pratik,günlük yemek

Vay be neler varmış
İşte ilgi alanım olmadığından mı nedir ben şimdi bu konuda köyden gelen iki örgülü Ayşecik gibi kaldım :KK53:
Nerde ne kadardır acaba vaktim de yok netten mi baksam..

Tupper accık pahalı gibi ama herhangi bi züccaciyede daha uygununu da bulabilirsin. Google amcaya yaz el blendrı diye envai çeşit var :))

Kimyası değiştiğinden bence.
Bir kere karnı yarıklık patlıcanın kullanılması için çözülmesi lazım ki buzluktan çıkan şey direkt pişmesi lazım.
Hele bir de çorba koyuyorlarmış ya bir yaşıma daha girdim.:KK45:

Ay sorma ben onu hiç denememiştim :D

Ablamda var harika bişey. Bunun iki boyu varmış alacaksan ufağından al. Benim almak istediklerimin içinde bu da var.
Bende büyük bi robot var ona üşeniyorum indir kaldır yıka durumlarından
Ama bu hem minik hem tek parça güzelmiş
Bi ara alayım Nick , deneyince yazarım. Çok mu miniktir ki bu da

Kızzzz sarımsak pahalı da yazık köşelerde unutma :)

Alınca toptan soy. Kavanoza koy, üzerini kapatacak kadar sıvı yağ ekle.
Ben ay çiçek yağda sakladım. Zeytinyağ da olur mu bilmemo_O

Valla bir yıldır bitmedi öyle bereketli ki..

Bütün kattığım yemekler de var.
Karnıyarık, musakka gibi yemeklere bütün atarım.

Diğerleri için rendelerim.

Ben her türlü seviyorum ama ondan :)

Ya da bıçakla minik minik doğrarım.
Biraz dikkatli olmak gerek kayıyor azıcık..

Bir de sarımsaklar bitince yağını yemekte kullanabilirsin sarımsaklı sos olur tadı harika olur..
Zaten köşelerde unututp bozulunca daha almadım doğru dürüst , israfı sevmem ( :
Ama çok beğendim görüntüsünü ve pratikliğini yakın zamanda alıp üşenmeden soyacağım
Çok sağ ol, sarımsak doğal antibiyotiktir.

Bende büyük bi robot var ona üşeniyorum indir kaldır yıka durumlarından
Ama bu hem minik hem tek parça güzelmiş
Bi ara alayım Nick , deneyince yazarım. Çok mu miniktir ki bu da
Çekcim çok minikler istediğin verimi vermiyor. Mesela soğanı iki parça atamıyorsun. İki soğan atarsan alttakiler su gibi oluyor üstü parçalanmıyor. Ben de aldım da memnun kalmadım iade ettim. Orta boy tek parça daha güzel.

Çekcim çok minikler istediğin verimi vermiyor. Mesela soğanı iki parça atamıyorsun. İki soğan atarsan alttakiler su gibi oluyor üstü parçalanmıyor. Ben de aldım da memnun kalmadım iade ettim. Orta boy tek parça daha güzel.
Markası ne bakayım görseline İpek

Ben o zaman kampanyadan Arzum almıştım. Ama 2. kez Arzum almamın acemiliği sanırım.
Aldıklarımdan hiç memnun kalmadım ben. Artık Arzum olan bir şey almıyorum.
Benim büyük dediğim de arzum bi sıkıntı yaşamadım ama bu tarz aletler bazen şans işi olabiliyo
Ben onu misafir gelince havuç top yaparken çoook havuç rendelemk için kullanıyorum genelde, yoksa üşeniyorum indirmeye yıkamaya

o günün yemeğini bir gün önceden yapsanız ben öyle yapıyorum buradaki bir çok hanım gibi dondurucumda kurtarıcılarım var pazardan haftalık sebze meyve alış verişi yaparken o haftanın menüsü de şekilleniyor saat 7 de evde oluyorum üst baş değiş eli yüz yıka vs derken zaman zaten geçiyor dolaptan yemekleri çıkarıp ısıtıyorum masayı kurup küçük bir salata yoğurt derken tamamdır saat 8 gibi yemek yenmiş masa ve bulaşıklar toplanmış oluyor ertesi güne muhakkak bir çorba veya pilav kalıyor onun yanına ana yemeği hemen hazırlıyorum ocağa veriyorum en geç mutfaktan 8:30-9 da çıkmış oluyorum sonra eşimle tv karşısında çay keyfi yapıyoruz gece yatarken mutfağa uğruyorum pişirdiğim yemeği dolaba kaldırıyorum hemen ortalıkta bir dağınıklık varsa 5 dk toparlama yapıyorum oldu bitti

Sen de bendensin. Yorumlari okudum da. Pratik hatunlar ne guzel bir suru fikir vermisler ama kafayi toparlayip ne yapacagini, nereden basliyacagini organize etmek cok zor benim icin. Ozellikle misafir gelince cesit cesit yemek ve ikramlik cikaranlara hayranim
Aslında onunda kolayıvar şöyleki çaya geliyorsa eğer miflöy hamur bulunduruyorum buzlukta 10 dk bıle almıyor ıcıne peynır koyup fırına atmak sonra hazır garnıtürle hemen bı makarna salatası yapılabılır kı zaten mıflöyle aynı anda yapabılırsın makarnayı tatlı olarakda cok kolay tarıfler varda ben hamur ısınde pek ıyı olmadıgım ıcın hazır alıyorum.ama yemege gelıcekse eger acıl mısafır cok fazla şansı yok vallahı :) fırın posetınde soslu tavuk patetes.pilav salata buzlukda varsa çorba en kolay yontem bu gelıyor bana.belki zaman varsada havuz kabak rendeleyıp yogurtlama olabılr :)

Yani marketten hazır dondurulmuş kızartmalık patates almak yerine yemek yapmak için aldığımız patatesi sanki az sonra kızartıcak gibi kesip hazırlıyorum sonrada bunları iyice bol suyla yıkayıp buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atıyorum.Sonrada kızartıcağım zaman çıkarıp yağa atıyorum.Bu şekilde beklediğinden midir nedir daha çıtır çıtır daha güzel oluyo zaten.Yani hem kızartmalık marketlerde satılan dondurulmuş ürünü ayrı alıp hem yemekler için kiloyla ayrı patates almayı saçma bulduğumdan kendim hazırlayıp koyuyorum ben.Hatta bi çok şeyi biz böyle yaparız.Annemle mantı yapar buzdolabı poşetlerine ayırarak kaldırırız,daha öncede yazdığım gibi soğanı rendeleyip yada robottan geçirip poşetleyip kaldırırız.Falan filan.Yani hazır şeyleri kızgın yağa atıp karıştırıp suyunu tuzunu ekleyip ocağa koyma işlemini resmen 5 dakikaya indiriyoruz ki tadındada herhangi bir değişiklik olmuyor.Bikaç kişi burdan yaptım ama soğan tadını bozdu filan dedi,sanırım buzluğun iyi olup olmadığıyla alakalı bi durum o çünkü bizde hiç böyle bi problem yaşanmadı.Bizdekide arçelik buzdolabı yani nedir anlayamadım.
şu patetesı bende oyle yapıyorum ama donma suresıne ulasana kadar genellıkle kararmaya yuz tutuyor patetesler.hatta buzdolabı posetıne su doldurup patetesıde koyup buzluga attım ama ondada patetesler su çekmıs gıbı acayıp bır tat aldım.bu konusa nasıl yaptıgından daha acık bahsedermısın

Aslında onunda kolayıvar şöyleki çaya geliyorsa eğer miflöy hamur bulunduruyorum buzlukta 10 dk bıle almıyor ıcıne peynır koyup fırına atmak sonra hazır garnıtürle hemen bı makarna salatası yapılabılır kı zaten mıflöyle aynı anda yapabılırsın makarnayı tatlı olarakda cok kolay tarıfler varda ben hamur ısınde pek ıyı olmadıgım ıcın hazır alıyorum.ama yemege gelıcekse eger acıl mısafır cok fazla şansı yok vallahı :) fırın posetınde soslu tavuk patetes.pilav salata buzlukda varsa çorba en kolay yontem bu gelıyor bana.belki zaman varsada havuz kabak rendeleyıp yogurtlama olabılr :)
Bende börek çörekli menüleri daha çok severim nedense
Hem yemesini hem yapmasını
Severek yapınca zor da gelmiyo sanırım
Kimine de tencere yemekleri zevkli gelir hamur işi zor gelir
İkisini bir şıppadanak yapanlara helal olsun

Sen de bendensin. Yorumlari okudum da. Pratik hatunlar ne guzel bir suru fikir vermisler ama kafayi toparlayip ne yapacagini, nereden basliyacagini organize etmek cok zor benim icin. Ozellikle misafir gelince cesit cesit yemek ve ikramlik cikaranlara hayranim
ay evet ya bıde ben sevmıyorum da işte
evın ısını bıtırıp yemege gıremıyorum bı turlu
evde de duzensızım
hala alısamadım evlıyım cocugum var ama öle işte
istifa etmek istiyorum bu hayattan !

bu sayfayı bende sevdim, fikir edinmek açısından güzel..:KK54:

benim akşam yemeklerim genelde hafta içi 3 günü et- balık- tavuk olur ( bunları bir gün köfte, bir gün fırında balık bir gün haşlanmış tavuk, diğer hafta et güveç balık kızartma, fırında tavuk, bir sonraki hafta farkı versiyonları :))), yanında; çorba, salata, ayran ya da, pilav, salata, ayran...

2 gün kuru bakliyat olur, ilk gün pilav yapmam, 2. gün pilavı eklerim.. yanında turşu-salata-ayran ya da yoğurt...

arada sebzede olur tabi :) illa bir sıralama yok.. fakat sebze çok yenmediğinden, ara yemek gibi olur. 2 gün sofraya gider gelir.. 3. günü bana kalır, fazlası (mümkün olduğunca dökmüyorum) maalesef çöpe gider...

aslında malzeme varsa, yemek yapmak pek uzun sürmüyor, pişme süresi uzun olabilir, o zamanda düdüklü tencere devreye giriyor..

ben köfte yapacağım zaman hep 2. seferi buzluğa atarım, kek, börek, kurabiye, poğaça yaptığımda 1 seferlik buzluğa atarım,

yazın melemen, taze fasülye vs. kışlık yemek olarak dondurucum da var, nohut haşlanmış olur buzlukta, pilava vs. de katarım..

hafta içi, örneğin köfte yapacaksam buzlukdakini kullanırım, ya da akşamdan hazırlarım köftemi, bazen sulu köfte, bazen kuru köfte, bazen izmir köfte vs......

örneğin karnı yarık yapacaksam, akşamdan hazırlar, dolaba tepsiyle korum, ertesi gün fırına atma işi kalır sadece,,,

yemek yapma işim en fazla 40 dk. sürer, çünkü ön hazırlıklarımı hep yaparım akşamdan, bu gün ne yapsam diye düşünmem, akşamdan bellidir çoğu zaman....

ayrıca yemekleri genelde ertesi güne kalacak şekilde yaparım, öğlen vs. yensin diye, hatta salatayı da kapalı kaba koyarsam hiç bozulmuyor, 2 gün yenebilir ( tuz vs. katılmaz tabi)

çok çok zor durumda kalırsam, yazın yaptığım melemen devreye girer :) 5 dk hazır, yanınada makarna (çocuklar olduğu için en az 2 çeşit olması lazım, tek yemeği yemeyebiliyorlar), fakat bunları en zor günlerime saklarım ki, severek yiyelim diye :KK48: buda genelde gezmeye vs. gitmişsek, eve gelince çocukların uyku vakti geldiyse ve evde hiç yemek yoksa yaparım...

şimdilik benden bu kadar :rolleyes:

Tupper soğan doğrayıcınız bundan mı
İpli yazıyo, kullanışlı mı
Eki Görüntüle 1668763
soğan beni çok ağlattığı için kullanıyorum bunu. ben memnunum. yine gözlerim yanıyo ama elimde kestiğim gibi olmuyo. daha kolay yolunu buldum bide soğanları eşime doğratıyorum, :KK70: beni ne kadar ağlatıyosa eşimi hiç etkilemiyo. benim gözlerimmi sorunludur nedir

soğan beni çok ağlattığı için kullanıyorum bunu. ben memnunum. yine gözlerim yanıyo ama elimde kestiğim gibi olmuyo. daha kolay yolunu buldum bide soğanları eşime doğratıyorum, :KK70: beni ne kadar ağlatıyosa eşimi hiç etkilemiyo. benim gözlerimmi sorunludur nedir
Evet bazıları daha hassas, benim eşime de bişey olmuyo anneme de

Peki bu boy mu önerirsiniz daha büyüğünü mü ?

Hiç yemekhane gibi liste yapan var mı?

Benim şu sıralar aklımdan geçiyor. Günlük yemek listesi gibi.

Hem kafam meşgul olmaz, hem ona göre malzeme alırım, hem yemek tekrarları yapmam.

Önümüzdeki hafta denemeyi düşünüyorum.

Back
X