Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Gunesulas Gunesulas merhaba ben henüz doktora gitmedim senin doktorunun neler istediğini nasıl yönlendirdiğini bizimle paylaşırsan çok sevinirim en azından bilinçli oluruz bu konuda. Ayrıca bende doktora gittiğimde buradan neler konuştuğumuzu ve neler yapılması gerektiğini paylaşacağım. Hepimiz bilgi sahibi oluruz bu şekilde. Ayrıca başın sağolsun çok zor bir durum yaşayan bilir...
Gunesulas Gunesulas merhaba ben henüz doktora gitmedim senin doktorunun neler istediğini nasıl yönlendirdiğini bizimle paylaşırsan çok sevinirim en azından bilinçli oluruz bu konuda. Ayrıca bende doktora gittiğimde buradan neler konuştuğumuzu ve neler yapılması gerektiğini paylaşacağım. Hepimiz bilgi sahibi oluruz bu şekilde. Ayrıca başın sağolsun çok zor bir durum yaşayan bilir...
İlk hamileliğim olması ve kilolu olmam preeklampsi olasılığını arttırıyormuş. Öncelikle kilo vermemi istedi. 79 kiloyla hamile kalmıştım 88 le doğuma girmiştim. Şu an 66 ya indim. 2 kilo daha vermem lazım. Ayrıca D vitamini üzerinde çok durdu doktorum. Son dönemde D vitamini eksikliğinin sebep olduğunu gösteren çalışmalar var dedi. D vitamini seviyem 21 çıktı. Devit 3 damla kullanıyorum. Omega 3 kullanıyorum. Bide ben de hipotiroit var ilacımı kullanıyorum hamilelikte bu ölçülecek sık sık. Sağlıklı besleniyorum. Katkı maddeli paketlenmiş ürünler yemiyorum. Yürüyüş yapıyorum. Protein c protein s anti trombin 3 aktivitesi. Antitoxoplazma anti rubella anti cmv. Pıhtılaşma testleri ana testi homosistein düzeyi. D vitamini testi. Pıhtılaşmada benim bitek mthfr geninde heterozigot mutasyon saptandı. Düşük doz heparin vereceğini söyledi doktor. Bu testleri ister doktor sendende. Ama D vitamini seviye testini hepsi istemiyor. Sen ayrıca isteyebilirsin onu. Önümüzdeki ay başka bir perinatologa daha gideceğim. Belki aynı şeyleri duyacağım ama bu dönem elimden geleni yapmak istiyorum.

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için umarım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın ,alırız Çok faydalı oldu verdiğin bilgiler en azından bilerek gideceğim doktora.bu arada İstanbul'da yaşıyorsan doktorun ismini de verebilir misin rica etsem

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için umarım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın ,alırız Çok faydalı oldu verdiğin bilgiler en azından bilerek gideceğim doktora.bu arada İstanbul'da yaşıyorsan doktorun ismini de verebilir misin rica etsem
Ben izmirdeyim canım. Ne zaman yaşadın sen bu olayı. Sezeryan mı olmuştun?

Ben 30 Ağustos'ta yaşadım henüz 4 ay olacak sezeryan oldum 31 yaşındayım doktorlar çok erteleme diyorlar ama daha çok Yen'i ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası

Ben 30 Ağustos'ta yaşadım henüz 4 ay olacak sezeryan oldum 31 yaşındayım doktorlar çok erteleme diyorlar ama daha çok Yen'i ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası
Sezeryan olduğum için 1 sene dedi doktor şimdi düşünebilirsiniz diyor. Ama şartlarımız uygun değil şu anda. Çok acele etmiyorum zaten önce iyice kendimi toplamam lazım. 28 yaşındayım bende. Kısmet böyleymiş bizde bunları yaşayacakmışız. Çok zor bunları yaşamak bu tedirginlikle hamileliğe başlamak ama yapacak bişey yok tüm gücümüzü toplayıp kontrollerle başlıcaz inşallah hamileliğe.

Merhaba arkadaşlar .biçoğunuz bilmez beni ama 2014 haziranda preelKlamosi yüzünden 28 haftalık doğumdan 8 gün sonra oğlumu kaybetmiştim.bu sefer daha akı takip ve bilinçle şükür 34. Haftamıza geldik.sakın ümidinizi kaybetmeyin.bu gebeliğimde hiç ödemim bile olmadı.tansiyonum çok iyi gidiyor .doppler akımlarda iyiydi.inşallah oğlumu sağlıkla alacağım kucağıma ..
gözünüz aydın. Ben de kaybettim bebeğimi. Neler yaptınız ikinci hamilelikten önce ve hamilelikte?

Canım sıkılmak ne demek, aklına gelen her şeyi sorabilirsin. elimden geldiğince yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
Endokrine yönlendirme nedeni gebelik şekerinin yanında troid yetmezliği de yaşayabilirsin demişti ve gerçekten gebelik döneminde troid yetmezliği yaşadım, vücudum hem bebek hem benim için yeterli hormon üretmedi ve ben takviye olarak ilaç kullandım. belki ilk haftalarda yönlendirmeyebilir daha sonrası için doktoruna bir sor derim.. yürüyüş için ise yorucu olmayan yürüyüşler her gün yarım saat mutlaka yürüdüm. yürüyüş tansiyonu dengeliyor tabi ki preklampsi gelişirse yorulmamak ve bol bol dinlenmek gerekiyor. 20. hafta da doktorum doopler ultrasonda bakarak preklampsi yaşayıp yaşamayacağını söyleyeceğim demişti . 20. haftaya geldiğimde gerekli incelemeleri yapıp preklampsi öngörmediğini söyledi ve gerçekten de p sini bile yaşamadım çok şükür ama dediğim gibi gebelik şekeri ile uğraşmaktan dikkat etmekten preklampsi aklıma bile gelmiyordu artık. Herkes hamileliğinin tadını çıkartırken istediğim hiç bir şeyi bile yiyememiştim sadece diyet listemi uyguluyordum. Geldi geçti , bu süreç geçici , daha bilinçli davranınca üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. sana tavsiyem şimdiden preklampsi ye şartlanmadan ama tedbiri de elden bırakmadan rahat bir hamilelik geçirmeye bak. umarım sen de gebelik şekeri gelişmez , ailende şeker gibi hikayeler yoksa zaten endişe etmene gerek yok.
üzerinden çok zaman geçmiş ama sormak istiyorum doktorunuz kim di ve daha başka neler önerdi? Rica etsem bu süreci bidaha anlatırmısınız?

Tekrar merhaba hamileliginiz hayırlı olsun Allah sağ salim vaktinde kucaginiza almak nasip etsin. Bende çok istiyorum yeniden hamile kalmak ama malesef olmuyor ilki de çok zor olmuştu bu sefer de olmuyor 9 ay oldu dogum yapali korunmuyoruz ama olmuyor doktorum tup bebek diyor eşim de yaklaşmıyor sen hamile kalabiliyosun diyor. Nasıl olacak bilmiyorum ama bu da benim sınavın herhalde olmucak diye düşünüyorum artık.

Tekrar merhaba hamileliginiz hayırlı olsun Allah sağ salim vaktinde kucaginiza almak nasip etsin. Bende çok istiyorum yeniden hamile kalmak ama malesef olmuyor ilki de çok zor olmuştu bu sefer de olmuyor 9 ay oldu dogum yapali korunmuyoruz ama olmuyor doktorum tup bebek diyor eşim de yaklaşmıyor sen hamile kalabiliyosun diyor. Nasıl olacak bilmiyorum ama bu da benim sınavın herhalde olmucak diye düşünüyorum artık.
İlkinde bizim de çok geç olmuştu. 1 yılı bulmuştu. 7 aydır pko için ilaç kullanıyordum ve kasım ayında rahim filmi çekildim. Çok kilo verdim ve vitamin takviyesi aldım. İlk aydan hamile kaldım. Rahim filminin çok etkisi oldu diye tahmin ediyorum. Ümitsizliğe kapılma sakın. Ben ilkindeki şeyleri yaşayacaksam hiç olmasın daha iyi diyordum. zaman gösterecek ne olacağını. Ama inanıyorum ki herşey farklı olacak bu sefer ve inşallah bizler de kucağımıza sağlıkla bebeklerimizi alacağız

İlkinde bizim de çok geç olmuştu. 1 yılı bulmuştu. 7 aydır pko için ilaç kullanıyordum ve kasım ayında rahim filmi çekildim. Çok kilo verdim ve vitamin takviyesi aldım. İlk aydan hamile kaldım. Rahim filminin çok etkisi oldu diye tahmin ediyorum. Ümitsizliğe kapılma sakın. Ben ilkindeki şeyleri yaşayacaksam hiç olmasın daha iyi diyordum. zaman gösterecek ne olacağını. Ama inanıyorum ki herşey farklı olacak bu sefer ve inşallah bizler de kucağımıza sağlıkla bebeklerimizi alacağız

Bende dn yeniden rahim filmi çektirdim . daha önceki hamileliğimde de rahim filminden sonra kalmıştım bakalım inşallah bu ay yüzümüz güler.

Merhaba, bende 30 haftalıkken preeklampsi geçirdim 1200 gr dogdu kızım. 50 gün küvezde kaldı çok zor günler geçirdik. Şimdi 3 yaşında ve sağlıklı maşallah. Sizlerin yazdıklarınızın bir kısmını okudum ama hepsini okumam mümkün değil. Şu anda eşim 2. bebeği istiyor ama ben çok korkuyorum yine sorunlu bir hamilelik geçiririm diye. Yani çok kararsızım ve korkuyorum. Zamanı geldi mi kızıma kardeş getirmenin emin değilim. 2. bebeğini zamanında sağlıklı doğum yapan varmı aranızda? Birde hamile kalmadan önce yapmam gereken birşey varmı?

topici benmi hortlattım acaba neden kimse yok? :halay:
Ben ilk bebeğimi kaybettim şuan ikinci ye hamileyim. Öncelikle iyi bir perinatologa gitmen gerekiyor.kilo fazlalığın varsa kilo vermen ve sağlıklı beslenmen önemli. Doktor bazı kan tahlilleri ister vw ve yönlendirir seni. Umarım sorun yaşamazsın

Merhaba, bende 30 haftalıkken preeklampsi geçirdim 1200 gr dogdu kızım. 50 gün küvezde kaldı çok zor günler geçirdik. Şimdi 3 yaşında ve sağlıklı maşallah. Sizlerin yazdıklarınızın bir kısmını okudum ama hepsini okumam mümkün değil. Şu anda eşim 2. bebeği istiyor ama ben çok korkuyorum yine sorunlu bir hamilelik geçiririm diye. Yani çok kararsızım ve korkuyorum. Zamanı geldi mi kızıma kardeş getirmenin emin değilim. 2. bebeğini zamanında sağlıklı doğum yapan varmı aranızda? Birde hamile kalmadan önce yapmam gereken birşey varmı?

Bende ilk hamileliğimde 35.haftada preeklampsi ile acil doğum yaptım, şuan 4 olacak oğlum,
Şuan kardeşini bekliyoruz, 12.haftadan beri perinatolog takibindeyim, hamile kaldığımı öğrendiğimden beri kan sulandırıcı kullanıyoruz, inşAllah sorunsuz tamamlamak nasip olur,
sizi en iyi perinatolog yönlendirecektir mutlaka görüşün

Ben ilk bebeğimi kaybettim şuan ikinci ye hamileyim. Öncelikle iyi bir perinatologa gitmen gerekiyor.kilo fazlalığın varsa kilo vermen ve sağlıklı beslenmen önemli. Doktor bazı kan tahlilleri ister vw ve yönlendirir seni. Umarım sorun yaşamazsın

İnşAllah tekrarlamadan kucağımıza almak nasip olur bebeklerimizi

cevaplar için çok teşekkür ederim. Hamile kalmadan öncemi gideyim perinatologa yoksa sonrasında mı? Kan sulandırıcı iğnemi? Hergün mü vuruyorsunuz iğneyi? Ben çok kararsızım bebek konusunda ama eşim çok istiyor.. Bu arada kilo demişsiniz yaşım 28 boy:1.59 Kilo:55

cevaplar için çok teşekkür ederim. Hamile kalmadan öncemi gideyim perinatologa yoksa sonrasında mı? Kan sulandırıcı iğnemi? Hergün mü vuruyorsunuz iğneyi? Ben çok kararsızım bebek konusunda ama eşim çok istiyor.. Bu arada kilo demişsiniz yaşım 28 boy:1.59 Kilo:55
Öncesinde gitmen lazım ki incelemeleri yapar. Hamileliğinde neler yapılacağını planlar. Kilo problemin yok canım varsa vermen lazım dedim.

İnşallah canım. Haberini bekliyorum

ayy yeniden bu kadar çok heyecanlanıp sevinebileceğimi hiç düşünmemiştim galiba hamileyim çift çizgi gördüm ama adetime daha olduğu için eminim diyemiyorum da ama iki kere kan verdim 2 katına yükseliyo şimdilik. Bir yanım da buruk nasıl böyle sevinebiliyorum diye :KK43: işte karışık duygular sen nasılsın nasıl geçiyo hamilelik ?

ayy yeniden bu kadar çok heyecanlanıp sevinebileceğimi hiç düşünmemiştim galiba hamileyim çift çizgi gördüm ama adetime daha olduğu için eminim diyemiyorum da ama iki kere kan verdim 2 katına yükseliyo şimdilik. Bir yanım da buruk nasıl böyle sevinebiliyorum diye :KK43: işte karışık duygular sen nasılsın nasıl geçiyo hamilelik ?
Çok sevindim. Gittiğin bir perinatolog varmıydı? Hemen iletişime geç doktorunla. Evet bizler için çok zor ikinci hamilelik. Ama bu başka bir bebek başka bir umut. Sakın kısıtlama kendini. Yeniden heyecanlan, yeniden mutlu bir şekilde bekle bebeğini. Olmazsa psikolojik destek alabilirsin. Benim iyi gidiyor şimdilik. Tabii biliyorsun ilerleyen haftalar daha önemli bizim durumlar için. Arada haberdar et kendinden :KK54:

X