Premature Bebekler Preeklampsi olup 32 haftalık doğum yapan arkadaşlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Özel gidiyordum ama hastanede odaları var orda muayne yapıyorlar yani döner sermayeye gidiyor bir doçentti doktorum üniversiteden.Biraz düşük bir cümle oldu ama gecenin bu saatinde idare et artık:)

merhaba arkadaslar,ben de yaklasik 3,5 yil önce sizin yasadiklariniza benzer sekilde gebelik zehirlenmesi gecirdim.ikiz bebeklerime hamileydim,bir ay hastanede kaldim.tam 32 haftalik olacaklari gün suyum geldi ve spinal anestezi uygulayarak sezeryanla dogum yaptirdilar.bebeklerim dogduklari anda agliyorlardi ve birisi 1.750gr digeri 1.350 gr dogdular.
asil söylemek istedigim ikiz kizlarim 15 aylikken hap kullanmama ragmen tekrar hamile kaldim,tam 40 hafta sorunsuz bir hamilelik gecirdim.en sonunda 2 yil öncesinde sezeryan ameliyati gecirdigim icin bebegin daha fazla büyümesini dogru bulmadi doktorlar,dikislerim acilabilirmis,kendi istegimle normal dogum yaptim.ücüncü kizim 3.650 gr dogdu.ilk sefer tansiyonum yükseldigi icin sürekli kontrol ediyordum hamileyken tansiyonumu.her seferinde düsük cikiyordu,bende her seferinde sükrediyordum.
ben hic duymamistim riskli gebeliklerin tekrarladigini sizlere doktorlarinizmi söyledi acaba hamile kalmayin diye?

evet ikincide tekrarlama ihtimali dahada yüksekmiş ama senin gibi olmayanlarda var ne güzel yaa inş bizde ikinci bebeklerimizde öyle sorunsuz geçiririz sevindim yaa bak şimdi

mecburecim pazartesi chek-up a gittim Medikalparka orda kadın doğumada girdim tesadüfen Ahmet bey denk geldi ve sordum ilk bebek preeklampsi sonucu erken doğdu acaba ikinciler dahamı riskli olur dedim oda hayır ilk bebeklerde risk daha fazladır ikincilerde okadar olmaz çünkü hamileliğin başından sonuna kadar bebe aspirini kullanmaya başlıyoruz dedi o yüzden korkmanıza gerek yok dedi.

evet canım bana doktorlar dedi 2.cisi riskli kalmayın dedi.

Canım bu ne güzel bir haber,ama benim midemde ülser var mesela ben nasıl kullanıcam ki öyle bir durum olursa..
kendin mi istedin chek-up ı....

geçmiş olsun canım sorun yoktur inş vallahi sevindim bak bu habere benden çokta eşim sevinecek evet ikincide tabi bilfiyimiz için sürekli kontrol altında olcaz ama manevi açıdan çok yorara hep acabamı ki diye sıkıntı yaşayacaz sende yoksun kaç gündür iyimisin canım

evet canım bana doktorlar dedi 2.cisi riskli kalmayın dedi.

Canım bu ne güzel bir haber,ama benim midemde ülser var mesela ben nasıl kullanıcam ki öyle bir durum olursa..
kendin mi istedin chek-up ı....

zaten bebe aspirini yormaz mideni dokunmaz yani doktorlar ona göre veriyo aspirini birsürü çeşidi var aspirinlerin

emelcim dün bizde medicaldeydik keşke görüşseydikopuyorumnanaktansen hangi saatlerde oradaydın

günaydınlar.kızlar bişey sorcam benim tansiyonum bi çıkıyo bi düzeliyo.preeklamsi belirtisi olabilir mi acaba?

mecburecim ben ayın 19 unda sabah 9 dan akşam 5 e kadar ordaydım bu arada işler yoğun arkadaşım izne ayrıldı o yüzden giremiyorum merak etmeyin iyiyim ben :))

günaydınlar.kızlar bişey sorcam benim tansiyonum bi çıkıyo bi düzeliyo.preeklamsi belirtisi olabilir mi acaba?

dikkat et olabilir tabiki ben aynı gün içinde en az 6 kere oynadı tansiyonum bi indi bi çıktı bi normale döndü malesef preklempsiymiş ama idrarda protein kaçağı olup olmadığını baktırman lazım bi gün boyunca biriktiriyolar doktoruna danış sürekli oynuyosa gecikmeden hemen doktora görün

mecburecim ben ayın 19 unda sabah 9 dan akşam 5 e kadar ordaydım bu arada işler yoğun arkadaşım izne ayrıldı o yüzden giremiyorum merak etmeyin iyiyim ben :))

geçmiş olsun iyi olda yoğunluğun geçince girersin artık bizde o saatlerde ordaydık ama kat 2deydik biz tabi muayene ettirdik kızımı çıktık 3 buçuktaydı randevumuz ama biraz biz geciktik o günde yeşim hanımın hastası başından aşıyodu tabiri caizse

ege kız nerelerdesin bi gelip ceee diyip kaçıyosun özledik yaa

öncelikle çok geçmiş olsun.belki okumuşsndur.bende preeklamsiden dolayı oğlumu kaybettim.şimdi 2.yi düşünüyorum ama ne yapacağım bilemiyorum.hem istiyorum hem korkuyorum.sen 2.de sorunsuz doğum yapmışsın çok sevindim.peki doktorun ve sen nelere dikkat ettiniz.iğneyi ne için vurulmuştun bana biraz yazarmısın.bende şuan 2 tane profa gidiyorum.birinin dediği diğerini tutmuyor.ankaradaki hergün 1 iğne vurulacaksın diyor.samsundaki hiç birşey yapmayacağız bekleyeceğiz diyor.biraz yazarsan çok sevinirim.

Arkadaşlar selamlar;

ben bir preeklamsi annesiyim.7 ay önce bebeğimi kaybettim ve şuan ikinciyi düşünüyorum ama beni neler bekliyor bilemiyorum.bunu yaşayıp ikinci bebeğini kucağına alanlar yaşadıklarınızı burada paylaşırsanız bizede yol göstermiş olursunuz..biraz olsun içimiz rahatlamış olurUZ.........

Merhabalar.Benim de preeklampsi nedeniyle 35 haftalıkken dünyaya geldi oğlum.prematüre bebekler bence kesinlikle özel sevgi ve ilgi istiyorlar.bebeğimin kokusunu duyamadan kuvöze aldılar çok ağlamıştım ama çok şükür şu an oğlumla beraberim.senin de söylediğin gibi ikinci hamilelik de riskli olabiliyormuş ama kesin bir şey değilmiş.ikinci bebeği düşündüğün zaman mutlaka bir kadın doğum doktoruyla görüşmeli ilk gebeliğin hakkında bilgiler vermelisin.zaten doktorun sana gereken tedaviyi yapman gerekenleri anlatır.benim kuzenim başka bir rahatsızlıktan dolayı 27 haftalık doğum yaptı 900 gram doğdu bebeği ama yürümesinde, konuşmasında veya zekasında hiçbir problem olmadı üstelik doğduğunda beyin kanaması geçirdi ve sağ tarafını zor kullanmasına rağmen 11 aylıkken yürümüştü.gönlünü ferah tut...

sevgili rabia arkadaşım çok teşekkür ederim yazdıkların için.oğlum 1 yaşına girdi şu an için hala yürüme falan yok ama artık eskisi gibide takmıyorum güzelim napayım sağlıklı olsunda geç yürüsün geç konuşsun...sana tekrar çok ama çok teşekkür ederim.

egecim oğlun girdimi bi yaşına nice yaşlara inş damat olduğu zamanıda görürsün inş yürümesin boşver takma zaten benim çevremdede 1 yaşını geçmiş hemde 40 haftasını doldurmuş bebekler yürümüyo daha ecrinde emeklemiyo bende ona üzülüyorum ama napıyım onların yaşadıklarının ne kadarını yaşıyo ki normal doğan bebekler

Ben de sana teşekkür ederim egecim.Arkadaşlar size bir sorum olacak.Aranızda preeklamsi olup da doktoru tarafından normal doğuma teşvik edilen var mı.yani tansiyonu olan bir kadının normal doğum sancısının stresine girmesi doğru mu sizce.bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…