• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Preeklampsi olup 32 haftalık doğum yapan arkadaşlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
32.haftada sağlıklı doğum yapanlardanım çok şükür.2. ye cesaret edemedim.fakat oğlum 12 yaşında ve şimdi kardeş istiyor ben 34 yaşıma gireceğim.ilk gebeliğimde hayetımızı ege üniversitesindeki doktorlara borçluyum.şimdi antalyadayız.doktor araşitırıyorum...bakalım hayırlısı...yeni doğum yapan arkadaşlar gelişimleri diğer bebeklere göre eşitleniyorlar hiç merak etmeyin

bebek07 benimde kardeşim antalyada yaşıyor oda 3 tane düşük yaptı şu anda antalyada bir prof.a gidiyor .istersen adını adresini öğrenip sana verebilirim.

bu preklempsi ne acayip bişey deyilmi insan tekrar bebek yapmaya korkuyo resmen ama inş ilerde bunada bi çözüm bulunur ben o kadar isterdim ki yeni hamile kalınca eşim bu anne çiş demeyi öğrensin hemen bi tane daha bebek yaparız diyodu şimdiyse ikimizde allah kızımıza can sağlığı versin yeter bi tane diye düşünüyoruz inş en yakın zamanda kolay bi tedavisi bulunur

bebek07 doktor ismini msj attım güzelim ama gelmemiş olabilir birde burdan söyliyeyim.. PROF:Gürkan Zorlu semt olarak Burhanettin Onat taymış..

evet ya mecbure bizde öyle diyorduk 4 sene sonra bir tane daha düşünüyorduk ama şimdi benim eşimde sana bişey olcak diye düşünmüyorum korkuyorum Emel diyor...

az önce gene konuştuk emelcim biliyomusun eşimin annesi kız kardeşi ama onlarada söyled
m eyer bu beş sene içinde bi çaresi olmazsa çocuk falan yok diye

mecburecim senin cici kızın kaç aylık oldu şimdi? ne zaman doğum yaptın sen?

18 nisanda doğdu emel teyzesi benim cadı 6 ay olacak bu ayın 18.de büyüyoya o kadar mutlu oluyorum ki her hareketinde aaa bak babası neler yapıyo diyorum

canım yaaa... benim oğlum abi olmuş ozaman bende 11 şubatta doğum yaptım bizde bu ayın 11 inde 9. ayımıza giricez inşaallah .bi görsen yürüteçte öyle güzel vakit geçirmeye başladıkii o öyle yeni şeyler yapmaya başladıkça biz çıldırıyoruz adeta..hımmm bu arada kızlarınıza talip olabilirim :))))) mecburecim sana ahmet beyin sayfasından bişey yazdım cvp verirsen sevinirim.

18 nisanda doğdu emel teyzesi benim cadı 6 ay olacak bu ayın 18.de büyüyoya o kadar mutlu oluyorum ki her hareketinde aaa bak babası neler yapıyo diyorum

Canım benim oğlum da 9 mayısta 28 haftalık doğdu. Doğum zamanları birbirlerine yakın sayılır. Hareket olarak neler yapıyor bebişin? Fizik tedaviye gidiyor musunuz?

Canım benim oğlum da 9 mayısta 28 haftalık doğdu. Doğum zamanları birbirlerine yakın sayılır. Hareket olarak neler yapıyor bebişin? Fizik tedaviye gidiyor musunuz?

yok fizik tedavisine gitmedik hiç işitme testi rop muayenesi kalp ekosu beyin ve kalça usgsi hepsi yapıldı e süreklide doktor kontrolündeyiz ama fizik tedavisini hiç söylemedi doktoru yüz üstü yatırınca kafasını dik tutabiliyo ellerini ayaklarını çok fazla çırpıyo etrafa tepki veriyo gülümsüyo daha emekleme falan yok kendi kendinede dönemiyo daha peki seninki neler yapabiliyo annesi

yok fizik tedavisine gitmedik hiç işitme testi rop muayenesi kalp ekosu beyin ve kalça usgsi hepsi yapıldı e süreklide doktor kontrolündeyiz ama fizik tedavisini hiç söylemedi doktoru yüz üstü yatırınca kafasını dik tutabiliyo ellerini ayaklarını çok fazla çırpıyo etrafa tepki veriyo gülümsüyo daha emekleme falan yok kendi kendinede dönemiyo daha peki seninki neler yapabiliyo annesi

Bizimde kranial usg, rop, işitme, kalça usgsi yapıldı. Onlar iyi çıktı çok şükür. Gülümsüyor, etrafı izliyor, beni takip ediyor, nesneleri takip ediyor başını çevirerek, yüzüstü yatırınca başını kaldırıyor ama kafası biraz büyük olduğu için tekrar düşüyor:)), hareketli bir bebek ama hep korkuyorum farklı birşeyler gelişir mi diye. Biz de doktor kontrolündeyiz şimdiye kadar fizik tedavi söylenmedi. Henüz dönemiyor, nesnelere elleriyle uzanıp yakalamıyor. Ben de bu son yazdığım hareketleri yapabilmesi için heyecanla bekliyorum.

Bizimde kranial usg, rop, işitme, kalça usgsi yapıldı. Onlar iyi çıktı çok şükür. Gülümsüyor, etrafı izliyor, beni takip ediyor, nesneleri takip ediyor başını çevirerek, yüzüstü yatırınca başını kaldırıyor ama kafası biraz büyük olduğu için tekrar düşüyor:)), hareketli bir bebek ama hep korkuyorum farklı birşeyler gelişir mi diye. Biz de doktor kontrolündeyiz şimdiye kadar fizik tedavi söylenmedi. Henüz dönemiyor, nesnelere elleriyle uzanıp yakalamıyor. Ben de bu son yazdığım hareketleri yapabilmesi için heyecanla bekliyorum.

kaydirigubbakcemile3annesi kafası büyük deme kuzuya sadece prematürelerde deyil normal bebeklerde öyledir kafalar gövdeye göre biraz büyük olur allah korusun sorun olsa zaten sürekli kafa çevresi ölçülüyo doktor söylerdi

Mecburecİm Çocuk doktorunuz kİm?

emelcim ben medicalde yeşim keskine götürüyorum kuvözde yatarkende kendi kuvöz doktorumuz izinde olunca oda arada takiplerini yapıyodu o yüzden ben orayı tercih ettim sen nereye götürüyosun peki

bana Özer bey Ahmet Memeşa'yı önerdi Dörtçelik çocuk hastanesinin doktoru ama biz hep özelden gittik şimdiye kadar öylede devam ediyoruz ama tahliller hastanede yapılıyor sonuçları yine özele gidip gösteriyoruz.ondanda çok memnunuz güzelim bu arada doktor tavsiyeleri sayfasında biriyle atışmak üzereyim :))) yardımmmmmmmmmmmmm

ayy annesi o foto senin kuzunun fotosumu oyy yesinler ufacıklardı dimi ilk zamanlar benim kızım 1200 gr doğdu 10 gün kilo verdi 1000 gr oldu emzirmeye gittiyimde 1 kiloydu 25 gün sonra çıktık 1550 gr la ama bize o kadar büyümüş gelmiştiki zaten misafir alamıyoduk eve sadece çok yakınlarımız uzaktan görüp şaşırmışlardı bu büyümez hayatta demişlerdi ama işte senin kuzun kaç kilo doğdu peki

ayyy bende ogünleri düşünüyorumda ne zordu yarabbim..herkez minicik minicik deyip duruyordu..şimdi bakıyorumda sanki o bebek şimdiki Ege değil...sağ olan büyüyor derler ya işte öyle gerçekten..Allahım herkese yardımcı olsun inşaallah.....

ayyy bende ogünleri düşünüyorumda ne zordu yarabbim..herkez minicik minicik deyip duruyordu..şimdi bakıyorumda sanki o bebek şimdiki Ege değil...sağ olan büyüyor derler ya işte öyle gerçekten..Allahım herkese yardımcı olsun inşaallah.....

evet zaten dışarıdan gelen eleştiriler mahfediyo insanı aa bu küçük hayatta büyümez ama allahım yaşamasını isteyince sebebinide veriyo sağlıkda oluyo büyüyoda

Back