bu sayfayı bende sevdim, fikir edinmek açısından güzel..
benim akşam yemeklerim genelde hafta içi 3 günü et- balık- tavuk olur ( bunları bir gün köfte, bir gün fırında balık bir gün haşlanmış tavuk, diğer hafta et güveç balık kızartma, fırında tavuk, bir sonraki hafta farkı versiyonları :))), yanında; çorba, salata, ayran ya da, pilav, salata, ayran...
2 gün kuru bakliyat olur, ilk gün pilav yapmam, 2. gün pilavı eklerim.. yanında turşu-salata-ayran ya da yoğurt...
arada sebzede olur tabi :) illa bir sıralama yok.. fakat sebze çok yenmediğinden, ara yemek gibi olur. 2 gün sofraya gider gelir.. 3. günü bana kalır, fazlası (mümkün olduğunca dökmüyorum) maalesef çöpe gider...
aslında malzeme varsa, yemek yapmak pek uzun sürmüyor, pişme süresi uzun olabilir, o zamanda düdüklü tencere devreye giriyor..
ben köfte yapacağım zaman hep 2. seferi buzluğa atarım, kek, börek, kurabiye, poğaça yaptığımda 1 seferlik buzluğa atarım,
yazın melemen, taze fasülye vs. kışlık yemek olarak dondurucum da var, nohut haşlanmış olur buzlukta, pilava vs. de katarım..
hafta içi, örneğin köfte yapacaksam buzlukdakini kullanırım, ya da akşamdan hazırlarım köftemi, bazen sulu köfte, bazen kuru köfte, bazen izmir köfte vs......
örneğin karnı yarık yapacaksam, akşamdan hazırlar, dolaba tepsiyle korum, ertesi gün fırına atma işi kalır sadece,,,
yemek yapma işim en fazla 40 dk. sürer, çünkü ön hazırlıklarımı hep yaparım akşamdan, bu gün ne yapsam diye düşünmem, akşamdan bellidir çoğu zaman....
ayrıca yemekleri genelde ertesi güne kalacak şekilde yaparım, öğlen vs. yensin diye, hatta salatayı da kapalı kaba koyarsam hiç bozulmuyor, 2 gün yenebilir ( tuz vs. katılmaz tabi)
çok çok zor durumda kalırsam, yazın yaptığım melemen devreye girer :) 5 dk hazır, yanınada makarna (çocuklar olduğu için en az 2 çeşit olması lazım, tek yemeği yemeyebiliyorlar), fakat bunları en zor günlerime saklarım ki, severek yiyelim diye

buda genelde gezmeye vs. gitmişsek, eve gelince çocukların uyku vakti geldiyse ve evde hiç yemek yoksa yaparım...
şimdilik benden bu kadar