Canım sıkılmak ne demek, aklına gelen her şeyi sorabilirsin. elimden geldiğince yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
Endokrine yönlendirme nedeni gebelik şekerinin yanında troid yetmezliği de yaşayabilirsin demişti ve gerçekten gebelik döneminde troid yetmezliği yaşadım, vücudum hem bebek hem benim için yeterli hormon üretmedi ve ben takviye olarak ilaç kullandım. belki ilk haftalarda yönlendirmeyebilir daha sonrası için doktoruna bir sor derim.. yürüyüş için ise yorucu olmayan yürüyüşler her gün yarım saat mutlaka yürüdüm. yürüyüş tansiyonu dengeliyor tabi ki preklampsi gelişirse yorulmamak ve bol bol dinlenmek gerekiyor. 20. hafta da doktorum doopler ultrasonda bakarak preklampsi yaşayıp yaşamayacağını söyleyeceğim demişti . 20. haftaya geldiğimde gerekli incelemeleri yapıp preklampsi öngörmediğini söyledi ve gerçekten de p sini bile yaşamadım çok şükür ama dediğim gibi gebelik şekeri ile uğraşmaktan dikkat etmekten preklampsi aklıma bile gelmiyordu artık. Herkes hamileliğinin tadını çıkartırken istediğim hiç bir şeyi bile yiyememiştim sadece diyet listemi uyguluyordum. Geldi geçti , bu süreç geçici , daha bilinçli davranınca üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. sana tavsiyem şimdiden preklampsi ye şartlanmadan ama tedbiri de elden bırakmadan rahat bir hamilelik geçirmeye bak. umarım sen de gebelik şekeri gelişmez , ailende şeker gibi hikayeler yoksa zaten endişe etmene gerek yok.