pratik,günlük yemek

Ben rendelenmiş soğan attım da tadı değişikti sanki
Bi daha da yapmadım o yüzden
Bi domates sosumuz var kavanozlarda onu da ben yapmadım :KK53: sağ olsun ablam yaptı

Bilmem ben hiç bir değişiklik hissetmedim, hele ki eşim çok hassastır her şey kokar ona ama o da bir şey demedi hiç.

Birazdan bende yorumları tek tek okuyacağım zira bende aynı dertten muzdaribim. Busene yemek işi bana kaldı ve gerçekten eve geldikten sonra zaman kalmıyor.
işin en önemli kısmı ne yapacağına karar vermek. Burada daha önce bir arkadaş tavsiye vermişti Üniversitelerin aylık yemekhane menüsünü indirdim oradan yapıyorum diye . Bu güzel bir fikir oldu bana. Bu hafta itibariyle karar verdiğim diger birşeyde iyi bir düdüklünün olması. Düdüklüm eski olduğu için nerede ise bir saatte ancak pişiriyor. Bu yüzden yeni bir düdüklü almaya karar verdim.
Kullanıcılardan iyi bir düdüklü markası alabilirmiyim

Ben Scheffer almıştım bekarlığımda. Hala da kullanırım .Model no hatırlamıyorum ama en ufağıydı ve sanırım 59 tl gibi bişeye almıştım. Memnunum açıkçası.

Annem de önceden Tefal kullandı hiç memnun kalmadı. Hala daha tavsiye etmez. En snonunda bi tane Fissler aldı çok memnun :)

Bende akşam 7de evde oluyorum yarım saat sonrada eşim geliyor. yazın hava geç karardığından yemek saati geçe kalabiliyor ama kışın bakalım nasıl yapıcaz. neyseki eşim çok yemek aramaz. Hafta sonu pazardan geldiğimde sebzeleri pişirip ikiye bölüp atıyorum buzluğa, et ve kıyma kavurmasıda olur genelde buzlukta. hafta içide bunları hemen çıkarıp ısıtıyorum yanıdada bol salata yoğurt oldu bitti. pilav makarna yemeyiz.erişte yaparım onun yerine genelde.

Ben Scheffer almıştım bekarlığımda. Hala da kullanırım .Model no hatırlamıyorum ama en ufağıydı ve sanırım 59 tl gibi bişeye almıştım. Memnunum açıkçası.

Annem de önceden Tefal kullandı hiç memnun kalmadı. Hala daha tavsiye etmez. En snonunda bi tane Fissler aldı çok memnun :)
bn yeni fissler
marka aldım bir büyük bir küçük set, bolca çorba yapıp donduruyorum :) pişirmesinden çok memnunum.

Buzluğa atılmış soğan yemeklerde koku bırakıyor bence. Ben de bir ara doğrayıp atmıştım garip geldi bana da eşime de.
Soğan çok gözümü yakıyo , herkesinn yakar da beni daha bi etkiliyo ondan işime gelir buzluk dedim
Denedim ama tuhaf geldi bende bi daha yapmadım
Zaten soğan doğramak olmasa yemekler daha bi kolay gelecek gözüme :)

Bi daha deneyeyim ben
Soğandan mı ya da poşet mi hava aldı bakalım

soğan dolaba girmiyor kesinlikle kokuyor ve sulanıyor. ben kıyma soğan içi hazırladım dolaba atmıştım. karnıyarıkta kullanmak için. olmadı çok kötü koktu pişmiş olduğu halde. zaten soğan doğrandığında yarım saat içinde tüketilmeliymiş. ben ipli doğrayıcı aldım 10 lira pazardan süper hemen 15 saniye de doğruyor incecik.

Ne rağbet almış bu konu ya maşallah..

Rendelenmiş soğan çözülmesini beklenirse sulanır ve bence kimyası değişiyor.

Her şeyin buzluğa koyulmasını doğru bulmuyorum. Uzun vadede sağlık sorunlarına yol açacak belki bilemiyoruz şu an ki kanser gibi vakaların artmasını da tetikliyor olabilir kanımca.

Ben düdüklü almadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Buzluğu da pek kullanmam, yazdan bir şeyler hazırlamam. Benim zaman sıkıntım yok ama seçeneklerim az.
Eşim pilav, makarna, zeytinyağlı, salata, meze, tavuk, börek-poğaça yemez, bazı sebzeleri hayatta yemez yeşil fasulye, bamya ve kabak gibi; ama kabak mücverine bayılır. Öyle gariptir.

Buzluğa atılmış soğan yemeklerde koku bırakıyor bence. Ben de bir ara doğrayıp atmıştım garip geldi bana da eşime de.

Ya ben soğanı taze taze o an doğramadıysam yiyemiyorum. Hem dolabı da kokutuyor gibi geliyor rahat edemiyorum pek :/ Ama biri yazmış zetinyağının çinde kavanoza koyuyorum diye o ilginç geldi hiç denemedim o şekilde :)

Mesela 1 kg aldim fasulyeyi. Islatip hasliyorum. 4e boluyorum. Bu bizim icin bir aksamlik yemek.

Ay yanlış yazmisim. Bi seferde o kadar yemiyoruz yarim kiloyu 4e boluyorum. Bazen ertesi gun oglene de kaliyor bana bazen kalmiyor. Zaten yapacak olan varsa anlar da sasirtmiyim kimseyi.

Soğan çok gözümü yakıyo , herkesinn yakar da beni daha bi etkiliyo ondan işime gelir buzluk dedim

Bak onun için de, tupperın el blendırları var. Soyup içine atıyosun. 2 ya da 3kerede tam yemeklik boyuta geliyor. 4 ya da 5 kere çekince köftelik oluyor tavsiye ederim :)

Her şeyin buzluğa koyulmasını doğru bulmuyorum. Uzun vadede sağlık sorunlarına yol açacak belki bilemiyoruz şu an ki kanser gibi vakaların artmasını da tetikliyor olabilir kanımca.

Ben de senin gibi düşünüyorum. Taze sebzeler dondurucuda pek sağlıklı gelmiyor. Et ve bakliyat konusunda vazgeçilmez gibi duruyor ama :)

Bende o kadar severim mutfak işlerini 1- sarımsak soymak 2-soğan doğramak ayyy :) O yüzden toptan rondodan geçirip koymak kolayıma geldi. Bazen de, kıyma ile kavurup koyduğumda oluyor, öyle olunca da kıymalı patates yemeği, karnıbahar yemeği, karnıyarık için falan kolaylık oluyor.

Soğanın çözülmesini beklemiyorum ama, direk yağın içine atıyorum ısıyla açılıyor sonra biber yada kıyma artık ne koyacaksam ilave ediyorum. Çözülmesini bekleyip çözüldükten sonra kullanmıyorum ben. Örneğin köfte yapacaksınız, soğanı çözülsün diye bekleyip kıymaya koyduğunuz zaman evet kokuyor ve sulanıyor. Ama pişirecekseniz kokmuyor, yada bize kokmadı hiç.

Birazdan bende yorumları tek tek okuyacağım zira bende aynı dertten muzdaribim. Busene yemek işi bana kaldı ve gerçekten eve geldikten sonra zaman kalmıyor.
işin en önemli kısmı ne yapacağına karar vermek. Burada daha önce bir arkadaş tavsiye vermişti Üniversitelerin aylık yemekhane menüsünü indirdim oradan yapıyorum diye . Bu güzel bir fikir oldu bana. Bu hafta itibariyle karar verdiğim diger birşeyde iyi bir düdüklünün olması. Düdüklüm eski olduğu için nerede ise bir saatte ancak pişiriyor. Bu yüzden yeni bir düdüklü almaya karar verdim.
Kullanıcılardan iyi bir düdüklü markası alabilirmiyim

Fissler fissler fissler =)
1 büyük + 1 küçük kampanyalı olanları takip edip onlardan alabilirsiniz, küçük boy eli ayağı oluyor insanın
Rahmetli annem Almanya'dan beri kullanırdı Fissleri , bizim ailede kimse başka marka almaz. Annemin fissleri duruyor bu arada kardeşim el koydu, 39 yaşında düdüklüüüü =)))

Bak onun için de, tupperın el blendırları var. Soyup içine atıyosun. 2 ya da 3kerede tam yemeklik boyuta geliyor. 4 ya da 5 kere çekince köftelik oluyor tavsiye ederim :)
Vay be neler varmış
İşte ilgi alanım olmadığından mı nedir ben şimdi bu konuda köyden gelen iki örgülü Ayşecik gibi kaldım :KK53:
Nerde ne kadardır acaba vaktim de yok netten mi baksam..

soğan dolaba girmiyor kesinlikle kokuyor ve sulanıyor. ben kıyma soğan içi hazırladım dolaba atmıştım. karnıyarıkta kullanmak için. olmadı çok kötü koktu pişmiş olduğu halde. zaten soğan doğrandığında yarım saat içinde tüketilmeliymiş. ben ipli doğrayıcı aldım 10 lira pazardan süper hemen 15 saniye de doğruyor incecik.
Bende diyorum millet yapıyo oluyoda ben yapınca niye olmuyo
İyi bari yalnız benim başıma gelmemiş en azından

Önceden yemekleri sıra sıra yapardım bütün günüm mutfakta geçerdi,şimdi çorbanın suyunu kaynaması için ocağa koyup pilavı ocağa koyuyorum pilavı koyana kadar çorbanın suyu kaynıyo ona eklenicekleri ekliyorum onu yapana kadar pilav pişiyo çorba zaten 10 dk da kaynadımı hazır derken 1 saatte çorba sulu yemek pilav yapabiliyorum.Yani sıralamaya koymayın.Ek olarak mesela yemek yaparken en çok ne kullanılır soğan domates filan dimi.Annem gibi bende artık rondodan geçiriyorum bir sürü soğanı sonra onları buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyorum her yemek yapcağım zaman ordan biraz koparıp yağa atıyorum filan.Domateside yine rondodan geçirip kavanozlara koyuyorum mesela onuda kavanozdan döküyorum direkt.Ne soğan doğramakla uğraşıyorum ne domatesle uğraşıyorum.Bazende kolaya kaçıyorum hatta çoğu zaman.Mesela domatesim hazır zaten biraz biber doğruyorum biraz patlıcan hemen onları at yağa kızarınca dök domates sosunu at bi diş sarımsak al sana kocaman tabak kızartma :)))) hazırdondurulmuş patates almak yerine pazardan alınan patateslerin bir kısmını kızartmalık hazırlar buzluğa atarım bide onlarıda ordan direkt yağa kes doğra diye uğraşmadan.Boş bi gününde yani patatesi kesiip buzluğa koymaktır salçayı soğanı hazırlamaktır bunları yaparsan artık yemeklerini kısa sürede hazırlarsın demektir.

Back
X