Çook uzun zaman oldu yazmayalı. Bayağı geride kaldı yazdıklarım. Kısaca şöyle; preeklampsi yüzünden 31.07.2013 te oğlum Berk'i 27 haftalık acil sezeryanla doğurdum. 18-12 ye kadar çıkmıştı tansiyonum. (Bu arada ellerim ve ayaklarım feci şişmişti doktorum bunun normal olduğunu söylemişti. Yani preeklampsi olduğumu anlamadı). 27 haftalıktı ama 24 haftalık gibi gelişmişti 610 gramdı
sonuç olarak 04.08.2013 te melek oldu
çook uzun süre psikolojik olarak bitik durumdaydım. Sonra bu sayfayı buldum. Benim gibi olan sonra doğum yapan insanları okudum 2 yıl. Bu arada Oğlumu kaybettikten 4 ay sonra doktor arayışına basladım ve Allah'a şükürler olsun Arda Lembet'i buldum. İlk muayenede hikayemi anlattığımda verdiği tepkilerden anladım ki bundan sonra benım doktorum o olmalıydı. Bir sürü tahlil yaptırdık sonuçlar gayet iyiydi tek sıkıntı kilomdu. Kilo ver dedi her kontrolde:) sonuç 20 kilo verdiğimde hadi artık anne olmaya hazırsın dedi. Eve geldim çok ağladım nasıl gececekti hamilelik, psikolojim daha düzelmemişti. Hala erkek bebek gördüğümde kendimden geciyor ağlama krızıne tutuluyordum. He birde ya tekrar preeklampsi olursam korkusu hiç cıkmadı aklımdan. Yaklasık 3 ay sonra adetim gecikti ve kontrole gittim.tbana hamile olduğumu söylediğinde şok olmuştum henüz hazır değildim. Arda bey 'ohoho bak 6 haftası geçmiş bile' dedi ve hep öyle baktım. 10 hafta bitti 15 hafta bitti 20 25 derken yavas yavas bana birseyler olmaya basladı. İlk hamileliğimde 20. Haftadan sonra belirtiler cıkmıştı. İkinci hamileliğimde 25 ten sonra. 28. Haftada bana artık daha sık geleceksın dedi. (Birde hamileliğim süresinde kalsiyum coraspin folikasit ve vitamin kullandım) her hafta gidiyorum idrar ce kan tahliki yapılıyordu. Tansiyonum cıkmaya baslamıstı (günde 4 tane alfamet içiyordum.) tahlil sonuçları için arandığımda sorun yok bir hafta sonra tekrar gelmeniz gerekiyor diyordu doktorun asistanı. 30 du 32 iydi derken kontroller dahada sıklastı 3 günde bir gider oldum 34. Haftanın basında doktor erken doğum olabilir ciğer geliştirici igne yapalım dedi yaptırdık. Ve 3 gün sonra ki kontrolde 18-10 tansiyonu görünce acil doğum dedi. 34 haftada, 32 haftalık gibi gelişmiş 1815 gram dogdu oğlum Bora'm. 1 hafta kuvozde kaldı ve bütündoktorlar yapılan ciger gelıstıci ignenin cok büyük etkısı oldugunu ondan kısa sürede kuvozden cıktıgını söylediker. Oğlumu ılk gördüğümde şok oldum be nasıl büyücel bu cocuk dedim. O anda bile Arda bey psikolojik olarak beni cok rahattı. Düşünüyorumda Arda Lembet ve Cem Kızılarslan olmasalardı şimdi Kollarımda melek oğlum olmayacaktı. Tabi bu sayfaya yazanlarında hakkını ödeyemem cesaretimin cogunu onlara borcluyum. 4 aylık oldu oğlum ve cok sukur iyi.
Dogumdan Sonrada öğrendim 2. Hamileliğimde de preeklampsi oldugumu. Doktorum söylememiş stres yaparım diye.
İşin özü: doktor cok önemli arkadaslar. Doç. dr. Arda Lembet i kesinlikle öneririm. İstanbul dışındakiler içinde gideceğiniz doktorun yüksek riskli gebelikler konusunda iyi olan bir doktor tercih edin. Ankaradakiler için Ayhan Sucak ı da öneririm. ( ayhan bey de bir muayenemde Arda beye eşlik etti mükemmel bir doktor) moral cok önemli. Ama en önemlisi kılo verin, hamileliğiniz süresince tuzu kesin ve en az 3 litre su için. Benim Ikı hamılelığımde oldu. Olmayabilirdi de. Hep dua ettim Allah a şükürler olsun dualarım kabul oldu. Şimdide hep dua ediyorum benım gibi olanlara. Emin olun çektiğiniz bütün sıkıntıları unutuyorsunuz kucagınıza aldıgınzda. Allah yardımcınız olsun dualarımdasınız.