Premature Bebekler Preeklampsi olup 32 haftalık doğum yapan arkadaşlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım benim bebeğim 28 haftalık 1240 gr, 37 cm doğdu. 1115'e kadar düştü. Siz hastaneden erken çıkabilmişsiniz bebeğim 52 gün kaldı. 2320 gr olarak eve geldik. Abimin 2 hafta önce oğlu oldu 3.5 kg, 50 cm onu gördüğümde gözüme o kadar küçük geldi ki. Şaşırıp kaldım benim bebeğim ne kadar küçük doğmuş diye. İnsan hergün görünce minikliğine gözü alışıyor demek ki.

merhaba arkadaşlar ben de gebelik zehirlenmesi (yani preeklampsi imiş tıptaki adı yeni öğrendim )geçirdim.

şu an çocuğum çok şükür ocakta 5 yaşına girecek.

34 haftalık doğum yaptım 32 haftalık dı gelişimi 2 hafta gelişim geriliği vardı
1.470 doğdu 1,400 kadar düşmüş..
Allah a şükür ağlayarak doğdu dr. da şaşırmış.
şimdi de iyi hiç problemi olmadı şükür
sadece bu tür bebeklerin bakımı zor aşırı hareketli
zaptedemiyoruz...Allah ömür versin...
2. gebelik riskli diyor dr.lar ama çocuğun büyünce istemeden tekrar düşünüyorsu.
çok üzülüyorum,elinde olup çocuk yapmaya korkmak...
hiç aklından çıkmayan yaşadığın sıkıntı acılar.
herkesin hamileliği gözünün önünde normal geçerken ben hastaneden
çıkamadım ölümle boğuşuyorsun...

ama keşke bir ilacı olsa ve çocuklarımız kardeşsiz kalmasa

bize özel bölümler açılsa keşke....

canım allah sağlıklı uzun ömürler versin inşaallah oğluna. evet o acıları çeken bilir neler yaşadığımızı parmak bebeklerimizi..... allah kimseye yaşatmasın...

ohoooo bizçıktıktan 10 gün sonra kızım 2170 grdı sadece kilolarıda aşağı yukarı aynıymış benim kızımda 38 cm 1200 gr doğdu ben hastanede 10 gün yattım 1240 grdı yattığımda 10 günde anne karnında kilo verdi hep tam parmak bebekti benim kızım hastaneden çıktığımızda

Bebeklerimiz çok zor günler atlattı. İnşallah bundan sonra sağlıkla büyürler. Zamanında doğan bebeklere o kadar imreniyorum ki. Hep annelerine bebekleri zamanında doğdukları için ne kadar şanslı olduklarını anlatıyorum. İnsan kendi başına gelmeyince anlayamıyor doğal olarak.

bi kadın için en kutsal şey anneliktir doğumda anneliyin bi parçası doğal olarak bi kadın doğumunu hatırlamak istemezmi ben hatırlamak istemiyorum doğum yaptığımda ameliyathanede ayılır ayılmaz kızımı sordum yaşıyomu diye bunun nasıl bi duygu olduğunu normal bi bebek doğuranlar anlamaz herkes doğum yaptıktan sonra bebeklerini emzirirken onları kucaklarken sen orda çektiyin sancılarla ağlamaktan şişmiş gözlerle yatarsın evladın 6 kat aşağıda ölüm kalım savaşı verirken sen onun için hiçbişey yapamazsın sadece dua edersin alllahım bana evladımı bağışla diye ertesi gün gördüm ben sezeryanlı olduğum için tekerlekli sandalyeyle indirdiler onu orda gördüm küçücük kızım 38 cmmlik 1200 grlık bi prenses her tarafı kablolu ağlamayı bile bilmiyo bide her gelen senin canın saolsun daha gençsin gene olur diyenler beni delirtiyodu daha nelerrrr nelerrrr ah ahhhh

evet canımçok zor herkes bebeği ile çıkarken sen bebek yok yanında o başka tarafa gidiyor sen başka yere
stünü bir kapa koyduruyorlar.sanki doğum yapmamış da başka bir ameliyat olmuş gibi
sen eve çıkıyorsun ama çocuğum hala orda kalıyor biz eşimle
ilk gün ayılamadık hastaneden eve çıktım kollarım bomboş..mafoldumben

ben 28 gün bekledim oğlumu tam çıkaracaz ocakta doğdu benim oğlum kar yağdı ogün
dr.muz vermedi bebeğimizi o sizden çok benim oğlum onu bu havada
dışarı çıkmasına izin vermem dedi biz de üstelemedik tamam dedik ama
hevesimiz kursağımızda kaldı...
bana da diyorlardı parmak gibi buruş buruş kıllı bir çocuk
büyüdü işte..
ben de protein kaçağıda oldu zehirlenmeden tabi karaçiğerimde etkilendi
ama doğumdan sonra normale döndü zaten de öyle oluyormuş fakat
ikinci hamilelikte olabilir gene...

ben ameliyattan tam 3 gün sonra görebildim oğlumu çok tuhaf bişey ne anlatılır ne tarif edilir.salak gibiydim yatıyorum ama hiç doğum olmamış gibiydi..zaten çok zor kendime gelmişim çok uzun süre yoğun bakımda kalmışım sonrasındada 3 gün iyi değildim...evet bir yazsak daha neler neler........

ben gene kendi doktorumu dinleseydim belki bebekte bende hayatta deyildik ama kendi kendime gittim işte bi anlatsam neler neler ama işte ben hayatımda böyle bi hastalık olduğunu duymamıştım ben zaten 5.ci aydan itibaren şişiyodum hayır bana deseydi ki böyle bi hastalık var ihtimali bile olsa dikkat et sürekli tansiyonun ölçtür diye yapardım ki benim tansiyonum hep düşük yada normal çıkardı şimdi aklıma geldikçe o kadar zoruma gidiyorki bende test yapıldı 24 saat bekledik protein kaçağı olduğunu fakat bekledikleri kadar yüksek çıkmadığını söyledi doktor Allah o doktordan milyonlarca kere razı olsun hayatımı keltoş kızımın hayatını önce Allaha sonra ona borçluyuz 10 gün yattıktan sonra doplere aldı beni daha çok kalırsa içinde ölecek çünkü suyu tamamen bitmiş annesi dedi belki acilen bu gece en geç sabah alacam dedi o gecede dayandı benim kızım yavru kuşum benim beraber neler atlatmışız ama keşke bi tedavisi olsa insanın elindeyken bebek yapamaması ne zor inş ben sizler ve bizim gibi olan bütün anneler için çok yakın zamanda bi tedavi yöntemi bulunur

aynı canım aynı okudukca hayret ediyorum aynı şeyleri yaşamışız hepimiz
bana da demedi doktorum ilk hastanede kaldığım dr.sadece üzerimde gereksiz hergün test yaptı
bana kendinden çocuk bekleme ölecek dedi....eşimede benim öleceğimi söylemiş

ben o hastaneden çıktım ve Konyaya ailemin yanına gittim orada da 2 hastane değiştirdim
benim protein kaçağım çok yüksek çıkmıyordu ama gene de çiş yapmayı unutmuştum nerdeyse...
tansiyonum hep normaldi hatta düşüyordu bazen taki sezeryana girdiğim an yükseldi...
suyum o bir gün önce geldi ama ertesi gün acil doğuma alındım bana ne olduğunu demiyorlar
tek dedikleri küçükken şu hastalığı geçirdinmi şu organında zaten problem varmıydı

taki hastaneden çıkacağım zaman dediler gebelik zehirlenmesi halk arasındaki
tabiri dediler..
ama yazmakla anlatılmıyor.ambülansa bile bindim..
aahhh ahhh gerçekten neler var anlatılcak ama yazmakla olmuyor
5 sene olcak ama etkisinden kurtulamıyorum
bir hamile görünce karnı şiş... nefesim tıkanıyor nabzım hızlanıyor

panikatak gibi..bende şişmiştim ya o şişme çok kötü
parmak izi bile vücudunda kalıyor demi...

inanmıyorum yaa bir doktor nasıl böyle bir konuşma yapar .kendinden çocuk bekleme!!!!! bu nedir ya....
ben taki ameliyathane kapısına gelinceye kadar bebeğin alınacağını bilmiyordum çünkü eğer söyleselerdi tansiyon zaten 22 den aşağı düşmüyo birde onu duyunca nasıl panik olurdum ve beni kaybederler diye söylememişler.. ama herkez biliyormuş bebeğin alınacağını son anda artık doktorum Emelcim bebek içerde biraz sıkıntıda artık onun için dışarısı rahat olucak bebeği alalım şimdi tamammı diye yumuşacık bir ses tonuyla bana bunu söyledi doktoruma okadar güveniyordumki sorduğum tekşey yaşıyacakmı bebeğim oldu ve tabiiki yaşıyacak dediğini duyuyorum hala kulaklarımda ve gerisini hatırlamıyorum...

kalmazmı bacaklarma parmağımı basınca içine gömülüyodu 38 numara giydiyim ayakkabılar olmuyodu zaten ayakkabı nerde 40 numara terliyin içine girmedi ayağım hele hastaneye yattığım gün varya suratım abartısız futbol topu kadardı doktorda çok açık sözlüymüş bana doğum yaptıranda anlattı herşeyi en ince ayrıntısına kadar ama o kadar sakin yumuşak ve kelimelerini dikkatli seçerek konuştuki bebek yaşarmı deyince ben elimden geleni yapıyorum annesi dedi gerisi allaha ve çocuk doktorlarına kalmış dedi yaşama ihtimali yüksek ama kesin yaşar diyerek sana yalan söylemek istemem dedi ama nasıl rahatlatıcı bi ses tonuyla anlattı bunları anlatamam sana nitekim doğum oldu ve doktoruda şaşırtmış ağlayarak doğmuş cadı ertesi sabah geldiyinde doktor yanıma heyecanla anlattı ağlayarak doğuşunu

doktor bu durumlarda çok önemli benim sütten ağzım yandı bundan sonra yoğurdu üfleyip yiycem

yaa valla çok çok garip çok korkulu çok acılı çok özel ve bir okadarda çooook güzel miş.....geriğe dönüp baktığımızda neler yaşamışım diyorum ama oan hiç bişey anlayamıyorsun yani ben olayın bukadar ciddi boyutta olduğunu hiç anlayamamıştım yine hast. yattım.4-5 gün yaıp çıkıcam sanmıştım meğer ben ölümden dönmüşüm olayın ciddiyetini şimdi daha ii anlıyorum 22-13 tansiyon ne demek yaaaa

insan ne yaşadığını sakin kafayla düşüünnce anlıyo meyerse ciddi ciddi ölümden dönmüşüm diye

aynen öyle mecbure daha yeni yeni kavrıyorum herşeyi..

boşver hiç kavrama yani çok kötü bi duygu bu bide ben o gün evde yalnızdım pazar günü olmasına rağmen eşimin annesi gil köylerindelerdi eşimin kız kardeşi tutturdu abi bizi köye götürde götür o gün şişmişim ki bende nasıl babası arıyo çabuk gelinsene diye onlar gitti benide bi uyku bastı yattım bi güzel uyudum ama nasıl bi halsizlik bayılmış gibi kendimden geçerek uyudum şimdi soruyorum eşime bana yalnızken ya bişey olsaydı diye

canım yaa valla verilmiş sadakan varmış diyeyim yani dediğin gibi birde yalnız kalmışsın ya bişey olsaydı ama insan işte tecrubesiz oluyo düşünemiyor mecbure ben balon gibi şişmişim normal yaa az kaldı diyorum aç tel sor doktora demi ama işte bilmiyoruz.

ben sordumda doktora ne hayrını gördüm bak daha fazla konuşturma doktor konusuna girmekaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…