• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN 2013DE KIZIMI KAYBETTİM PREEKLEMPSİ YÜZÜNDEN ÇOK AĞLADIM ÇOK YANDIM HALA KZIM KALBİMDE O HALA BENİM MİNİK BEBİŞİM
ŞİMDİ 2. BEBEĞİME HAMİLEYİM KIZIMLA ARALARINDA 10 GÜN VAR HEP DUA ETTİM ALLAHIM BANA KIZIMI TEKRAR GÖNDER DİYE YİNE ÇOK KORKUYORUM TANSİYONUM ÇIKIYOR BAZEN İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA ALLAH SİZEDE NASİP EDER

13. haftadayım tatlım en son 10. haftada gittim kontrole herşey yolunda şimdilik sadece idrarda protein çıktı o biraz tedirgin etti haftaya tekrar gidicem bu sefer belki cinsiyetini öğrenicem. ilk hamileliğime göre şişliğim ödemim yok ama tedirginim tabi sürekli kendimi dinliyorum inceliyorum ama içimde bir his var ya olmıcak yada daha geç başlıcak diyor çünkü diğerinde ilk aydan başlayan bir ödem vardı her ya 7 kg falan alıyordum ve 22. haftada tansiyonla beraber tanı konuldu sonra geçmek bilmeyen riskli haftalar hastane hastane yenidoğan yoğun bakım aramalar 500-600 gr doğan bebekleri yaşatabilen yer bulmaya çalışmak allahım çok zor çok oğlumu kaybetmedim ama heran kaybetme korkusu ensemdeydi her gece rüyamda doğum yapardım oğlum olmazdı yanımda. 3 günde bir ultrason,nst,24 saat idrar toplama , diğer kan tahlilleri ilaçlar avuç avuç. kontrole gittiğimde uçuş uçuş elbiselerini giymiş hoplaya zıplaya gezen hamileler benimse üstümde 100 kg olan annemin tişörtleri ayağıma zar zor bulduğumuz en geniş kalıptan bir terlik.... offfff çok zordu bilmiyorum inanmak istiyorum öyle olmıcak bence herşey çok güzel olacak umarım şuan bebek bekleyen ve isteyen herkes içinde öyle olur. burdaki bütün arkadaşlarımı çok seviyorum bu illeti çeken bilir keşke elimden bişey gelse herkesin yaşadığı acıları düzeltebilsem anne bebeğini kucağına almalı bebeklerde kara toprağa değil annesinin koynunda yatmalı rabbim affetsin ama keşke keşke bu böyle olsa....offffff sıkmayım sizi hamilelik duygusallığına kapılıyorum galiba öpüyorum hepinizi kontrolden sonra yazarım yine
Maşallah canm buyumussunz Allahim korusun seni ve bebegini seni bebegine bebegini de sana bagslasin guzel Allahim... hicbir sorun yasamadan cokkkkk guzel hamilelik gecir ins cnm sagsalim de kucagina al arada yaz bizede cnm ins bize cokk guzel ornek olucaksn cesaret alicaz senden ve minik bebisinden:) kendinize cok iyi bakin guzel dusun guzel olsun tatlim hersey...

çok iyi bir hekimle başarabilirsin böle pimpiriklinin teki olsun herşeyde hemen kontrole çağırsın kılı kırk yarsın illallah et tahlillerden yeter hocam de o derece olsun yani benim hocam öyleydi gün gün takip etti bebeği gün gün tahlil verdim bu çok önemli gör bak sende anne olacaksın enazından hamile kalabiliyorsun umudun var her hamilelik preeklampsi olmuyor her preeklampside de bebek kaybedilmiyor help geçirip bebeğiyle beraber kurtulanlar var unutma bunu
Evet canim cok dgru dyrsn doktorumu degistiricem eski doktoruma gtmiycem hamilelik planlamadan doktorla gorusucem perinatolog buldum ona gidicem insallah hazir hissettgmde ins hersey cok guzel olur benm ve hepimiz icin:)cnm senn doktorun da prof.mu yda perinatlgmu?

ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN 2013DE KIZIMI KAYBETTİM PREEKLEMPSİ YÜZÜNDEN ÇOK AĞLADIM ÇOK YANDIM HALA KZIM KALBİMDE O HALA BENİM MİNİK BEBİŞİM
ŞİMDİ 2. BEBEĞİME HAMİLEYİM KIZIMLA ARALARINDA 10 GÜN VAR HEP DUA ETTİM ALLAHIM BANA KIZIMI TEKRAR GÖNDER DİYE YİNE ÇOK KORKUYORUM TANSİYONUM ÇIKIYOR BAZEN İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA ALLAH SİZEDE NASİP EDER
Basin saolsun canim cok uzuldum:( simdi hamileymissin ne kadarlik oldunuz Allahim ins sagsalim kucagina almayi nasip etsin cok dikkat et cnm hic uzulmemeye calis streste iyi degil bebegine ve kendine dikkat et ins birgn bnde hamile kalirim ve bebegimi kucagima alirim...

Bence gebelikten korkmayın.bu sefer daha bilinçliyiz.ben hem servikal yetmezlik hemde preeklampsi ile ilgili sıkı takipteyim .tansiyon takibimden tutunda yediklerime kadar herşeyim konusunda daha bilinçliyim.artık eşim bile öğrendi :)). Hem önce inanmak gerek.baştan beri diyorum.Allah bu sefer sağlıkla kucağıma almamı nasip edecek.isteyen herkese vaktinde nasip etsin inşallah ..
Sagsalim bebeginizi kucaginiza alin insallah Allahim sizi korusun neler yapiyorsunuz nelere dikkt ediyrsnz bizimle de paylasirsaniz cok mutlu oluruz bilgilenmis oluruz ins bende birgn korkumu atip hamile kalirim

Arkadaslar hepinize preeklampsi hakkinda bsy sormak istyrm! Bu rahatszligi yasadiktan snra yapilan genetik testlerinzde herhangi birsey cktimi bnm pihtilasmam varmis lupusla ilgili antikorlarda pozitif ckti smdi ilac kullaniyrm dusmesi icin sizlerde bir onlem aldiniz mi tekrrdan hamilelik icin?smdden tesekkurler :)

Arkadaslar hepinize preeklampsi hakkinda bsy sormak istyrm! Bu rahatszligi yasadiktan snra yapilan genetik testlerinzde herhangi birsey cktimi bnm pihtilasmam varmis lupusla ilgili antikorlarda pozitif ckti smdi ilac kullaniyrm dusmesi icin sizlerde bir onlem aldiniz mi tekrrdan hamilelik icin?smdden tesekkurler :)

Pıhtılaşma problemi yaşayan çok arkadaş var pıhtılaşma için iğne kullananlar bir de gün içerisinde tansiyon yüksekliğine karşı limonlu su içip öğünlerinde süt ve yoğurt yiyerek sağlıklı doğum yapan arkadaşlar var ben de ilk doğumum da yaşadım bilşnçli değildim ama sağlık için süt çok içiyordum oğlum 32.haftada 2000 gr doğdu ve çok çabuk toparladı kardeşe cesaret edemedik hepimiz için hayırlısı bir de lütfen stres olma olumsuz düşünme

Pıhtılaşma problemi yaşayan çok arkadaş var pıhtılaşma için iğne kullananlar bir de gün içerisinde tansiyon yüksekliğine karşı limonlu su içip öğünlerinde süt ve yoğurt yiyerek sağlıklı doğum yapan arkadaşlar var ben de ilk doğumum da yaşadım bilşnçli değildim ama sağlık için süt çok içiyordum oğlum 32.haftada 2000 gr doğdu ve çok çabuk toparladı kardeşe cesaret edemedik hepimiz için hayırlısı bir de lütfen stres olma olumsuz düşünme
Masallah canim oglusuna ins birgn bizim de olur bnde cok bilincsizdim preeklampsi yasadigimda ne oldugunu bile bilmiyordum ins birdaha hicbirimiz yasamayiz kimi pihtilasmada tetikler diyor kafam cok karisik ins cesaret edip tekrardan hamile kalirim bu sefer kucagima alirim yavrumu

Basin saolsun canim cok uzuldum:KK43: simdi hamileymissin ne kadarlik oldunuz Allahim ins sagsalim kucagina almayi nasip etsin cok dikkat et cnm hic uzulmemeye calis streste iyi degil bebegine ve kendine dikkat et ins birgn bnde hamile kalirim ve bebegimi kucagima alirim...
Canim benim simdi 13 hFta oldu 51 kgla hamile kaldim suan 58 oldum yani iki bucuk ayda 7kilo sence cok mu yuruyus yapiyorum tuzsuz yemege caliyorum ay allahim bilmiyorum tansiyonumu olcuyorum surekli ama daha bilincliyim onerisi olan arkadaslar varsa belkiyorum allah hepimizi korusun bu illetten

Merhaba arkadaslar bende araniza yeni katildim yasadklariniza cok uzuldum hepinizin bnde bebegimi canim oglumu gebelik zehirlenmesi yzndn kaybettim:KK43:31 temmuzda sezeryan olmustm.bazi testler yapildi bugun snclarimi aldim kan pihtilasmasida ckti yrn doktoruma gdicem artk herseyden korkar oldum ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum oglumuda cok cok ozluyorum:KK61:Dayanamiyrm artikkk
Cnm sen ne kadar kilo almistin ben 26 haftalik dogum yaptim 20 kg almistim

Bayanlar ben size umut olayım ozaman benim ilk gebeliğimde preeklempsi nedeniyle41+6da sezeryan ile doğum yapmıştım 41 artı altı dediğime bakmayın Oğlum 37 artı 6 görünüyordu ultrasonda ağır preeklempsi dendi Neyse ki oğlum sağlıklıydı şimdi 6 yaşında bundan üç yıl sonra tekrar hamile kaldım hiçbir preeklampsi sorunum olmadı sadece Gebelik şekeri çıkmıştı şimdi kızım da 2 yaşında ve ben 3. Ye hamileyim gayet iyi gidiyor gebelik lütfen korkmayın annelik ten mahrum kalmayın

Canim benim simdi 13 hFta oldu 51 kgla hamile kaldim suan 58 oldum yani iki bucuk ayda 7kilo sence cok mu yuruyus yapiyorum tuzsuz yemege caliyorum ay allahim bilmiyorum tansiyonumu olcuyorum surekli ama daha bilincliyim onerisi olan arkadaslar varsa belkiyorum allah hepimizi korusun bu illetten
Masallah canım hic kotu dusunme hamileliginin tadini cikar sadece kilo aldircak seyler tuketme dikkat et bebegini besliycek seyler tuket bide tansyon ykselmesin dye limon tuketen hamileler vardi okudum burda bol su ic stresten uzak dur streste etkiliyor ben hamileligmde cok stresliydm hic rahat duramadm bir daha hamile kalirsam ins dikkat edicem ödeminin olmamasina cok dikkat et benim aniden odem gelisti tansyn cikti ve agrilarim cok olmustu.guzel dusun guzel seyler olsun bebisine de saglikla kavus insallah cnm:)

Cnm sen ne kadar kilo almistin ben 26 haftalik dogum yaptim 20 kg almistim
Canm bende ilk aylardan cok fazla almaya baslamstm asiri sistim karnim buyumuyrdu pek benm kollarim yzm bacaklarm dolgunlasmsti kasik agrilarim cok olmustu 65 kiloyla hamile kalmistm sezeryan oldugumda 27 haftaliktm 86 kiloydum.bide sizde oldumu blmiyrm ama cok asiri terliyordm skintim var gbi ellerim kollarm heryerim snra malesef bebegim gitti:( Allahim bir daha kimseye yasatmasin cok kotu hevesle beklerken bebegini kucagina alamamak...eskiden hic bilmezdim bu hastaligi ama arkds cevremde de cok duymaya basladim niye oluyor yaa of snde pihtilasma gbi sorun varmi cnm?

Bayanlar ben size umut olayım ozaman benim ilk gebeliğimde preeklempsi nedeniyle41+6da sezeryan ile doğum yapmıştım 41 artı altı dediğime bakmayın Oğlum 37 artı 6 görünüyordu ultrasonda ağır preeklempsi dendi Neyse ki oğlum sağlıklıydı şimdi 6 yaşında bundan üç yıl sonra tekrar hamile kaldım hiçbir preeklampsi sorunum olmadı sadece Gebelik şekeri çıkmıştı şimdi kızım da 2 yaşında ve ben 3. Ye hamileyim gayet iyi gidiyor gebelik lütfen korkmayın annelik ten mahrum kalmayın
Ahh canm yaa tesekkurler yazdigin icin bunlari duymak iyi geldi ins bizlerde saglikla bebeklerimizi kucaklariz..Allahim cocuklarina saglikli uzun omurler versin hamileymissin masallah saglikla ins kucagina alirsin cok guzel hayirli hamilelikler dilerim:) darısı benim gibi herkesin başına olsun :) suan gittiginz doktor perinatolog mu bnm daha cok yeni 4 bucuk ay oldu aslinda korunmayi brkmak istyrm ama korkuyrm biraz da...gerci hamile olsam eminim daha iyi hissederim daha guclu olurum belki de hayirlisi olsun ins

Ahh canm yaa tesekkurler yazdigin icin bunlari duymak iyi geldi ins bizlerde saglikla bebeklerimizi kucaklariz..Allahim cocuklarina saglikli uzun omurler versin hamileymissin masallah saglikla ins kucagina alirsin cok guzel hayirli hamilelikler dilerim:) darısı benim gibi herkesin başına olsun :) suan gittiginz doktor perinatolog mu bnm daha cok yeni 4 bucuk ay oldu aslinda korunmayi brkmak istyrm ama korkuyrm biraz da...gerci hamile olsam eminim daha iyi hissederim daha guclu olurum belki de hayirlisi olsun ins
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim evet perinatolojiye gidiyorum gayet iyi gidiyor allaha şükür sadece diyabetim var onun içinde diyet ve insülin kullanıyorum inşallah sizlerde tez zamanda hamile kalıp bebeklerini zi kucaginiza alırsınız preeklampsi çok kötü birsey allah kimsenin başına vermesin ama korkmayın iyi bir doktor kontrolünde olursanız hicbirsey olmaz zaten önceki gebelikteki riski göz önünde bulundurarak daha bi dikkat ediyo doktorlar

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim evet perinatolojiye gidiyorum gayet iyi gidiyor allaha şükür sadece diyabetim var onun içinde diyet ve insülin kullanıyorum inşallah sizlerde tez zamanda hamile kalıp bebeklerini zi kucaginiza alırsınız preeklampsi çok kötü birsey allah kimsenin başına vermesin ama korkmayın iyi bir doktor kontrolünde olursanız hicbirsey olmaz zaten önceki gebelikteki riski göz önünde bulundurarak daha bi dikkat ediyo doktorlar
Amin canim insallah:) sanada gecms olsn cnm dikkat et hersey gönlünce olsun insallah... bzmle de arada paylaş cnm okudukca cesaret aliyoruz ;)

yaseminberat yaseminberat canm iznin olursa sana bisey daha sormak istiyorum?preeklampsi yasadgnda tahlil fln ypiyrlar ya genetik vs br suru test yaptlr sende birsey cktimi pihtilasma vs bende cktida buda sebep olablrms hamile kalinca bazi doktorlar igne kullanirsin diyorlar sen suan birsey kullaniyormusn?sen de pihtilasma cktmi?

yaseminberat yaseminberat canm iznin olursa sana bisey daha sormak istiyorum?preeklampsi yasadgnda tahlil fln ypiyrlar ya genetik vs br suru test yaptlr sende birsey cktimi pihtilasma vs bende cktida buda sebep olablrms hamile kalinca bazi doktorlar igne kullanirsin diyorlar sen suan birsey kullaniyormusn?sen de pihtilasma cktmi?
Hayır canm test falan yapmadılar son ayımdı USG de zaten 1 hafta gerideydi oglum sancilarımı bekliyordum gelmedi hastaneye gittik Zeynep Kamile orada Tansiyonum ölçüler 20 lerdeydi kan testi idrar testi yaptılar idrarda artı üç protein vardı Bu arada tabii vücudumda ödem de vardı Çok fazla şişmişti ağır preeklampsi dendi sonra tekrar hamile kaldım doktorlara söyledim de önceki gebeliğinde ağır preeklampsi geçirdiğimi sadece dikkat et tuzlu tuketme dediler kan sulandırıcı iğne kullanmadım preeklampsi sorunu olmadı ama gebelik sekeri oldu şimdide sadece diyabetli gebeyım insülin kullanıyorum

Hayır canm test falan yapmadılar son ayımdı USG de zaten 1 hafta gerideydi oglum sancilarımı bekliyordum gelmedi hastaneye gittik Zeynep Kamile orada Tansiyonum ölçüler 20 lerdeydi kan testi idrar testi yaptılar idrarda artı üç protein vardı Bu arada tabii vücudumda ödem de vardı Çok fazla şişmişti ağır preeklampsi dendi sonra tekrar hamile kaldım doktorlara söyledim de önceki gebeliğinde ağır preeklampsi geçirdiğimi sadece dikkat et tuzlu tuketme dediler kan sulandırıcı iğne kullanmadım preeklampsi sorunu olmadı ama gebelik sekeri oldu şimdide sadece diyabetli gebeyım insülin kullanıyorum
Anladim canim bakalim bende aralik sonu gibi dusunuyorum perinatolojiye gtmeyi ins iyi seyler syler doktor saglikli sekilde hamile kalirim da bebegimi kucagima alirim.canim sende cok dikkat et gecms olsn doktorunun dediklerini uygula ins duzelir sekerin de saglikla hamileligini gecr saglikla kucagina bebisini alrsn insallah :)

Back