pratik,günlük yemek

ben çok sevmem yemeklerde kokuyor gibi geliyor bana bu yüzden evde çok bulundurmuyorum aldığım zaman ise. soğanı nicer dicer im var onda doğrayıp küçük numune poşetleri koyup dondurucuya atıyorum. bir yemek mi yapacam hemen alıp yağa eklıyorum pratik oluyor

çok klişe olacak ama; insanın içinde olmayınca, öneriler, taktikler pek bir işe yaramıyor. kiminin eli hızlıdır, çok pratiktir kimi ağırdır. Ben yapı olarak tezcanlı olduğum için hızlıca çorba salata pilav ana yemek çıkarabilirim sofraya. Ama buna rağmen çoğunlukla alengirli yemek yapmam hafta içi. haftasonu dışarıda yeriz bazen, zaten ailelerimize de gideriz. eşimi kırmamak için hafta içi de detaylı yemek yaptığım olur tabi ama bu sefer ondan yardım isterim. ben mutfakta kalacaksam, çocuğumla vakit geçiremeyecek eşimle iki muhabbet edemeyeceksem ne anlamı var hayatın. bu kadar yemek odaklı olmamak lazım.
Ben buzluğu çok kullanan biri değilim. Sadece konserve domates yapıyorum.
Yemek zevki de kişisel ve yöresel değişiyor.
Benim önerim öncelikle yapabildiğiniz, (sevdiğiniz,bütçenize ve el yatkınlığınıza göre) yemekleri listeleyin. Kendinize 2 haftalık bir liste yapın. Yemek yaparken de çok yönlü düşünüp pratik geliştirin. Bir şey kızarırken, çorba pişer pilav pişer gibi.
Kış için şöyle bir liste olabilir mesela.
Bakliyat günü (yeşil mercimek yemeği, kuru fasulye veya nohut -pilav salata yapmak zor geliyorsa turşu yoğurt veya ayran) köfte patates günü, balık günü, sebze günü (pırasa,karanabahar,ıspanak,pazı yanında yoğurt cacık makarna vs) bir gün de soslu makarna,(kıymalı/sebzeli/kremalı mantarlı vs) tavuk veya et sote filan yapsanız zaten haftanın 5 günü tamam.Tavuğu baget veya incik alırsanız daha kısa sürede pişer. eti düdüklüde önden pişirip, sonra zevkinize göre soğan domates biber ya da sadece baharatla kavurabilirsiniz.

Benim de 2 yaşında kızım var. Çalışıyorum, kızımın bakıcısı var illa yemek yapsın diye bir isteğim yok. Bazen rica ediyorum bir şeyleri doğramasını, işimi kolaylaştırmasını ama eşim de ben de benim elimden çıkmış yemekleri daha çok tercih ediyoruz. kızımın iyi beslenmesi için beslenme planını ben yapıyorum. Günlük etini sütünü yoğurdunu sebzesini alması gerekli. Bazı yemeklerini de bu yüzden ben yapıyorum. Biraz programlı olmak ve yapılacak işleri biriktirmemek, ertelememek büyük oranda sizi rahatlatır..

184440677_tn30_0.webp
Şundan sipariş ettim bakalım ( : gelince denerim

bence ipli. Elektrikliyi yıkayamazsın zor olur. İçine su kaçmasın diye dikkat edersin bu kez de iyi temizlenmez koku kalır. Ben ipli kullanıyorum hep elimin altında :KK66:
Zaten ipli sipariş ettim şimdi
Haklısın robotta elektrikli var ama yıkama vs sıkıntı onda
Bi soğan doğrayıcıyla hamarat olunmaz ama işimi kolaylaştırır :D kızım 5 dk tek kalamayan bebeklerden arkamı dönsem ağlıyo napim öyle böyle pratik şeylerle hayatımızı kolaylaştırmam lazım

Zaten ipli sipariş ettim şimdi
Haklısın robotta elektrikli var ama yıkama vs sıkıntı onda
Bi soğan doğrayıcıyla hamarat olunmaz ama işimi kolaylaştırır :KK70: kızım 5 dk tek kalamayan bebeklerden arkamı dönsem ağlıyo napim öyle böyle pratik şeylerle hayatımızı kolaylaştırmam lazım

Ah kıyamam ya. Bende henüz çocuk yok, bakalım olunca ben de kafayı yiycem herhalde :)))
Şimdiden hayırlı olsun eni tapırın diyelim :))
Çocuk da kaç aşında bilmiyorum ama az büyüsün, soğanları içine atar al bunla oyna dersin soğanları o doğramış olur :D

Ah kıyamam ya. Bende henüz çocuk yok, bakalım olunca ben de kafayı yiycem herhalde :)))
Şimdiden hayırlı olsun eni tapırın diyelim :))
Çocuk da kaç aşında bilmiyorum ama az büyüsün, soğanları içine atar al bunla oyna dersin soğanları o doğramış olur :KK70:
Zaten meraklı herşeye el atası oynayası var madme büyüyünce bi işe yarasın dimi :D
10 aylık daha ( : ama tam bir cadı. Hak veriyorum ama akşama kadar işteyim özlüyo, yakalayınca da bırakmak istemiyo minik kuşum.
Darısı isteyen herkesin başına inşallah

Zaten meraklı herşeye el atası oynayası var madme büyüyünce bi işe yarasın dimi :KK70:
10 aylık daha ( : ama tam bir cadı. Hak veriyorum ama akşama kadar işteyim özlüyo, yakalayınca da bırakmak istemiyo minik kuşum.
Darısı isteyen herkesin başına inşallah

Amin inşallah :) ama benimki oğlanmış o yüzden hiç ümitli değilim yalnız kalcıam mutfakta :D

Yemegin adini bir gün önceden koyarsaniz daha rahat edersiniz.
Bende yemeklerimi bir gün önceden pisirmem, buzlugada birseyler atmam. Ben taze taze pirimekten yanayim.
Buzluktan cikan yiyeceklerin tanidinin degistigini düsünüyorum.

Bir gün önceden ertesi gün ne pisireceginizi bilirseniz sizin icin yapmasida daha kolay olur.

Hiç yemekhane gibi liste yapan var mı?

Benim şu sıralar aklımdan geçiyor. Günlük yemek listesi gibi.

Hem kafam meşgul olmaz, hem ona göre malzeme alırım, hem yemek tekrarları yapmam.

Önümüzdeki hafta denemeyi düşünüyorum.

Yemekhane gibi aylık değil ama haftalık liste yapıyorum mutlaka. Semt pazarımız cuma günü olduğu için perşembe günü 1 haftalık liste yapıyorum. Listeye göre de alışveriş yapıyorum pazardan, böylece israfta olmuyor. Bir de 1 yaşında kızım var o yüzden kırmızı et-beyaz et-balık-sebze hepsinden yemesi için planlı hareket etmek durumunda kalıyorum. En güzeli cuma günleri oluyor, pazarda balıkçım var, sağolsun elinde ki en taze balıktan ayırır,ayıklar iş dönüşü hemen alırım o gece ki yemeğimiz balık olur. Bir süredir cuma akşamları fiks balık yiyoruz.

Yemekhane gibi aylık değil ama haftalık liste yapıyorum mutlaka. Semt pazarımız cuma günü olduğu için perşembe günü 1 haftalık liste yapıyorum. Listeye göre de alışveriş yapıyorum pazardan, böylece israfta olmuyor. Bir de 1 yaşında kızım var o yüzden kırmızı et-beyaz et-balık-sebze hepsinden yemesi için planlı hareket etmek durumunda kalıyorum. En güzeli cuma günleri oluyor, pazarda balıkçım var, sağolsun elinde ki en taze balıktan ayırır,ayıklar iş dönüşü hemen alırım o gece ki yemeğimiz balık olur. Bir süredir cuma akşamları fiks balık yiyoruz.
Ben de haftalık yapacağım. Aylık bir anda yazamam zaten. EKlesek de şuraya fikir alış verişinde bulunsak mı ki?

Ben yapım aşamasındayım çek..
Ama ciddi olarak düşünüyorum. Birlikte güzel şeyler çıkar bence. Yapayım da ekleyeyim.
Güzel olur İpek sen tecrübelisin bi de
Değişik tariflerin vardı mesela aklımda bezelye çorbası kalmış
Yaz çiz paylaş nasiplenen bi dua eder :)

Back
X