- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
- Konu Sahibi nebilimben
Valla arkadaşlar süper fikirler vermiş.. Hepsine katılıyorum...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşten eve gelip de bir de yemek yapan kadınlara hayranım ne yalan söyleyeyim. Bence siz dünyayı bile idare edebilirsinizEn erken 8de geliyorum,işte değil ama yolda pestilim çıkıyor,yapılmış yemeği bile eşimle beraber hazırlıyoruz.Sofra kurmaya, toplamaya takatim kalmıyor o derece ki siz yemek yapmaktan bahsediyorsunuz
Kocam beni iyi boşamıyor valla
Sen benle @NickimTam13Harf 'i öğrencin yap bariben buzlukçuyum...her şeyim var orda.içli köfte,börek,lahmacun,köfte,haşlanmış tavuk bi de mesela kalan yemeklerden..atıyorum kıymalı fasulye yaptım,baktım kalacak,hoooppp buzluğa..en azından bize yetmese de oğluma kalıyor ya da çeşit oluyor.
bi de domates koydum 20 kg kadar.biber le beraber..yemek yaparken kırıp içine atıyorum,zaman kazanıyorum.
kahvaltı,makarna,meyhan pilavı kurtarıcı pratik yemeklerim.
Bi bunun nasıl yapılacağını çözdüm desemBen genelde annemde alıp geliyorum![]()
Bir gün önceden anneye soruyorsun anne yarın ne yemek yapacaksın diye 1 kilo alıyorsan 1,5 alacaksın iki ev doyacak :)Bi bunun nasıl yapılacağını çözdüm desem![]()
Onu bile sormasan annen bi kap verir, anne candır . Düdüklüden daha kolayBir gün önceden anneye soruyorsun anne yarın ne yemek yapacaksın diye 1 kilo alıyorsan 1,5 alacaksın iki ev doyacak :)
Aha benim düdüklüden korkum yine hortlar artık..İşte ben de senin gibi biliyordum,neden patlasın ki diye.Mısırı,kuru fasülyeyi,nohutu,eti vb.düdüklüsüz yapmayı düşünemiyorum ama komşumuz bildiğin ateşe koymuş,tıs tıs olunca da altını kısmış.Artık ne olduysa bilmiyorum düdüklü patlamış.Evde bebek de vardı Allahtan bir şey olmamış. Düdüklü tencere iyi bir marka mı değildi diyeceğim ama annem 3-4 sene öncesine kadar aşçılık yapıyordu. Bir davet için başka aşçılar da gelmiş, birisi düdüklüyü asla kullanmıyormuş onun da başına gelmiş böyle bir kaza. Zengin,ünlü insanlar; onların adi bir düdüklü tencre kullandıklarını da sanmam yani. Çok dikkatli kullanmamız lazım
tabiki gezıyorum hafta sonu ozetlıcek olursam cumartesı sabahları oglumla bır guzel oynuyoruz henuz 1,5 yasında onu uyutuncada evı toparlıyorum sonra eşim gelıyor bırlıkte ya cıkıyoruz yada evde zaman gecırıyoruz.pazar gunlerıde bu sekılde oluyor oglum erken uyanıyor 6 da falan 10 gıbı yenıden uyuyor 1,5 2 saat kadar ıste bu aralıkda bende ısımı yemegımı yapıyorum ama esım yok yardımcı benım.
gunluk supurme sılmelerı yapıyor camasır asma bulasık makınesı bosaltma falan hep esım yapıyor benım.
ben sadece hafta sonları dıp köşe temızlıgı utu falan yapıyorum
Birazdan bende yorumları tek tek okuyacağım zira bende aynı dertten muzdaribim. Busene yemek işi bana kaldı ve gerçekten eve geldikten sonra zaman kalmıyor.
işin en önemli kısmı ne yapacağına karar vermek. Burada daha önce bir arkadaş tavsiye vermişti Üniversitelerin aylık yemekhane menüsünü indirdim oradan yapıyorum diye . Bu güzel bir fikir oldu bana. Bu hafta itibariyle karar verdiğim diger birşeyde iyi bir düdüklünün olması. Düdüklüm eski olduğu için nerede ise bir saatte ancak pişiriyor. Bu yüzden yeni bir düdüklü almaya karar verdim.
Kullanıcılardan iyi bir düdüklü markası alabilirmiyim
Ben rendelenmiş soğan attım da tadı değişikti sankiÖncelikle ne yapacağını bileceksin, eve gelip "ayy ne yapsam" dersen hiç birşey cıkmaz ortaya. ben de çalışan ve 1 yaşında kızı olan bir bayanım, semt pazarımız cuma günleri, perşembe gününden 1 haftalık menü hazırlıyorum. Pazardan ona göre malzeme alıyorum. Hafta içi daha pratik yemekleri tercih ediyorum. Pazardan aldığım malzemeleri çoğunlukla ayıklayarak dolaba yerleştirmeye çalışıyorum, soğanı rondadan geçirip ufak paketler halinde dolaba koyuyorum. Her zaman mutlaka doğranmış patates ve köfte buzluğumda oluyor. Ispanak aldıysam, ayıklayarak dolaba koyuyorum. Yemek yaparken ihtiyaç duyduğum doğranmış soğan, rendelenmiş domates, kavrulmuş biber gibi temel malzemelerim mutlaka buzlukta hazır oluyor. Tavuklarım da ayıklanmış, doğranmış oluyor. Örneğin bir tavuk sote yapmak için buzlukta bulunan bir kaç paketi tencereye boşaltmam yeterli oluyor. Arada birde kavrulmuş bibere yoğurt ekleyince salata da çıkıyor aradan.
ama vardıyalı calısıyor ıste bızımde oyle bı kotu yanımız var ornegın bugun gunduz evde ama aksam 10 da işe gidecek ve bende kasam 6 da evde olucam.Hay maşallah eşinize