pratik,günlük yemek

Fissler fissler fissler =)
1 büyük + 1 küçük kampanyalı olanları takip edip onlardan alabilirsiniz, küçük boy eli ayağı oluyor insanın
Rahmetli annem Almanya'dan beri kullanırdı Fissleri , bizim ailede kimse başka marka almaz. Annemin fissleri duruyor bu arada kardeşim el koydu, 39 yaşında düdüklüüüü =)))
Şu fissleri merak ettim ilk yorumlarda gaza geldim alacaktım
Sonra C CeYz 'in komşusunun patlayan düdüklüsünü görünce vazgeçtim de marka ile ilgisi var mı acaba bu işlerin

Ben düdüklü almadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Buzluğu da pek kullanmam, yazdan bir şeyler hazırlamam. Benim zaman sıkıntım yok ama seçeneklerim az.
Eşim pilav, makarna, zeytinyağlı, salata, meze, tavuk, börek-poğaça yemez, bazı sebzeleri hayatta yemez yeşil fasulye, bamya ve kabak gibi; ama kabak mücverine bayılır. Öyle gariptir.
Ne seviyo peki

Ya ben soğanı taze taze o an doğramadıysam yiyemiyorum. Hem dolabı da kokutuyor gibi geliyor rahat edemiyorum pek :/ Ama biri yazmış zetinyağının çinde kavanoza koyuyorum diye o ilginç geldi hiç denemedim o şekilde :)
Evet buzluk kokuyor zaten, yemeklerde de ne kadar kavursan da soğan kokusu oluyor belki ben çok hassas olduğumdan bilemiyorum. Zeytinyağında bekletmek mantıklı, sarımsağı annem yapıyordu güzel oluyordu.

Şu fissleri merak ettim ilk yorumlarda gaza geldim alacaktım
Sonra C CeYz 'in komşusunun patlayan düdüklüsünü görünce vazgeçtim de marka ile ilgisi var mı acaba bu işlerin

Yeni tip düdüklülere bende çok güvenmiyorum
Fissler yüzyıllık firma, bu konuda kendini ispatlamış
Emniyetli bir şey olmasa bu kadar kullanılmaz
Annemin 39 yıllık fissleri bile buharı fazla gelince otomatik olarak boşaltıyor, patlama durumu söz konusu değil yani
İlaveten düdüklünün her gün bindiğimiz toplu taşıma araçları, arabalar, sürekli kullandığımız cep telefonları kadar da tehlikeli olduğunu düşünmüyorum ben, riske bakarsak her şeyde var, aklımızı yeriz böyle düşünürsek =))

Çorba olmazsa olmaz, menemen, diğer sebze yemekleri, bakliyat yer. Karnıbahar, brüksel lahanası, lahana, ıspanak vs seviyor en azından. Kahvaltılık şeyleri de seviyor, menemen, omlet, sucuk, salçalı sosis gibi...

Annemin 39 yıllık fissleri bile buharı fazla gelince otomatik olarak boşaltıyor, patlama durumu söz konusu değil yani
İlaveten düdüklünün her gün bindiğimiz toplu taşıma araçları, arabalar, sürekli kullandığımız cep telefonları kadar da tehlikeli olduğunu düşünmüyorum ben, riske bakarsak her şeyde var, aklımızı yeriz böyle düşünürsek =))
Mantıklı ( : neden bilmem ben bi kedilerin gözlerinden bi de düdüklüden korkuyorum
Yoksa günde 2 kez İstanbul trafiğine maruz kalıyorum bana mısın demiyorum
Bakayım bi ara fisslere
Bi de şu soğan doğrayıcı tuppera

Çorba olmazsa olmaz, menemen, diğer sebze yemekleri, bakliyat yer. Karnıbahar, brüksel lahanası, lahana, ıspanak vs seviyor en azından. Kahvaltılık şeyleri de seviyor, menemen, omlet, sucuk, salçalı sosis gibi...
Kolaymış aslında
Hergün koy domates peynir simit yesin : )
Bende kahvaltılığa bayılırım da eşim sulu yemek sever

Fissler cok pahalı. .bende merak ediyorum..cok met ediyorlar.
Garantisi bile varmış

Tupper soğan doğrayıcınız bundan mı
İpli yazıyo, kullanışlı mı
TUPPERWARE-IPLI-SUPER-SEF-KARGO-BIZDEN__60514953_0.webp

nasıl yani buzluk:KK64:

yani şöyle çorbayı pişirdiniz sogudukdan sonra bir kısmını daha sonra yemek üzere ısıtabılecegınız bir kucuk tencere yada ısıya dayaıklı herhangıbır kap ıle buzluga koyuyorsunuz sonrada buzlukdan cıkardıkdan 10 dk sonra ocakta ısıtıyorsunuz.hatta ben eger mercimek corbasıysa ısındıkdan sonra bıraz mikser tutuyorum ıcıne hem süzme gıbı oluyor hemde lezzetı yerine geliyor

yani şöyle çorbayı pişirdiniz sogudukdan sonra bir kısmını daha sonra yemek üzere ısıtabılecegınız bir kucuk tencere yada ısıya dayaıklı herhangıbır kap ıle buzluga koyuyorsunuz sonrada buzlukdan cıkardıkdan 10 dk sonra ocakta ısıtıyorsunuz.hatta ben eger mercimek corbasıysa ısındıkdan sonra bıraz mikser tutuyorum ıcıne hem süzme gıbı oluyor hemde lezzetı yerine geliyor
Benim buzluk mu ufak sizinkiler mi sürkeli boş bilmiyorum
Bende kışlık fasulye filan istiflenmiş duruyor bir de kurbandan çektirdiğim biraz kıyma var
Düşünüyorum çorbayı tencereyle mümkünü yok sığdıramam
Gerçi biz çorbayı 2 günde tüeketecek kadar yapıyoruz, buzdolabı raflarında saklayabiliyorum kısa süreli olunca da hani herkes onu atıyorum bunu atoyorum buzluğa deyince ayrıca derin dondurucuları mı var diye düşündüm

Fissler cok pahalı. .bende merak ediyorum..cok met ediyorlar.
Garantisi bile varmış

Çok pahalı evet ama değiyor, annemin ki benden büyük düşün, miras kaldı yani=)
Garantisi var, ben önceki yıl aldım, 7 yıl garanti veriyor, ondanda öte pişirdiği yemekler çok lezzettli, bir kere alınıyor tam alınıyor yani

Ben de senin gibi düşünüyorum. Taze sebzeler dondurucuda pek sağlıklı gelmiyor. Et ve bakliyat konusunda vazgeçilmez gibi duruyor ama :)

Dondurma tekniği çok uzun yüz yıllardır kullanılıyor. Ancak doğru yapılmadığı takdirde kardan çok zarar sağlar. Mesela çorbanın bile koyulması bana inanılmaz itici geliyor. Çiğden koyup sonrasında pişirilenler daha sempatik geliyor. Bezelye, şoklanmış fasulye gibi..

Ama patlıcanın közlenmesi, kızartmalar, eline geçen ıvır zıvır ne varsa soluğun buzlukta alınması son derece zararlı..

Bende kışlık fasulye filan istiflenmiş duruyor bir de kurbandan çektirdiğim biraz kıyma var
Gerçi biz çorbayı 2 günde tüeketecek kadar yapıyoruz, buzdolabı raflarında saklayabiliyorum kısa süreli olunca da hani herkes onu atıyorum bunu atoyorum buzluğa deyince ayrıca derin dondurucuları mı var diye düşündüm

Ayrıca derin dondurucum var ama bende bulamıyorum o kadar yer:KK57:

Önceden yemekleri sıra sıra yapardım bütün günüm mutfakta geçerdi,şimdi çorbanın suyunu kaynaması için ocağa koyup pilavı ocağa koyuyorum pilavı koyana kadar çorbanın suyu kaynıyo ona eklenicekleri ekliyorum onu yapana kadar pilav pişiyo çorba zaten 10 dk da kaynadımı hazır derken 1 saatte çorba sulu yemek pilav yapabiliyorum.Yani sıralamaya koymayın.Ek olarak mesela yemek yaparken en çok ne kullanılır soğan domates filan dimi.Annem gibi bende artık rondodan geçiriyorum bir sürü soğanı sonra onları buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyorum her yemek yapcağım zaman ordan biraz koparıp yağa atıyorum filan.Domateside yine rondodan geçirip kavanozlara koyuyorum mesela onuda kavanozdan döküyorum direkt.Ne soğan doğramakla uğraşıyorum ne domatesle uğraşıyorum.Bazende kolaya kaçıyorum hatta çoğu zaman.Mesela domatesim hazır zaten biraz biber doğruyorum biraz patlıcan hemen onları at yağa kızarınca dök domates sosunu at bi diş sarımsak al sana kocaman tabak kızartma :)))) hazırdondurulmuş patates almak yerine pazardan alınan patateslerin bir kısmını kızartmalık hazırlar buzluğa atarım bide onlarıda ordan direkt yağa kes doğra diye uğraşmadan.Boş bi gününde yani patatesi kesiip buzluğa koymaktır salçayı soğanı hazırlamaktır bunları yaparsan artık yemeklerini kısa sürede hazırlarsın demektir.
dondurulmuş patates nasıl oluyor merak ettim
bend denedim ama kötü oldu ya
anlatabilirmisiniz

Bu buzluk olayı bana hiç pratik gelmiyor yahu alıyorsun eline dondurulmuş bir nesne bakışıp sonra geri atıyorum buzluğa... arada bir mikrodalga olsa iyiydi diyorum ama zararlı olabilir diye geçiştiriyorum...o buzluğu efektif kullanmak içinde yine programa ihtiyaç var... sabah tan yok akşamdan çıkaracaksın aklına getirip... ben zaten ertesi gün ne yeneceğini asla aklıma getiremem ki... neyse ki eşim problem yapmıyor..

Bana göre en güzel yemek patates, her hali güzel ama ben hem kolay hemde tat olarak şöyle beğenirim
Alacaksın patatesleri soyup elma dilim gibi iri iri doğrayacaksın
Karabiber, pul biber, tuzla karıştırıp ( yağsız ) yağlı kağıt serilmiş tepsiye atacaksın vereceksin fırına
45 dk sonra gidip fırın camından bi bakacaksın oh mis
En hamarat hatun benmişim gibi de havaya girerim bi güzel yerim gören ne yiyo bu der :KK53: mayonez + ketçap + kola

evet ayrıca derın dondurucum var mecburen var cunku herseyı hazır ederek koymak zorundayım hem cocuk hem iş hem ev...
buzluga hatta türlü bile koyuyorum ben yazdan fasulye patlıcan pişiriyorum domatesle bıraz onuda oylece atıyorum cıkarıncada bıraz kus bası bıraz sogan ılave edıp pısırıyorum harıka oluyor.

Bana göre en güzel yemek patates, her hali güzel ama ben hem kolay hemde tat olarak şöyle beğenirim
Alacaksın patatesleri soyup elma dilim gibi iri iri doğrayacaksın
Karabiber, pul biber, tuzla karıştırıp ( yağsız ) yağlı kağıt serilmiş tepsiye atacaksın vereceksin fırına
45 dk sonra gidip fırın camından bi bakacaksın oh mis
En hamarat hatun benmişim gibi de havaya girerim bi güzel yerim gören ne yiyo bu der :KK53: mayonez + ketçap + kola
evet harıka oluyor gercekten ben bazen uzerıne hazır kremalardan dokuyorum fırından cıkmaya yakın bırazda kaşar serpiyorum harıka oluyor

Back
X