pratik,günlük yemek

sebze yemekleri konusunda aynı fikirdeyim.
ama et yemekleri için hayat kurtarıcı.
yanı ben etıde once dudukluye atıp sonra tencereye alıyorum
suyu bıtıyor dıbı tutuyor :D
ve 5 dk olduguna ınanmıyorum ne 5 dk
o malzemelerı hazırlayana kdar 15 dk gecıyor yanı ben hıc ınanmıyorum yorumlara
sız benım gıbı hafta sonundan yapın yemeklerı :d ben aksama mesela sadece salata yapacagım en gec 6.15 sofrada olacagız :D

ha ha ya bu kadr olur.
aynı sebeple 3 yıl düdüklüsüz yaşadım. patlar matlar canım kıymetli diyerek.

sonra reklam yapmak gibi olmasın ama fissler 4,5 lt aldım bir tane, mutfağımın en afilli yerine koydum. Bu da çok küçük gerçi, misafire yemek yapamıyorum mesela. ama diğer yemekler, özellikle et yemekleri için kullanıyorum ben.
Bende mi alsam bende ki kaç litre bilmem ma çok derin onu kaldır indir yıka çok zor geldi unuttum en son kaldırdığım dolapta :D

İşten eve gelip de bir de yemek yapan kadınlara hayranım ne yalan söyleyeyim. Bence siz dünyayı bile idare edebilirsiniz:KK45: En erken 8de geliyorum,işte değil ama yolda pestilim çıkıyor,yapılmış yemeği bile eşimle beraber hazırlıyoruz.Sofra kurmaya, toplamaya takatim kalmıyor o derece ki siz yemek yapmaktan bahsediyorsunuz:KK43: Kocam beni iyi boşamıyor valla

esıme bır tencere yemek yapsam kaldırır sofrayı basıma gecırır
kendısıde cok guzel hazırlar
mesela pılav yapar kofte yapar patates yapar
salata yapar 2 cesıt :KK70:
cacık yapar
gıder tatlı alır
ekmeklerı sıcacık bekletır

bazen aparatıf dun hatta kayınvalıdeme gıdıcektık zaten yemek yıcektık ama baktım hazır paket patates var dur dedım kızartım ketcapla yerız
sadece bu kadar ama 1 saat sonra yemek yemıs olucaz zaten.
omu? ona yetmedı cok kızdı hatta sankı oglen sofrayı kurdum
salata yaptı
dolma ısıttı
sosıs kızarttı :KK70:
Ooo senin ki oburmuş
Eşim çok yemez hatta çabuk kilo alırım diye dikkat eder ama çeşit sever
Ondan işine gelmez her zaman tek çeşit, bebekle ben yapamadım diye kolları sıvar

Bu düdüklü konusu çok sakat ya,daha dün alt komşumuzun düdüklüsü patladı,yüzü gözü yandı. Ben bir de havası çıkmadan açılırsa patlar sanıyorum senelerdir ama durup dururken de patlıyormuş. Gözüm korktu ya nasıl kullanırım artık bilmiyorum

Konu sahibinden çok ben dertliymişim bu konuda galiba :D
Pardon , hamarat hatunlardan fikir soruyodu konuyu kaynatmayayım

düdüklüyle herşey 5 dakika ama :KK30:

valla ben de şok oluyorum, gerçekten bazı arkadaşlar mükemmel insan tarifine tam uyuyorlar.

çalışan çocuklu bir kadın, akşam eve gelip kuş sütü eksik sofra hazırlıyor.

benim eşim ilk evlendiğimizde şok olmuştu, nasıl yanına bir şey yapmayacak mısın falan. yok dedim yapmıcam, doymam ben diyorsan biraz daha fazla yapayım. şimdi alıştı, bazen hala bir çeşit daha yapalım diyor.

Çalışmayan annelerin yetiştirdiği kuşak çalışan kadınlarla evlendiği için böyle oluyor hep :KK48:

Bende bu konuyu takip edeyim bari
Gerçi heves bazı şeyler içinden gelmiyorsa yok yani ne kadar okusan boş, uygulamazsın
Ben yemek sevmem hamur işine bayılırım
Bi dolu hamur işi yapar yemeğe gelince sıkılırım mesela
19:30 dan sonra evde olurum, bebeğim var .
Yemek ne bulursak yeriz artık makarna bile kafi gelir ya da eşim yemek yapar
Ama o da sıkılır mı bilmem birgün :KK70:
Bende bu konuyu takip edeyim bari
Gerçi heves bazı şeyler içinden gelmiyorsa yok yani ne kadar okusan boş, uygulamazsın
Ben yemek sevmem hamur işine bayılırım
Bi dolu hamur işi yapar yemeğe gelince sıkılırım mesela
19:30 dan sonra evde olurum, bebeğim var .
Yemek ne bulursak yeriz artık makarna bile kafi gelir ya da eşim yemek yapar
Ama o da sıkılır mı bilmem birgün :KK70:

Ben de takipteyim :)

Öncelikle mutfağımızdaki demirbaşlar,
1) düdüklü tencere
2) buzluk

Ben de ısınmış yemek sevmem bu nedenle buzlukta aklıma gelen her şeyi saklayabilirim. Evli değilim çocuğumda yok ama zamanında yalnız yaşayıp bolca tecrübe edinmiştim. Buzlukla alakalı yazayım ben :)))

Mesela, köfte yapacakken aynı hamurdan birkaç çeşit yapıyorum. Bildiğimiz köfte hamurunu ev köftesi gibi yuvarlar salata makarna yaparım menü 1, aynı hamuru uzun çöp şişlere yapıp kibrit patates kızartıp domates sosuyla kibrit kebabı yapıyorum menü 2, köftelerin arasında kaşar koyup yanında güzel bir çorba salata menü 3.

Tavuk mu et mi aldım, dondurucuya göndermeden önce amacıma uygun parçalarım. Mesela şnitzel demiş arkadaşlar yukarıda, tavuk filetodan yapıyorum. Önce bir kaba 1 su bardağı süt, birkaç tane karabiber, 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 diş ezilmiş sarımsak, tuz ekleyip tavuk etlerini 2-3 saat bunun içinde marine ediyorum. Sonra önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp buzluk kabına her katın arasına poşet koyarak(ki birbirine yapışmasın) donduruyorum. İsterseniz aynı anda şnitzel gibi parçalamak yerine parmak gibi keserek de başka bir şekil verebilirsiniz. Bu tarifi azaltıp çoğaltmak mümkün ama olabildiğince çok yaparsanız örneğin haftanın 1 gününü tavukla kapatabilirsiniz. Yanına patates püresi olur, salata olur, pilav olur.

Pratik olmak için sistemli olmak gerekiyor, yukarıda saydığım yemeklerle eve geldiğinde maksimum 30-45 dk içinde sofrada olursunuz ama öncesinde cumartesi-pazar günleri buzluk doldurman gerekiyor. Buzluğa börek, kek de atarsan bazı akşamlar bunlarla da akşamı geçirebilirsiniz.

Eee şimdiden afiyet olsun:))

Merhaba, ben daha 3 haftalık evliyim ama 10 senedir istanbulda ailemden uzak kendi başıma yaşadığım için yemek yapma konusunda epey pratikleştim.

Tencere yemeklerinin hepsi aynı zaten, malzemeleri sırayla tencereye koyun üzerine tuz ve su ekleyin pişmeye bırakın. Bu arada bir çorba oturtun ateşe bitti gitti. İlla tencere yemeği yapmak zorunda değilsiniz, arada ızgara ve fırına azıcık yağlayıp baharatlayıp tavuk sebze vb atın, gerçekten 15 dk'da hazırlanacak şeyler, sonra pişmeye bırakın.

Yoğurt, turşu, yeşillik her daim dolabınızda olsun ki iki yemeğin yanına hemen koyuverin.

Bu arada çingene ızgarası denen aleti biliyor musunuz bilmem ama çook pratik birşey. (Düdüklü yerine bunu öveyim ben de:KK53:) Elektrikli ve kapaklı ızgara düşünün, içinde et tavuk balık, şiş kebap, sebze, kestane vb herşeyi yapabiliyorsunuz. Hızlı ve lezzetli oluyor. Altına önceden yağlı kağıt serin ki yağlar buna damlasın, size bulaşık çok çıkmasın.

Pratik olmanın en temel mantığı bence düzenli olmak. Tezgah üstü boş olsa; dolaplar düzenli olsa, bulaşık makinası akşam veya sabahtan boşaltılmış olsa yemek yapmak 1 saatte hallolacak iş.

Bir de, acaba ertesi güne kalan yemeği yememe alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün değil mi? O zaman gerçekten işiniz çok kolaylaşır. Pilavı ve çorbayı ertesi güne de bırakıp, tek ana yemekle kurtarabilirsiniz.

Bu düdüklü konusu çok sakat ya,daha dün alt komşumuzun düdüklüsü patladı,yüzü gözü yandı. Ben bir de havası çıkmadan açılırsa patlar sanıyorum senelerdir ama durup dururken de patlıyormuş. Gözüm korktu ya nasıl kullanırım artık bilmiyorum

Güvenlik kurallarına uyulursa neden patlasınki? Sağlam bir düdüklü tencereyi, düdük havadayken ocağa koyun. Tıslamaya başlayınca düdüğü kapatın ve ocağı biraz kısın. Yüksek ateşte içinde biriken basınç artar, çıkamayıncada patlar tabi. Bir de ben ocağı kapatınca kendi havasını atana kadar ellemem, soğuk suyun altına tutup kapağı açan da var ama bana tehlikeli geliyor bi defa denedim yüreğim ağzıma geldi

Merhaba, ben daha 3 haftalık evliyim ama 10 senedir istanbulda ailemden uzak kendi başıma yaşadığım için yemek yapma konusunda epey pratikleştim.

Tencere yemeklerinin hepsi aynı zaten, malzemeleri sırayla tencereye koyun üzerine tuz ve su ekleyin pişmeye bırakın. Bu arada bir çorba oturtun ateşe bitti gitti. İlla tencere yemeği yapmak zorunda değilsiniz, arada ızgara ve fırına azıcık yağlayıp baharatlayıp tavuk sebze vb atın, gerçekten 15 dk'da hazırlanacak şeyler, sonra pişmeye bırakın.

Yoğurt, turşu, yeşillik her daim dolabınızda olsun ki iki yemeğin yanına hemen koyuverin.

Bu arada çingene ızgarası denen aleti biliyor musunuz bilmem ama çook pratik birşey. (Düdüklü yerine bunu öveyim ben de:KK53:) Elektrikli ve kapaklı ızgara düşünün, içinde et tavuk balık, şiş kebap, sebze, kestane vb herşeyi yapabiliyorsunuz. Hızlı ve lezzetli oluyor. Altına önceden yağlı kağıt serin ki yağlar buna damlasın, size bulaşık çok çıkmasın.

Pratik olmanın en temel mantığı bence düzenli olmak. Tezgah üstü boş olsa; dolaplar düzenli olsa, bulaşık makinası akşam veya sabahtan boşaltılmış olsa yemek yapmak 1 saatte hallolacak iş.

Bir de, acaba ertesi güne kalan yemeği yememe alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün değil mi? O zaman gerçekten işiniz çok kolaylaşır. Pilavı ve çorbayı ertesi güne de bırakıp, tek ana yemekle kurtarabilirsiniz.
sagolun dedıgının ızgarayı da bılmıyorum bakarım bı :)
malesef degıstıremem heralde 30 yasına geldım oncekı gunden kalan yemegı hıc yemedım
herkesın kocası mız mız yapar ben kendım zaten yemıyorum
ve aslında hıc duzenlı degılım :(

bence hıc gerek yok
neden ertesı gune kalmıs yemeklerı yemıyorsunuz kı ne var kı ?
her aksam her aksam en pratıgınden yapsanız 9 kadar cıkamazsınız mutfaktan

dun fırında kofte patates, pilav, azıcık dolma kuru fasulye yaptım bu hafta cıkacak bunlarla muhtemeln :KK70:
ya yapabılsem ne guzel
elalemın kocaları mırın kırın eder dıyorum ya benım esım yer ama ben yemıyorum
degısemem heralde 30 yasındayım daha hıc yemedım ertesı gune kalan yemegı

Hafta içi destek olması için hafta sonundan bir iki çeşit zeytinyağlı pişirebilirsiniz
Mesela bu hafta pırasa ve zeytinyağlı biber dolması yapıp koydum dolaba, sıcak yemeğin yanında çeşit oluyor
Düdüklü tenceremi öpesim geliyor her seferinde onsuz hiç bir şeyi yetiştiremezdim =))
Geceden yemek yapma fırsatım olmuyor pek, ama bir gün önceden planlayıp malzemesini hazır ediyorum, mesela bugün tavuk yapacaksam sabah kalktığımda buzluktan alta indiriyorum, eve gelince çözülmüş pişmeye hazır oluyor. Makarna ve pilava çok yüklenemiyoruz, ikimizinde midesi rahatsız o yüzden çorba mutlaka olması gerekiyor. Hazır çorba asla kullanmam, mercimek, yayla,tarhana ya da tavuk suyuna şehriye mutlaka olur dolabımda. Hafta sonu kaideli yemekler, yoğurt mayalama vs... işleri hallediyorum, hafta içi de bu şekilde geçiyor. Şimdi kış sebzeleri var; karnıbahar, lahana, pırasa, kara lahana çok çabuk pişen şeyler, Allah kolaylık versin diyorum =))
hımmm benım duduklu tencerem yok :)
ama yorumlara bakılırsa herkes tutturmuş bı duduklu dıye
demekkı bı keramet var ben de alayım barı bı tane o zaman

bu arada herkes menü demiş.

bravo kızlar.

menu yapmıyorum, tek çeşit yemek, onu zor yetiştiriyorum zaten.

maksimum
çorba + ana yemek

ya da yemek + pilav

yaparım ki, yapmadığım da çoktur.

NOT: salata da yapmam, yaparsam pilav statüsünde olur :)
işte benım esımde de salata olacak ıllakı
salata olmazsa tartısma cıkıyor :(

Güvenlik kurallarına uyulursa neden patlasınki? Sağlam bir düdüklü tencereyi, düdük havadayken ocağa koyun. Tıslamaya başlayınca düdüğü kapatın ve ocağı biraz kısın. Yüksek ateşte içinde biriken basınç artar, çıkamayıncada patlar tabi. Bir de ben ocağı kapatınca kendi havasını atana kadar ellemem, soğuk suyun altına tutup kapağı açan da var ama bana tehlikeli geliyor bi defa denedim yüreğim ağzıma geldi
İşte ben de senin gibi biliyordum,neden patlasın ki diye.Mısırı,kuru fasülyeyi,nohutu,eti vb.düdüklüsüz yapmayı düşünemiyorum ama komşumuz bildiğin ateşe koymuş,tıs tıs olunca da altını kısmış.Artık ne olduysa bilmiyorum düdüklü patlamış.Evde bebek de vardı Allahtan bir şey olmamış. Düdüklü tencere iyi bir marka mı değildi diyeceğim ama annem 3-4 sene öncesine kadar aşçılık yapıyordu. Bir davet için başka aşçılar da gelmiş, birisi düdüklüyü asla kullanmıyormuş onun da başına gelmiş böyle bir kaza. Zengin,ünlü insanlar; onların adi bir düdüklü tencre kullandıklarını da sanmam yani. Çok dikkatli kullanmamız lazım

Back
X