• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Çok hoş,güle güle iyi günlerde kullanın...ben de bu modelin daha kısasını kestırdım,Victoria Beckham'ın kısa saçları gibi,cok yenı benımkı de...Çok memnunum, kullanışlı ve rahat bi model ve çok moda bu ara,,,kısa saçı her zaman daha modern ve frapan bulmuşumdur fakat cesaretim yoktu dogrusu,size de çok yakışmış,güzel günlerde kullanmanız dileğiyle:)))

evet evet..bende bayaa bir tereddütlü idim ama gerçekten rahat bir model .saçlarım belimde idi çok uzun du ..o uzunluktan kuş gibi kaldım..eminim sana da çok yakışmıştır fıstık..:)

of anam bu ne güzellik canım çok güzel olmuşun çok yakışmış güle güle kullan

çok mersi hayatııımmmm...

QUOTE=nigar50;21349221]günaydın kızlar epeydir giremedim kızım hastaydı onunla ilgilendim kendim doktora gittim hem dahiliyeye hem kadın doğumcuya tansiyonum yükseliyordu dahiliyeci tansiyon takibi yapalım dedi birde tuzu kes egzersiz yap dedi kadın doğumcuda adetlerime yapacak birşey yok dedi bir problem çıkmadı bu şekilde devam edecek dedi benim pek içime sinmedi küçük şehirde yaşamanın dezavantajları doğru dürüst doktor yok 1 haftadır tuzu kestim birde yürüyüş yapıyorum bayağı bir düzelme oldu cuma günü tekrar gideceğim benden haberler böyle sizler nasılsınız akimera terken firdos preeklemsi bebek esra nehirinannesi ve diğer arkadaşlarım umarım iyisinizdir aklım hep buralardaydı insan görmedende böyle bağlanabiliyormuş sizleri çok özlemişim hepinizi kocaman öpüyorum[/QUOTE]

bende seni merak ediyordum nigarcım..çok çok geçmiş olsun umarım minişin daha iyidir.bu tansiyonlar la başımız belada hakikaten haa,düzelme olmasına çok sevindim ...bende ilaç kullanıyorum 9-5 lerde geziyor kullanmıyorum 14-9 larda.....tuzu bende kestimm hayatımdan tamamen çıkartmış durumdayım...yürüyüş olayı çok iyi. bende bu aralar işten güçten fırsat bulamıyorum ki yürüyeyim...kendine iyi bak tatlım.. öpüyorum çok..

Bu defa oldu galiba , canımsın çok teşekkür ederim ..bayaa zor bir karar oldu ama :44: sonuçlarına değdi sanırım ..
Test sonuçlarımın bazıları çıktı daha doğrusu tamamlanmadan sizlerle paylaşmak istemedim , 10 tane idi şuan 8 tanesi bitmiş durumda.
tıp fakültesinin web sayfasından takip edebiliyorsun ya geçen hafta 4 tane sonuç çıkmışken dayanamadım doktoruma mail attım. o da beni aradı sonuçlarım normal miş hatta protein c denilen bir nane var o normal değerlerin üstünde bile çıkmış, değerinin düşük olması kan pıhtılaşmasına neden olurmuş bunlara bakarsan sende bir şey çıkmayacak dedi , şimdi tabiki Rabbime binlerce kez şükür bir hastalık falan aradığım yok ama ; herkes anlamsız bir şekilde sevinerek bana sarılıyor gördün mü bak bir şeyin yokmuş diye...peki neden ben sevinemiyorum neden sürekli içim kabarıyor , yüreğim sıkışıyor : neden kızımı kaybettim o zaman ben ...neden......!!!!!! kimse bana bunun cevabını veremiyor..çok garip çok..kızım sanki hiç olmamış muamelesi görmeye başladı bile ..buda canımı çok acıtıyor arkadaşım çok...

canım sonuçların temiz çıkmasına çok sevindim.biz ne yaparsak yapalım kaderde ne varsa onu yaşıyoruz.bence sen rabbimin sevdiği kullardansınki dünyada böyle büyük bi sınava tabi tutuluyosun.benimde yaşadığım çok şeyler var 30 yaşındayım ama 6 senedir yaşadığım ve ömür boyuda çekmek zorunda kaldığım bazı önemli rahatsızlıklarım var neler yaşadım neler anlatsam roman olur allah elbette evlat acısıyla kimseyi sınamasın ama bunun mükafatını muhakkak hem bu dünyada hem diğerinde alacaksın arkadaşım.sabrının karşılığınıda bence almaya başladın.bak sonuçların temiz çıktı inşallah tekrar hamilede kalacaksın boy boy sağlıklı evlatların olacak inşallah.hemde en yakın zamanda.sadece isyan etmeyelim halimize ne olursa olsun şükredelim.acın çok doğal olmasa zaten tuhaflık orda olur ama lütfen biraz daha sabret arkadaşım inşallah güzel günler çok yakında gelecek.ben evlendim 3 sene çocuğumuz olmadı.bende pko vardı eşimde varikosel ikimizede ameliyat dediler kabul etmedik.snr 3 sene snr ciddi bi rahatsızlığa yakalandım ve kesinlikle hamile kalmam yasaklandı.doğum kontrol hapıyla korunmaya başladım.3 ay korundum 4.ay hamileydim ve bu kadar sene uğraşmış olmamıza rağmen olamması ve böle gebeliğin yasak oldduğu ve üstelikte korunduğum bi dönem hamile kalmış olmam tam anlamıyla mucizeydi.doktor kesinlikle doğurma aldırma demesine rağmen rabbime sığındım ve doğurdum bebeğim gayet sağlıklı doğdu.arddından tekrar korunmaya başladık bu sefer eşim korunuyodu ve başka bi hastalığa daha yakalandım yine doktor gebeliği yasakladı ilk hastalığımda devam ediyo derken oğlum 1 yaşına geldiğinde tekrar hamile kaldım ve yine korunurken yine doktorumun yasağına rağmen doğurma kararı aldım ama malesef bu sefer dış gebelik çıktı 3 ay teşhis koyamadılar kollarıum hergün kan vermnekten mosmor olmuştu artık damar bulamıyolardı düşün artık nihayet bebeğimi göremedikleri için düşmesine karar verdiler kanser tedavisinde kullanılan bi iğne var onu vurdular ve tüpümde tutunmuş olan bebğimin 40 gün içinden parça parça düştüğünü gördüm o kadar posikolojim bozulmuş ve üzülmüştümki bi türlü yokluğunu kabullenemdim halbuki süpriz bi gebelikti.3 ay korunma süresi verdi doktor ve ben 4.ay kendi isteğimle tekrar hamile kaldım bu seferde o kadar zor bi hamilelik yaşadımki kabus gibiydi.çünkü hastalıklarıma ve doktorların yasaklarına rağmen arka arkaya 3 gebelik yaşamıştım bu sfer vucud kabul etmedi daha 1.5 aylık hamileyken hastanelik oldum defalarca ağır ilaçlara serulara antibiyotiklere maruz kaldım çare olmayınca 3 ay boyunca sürekli kortizon tedavisi gördüm ve 20.haftadan itibaren kortizon yüzünden hem şekerim hem tansiyonum çıktı bu sferede onun için sürekli hastanede yattım dayanılamz acılar ve ağrılar çektim bebeğimin ikili testi riskli çıktı çünkü çok ilaç almıştım ve bebeğim sakat doğacaktı onun korkularını yaşamakmı dersin tansiyonumla ve şekerimle uğraşmakmı dersin 30.haftayı zor buldum doğurdum 1 kiloluk bir bebek ve çocuk doktoru gelmiş bana metanetli olun allahtan ümit kesilmez ama herşeye hazır olun deniyo ve bebğimin henüz yüzünü bile göremedim nmeyse bi yandan hüngür hüngür ağlıyorum bebeğim ölecek diye bi yandan acaba sakatmı doğdu bilkemiyorum henüz kimse görememiş ama en sonunda götürüyolar beni bebeğimin yanına ve gayet sağlıklı ve aşırı hareketli bir bebek inanamadım bu benim bebeğimimmi ölemez böyle hareketli bir bebeği rabbim korur dedim ve nitekimde öle oldu 50 gün küvezde kaldı ve doktor çıkarmak istememesine rağmen bu özleme dayanamayıp imza atıp bebeğimi hastaneden çıkardım gözleri körlük sınırındaydı daha 2 kiloyken iki gözünden birden ameliyat oldu ardından 15 gün snr iki kasğından birden kasık fıtığı oldu ardından bir ameliyatı daha var onuda bugün yarın yaptırmamız lazım amagelin görünki doktorun bizamanlar herşeye hazır olun dediği bebek şimdi maşallah fırtına gibi abisine biler kök söktürüyo o kadar hareketliki tam bir hiperaktif enerjim bile yetmiyo ..ve yine korunurken üstelikte spiralle 4.hamileliğimi yaşıyorum allah nasip edersede 3.bebeğim olacak ve inan buda mucize gibi yani ben onca sene istememe rağmen nasip etmedi rabbim ama gebeliğin yasak olduğu bi dönemde hamile kaldım 4 senede 4 hamilelik yaşadım şaka gibi..buı kadar uzun yazmamın sebebi benim yaşadıklarımda kolay değildi ama herşeye sabrettim mükafatını en güzel şeklide aldım rabbim sizlerinde sabrının mükafatını verecek kızlar emin olun artık gün gelecek sizde benim gibi artık bu kadar çocuk yetere deyip tüplerinizi bile bağlatmayı düşünür hale geleceksiniz.eminim hepiniz tekrar yaşadıklarınıza karşı hediyelerinizi rabbimden alacaksınız.sadce sabır ve şükür gerekli..

canım benim ..yazdıklarını okurken kızımın küvezdeki halleri geldi gözümün önüne...zaten gözümün önünden hiç gitmiyor ya ..yaşadıkların kolay değil , hemde hiç kolay değil okurken bile yoruluyor insan bu kadar da olur mu diyor ama ..ama sonuç evlatların yanında çok şükür ...Allahım onları sana bağışlasın ..inşallah sağsalim kucağına alacaksın bebişini de rabbim hiç kimseye yaşatmasın evlat acısını..insan bazen ne düşünüyor biliyor musun ? keşke diyorum keşke kuru soğan ekmek yiyeydim ama evladım kucağımda olaydı , bak havalar soğudu ..ısınmak için giydiğim ceket bile yakıyor canımı ..kızım buz gibi toprakta yatıyor ben sıcak yatağımda..bu düşüncelerle yaşanır mı deme , yaşanıyor bir şekilde herşeyi çok görüyorsun kendine herşeyi ...

Bu defa oldu galiba , canımsın çok teşekkür ederim ..bayaa zor bir karar oldu ama :44: sonuçlarına değdi sanırım ..
Test sonuçlarımın bazıları çıktı daha doğrusu tamamlanmadan sizlerle paylaşmak istemedim , 10 tane idi şuan 8 tanesi bitmiş durumda.
tıp fakültesinin web sayfasından takip edebiliyorsun ya geçen hafta 4 tane sonuç çıkmışken dayanamadım doktoruma mail attım. o da beni aradı sonuçlarım normal miş hatta protein c denilen bir nane var o normal değerlerin üstünde bile çıkmış, değerinin düşük olması kan pıhtılaşmasına neden olurmuş bunlara bakarsan sende bir şey çıkmayacak dedi , şimdi tabiki Rabbime binlerce kez şükür bir hastalık falan aradığım yok ama ; herkes anlamsız bir şekilde sevinerek bana sarılıyor gördün mü bak bir şeyin yokmuş diye...peki neden ben sevinemiyorum neden sürekli içim kabarıyor , yüreğim sıkışıyor : neden kızımı kaybettim o zaman ben ...neden......!!!!!! kimse bana bunun cevabını veremiyor..çok garip çok..kızım sanki hiç olmamış muamelesi görmeye başladı bile ..buda canımı çok acıtıyor arkadaşım çok...

canım tahlillerinin temiz çıkmasına çok sevindim protein c yüksekliği problem değil düşüklüğünde kanda pıhtılaşma sorunu oluyor benim protein s düşük çıkmıştı nasıl açıklayacak o zaman bu durumu neden yaşamışın preeklemsi illetini nerden buldu ya bu illet bizleri of allahım ne zor bir durum doğru dürüst hamilelik bile yaşayamıyoruz allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin

canım tahlillerinin temiz çıkmasına çok sevindim protein c yüksekliği problem değil düşüklüğünde kanda pıhtılaşma sorunu oluyor benim protein s düşük çıkmıştı nasıl açıklayacak o zaman bu durumu neden yaşamışın preeklemsi illetini nerden buldu ya bu illet bizleri of allahım ne zor bir durum doğru dürüst hamilelik bile yaşayamıyoruz allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin

Zaten açıklayamıyorlar ya birtanem.testleri kendi kadın doğumcum istemişti, prof.zaten sende birşey çıkmaz demişti bana.. ona göre ben plesantanın hastalanması durumunu yaşamışım birdaha olacak diye birşey yok diyor..hamile kalmadan 2 ay evvelinden folbiol kullanman yeterli dedi..çok korkuyorum ama biliyorsunuz bir o kadar da istiyorum tam bir paradoks...

akimera canım çok zor günler geçirmişsin insan okurken bile yoruluyor ki sen neler yaşamışsın ama allahım nasip ederse korunmak bile nafile küvöz günleri çok kötüydü benim kızımda 75 gün küvözde kaldı her gelen telefonla ödüm kopuyordu doktorlar herşeye hazırlıklı olun yaşasa bile özürlü olur falan neler söylemediler allahıma şükürler olsun kızım hayata sımsıkı tutundu allahım kimseye evlat acısı vermesin çok zordur sende sabrının karşılığını alıyorsun canım bu bebeğinde erkekmiş olsun sağlıklı vaktinde doğsunda önemli değil

Zaten açıklayamıyorlar ya birtanem.testleri kendi kadın doğumcum istemişti, prof.zaten sende birşey çıkmaz demişti bana.. ona göre ben plesantanın hastalanması durumunu yaşamışım birdaha olacak diye birşey yok diyor..hamile kalmadan 2 ay evvelinden folbiol kullanman yeterli dedi..çok korkuyorum ama biliyorsunuz bir o kadar da istiyorum tam bir paradoks...

evet korku hepimizde var canım ama biraz cesaret bitanem birşeyin çıkmaması ne güzel ama neden o zaman bak bende kanda pıhtılaşma çıktı hemde en ağırlarından gebelikten 2 ay önce folbiol birde coraspin kullanabilirsin benim günlük hayatımda bile riskim var ve bu durum genetik kızımda bile çıkma ihtimali var bazen öyle bunalıyorumki kızıma bir kardeş doğuramayacağım diye bazende deli gibi annelik ağır basıyor eşimde aslında çok istiyor ama bana birşey olacak diye vazgeçiyor allahım büyük elbet bizlerede bir kapı açacak birde benim yaşadığım şehir küçük doğru dürüst doktor bile yok buda dezavantaj...

evet korku hepimizde var canım ama biraz cesaret bitanem birşeyin çıkmaması ne güzel ama neden o zaman bak bende kanda pıhtılaşma çıktı hemde en ağırlarından gebelikten 2 ay önce folbiol birde coraspin kullanabilirsin benim günlük hayatımda bile riskim var ve bu durum genetik kızımda bile çıkma ihtimali var bazen öyle bunalıyorumki kızıma bir kardeş doğuramayacağım diye bazende deli gibi annelik ağır basıyor eşimde aslında çok istiyor ama bana birşey olacak diye vazgeçiyor allahım büyük elbet bizlerede bir kapı açacak birde benim yaşadığım şehir küçük doğru dürüst doktor bile yok buda dezavantaj...

Bu soruların cevabını yaşamadan veremeyeceğiz ne yazık ki..her zaman söylüyorum her gebe farklı aynı insanın yaşadığı gebeliklerde farklı sadece bir mucize başka bir adı yok..Rabbim hayırlısını nasip etsin canım arkadaşım benim...

Bu soruların cevabını yaşamadan veremeyeceğiz ne yazık ki..her zaman söylüyorum her gebe farklı aynı insanın yaşadığı gebeliklerde farklı sadece bir mucize başka bir adı yok..Rabbim hayırlısını nasip etsin canım arkadaşım benim...

haklısın canım maalesef yaşamadan bilemeyeceğiz her gebelik kendine özgüdür derler allahım o mucizeyi bizlerede yaşatsın şöyle sağlıklı vaktinde doğumlar nasip etsin hepimize dualarımda hep öyle dua ediyorum

Preeklampsinin nedeni henüz bulunmuş değil...clexan ile bile %90 şansımız var.Bana da o saçma sapan testlerden önermişti dr ve yaptırdım sonuç koca bi sıfır,koşuşturduğumla kaldım.Sürekli 24 saatlik idrarda protein takibi,tansiyon takibi ve coraspin+clexan, kesın etkisi kanıtlanmamakla bırlıkte sureklı kalsıyum alımı...bu işin sırrı bunlar bence...Ben bu şekılde sonuç aldıgım ıçın yazıyorum bunları sureklı ama dıyorumya preeklampsi dedık mı ,prof.doçent hepsı dırekt olarak clexan dıyor.Ve zaman ,,,zaman herseyın ılacı,tüm acıların inanın

akimeracım ne kadar zor şeyler yaşamışsın,ama sabrederek sonuca ulaşmışsın, bazen etrafımızdaki insanların yaşadıklarını n aynısı bizim başımıza gelse dayanamayacağımızı düşünüyoruz ama Allah her derdin sabrını veriyo.Umarım bizde birgün mutlu olabiliriz.

Nigarcım sana ve kızına çok geçmiş olsun şidi iyisindir İnşaallah.

Nehirinannesi, önce tahlillerinin iyi çıkmasına çok sevindim ben zaten biliyodum bişey çıkmıcanı, o sorularıda sorma ben sormuyorum artık sordukca herşey daha bi zorlaşıyor.yaşamak anlamsız hale geliyor.Böyle olacaktı demekki oldu.Oğlumu kaybettikten 30 gün sonra yeni bi eve taşındık,hep hayalini kuruyodum ama imkanlar çok kısıtlıydı,sonra birdenbire oldu yani Allah nasip etti hani sen diyosunya bir kuru ekmek olsaydı ama kızımda yanımda olsaydı işte bende o zaman eve bakmaya bile gitmedim sadece taşındım çocuk odası olması gereken yerde hiç eşya yok bazen o odaya giriyorum ve ne olursa olsun bu oda senin oğlum diyorum.keşke sende olsaydın da evim olmasaydı diyorum.Ama şu kainatta bizim durumumuz Nasrettin Hoca misali belki. kocaman karpuz yerde küçücük ceviz koca ağaçta yetişiyor diye hayıflanmış kafaya ceviz düşünce anlamış hikmetini, karpuzun yerde durmasının sebebini belki bu kadar basit.benim bulunduğum şehirde bi çocuk kayboldu 5 sene oldu hala yok ben şimdi hep bunları düşünüyorum.çünkü sende bende çok iyi biliyoruz başımıza bu hayatta herşey geliyo bana gelmez diye bişey yok. bende her yağmur yağdığında veya bu soğuk havalarda düşünüyorum oğlumu ağlıyorum,bide ben kaybettiğimde aşırı yağışlıydı hava o aklıma geliyo.ama sonra diyorum o artık üşümez acıkmaz korkmaz. Onlar çok mutlu.Bu dünyadan ve kötülüklerden uzaktalar.Ben böyle düşünüyorum. Prenses Nehir'ciğim, Aslan Toprak'cığım

kızlar okuduğum bir kitaptan şöyle bir cümle kalmış aklımda,geçen facede gezinirken gördüm ve hatırladım..tam bizi ve yaşadıklarımızı anlatıyor.

- Neden Hiç Tanımadığımız Bazı İnsanlar Çok Yakın Gliyor Bize Olric ?
- İnsan, yarası yarasına denk geleni seviyor demek ki efendimiz ....

kızlar okuduğum bir kitaptan şöyle bir cümle kalmış aklımda,geçen facede gezinirken gördüm ve hatırladım..tam bizi ve yaşadıklarımızı anlatıyor.

Bizim yaşadıklarımızı yaşamayan nasıl anlar ki bizleri :( ''Yarası yarasına denk gelmek'' işte tam da bu...bizleri anlatan bir deyim

akimeracım ne kadar zor şeyler yaşamışsın,ama sabrederek sonuca ulaşmışsın, bazen etrafımızdaki insanların yaşadıklarını n aynısı bizim başımıza gelse dayanamayacağımızı düşünüyoruz ama Allah her derdin sabrını veriyo.Umarım bizde birgün mutlu olabiliriz.

Nehirinannesi, önce tahlillerinin iyi çıkmasına çok sevindim ben zaten biliyodum bişey çıkmıcanı, o sorularıda sorma ben sormuyorum artık sordukca herşey daha bi zorlaşıyor.yaşamak anlamsız hale geliyor.Böyle olacaktı demekki oldu.Oğlumu kaybettikten 30 gün sonra yeni bi eve taşındık,hep hayalini kuruyodum ama imkanlar çok kısıtlıydı,sonra birdenbire oldu yani Allah nasip etti hani sen diyosunya bir kuru ekmek olsaydı ama kızımda yanımda olsaydı işte bende o zaman eve bakmaya bile gitmedim sadece taşındım çocuk odası olması gereken yerde hiç eşya yok bazen o odaya giriyorum ve ne olursa olsun bu oda senin oğlum diyorum.keşke sende olsaydın da evim olmasaydı diyorum.Ama şu kainatta bizim durumumuz Nasrettin Hoca misali belki. kocaman karpuz yerde küçücük ceviz koca ağaçta yetişiyor diye hayıflanmış kafaya ceviz düşünce anlamış hikmetini, karpuzun yerde durmasının sebebini belki bu kadar basit.benim bulunduğum şehirde bi çocuk kayboldu 5 sene oldu hala yok ben şimdi hep bunları düşünüyorum.çünkü sende bende çok iyi biliyoruz başımıza bu hayatta herşey geliyo bana gelmez diye bişey yok. bende her yağmur yağdığında veya bu soğuk havalarda düşünüyorum oğlumu ağlıyorum,bide ben kaybettiğimde aşırı yağışlıydı hava o aklıma geliyo.ama sonra diyorum o artık üşümez acıkmaz korkmaz. Onlar çok mutlu.Bu dünyadan ve kötülüklerden uzaktalar.Ben böyle düşünüyorum. Prenses Nehir'ciğim, Aslan Toprak'cığım

Sizin yazdıklarını her okumamda içimden ağlamak geliyor,gözlerim dolu dolu oldu yine...Onlar bizim melek olan yavrularımız,evet ' üşümez,korkmaz,acıkmazlar...' Kızım,Ela'm şu an beşiğinde uyuyor,bazen avaz avaz ağlamak gelıyo içimden,,,Biricik kızım diyemiyorum...O güzel minik yüzüne her baktıgımda, eşimin 'ablasına benziyor' deyişi aklıma gelıyor,hiç göremediğim ablası,Nil'im toprak olan miniğim :((((

çok güzel bir cümle canım nedenmi çünkü bizi bizden başkası anlamıyorda o yüzden

Allah onların şefaatinden bizleri mahrum etmesin arkadaşım... başka da diyecek bir sözüm yok hepsi tükendi , hepsi bitti...

Sizin yazdıklarını her okumamda içimden ağlamak geliyor,gözlerim dolu dolu oldu yine...Onlar bizim melek olan yavrularımız,evet ' üşümez,korkmaz,acıkmazlar...' Kızım,Ela'm şu an beşiğinde uyuyor,bazen avaz avaz ağlamak gelıyo içimden,,,Biricik kızım diyemiyorum...O güzel minik yüzüne her baktıgımda, eşimin 'ablasına benziyor' deyişi aklıma gelıyor,hiç göremediğim ablası,Nil'im toprak olan miniğim :((((

Canım benimm...

Canlarımmmm işte test sonuçlarım ;

istemli Test

ANTİ KARDİOLİPİN IGG sonuç: Negatif GPL (10-0)

ANTİ KARDİOLİPİN IGM sonuç: Negatif MPL (10-0)

ANTİ TROMBİN III sonuç: 95.30 % (79,4-112)

LUPUS ANTİKOAGÜLAN (LA1) sonuç : 32.3 sn (31-44)

Doğrulama Testi sonuç: Negatif (0-0)

PROTEİN C sonuç: 157.8 % (70-140)

PROTEİN S sonuç: 93.8 % (60-130)

AKTİVE PROTEİN C REZİSTANSI (APC) sonuç: .98 NR (0,8-2)

MTHFR A1298C NORMAL (0-0)

FV LEIDEN NORMAL

PROTROMBIN 20210 NORMAL

Back