pratik,günlük yemek

İşten eve gelip de bir de yemek yapan kadınlara hayranım ne yalan söyleyeyim. Bence siz dünyayı bile idare edebilirsiniz:KK45: En erken 8de geliyorum,işte değil ama yolda pestilim çıkıyor,yapılmış yemeği bile eşimle beraber hazırlıyoruz.Sofra kurmaya, toplamaya takatim kalmıyor o derece ki siz yemek yapmaktan bahsediyorsunuz:KK43: Kocam beni iyi boşamıyor valla

Aynen aksamlari mutfak hep eşime kalıyor bu ara
Dün oğluma çok yoruldum temizlikten dedim sen bi hafta sonu yapıyor babam her gün yapıyor dedi :KK70:

ben buzlukçuyum...her şeyim var orda.içli köfte,börek,lahmacun,köfte,haşlanmış tavuk bi de mesela kalan yemeklerden..atıyorum kıymalı fasulye yaptım,baktım kalacak,hoooppp buzluğa..en azından bize yetmese de oğluma kalıyor ya da çeşit oluyor.
bi de domates koydum 20 kg kadar.biber le beraber..yemek yaparken kırıp içine atıyorum,zaman kazanıyorum.
kahvaltı,makarna,meyhan pilavı kurtarıcı pratik yemeklerim.
Sen benle @NickimTam13Harf 'i öğrencin yap bari :D

ay çok iyi fikirler
lütfen yok olup gitmesin alt taraflarda bu konu lütfen

Birazdan bende yorumları tek tek okuyacağım zira bende aynı dertten muzdaribim. Busene yemek işi bana kaldı ve gerçekten eve geldikten sonra zaman kalmıyor.
işin en önemli kısmı ne yapacağına karar vermek. Burada daha önce bir arkadaş tavsiye vermişti Üniversitelerin aylık yemekhane menüsünü indirdim oradan yapıyorum diye . Bu güzel bir fikir oldu bana. Bu hafta itibariyle karar verdiğim diger birşeyde iyi bir düdüklünün olması. Düdüklüm eski olduğu için nerede ise bir saatte ancak pişiriyor. Bu yüzden yeni bir düdüklü almaya karar verdim.
Kullanıcılardan iyi bir düdüklü markası alabilirmiyim

Evli değilim ama annemin uyguladıklarıyla yardımcı olmaya çalısayım size :)
Biz iki gun ayni yemegide yeriz eger az kalmissa bi makarna,pilav yanina tursu,ayran ohh mis . Önumuz kıs bol bol fasulye yapin ona gore ayarlayin menunuzu aksamdan yapin duduklude ohh miss yaninada pilav .
Biz biberi cok severiz yazdan derindondurucuya kizartip hazirlariz ayni zamanda patlicanida oyle domates sosunuda yazdan hazirliyoruz sabahtan cozunsun diye birakiyoruz aksama 5dkda hazir yemek :KK66:
Bir tencereye su koyun kaynayinca goz karari sivi yag ve 2-3 kasik vegeta koyun birde hazir eriste satiliyorya atin icine eristeler yumusayinca kapatin cok cok lezzetli ve pratik bir corbadir tavsiyemdir :KK66:
Cok sıkısirsaniz bim yada a101den kucuk kucuk kesilmis ispanakli,patatesli borekler var alin dursun buzlukta yanina ayran bigun daha gecti:)
Biz kahvaltilik yemeyide severiz mesela cumalari sizde bu sekilde ayarlayabilirsiniz peynir,zeytin sicacik ekmek hele bu soguklarda sicacik cay mis gibi olur.
Bulgur pilavi enfestir olcunuzu fazla tutun 2 gun yiyin ana yemeginizi degistirirsiniz sadece. Bimden hazir kirmizi biber tursusu ve patlican kozu oluyor onlardanda temin edebilirsiniz buzdolabinizda dursun yogurtla karistirip yiyin enfes bir salata cesidi.
Nacizane tavsiyelerim bunlar,umarim kendinizi cok yipratmayan bir dongu olusturabilirsini kendinize,sevgiler:KK36:

size haftalık bır menu hazırlayayım hepsının yapımı evde kettle ve duduklunuz varsa maksımum 1 saat..
pzesi: kuru fasulye veya nohut (sabahtan ılık suya koyun haslanmaya gerek kalmıyor ve 40 dk pısıyor) yanına bulgur yada pırınc pılavı ve cacık..
salı: ıspanak, patates vsss. bır sebze yemegı yanına makarna ve corba..
carsamba: et yada tavuk sote yanına makarna ve salata.
persembe: patlıcan yada kabak yemegı kıymalı olursa oturtma tarzı bırsey olabılır yanına pılav ve yogurt.
cuma: balık yanına bol yesıllıklı bır salata..
cumartesı: çorba, kızartma yanına ne ıstersenız onu yapın.
pazar: dısarda yıyın yada sıparıs verın...

İşte ben de senin gibi biliyordum,neden patlasın ki diye.Mısırı,kuru fasülyeyi,nohutu,eti vb.düdüklüsüz yapmayı düşünemiyorum ama komşumuz bildiğin ateşe koymuş,tıs tıs olunca da altını kısmış.Artık ne olduysa bilmiyorum düdüklü patlamış.Evde bebek de vardı Allahtan bir şey olmamış. Düdüklü tencere iyi bir marka mı değildi diyeceğim ama annem 3-4 sene öncesine kadar aşçılık yapıyordu. Bir davet için başka aşçılar da gelmiş, birisi düdüklüyü asla kullanmıyormuş onun da başına gelmiş böyle bir kaza. Zengin,ünlü insanlar; onların adi bir düdüklü tencre kullandıklarını da sanmam yani. Çok dikkatli kullanmamız lazım
Aha benim düdüklüden korkum yine hortlar artık..

Ben haftalık yemek listesi yapıyorum
haftanın 1 günü kolay yemek makarna kızartma menemen tarzı şeyler
1 günü et-balık
diger günler sebze-kuru bakliyat-çorba yanına pilav salata ekliyorum.
bugün ne yapsam diye düşünmüyorum
ayrıca kışlık dondurucuma kızarmış patlıcan, yeşil dolma biber, rendelenmiş kaşar peyniri , et kıyma tavuk ve nohut fasulye gibi şeyler ekliyorum.
mesela ıspanak yapıcaksınız akşamdan temizleyip kavurun ertesi gün salça pirinç eklersiniz olur biter.
ben karnıyarık yapıcaksam bütün malzemelerini hazırlayıp ertesi gün fırına koyuyorum.
poşette tavuk yapması çok kolay mesela.

tabiki gezıyorum hafta sonu ozetlıcek olursam cumartesı sabahları oglumla bır guzel oynuyoruz henuz 1,5 yasında onu uyutuncada evı toparlıyorum sonra eşim gelıyor bırlıkte ya cıkıyoruz yada evde zaman gecırıyoruz.pazar gunlerıde bu sekılde oluyor oglum erken uyanıyor 6 da falan 10 gıbı yenıden uyuyor 1,5 2 saat kadar ıste bu aralıkda bende ısımı yemegımı yapıyorum ama esım yok yardımcı benım.
gunluk supurme sılmelerı yapıyor camasır asma bulasık makınesı bosaltma falan hep esım yapıyor benım.
ben sadece hafta sonları dıp köşe temızlıgı utu falan yapıyorum

Hay maşallah eşinize

Birazdan bende yorumları tek tek okuyacağım zira bende aynı dertten muzdaribim. Busene yemek işi bana kaldı ve gerçekten eve geldikten sonra zaman kalmıyor.
işin en önemli kısmı ne yapacağına karar vermek. Burada daha önce bir arkadaş tavsiye vermişti Üniversitelerin aylık yemekhane menüsünü indirdim oradan yapıyorum diye . Bu güzel bir fikir oldu bana. Bu hafta itibariyle karar verdiğim diger birşeyde iyi bir düdüklünün olması. Düdüklüm eski olduğu için nerede ise bir saatte ancak pişiriyor. Bu yüzden yeni bir düdüklü almaya karar verdim.
Kullanıcılardan iyi bir düdüklü markası alabilirmiyim

Benimki essenso güvenlik kilidi ve exra hava çıkışı var. sorun yaşamadım.

Öncelikle ne yapacağını bileceksin, eve gelip "ayy ne yapsam" dersen hiç birşey cıkmaz ortaya. ben de çalışan ve 1 yaşında kızı olan bir bayanım, semt pazarımız cuma günleri, perşembe gününden 1 haftalık menü hazırlıyorum. Pazardan ona göre malzeme alıyorum. Hafta içi daha pratik yemekleri tercih ediyorum. Pazardan aldığım malzemeleri çoğunlukla ayıklayarak dolaba yerleştirmeye çalışıyorum, soğanı rondadan geçirip ufak paketler halinde dolaba koyuyorum. Her zaman mutlaka doğranmış patates ve köfte buzluğumda oluyor. Ispanak aldıysam, ayıklayarak dolaba koyuyorum. Yemek yaparken ihtiyaç duyduğum doğranmış soğan, rendelenmiş domates, kavrulmuş biber gibi temel malzemelerim mutlaka buzlukta hazır oluyor. Tavuklarım da ayıklanmış, doğranmış oluyor. Örneğin bir tavuk sote yapmak için buzlukta bulunan bir kaç paketi tencereye boşaltmam yeterli oluyor. Arada birde kavrulmuş bibere yoğurt ekleyince salata da çıkıyor aradan.
Ben rendelenmiş soğan attım da tadı değişikti sanki
Bi daha da yapmadım o yüzden
Bi domates sosumuz var kavanozlarda onu da ben yapmadım :KK53: sağ olsun ablam yaptı

Bence benim elim yavaş
Klavyede iyi olsamda mutfakta acemiyim diye öyle şıp diye 5 dk da bişey yapamıyorum
Bana göre makarna olur 5 dk da sadece ha bi de tost :KK53:

Hay maşallah eşinize
ama vardıyalı calısıyor ıste bızımde oyle bı kotu yanımız var ornegın bugun gunduz evde ama aksam 10 da işe gidecek ve bende kasam 6 da evde olucam.
o yuzden aslında benden fazla evde zaman gecırebılıyor bende fırsatını bulunca esım ve oglumla zaman gecırıyorum

Belli bir tarif veremiycem ama haftasonu boş gününüzde çeşitli yemekler yapıp dipfrize koysanız haftaiçi hemen hazır olur yemekleriniz.

Back
X