Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet canım bana doktorlar dedi 2.cisi riskli kalmayın dedi.merhaba arkadaslar,ben de yaklasik 3,5 yil önce sizin yasadiklariniza benzer sekilde gebelik zehirlenmesi gecirdim.ikiz bebeklerime hamileydim,bir ay hastanede kaldim.tam 32 haftalik olacaklari gün suyum geldi ve spinal anestezi uygulayarak sezeryanla dogum yaptirdilar.bebeklerim dogduklari anda agliyorlardi ve birisi 1.750gr digeri 1.350 gr dogdular.
asil söylemek istedigim ikiz kizlarim 15 aylikken hap kullanmama ragmen tekrar hamile kaldim,tam 40 hafta sorunsuz bir hamilelik gecirdim.en sonunda 2 yil öncesinde sezeryan ameliyati gecirdigim icin bebegin daha fazla büyümesini dogru bulmadi doktorlar,dikislerim acilabilirmis,kendi istegimle normal dogum yaptim.ücüncü kizim 3.650 gr dogdu.ilk sefer tansiyonum yükseldigi icin sürekli kontrol ediyordum hamileyken tansiyonumu.her seferinde düsük cikiyordu,bende her seferinde sükrediyordum.
ben hic duymamistim riskli gebeliklerin tekrarladigini sizlere doktorlarinizmi söyledi acaba hamile kalmayin diye?
mecburecim pazartesi chek-up a gittim Medikalparka orda kadın doğumada girdim tesadüfen Ahmet bey denk geldi ve sordum ilk bebek preeklampsi sonucu erken doğdu acaba ikinciler dahamı riskli olur dedim oda hayır ilk bebeklerde risk daha fazladır ikincilerde okadar olmaz çünkü hamileliğin başından sonuna kadar bebe aspirini kullanmaya başlıyoruz dedi o yüzden korkmanıza gerek yok dedi.
mecburecim pazartesi chek-up a gittim Medikalparka orda kadın doğumada girdim tesadüfen Ahmet bey denk geldi ve sordum ilk bebek preeklampsi sonucu erken doğdu acaba ikinciler dahamı riskli olur dedim oda hayır ilk bebeklerde risk daha fazladır ikincilerde okadar olmaz çünkü hamileliğin başından sonuna kadar bebe aspirini kullanmaya başlıyoruz dedi o yüzden korkmanıza gerek yok dedi.
evet canım bana doktorlar dedi 2.cisi riskli kalmayın dedi.
Canım bu ne güzel bir haber,ama benim midemde ülser var mesela ben nasıl kullanıcam ki öyle bir durum olursa..
kendin mi istedin chek-up ı....
günaydınlar.kızlar bişey sorcam benim tansiyonum bi çıkıyo bi düzeliyo.preeklamsi belirtisi olabilir mi acaba?
mecburecim ben ayın 19 unda sabah 9 dan akşam 5 e kadar ordaydım bu arada işler yoğun arkadaşım izne ayrıldı o yüzden giremiyorum merak etmeyin iyiyim ben :))
ben de ilk doğumumu 31. Haftada yaptım ama bebğim 28 haftalık gibiydi ve 810 gr doğmuştu 5 gun sonra kaybettik onu..yaşasaydı çok buyuk sornlar yaşayabilirmiş..
Küvozde çok kalan bebeklerin göz kontrolleri çok önemliymiş onu biliyorum..
Ben preklemsi konusunda bişeyler yazmak istedim size..ben ikinci gebeliğimde sorun yaşamadım ama fakultede bir profla devam ettim tedavime ve her gun iğne oldum evet risk daha fazla ama olmayabilir de..
Ben hep şunu istedim lacaksam da geç olayım 36-38 hafta gibi ve sezeryan olup kurtulalım bebeğim de yaşasın..
çok şükür ikincide oldu bu.. Preklemsi olmadım..ben ikinci bebeği şu an düşünemiyorum çok zor geliyor bana o tedaviler falan
arkadaşlar ben preeklampsi nedeniyle 31 haftalıkken hastaneye yattım ve 32. haftada bebeğimin ve benim hyati tehlikem olduğu için bebeğim alındı..allaha şükür şu an oğlum sağlıklı ama prematüre bebeklerde ilerde mutlaka bir sorun olduğunu (geç konuşma,geç yürüme gibi...) söylüyorlar. ve ikinci hamileliğin dahada riskli olduğunu söylüyorlar bu konuda bilgisi olan arkadaşlarla konuşmak isterim...