensenizdeyim :32: sen neler yapıyosun. çok öptüm tattttlım.

selam arkadaşlar...terken maşallah canım mutluluk saçtın verdiğin haberlerle...dualarımız seninle...ben oğlumu 33 haftalık dünyaya getirmiştim.riskli dönem geçmiş şükür..firdoş sana da geçmiş olsun...nehirin annesi sayamadığım tüm arkadaşlar hepinizi öptüm...

Allah korumuş geçmiş olsun bence bir sadaka ver canım Allah beterinden saklasın

Kızlaaarrr döndüm nihayet pazar a kadar Antalyadayım..ondan sonra yine başlıyor telaş ..girmediğim zamanlarda aklım hep sizde . Firdosum bu nedir canım nazara mı geliyorsunuz ? Allah korumuş seni çok çok geçmiş olsun tatlım benim , dikkat edin kendinize...çok şükür terken Allahıma binlerce kez şükürler olsunki iyi gidiyor :nazar::nazar::nazar: akimera dan ses yok Akimeraaaaaaaaaaaaaaa arada bir gir yaz uzun yazma, iyiyim de yeter tatlııııııııııııımmmmm:9:, geçenlerde sormuştum bebek07 arkadaşım da gelmiş :) uzun süredir yoktun nerelerdeydin merak ettim vallaha ..nigar , esra sizleride çok özledim .öpüyorum hepinizi sonra detaylı görüşeceğiz :34:

slm kızlar.firdoscum çok geçmiş olsun.allah bidaha böle sıkıntılar vermesin allah beterinden korusun inşallah..terkencim ne güzel en zor zamanları atlattın.bi 3 hafta daha idare edebilirsen ondan snr bebişin doğsada prematüre olmaz artık.sorun yaşamadan büyütürsün inşallah...nehirinannesi cnm benim hiç keyfim yok.moralim çok bozuk.o yüzden hiç giripte bişeyler yazmak bile içimden gelmiyo.ayrıntılı ultrasona girdim.damarlarda tıkanıklık olduğu gözüktü.yine bebğimde gerileme başlamış.üstelik çok erken bi dönemdeyim.henüz 22 haftalık olduk.aslında tansiyonuma ara ara bakıyorum fena deil pek yükselmiyo ama yinede çentiklenmeler oluşmuş.damarlar tıkalı çıktı.bebişim 5 gün gerilemiş.kilo olarakta haliyle geriden geliyo.doktor aslında sürekli yatmam gerektiğini sölüyo.hatta hastaneye yatırmak istedi orada takibe almak istiyodu.o kadar ay nasıl hastanede yatıyım.buna ne can dayanır nede maddi imkanlar yetmez..birde çocuklar var tabi onlarıda bırakamam yanlız başlarına.hastane olayını kabul etmeyince evde kımıldamadan yatmam gerektiğini söledi.tuvalete bile mümkün olduğunca az çık dedi.aradaki farkı daha açılmadan böle muhafaza etmemiz lazımmış.seyitte gerileme 2 haftaya ulaşınca apar topar doğuma alınmıştım.bundada 2 haftayı bulursa yine doğuma alınıcam.zaten şu anda bile nerdeyse 1 hafta olmuş.bu sefer 30.haftayı tamamlayabilirmiyim blmiyorum.moralim çok bozuk.şu an çok borcumuz var eve bi yardımcı tutamam annemi çağırsam birsürü hastalığı var o bana bakacağına bide benim ona bakmam gerekir.kayınvalidemide hiç istemiyorum çünkü karakterlerimiz çok farklı.o çocukları çok disiplin altına sokmaya çalışıyo sanki askeri eğitim verir gibi çok kuralcılar bense acayip relaksımdır yani kendimde sıkılamam çocuklarımıda sıkmam.onları rahat yaşamaya alıştırdım.ikinci oğlumda hamileliğim sorunlu geçince onları almıştık yanımıza bir ay bizde kaldılar güya ben hiç kımıldamadan yatıyodum ama tansiyonum 180-190 lardan aşağı inmiyodu.çünkü oğluma davranışlarını gördükçe bebeğimin nekadar üzüldüğünü psikolojisnin bozulduğunu gördükçe ben daha çok üzülüyodum tansiyonum hiç düşmüyodu.birazda erken doğumumun sebebi onlardır.o yüzden kesinlikle onlarlada yapamam.yani yine mecbur kimse olmadan iki azman erkek çocuğuna bakmak durumundayım.yani artık hayırlısı artık.ama bebğimde bu kadar erken geriliğin başlaması moralimi acayip bozdu.içimden hiç bişey yapmak gelmiyo.arada yazılarınızı okuyorumda inanın parmağım klavyeye gitmiyo.kimseyi görmek kimseyle muhabbet etmek gelmiyo içimden.ksr bkmyın artık.sizi facede kabul ettim ama epeydir orayada girmiyorum.şu durumum bi netlik kazansında yeniden haberleşiriz.öpüldünüz görüşürüz.byeee..

günaydın canlar...geçmiş olsun dilekleriniz için çoook teşekkürler.ya ben çok sakarım ya da gerçekten nazara geldik:)

Nigar nasılsın hayatım,neler yapıyorsun?

Terken senin haftan ilerledikçe hepimize umut oluyor.:nazar:en son kontrolüm var yazmışsın merak ettim seni.

Esracım görünmüyorsun,herşey yolundadır İnşallah.

Nehirinannesi canım çok yoğun bi tempodasın galiba,Allah kolaylık versin.ama bizi unutma:(

Bebek07 hoşgeldin,uzun zamardır yoktun.

Akimera yazını okudum ve çok üzüldüm.iki çocuk başında bir de riskli bir hamilelik geçiriyorsun çok zor.ama k.valideni çağır derim ben,eşin annesine tembihlesin çocuklara kötü davranma diye.sende biraz idare etmeye çalış.sayılı zaman çabuk geçermiş canım ya.bu gerilemenin sebebi tansiyon mu anlayamadım ben?iki hamileliğinde de yaşamış mıydın bunu?

merhaba kızlar hayırlı cumalar bugün hepimiz için bol bol dua ettim allahım hayırlı zamanda hayırlı ise versin diye

firdosum nasılsın düzeldinmi dikkat et canım oğlanlar nasıl iyilerdir umarım

terken doktora gideceğini yazmıştın merak ediyoruz kontrolün nasıl geçti maşallah haftan bayağı ilerledi güzel haberlerin bekliyoruz:nazar::nazar::nazar:
akimera ne diyeceğimi bilemiyorum canım ya daha çok erken benimkide bu haftalarda başlamıştı gerileme dinlenmen gerek ama nasıl olacak başka gelecek kimsen yokmu yatarken soluna yat kan akışı daha iyi oluyormuş benimde yanımda kayınvalide vardı gerçekten tansiyonum hiç düşmüyordu allahım yar ve yardımcın olsun bol bol dua ediyorum hepimiz için

nehirannesi esra sizlerde iyisinizdir umarım hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın

slm kızlar.firdoscum çok geçmiş olsun.allah bidaha böle sıkıntılar vermesin allah beterinden korusun inşallah..terkencim ne güzel en zor zamanları atlattın.bi 3 hafta daha idare edebilirsen ondan snr bebişin doğsada prematüre olmaz artık.sorun yaşamadan büyütürsün inşallah...nehirinannesi cnm benim hiç keyfim yok.moralim çok bozuk.o yüzden hiç giripte bişeyler yazmak bile içimden gelmiyo.ayrıntılı ultrasona girdim.damarlarda tıkanıklık olduğu gözüktü.yine bebğimde gerileme başlamış.üstelik çok erken bi dönemdeyim.henüz 22 haftalık olduk.aslında tansiyonuma ara ara bakıyorum fena deil pek yükselmiyo ama yinede çentiklenmeler oluşmuş.damarlar tıkalı çıktı.bebişim 5 gün gerilemiş.kilo olarakta haliyle geriden geliyo.doktor aslında sürekli yatmam gerektiğini sölüyo.hatta hastaneye yatırmak istedi orada takibe almak istiyodu.o kadar ay nasıl hastanede yatıyım.buna ne can dayanır nede maddi imkanlar yetmez..birde çocuklar var tabi onlarıda bırakamam yanlız başlarına.hastane olayını kabul etmeyince evde kımıldamadan yatmam gerektiğini söledi.tuvalete bile mümkün olduğunca az çık dedi.aradaki farkı daha açılmadan böle muhafaza etmemiz lazımmış.seyitte gerileme 2 haftaya ulaşınca apar topar doğuma alınmıştım.bundada 2 haftayı bulursa yine doğuma alınıcam.zaten şu anda bile nerdeyse 1 hafta olmuş.bu sefer 30.haftayı tamamlayabilirmiyim blmiyorum.moralim çok bozuk.şu an çok borcumuz var eve bi yardımcı tutamam annemi çağırsam birsürü hastalığı var o bana bakacağına bide benim ona bakmam gerekir.kayınvalidemide hiç istemiyorum çünkü karakterlerimiz çok farklı.o çocukları çok disiplin altına sokmaya çalışıyo sanki askeri eğitim verir gibi çok kuralcılar bense acayip relaksımdır yani kendimde sıkılamam çocuklarımıda sıkmam.onları rahat yaşamaya alıştırdım.ikinci oğlumda hamileliğim sorunlu geçince onları almıştık yanımıza bir ay bizde kaldılar güya ben hiç kımıldamadan yatıyodum ama tansiyonum 180-190 lardan aşağı inmiyodu.çünkü oğluma davranışlarını gördükçe bebeğimin nekadar üzüldüğünü psikolojisnin bozulduğunu gördükçe ben daha çok üzülüyodum tansiyonum hiç düşmüyodu.birazda erken doğumumun sebebi onlardır.o yüzden kesinlikle onlarlada yapamam.yani yine mecbur kimse olmadan iki azman erkek çocuğuna bakmak durumundayım.yani artık hayırlısı artık.ama bebğimde bu kadar erken geriliğin başlaması moralimi acayip bozdu.içimden hiç bişey yapmak gelmiyo.arada yazılarınızı okuyorumda inanın parmağım klavyeye gitmiyo.kimseyi görmek kimseyle muhabbet etmek gelmiyo içimden.ksr bkmyın artık.sizi facede kabul ettim ama epeydir orayada girmiyorum.şu durumum bi netlik kazansında yeniden haberleşiriz.öpüldünüz görüşürüz.byeee..

Canım arkadaşım bende firdosumla aynı şeyi düşünüyorum ve gerekirse herkese eyvallah demeni tavsiye ederim.Dualarımız seninle

Akimeracım canım arkadaşım, şu saatte yazdıklarını okudum ve nasıl üzüldüm anlatamam ..ama biliyormusun herşeye rağmen ne yaşayabileceğini biliyorsun , en azından benim gibi değilsin düşünsene hamile iken gerilemek neymiş , neden olurmuş onu bile bilmiyordum ..şimdi evet gerileme başlamış diyorsun ama dinlenmen gerektiğinide biliyosun ..bende arkadaşlara katılıyorum kesinlikle ve kesinlikle sayılı gün çabuk geçer , kayınvalidene de geçici bir süre katlanmak zorundasın , başka yolu yok ! idare et canım benim ,insanları olduğu gibi kabul et, eşinle konuş ona anlat ama mutlaka ve mutlaka sana yardımcı birini bulmak zorundasın..sen aklı başında bir hanımsın hani demişlerya köprüyü geçinceye kadar ,şimdi bebişin ve sen önemlisin lütfen sana yalvarıyorum lütfen durumunu önemse ve az hareket etmeye çalış .söyledikleri gibi sürekli sol tarafına yat bebişe kan akışı rahat olsun..en azından tansiyonun iyi çok şükür.hadi dualarımız seninle biliyorsun..çok öptüm..

akimera Allah inşallah hayırlısıyla vaktinde miyadında sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek nasip eder ama oğlunda 2 haftalık gerilikle nasıl hemen doğuma almışlar bizdeki gerilik tam 5 haftaydı (oğlumda) dayandırabilidiği kadar dayandırdı doktor bu hamileliğimdede o haftalardayken bizdede sol damarda direnç vardıve yaklaşık 10 gün geriden geliyordu kızım ama şükür şimdi herşeyi normal gözüküyor tansiyon olayına gelince ben seyrek ölçerek tedavi ettim kendimi haftada 1 ölçüyorum ilk defa geçen kontrolde doktorda 11-6 çıktı ama 20li haftalardayken 15-16nın altına inmedi kayınvalide anne olyına gelince milasta yanımda kayınvalidem vardı ve saolsun hiçbirişe yaramadı annemde aynı şekilde ben istemeden gelmiyor kimsenin umurunda değilim Allah kimseye muhtac etmesin kardeşim ya çok zor eşin yardımcı oluyormu [

arkadaşlarr şükür iyi çıktı kızım kontrolde toparlamış ama inşallah bundan sonrada böyle devam eder çünkü küçük bebeğe bakmak çok ama çok zor bu c.tesi yine gideceğiz inşallah .yavaş yavaş evin temizlik ve düzen işlerini halletmeye çalışıyorum ilk defa geçen gün bebek için bişeyler aldım onları yıkamam ütülemem lazım iş çok yapacak adam yok eşim çok geç geliyor sağlığımız yerinde olsunda isterse evi pislik götürsün hiç umurumda bile değil valla hele bi sağlıkla doğursaydım geceleri yatmak çok zorlaşlamaya başladı ilk defa dün ayaklarımda ödem oluştu oğlumda hiç şişmemiştim baya bayada bir çatladım oooh sefam olsun:8:

Back