Preeklampsi yasayan anneler sonrası

Bende dogumumu hatayda yaptım şimdide antalyadyım doktor arıyorum kafam karısıyor 6 ay yeter artık dıyolarlar bazılarıda en az 1 yıl dıypr kafam karısık anlayacağın her gıttıgım 10 ay yeterlı dıyor ama benım kontrolumu yapmasını istedıgım de 1 yılı dolduralım dıyor biraz net bı doktor bılemıyorum hıç sen nerelısın belkı aynı şehırlerdeyızdır doktor önerısı yapabılırız bırbırımıze

Malesef ben tekirdagda yasiyorum doktordan doktora görüşler cok degisebiliyo tabi öncelik senin pskolojin olmali bu sureci yasayacak olan sensin biziz ne zaman hazir hissediyorsan o zaman doktora basvurup onunda soylediklerini dikkate alarak planla bence 2.sinde yasayamayan var bu durumu ama benim gibi 2 de yasayip 3 te kucagina alanda var kisiden kisiye ve hamilelikten hamilelige degisen bir durummus yorucu ve zor bi surec ama sonucu guzel oldugu surece deger

Facebook ta preeklampsi & help sendromu (gebelik zehirlenmesi). Adlı bi grup var oraya gir istersen bizim gbi cok kadin var sorularini sorunlarini hamileliklerini uzuntu ve mutluluklarini paylasiyorlar

Ben hellp sendromundan doğumumu yaptım, ki preklampsiden daha kötü ilerleyen bir sendrom. benim doktorum 2-3 sene hamilelik düşünme dedi. ben de sonrasında düşünebilir miyim diye sordum, çok kontrollü gitmen gerekecek dedi. Bu benim 2.hamileliğimdi ilki de 2 sene önce dış gebelikti. Her ne kadar evladımı kucağıma almış olsam da benim için ciddi bir travmaydı herkese çok geçmiş olsun sizleri okudukça yeniden yaşantıladım doğum yapınca da iş bitmemişti sonrasında 2 gün kesintisiz serumlara bağlı kaldım annem baktı bebeğe hiç kucağıma alamadım. 8 gün yatışım oldu. O gruba bir bakacağım Allah hepinize sabır verdin ve yardım etsin, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Amin aminnn bende 1 hafta kadar kaldim hastahanede tansiyonum dogum sonrasi yukseldi serumlar 12 tüp kan vs uzun yorucu ve kaybimdan dolayi zor surecti dedigim grupta help gecirenler de var ayni sekilde yaziyorlar yaşayanlar sorulara cevap verip bilgi alisverisi yapiliyor

Bende ıstek attım gruba kabul edılmedı henuz helpp sendromunu duyuyorum belırtılerı neler acaba kendınız bı sorun oldugunu fark edıp mı gıttınız benım preeklampsi gecırdıgımde tansıyonum normaldı dogumdan sonra 20 lere ladar gordum bı gecede yogun bakımda kaldım rabbım bidaha yaşatmasın emeklerle buyuttum karnımda ama getırmek nasıp olmadı beşşiğine kadar kurulmuştu o odaya gırmek eşya toplamak da benım en buyuk tranvamdı sanırım

Nasıl bı hastalıktır şaşırdım ya herkeste farklı sekılde ılerlemesı farklı sonuclar Allahım beterinden korusun hepımızı

Çok geçmiş olsun benim hamileliğim on numara ilerliyordu bir sıkıntım yoktu, 34.haftanın ilk günü karnımın üst kısmı ağrımaya başladı. Doktor nst’de sıkıntı yok gebelik ağrısıdır dedi. Her sabah şiddetli devam etti 3-4 gün daha. Sonra bir gece ben kuruyemiş yedim. Ağrım daha ds şiddetlendi. Tansiyonuma bakayım bari dedim 13-10’du. Sonra magnezyum almıyordum 1 aydır alayım dedim 12-9’a geriledi. Uyudum sabah farklı bir doktora farklı bir işim için gitmişken tansiyonumu da söyledim gece gördüğüm. Biranda panik oldu bu tansiyonla nasıl evde uyudun hastaneye gelmen gerekiyordu diyip beni kan testine yönlendirdi. Hala sorun yok gibi geliyor işe gittim çıkınca, orda değerlerime bir baktım 2 hafta önce olan düzgün değerlerden eser yoktu. Karaciğer ve kan değerlerim normal değerlerin 4-5 katı üstü veya altıydı. O doktor beni derhal arayıp çağırdı hemen devlete yönlendirdi ve yatış yapmalısın dedi. Devlete gidince yatışım oldu 3 gün daha preklampsiden. En son gün pleklampsinin help’e dönüştüğü görüldü ve acil sezeryana aldılar. Bebeğin durumu belirsizdi ama benim büyük ihtimalle kan kaybından öleceğimi düşündüler ve ailemi dahi görmeden alındım. Çıkınca da 5 gün tedavim devam etti hastanede

Allahım yar ve yardımcınız olsun dekolman nedeniyle bende yavrumu kaybettim 34 haftadaydım ancak 2 hafta öncesi banada gelişiminde gerilik var dendi bununla bağlantısı varmıdır bilmiyorum ama yaşadıklarım süreç çok zor bende bu forumda okuyarak bir nebze olsun iyi haberler gördüğümde seviniyorum

Tedavisi olmayan bir rahatsizlik bu malesef bizimde imtihanimiz buymus sanirim rabbim yardimcimiz olsun

Senınde oncesınde karın agrın oldumu gelışim gerılıgı harıcınde belırtı verdımı bızım gelişim gerılıgımız yoktu bebekde degıl ama bende belırtı vermıştı kan pıhtılaşma testı yaptırmnı onerırım genetık doktorları bebegın resmı varsa ona bıle bakıyor onlar dış gorunusden de bebekte genetık bı sorun varmı anlayabılıyorlamıs bıze varsa fotografı gormek ıstedıgını soyledı vıdeo ve resımlerını gostermıştık burun buyuklugu ense kalınlıgı veya ıste dusuk kulak sendromu gıbı genetık faktorlerı gorup anlayabılıyorlamıs doktor söylemişti bazılarının kanama dısarıya olmuyormus içinde olup son raddıne gelene kadar haberı olmayan bıle oluyormus şanslısın kanaman oldu ve erken mudahale edılmış demişlerdi rahımı alınanlar bıle oluyormus daha kotulerını dusunup şukur diyoruz işte Ben bıraz doktor kurbanı oldugumu dusunuyorum acıkcası tabıkı asıl sebep kaderımız rabbım yaşatacakmış ama cok doktor ardım eşim asker oldugu için doktor konusunda cok zorlndım benım belırtılerım kusmalarım gerı gelmıştı ve mıgde agrısı gıbı bı agrım vardı ama suan sorsalar neresı tarıf edemem ben ıkı gun gıttım ben kotuyum dıye ntsye gırıp sancı cıkmadıgı ıcın gerı gıttım durdum eve başka bişey yapılmamıştı

Hastaneye kontrole diye gittim tek başıma hiçbirşeyim yoktu öncesinde 34 hafta olması göbeğin büyümesi tabiki bazı hareketlere izin vermiyordu ben hep ona yordum benim fek acaba dediğim şey hareketlerin azalmasıydı bebeğim çok hareketliydi 18 hafta öncesi hissetmeye başlamıştım hareketlerini son zamanlarda öyle değildi tabi bu nedir diye araştırdığınızda dekolman plesanta çıkmıyor büyümesi yeri dar yada uyuyodur diye çıkıyor inanın hiç anlam vermediğim bi durum oldu Hersek’in bu kadar güzel gitmesi kontrol diye gittiğim doktor randevumda acil sezeryana alınmak gerçekten şimdi hepsi film şeridi gibi gözümün önünde hiç belirti yoktu nst de kalp atışı çok ama çok zayıftı yol gibi hemen ultrason be ameliyat kararı alındı kimse yoktu yanımda sonra bi odada uyanıyorsunuz işte ben kendimi çok suçladım olmadı yapamadım bakamadın bebeğime diye vücudumu suçladım eksik bişi yaptın diye nasıl bir psikoloji ise tamamen kader aslında 34 haftada doğup yaşayanda var saatler içinde gelişen ayrılma sebebi bebeğin kaybı bu hastalığın ne kadar tehlikeli olduğunu düşündürüyor zaten

Genetik dediğiniz şey bebekte olan bazı nedenler dimi eşler için yapılanı değil yani oda ilginç sonuçta bi sürü test yaptırdık nifty test düzenli kontrol onda niye çıkmadı gerçekten çok ilginç

Bundan sonra hamile kalıp sağlıkla doğuranlar varmış umut verici ama tabi ben bu kadar riskini bile bile tekrar hamile kalmaya cesaret edemeyeceğim nasıl isterdim kucağıma alayım doya doya öpüp koklayayım ama olmadı etrafta bebek gördükçe içim bi garip oluyor ama yok tekrar yaşayabileceğim bir şey değil aynı şeyler olabilir korkusuyla stresle nasıl başa çıkılır Allahım bu durumda olan herkese sabırlar sağlıklar hayırlı doğumlar nasip etsin

Tedavisi olmayan bir rahatsizlik bu malesef bizimde imtihanimiz buymus sanirim rabbim yardimcimiz olsun
Yani evet imtihan ama neden ben çok sorguladım çok düşündüm birdenbire hersey güzel giderken en kötüsü ile karşılaşmak kayıp geleni bir anne için bunu ben mi kaldırabileceğim bu yüzden mi ben bişilere tutunmak bende çok istiyorum ama Buda benim imtihanım mış demek zor geliyor niye ben

Ben kendıme yaptırmıştım genetık bı sorunum varmı benım bı problemımmı var dıye aslında bebekde godıyormus kordonu veya kendısı

Ben tekrar deneyecegım folık asıt kullanıyorum suann evet cok tehlikeli ama ılkde hıc bırımız bılmıyoduk boyle bı sorunumuz oldugunu artık bılıyoruz ona gore tedavı uygulanacak veya olursada bebek oksijensiz kalmadan mudahale edebılme sansları var Allah isterse her sey olur evlat hasretı cok zor ben her seye ragmen bı kez daha denemek ıstıyor
Benım kızım da cok hareketlı degıldı bellı saatlerde hareket ederdı ama saydıgımda 1 saat içinde 12 yı gecıyordu soyledım doktoruma sakin bı bebek bı sorunu yok demşti senın bebegın yogun bakımda kaldımı ya eger gorecek gunu yoksa ınan her sey yalan 35 gun yogun bakımda kaldı cıkarcaz artık dedıklerı gun gece kaybeetım butun makınalardan kurtulmuştu işte ımtıhanımız bu o kadar ustune tıtredım kı hamileyken olmayacak ıste etrafımda sıgara ıcıp dogru duzgun dıkkat etmeden doguran ınsanlar var hayret edıyorum Allah ıstıyorsa o evlat ne olursa olsun yasıyor ama ıstemıyorsa ne kadar ustune tıtrersen tıtre olmuyor

O kadar haklısınki sen olsun diye canını bile hiç sayıyosun yanında ötende biryerlerde birileri hiç dikkat etmeden sigara alkol bi şekilde oluyor ve doğuruyorlar hiç adil değil… Allahım sana hayırlısıyla sağlıkla bir bebek nasip etsin sağlıkla büyüt inşallah hiç tanımasamda seni bunu yaşamış anneler olarak dualarımda olacaksın çok zor bişey, oğlum hiç yoğun bakıma girmedi epikriz raporunda kalp atışı alınamadı yazıyordu tüm müdehaleye rağmen alınamadı çok yakın bir zamanda yaşadığım için henüz 1 ay bile olmadı duygularım çok karışık kimi zaman iyi kimi zaman kötü çok ağladım çok bağırdım ama bi zaman sonra sesin bile çıkmıyor çıkmak istemiyor sorguluyosun niye ya diye benimle beraber hamile olan arkadaslarım vardı onlar doğurdular sürekli konuşup fikir alışverişi yaptığım insanlarla sağır dilsiz oyunu oynuyorum tek kelime konuşmadık bu süreç içinde çok zor kabullenmek sabretmek çok zor

34’den iki hafta önce bana da gelişimde gerilik var denilmişti bağlantısı varmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…