Prader willi sendromumlu bebekler

tuğbacım başın sağolsun canım benim allah rahmet eylesin ozanım nasıl iyisinizdir inşallah öptüm sizi canım
çok sağol tatlım hayatın gerçekleriyle bir bir karşılaşıyoruz işte ismi çok soğuk ama gerçek olanda o .
ozan çok şükür özgül teyzesi iyi ama eşşek çok inatçı istemediği hiçbirşeyi yaptıramıyorum avazı çıktığı kadar bağrıyo neyse ben çok beklemiştim bu günleri.
kerem nasıl sonuçlarınız çıktımı tatlım

Ilk gelen misafir ayagini sürüdü galiba tugba, bi kendine gelemedin :)) neyse Allah eksikliklerini vermesin diyelim sanada kolayliklar versin. Babaannen için üzüldüm canim basin sagolsun Allah sizlere hayirli uzun ömürler versin, mekani cennet olsun, hersey kismet iste bi seye niyetlenirsin olacagi varsa hersey yokus asagi olmayacagida varsa birsürü engel çikar.Hava sartlari böyle olmasini gerektirdi ne yapalim geç olsun güç olmasin yeterki. Havva'da geldi ama buradaki hava sartlari biçok plannimiza engel oldu birkez görüsebildik onunlada. 2 kitap vardi çeviri yapip basmamiz gereken ben birtanesini aldim pws li çocuklarin dogumdan itibaren gelisim süreçlerini anlatip bilgilendiren bi kitap özetle, esim tercüme ettirip basacak en kisa zamanda, havvadaki de beslenme üzerine bi kitapti oda çeviri yaptirip gönderecegini iletti bana bakalim neler olacak seni bilgilendiririm. Minik ozan nasil insallah soguklardan etkilenmiyordur kendine iyi bak çok öpüyorum.

merhaba tatlım iyi dileklerin içinde çok sağol .
sen nasılsın nihat emir ve diğer iki zıpır neler yapıyor ben misafirleri gönderdim çok şükür demiycem allah eksikliklerini göstermesin ama baya yorulmuşum onu farkettim misafirler gelmeden temizlik yap şimdi gittiler gene temizlik yap kadın olmak çok zormuş:)
canım eğer kitapları basa bilirseniz ilk müşterinizim haberin olsun:):)seni ve diğer 3 bıdığı çok öptüm görüşürüz tatlım:)

Başınız sağolsun canım ..Bız ıyıyız sukurler olsun evet bende hasta oldum ama sabahtan aksama serumlarla ayaklandımda cocuguma bakabıldım ben yatarken ona bakamamak gercekten cok zordu Allahım bızlerede sağlık versınde onlara bakabılelım.Hadı bakalım mısafırlerın bıttıyse gorusurz artık optuk sızı canım.

canım iyi olmanıza çok sevindim rabbim inşallah bir daha gördüğün kabusu göstermez sana ne kadar zor olduğunu biliyorum seni ve evinin kepçesini çok öpüyorum:)

prader williy benim yaklaşık 12 yıldır içinde birebir yaşayarak öğrendiğim bir hastalık demiycem çünkü ben kızım ve 15. kromozom bir bütünüz evet kızım 2000 nin ekim ayında 34 haftalık 1830 gram olarak dünyaya merhaba dedi sezeryanla gerçekleşen doğumum önce her hamile kadının ilk bebeğini getirmenin heycanıyla diğer bebekler gibi olması beklenilen üzerinde hayaller kurulan ilk emişi ilk adımı veeeeeeeeeeeeeeee işte öyle masumca kurulan hayaller vardı 18 yaşındaki annesi yani ben neyse olayı dramatikleştirmeden size şu ana kadar onunla nerdeyken nerelere geldik hiçbirşeyin onu benim yavrum benim parçam oluşunu değiştiremedini sizlerle pylaşayım belliki buna benim 12 yıl önce duyduğum bilgi ve yaşanmışlık ihtiyacını sizde duyuyorsunuz ve inanın aslında özel olan çocuklarımızdan çok bizleriz Rabbim bizleri seçti çünkü diğerlerine göre bizdaha güçlüydük çünkü sonunda yani başarabilirsek ensamimi en harika ödüller bizi bekliyor yazdıklarınızdan anlıyorumki sizler yavrularınızı olması istediğniz gibi değil oldukları gibide sevebilmişsiniz bunu başardıysanız gerisinden korkmayın evet kızım benim herşeyimdi yoooooooo korkmayın kızım hayatta turp gibi maşallah sadece 2005 de oğlumun dünyaya gelmesiyle iki tane herşeyim oldu onudemek istiyorum çocuklarımla birlikte bende büyüdüm özelliklede ezomla olgunlaştım ezom benim pwsi cadım okadar zorduki doğduğunda onu kucağıma alıp emzirememek göğüslerimden süt fışkırırken sırf ağrısından kurtulabilmek için sütü gelmeyen yavrularını doyurmam için bana yalvaran annelerin bebeklerini emzirip kendi bebeğime burnuna takılı sontadan birkaçyudum sütümün verildiğni görmek gerçekten hayatımın en kötü anlarıydı neyse aynen sizinde anlattığnız gibi emme refleksi olmayan hipotani yani kasları tamamen gevşek sürekli uyuyan küçücük ama benim bebeğimdi tek gerçekte buydu unutmadan ben türkiyede antalyada yaşıyorum şuan gecenin 1 i ve çok uykum geldi sakın endişelenmeyin sürekli yazıcam daha koskoca 12 yıl var anlatılıcak istediğniz herşeyi sorabilirsiniz şimdilik hoşçakalın yarın görüşmek üzre bebişlerinizi benim için öpün

Merhaba ezonun annesi :) aramiza hos geldin biz burda guzel sicak paylasimlar yapiyoruz ve gercekten belki ayni sehirde olsak bu kadar sey paylasamayabilirdik. Ezo neler yapiyor nasil geciyor gunleriniz okula gidiyordur sanirim dersleri nasil okulu seviyormu ? yeme aliskanligini kontrol etmek icin siz nasil bir yol izliyorsunuz? Havva benim ismim benimde 10 aylik oglum var teshisimiz 7 hastalikken konulmustu ve sonra bizim surecimiz basladi tabiki ingiltere bircok yonden turkiyeden ilerde gidiyor bircok hastalikta oldugu gibi prader willi sendromunda da burda dernek ve gruplar var ailelerin bulustugu .Yani yuzlerce pws hastasi olan turkiyede dusunsene su sitede kac kisiyiz biz zorluklari sineye cekip paylasmayi pek sevmiyoruz derdimizi paylasinca insanlarin tepkisinden cekiniyoruz ki bazi dostlarimiza cocuklarimizin sorunlarini bile paylasma luksu yok onyargi cok var ulkemiz insaninda olmasa ne iyi olurdu ...... Ilk zamanlarda cok endiseli bir surecti bizim icinde gelecekte bizi neler bekliyor bi liste yapmisti doktor konusurken yaklasik olarak ama benim suan o soyledikleri umrumda bile degil yetiskin ve cocuk pws olanlari gorunce guluyorum hatta agladigin zamanlara bizim cocuklarimizin yeme sorunu disinda bir sorunu yokki yani diger riskler herkes icin var yani ozel bir durumu olmayan kisiler icinde . Yeme sorununu kendi basina kontrol edebilende var tek yasayanda yani umarim sende bu konuda gozunu korkutmamissindir. Bizden senin yasadiklarini dinlemeyi gercekten cok isteriz insallah ilerde hepimiz bir arada sohbet edip cocuklarimiz oynarken onlari izleyebiliriz.

Herkese merhabalar uzun süredir net.e girmeye vakit bulamiyorum nasilsiniz siz ve bebisleriniz umarim herkes iyidir, tugbanin misafir furyasininin aynisini yasiyorum ve çok yoruluyorum, simdi oturup dinlenebiliyorum ancak bu arada yazayim dedim, kendinize iyi bakin görüsmek üzere öpüldünüz hepiniz..

Bu arada aramiza yeni katilan arkadasimiza hosgeldin demek istiyorum, ben senay benimde oglum 28 aylik pws hastasi 13 aylikken aldik taniyi, hepimizin dogum hikayeleri ve bebeklerimizin büyüme sürecindeki yasadiklarimiz ayni seyler. Sizin tek farkiniz çocugunuzun büyümüs olmasi, merak ettigim sey suanda bile pws'nin tanisi oldukça zor konuluyorken siz bu taniyi ne zaman aldiniz ve neler yaptiniz herhalde sizde büyüme hormonu kullanmadiniz, kilo kontrolünüz nasil, kiziniz suan ne durumda? Görüsmek üzere kendinize iyi bakin ezoya öpücüklerimi gönderiyorum.

Senaycim sana guzel bir haberim var hani sen sormustunya hani buyume hormonu kullanmadan yetiskin olan varmi diye ben bi bayanla konutum 41 yasinda 142 cm boyunda ve 80 kilo civarinda norvecte yasiyor kendi dilinive ingilizceyi cok guzel konusuyor ( yabanci dil ogreniminin zor olmadigini soylemistim sana ) hic hormon kullanilmamis doktorlar seninki yeter demsiler ama boyu kisa kalmis tabiki okullara gitmis calismis birkac yil tek basina yasamis . pws ile birlikte seyreden bir kemik gucsuzlugu hastaligi varmis ama suan doktorlar veeeeee 1 yili askin suredir evli oldugu esi ile birlikte yani onunda tesviki destegi ile diyete baslamis umarim guzel bir gulumseme yaratir sende. Hatta var olan gulusun hic eksik olmasin canim surekli irtibat halinde olabilecegim biri bu kisi zaten o da deneyimlerini paylasyor benim uyeligim olan baska bir grupta ve unuttum soylemeyi pws teshisi 20 yasindayken konulmus. o zamana kadar testlerinde cikmamis yada ona bakmamislar hicbir doktor soylememis yani ona 2. derece diyabeti varmis zaten onun tesleri sirasinda cikmis yanlis hatirlamiyorsam . 3 gundur benimde yatili misafirim var bugunogleden sonra gidicekler bizde ozgul gibi bi yangin tehlikesi atlattaik mutfakta baya is cikti bana heryer is oldu hala kokusu var ama sukur cope atilan bi tencere disinda bisey yok:)))) Nihat emirimi yaramaz mehmeti ve delikanlimizi cok cok opuyorum artik daha cok zamanimvar int icin gorusmek uzere canim.

merhaba canım türkiyelere geldin döndün ben hala yerimde sayıyorum nasılsın canım inşallah herşey yolundadır özledim ben sizi yaaa görüşemiyoruz ne zamandır alper nasıl inşallah havva değişiminden etkilenmemiştir neyse tatlım kocaman öptüm ikinizide görüşürüz anlatacak paylaşacak o kadar çok şey varki.

Selam tatlim oncelikle basin saolsun allah geride kalanlara saglikli uzun omurler nasip etsin insallah. sorma alper hasta oldu bende tabiki konusamadim bile sesim gitti nezle gibiydim alper surupla atlatti zaten ist en cok ona yaradi cok eglendi etrafinda cocuklarda sabah 5 6 da kalkop en erken 12 de yatiyordum kahvalti etrafi topla yemek pisir alperi doyur yatir diger cocuklar falan derken hic zaman bulamadim yani bide surekli evde kaldik malum kar senaya bi kerecik gidebildim yakisikli nihat emirlede kucaklastik hic yabancilamadi beni buna cok sevindim bicirikmi bicirik hemde cok yakisikli. ist indik aksam 9 gibiydi ertesi gun kar basladi nasil bir talih varsa bizde artikk bircok sey planlamistim ama hicbiri olmadi .1 saatligine yillardir en iyi olan arkadasim fatosu gorebildim konusmaya firsatimiz bile olmadi onunlada kucaklastik sadece :))) nasil gecti bi ist gezisi gercekten bilmiyorum kis aylari ist iyi fikir degil sanki :))) seinde misafirler nihayet bitmis benimde 3 gundur yatili misafirim var bugun ogleden sonra gidicekler saniyorum . Ozancigimi cok merak ediyorum yeni yeni neler ogrendi ne kadar degisti ..... gorusmek uzere tatlim.

Selam kizlar bir suredir uzak kaldim sizden site yonetimi neden bilmiyorum mailime buraya gelen mesajlari bildirmedi ayricada kar esaretindeki istanbul gezisi nedeniyle ara verdigimiz mesajlara yeniden gecikmeli olarak donebildim. Insallah herkesin keyfi yerindedir gonul ve poyraz umuyorumki kis bitene kadar bi daha hasta olmazsiniz. Ozan neler yapti neler ogrendi kimbilir nasilda degisti acaba tugba misafirleri nihayet yolladin evin keyfini cikar artik :) ozgul sizde doya doya kardan adam yapip kartopu savasina doydunuz umuyorum bu kis bi ara dua ediyordunuz kar yagsin diye heheheehe . Kerem daha da buyudu yakisikli bisey oldu eminim 2 haftadir hic goremedim kuzucugu , doktor islerini hallettin umarim yeni haberler vardir eminim test sonuclariniz ne alemde bide bu gastrit ve kusma isine cozum bulmussunuzdur insallah , yeni incileri ile biseyler isirmaya basladimi kucuk bidik ? Senaycim seni bi kere daha takdir ediyorum 3 cocuk ve azimle verilen buyuk emek gercekten muthis. Kizlar senaylara gittim ama cok kalamadim bir resim cekmeyi bile akil edemedim diye cok hayiflaniyorum . NIhat emiri kucagimda uyuttum :) nasil tatli gormeniz lazim . Bu defa pek istedigim gibi olmadi planlarimi gerceklestiremedim ama bidahaki sefere insallah. Aramiza yeni katilan mesajlariyla destek veren arkadaslar sizde iyiki varsiniz. Soylemeyi unuttum 2 gun once mutfagim yaniyordu nerdeyse hala is kokusu var ama benim unutkanligim sayesinde oldu tabiki. Yemek pisirirken hayatta unutmam altini kismadan yada kapamadan icim rahat etmez ... herneyse evde misafirlerim var malum yatili olduklari icin yemek ev isi derken surekli mutfaktayim pilav icin tencereye sehriyeleri atip alpere goz atayim diye oturma odasina girdim misafirlerim bisey sorunca daldim sohbete kisa sure icinde mutfaga dondum ama heryer zifiri karanlik tencerenin icinde alevler ilk once baya bir korktum ama tencereyi alip lavaboya atttim camlari actim allahtan oturma odasina cok duman gitmedi evdeki duman alarmlari calmaya basladi :)))) hemde cok yuksek sesle .... kisa surede duman cikti ama dolaplar is , duvarlar is , icleri is , basladim temizlige tabiki dolaplar silindi duvarlar silindi ki bu arada cam acik eksi derece olan hava sicakliginda :)))) kapilari sildim ama bi uzerinden gecmem lazim sanirim yeniden misafirlerim gidince artik halisinida yikarim . Buyuk gecmis olsun dedik verilmis sadakamiz varmis ama dusunuyorumda hala ben boyle bi esekligi nasil yaptim :) sonra pilavi yaptim ama sehriyesiz afiyetle yedik heheheheh nasil oluyor bilmiyorum ama is bitmiyor gece 1.5 yatmistim sabah 4:50 de uyandi alper zorla uyuttum ve 6da yeniden uyandi 7 de kahvalti gozum kapaniyordu ama baska zaman bulamam diye hemen siteyi actim cok ozlemisim gercekten :) birazdan kalkip kahvalti hazirlamaya koyulacagim sonrada malum aksam yemegi nedir bu ev kadinlarinin cektigi yaaa ?

havvacım kısa sürede ne çok şey yaşadın yaaa istanbul kar misafir hastalık ve yanık tencere duvarlar temizlik daha yazıyımmı :))
misafirlerin gitti heralde biraz daha rahatlarsın canım benim alpercik nasıl uyumuştur heralde bizim kerem ve yağmur ne ilginçtirki bugün erkenden uyudular yuppppiiii :)) sorma yaa bizim test işini hala çıkmamış kanımızı bekletmişler makina gelicekmiş yurt dışından 2 haftada gelen makina 7 haftada gelmiş daha beklicez anlıcağın baya bir birbirimize girdik doktorla neyse bakalım bundada vardır bir hayır diyorum artık

canım iyi olmanıza çok sevindim rabbim inşallah bir daha gördüğün kabusu göstermez sana ne kadar zor olduğunu biliyorum seni ve evinin kepçesini çok öpüyorum:)

tuğba hanım en son bu şekilde ulaşmaya çalışıyorum naptıysam bir türlü yazdıklarımı gönderemiyorum kendi msn adresimi yazıyorum bana orda ulaşırsanız iyi olur galwomen_82@hotmail. com umarım bu gelir hoşçakalın

havvacım kısa sürede ne çok şey yaşadın yaaa istanbul kar misafir hastalık ve yanık tencere duvarlar temizlik daha yazıyımmı :))
misafirlerin gitti heralde biraz daha rahatlarsın canım benim alpercik nasıl uyumuştur heralde bizim kerem ve yağmur ne ilginçtirki bugün erkenden uyudular yuppppiiii :)) sorma yaa bizim test işini hala çıkmamış kanımızı bekletmişler makina gelicekmiş yurt dışından 2 haftada gelen makina 7 haftada gelmiş daha beklicez anlıcağın baya bir birbirimize girdik doktorla neyse bakalım bundada vardır bir hayır diyorum artık

Canim dahasida varda uzun hikaye artik :) misafirlerimde gitmedi bugun gidecekler eger giderlerse tabiki bende mutfaktan elimi cekip azcik oturabilirim rahatca bugun bi saat. Sonrasinda is bekliyo beni derin temizlik :)))) dolaplarin ici cif le temizlenicek yukarda beni bekleyen 2 sepet utum var yikanmayi bekleyen bi o kadar camasir :))) Bu arada heryer kar ve ustune bide yagmur yagiyor insallah karlari eritir. ablamlarda kalirken ne gordum biliyomusun 2 yasini az gecmis bi kucuk kiz enistemin akrabasi gelecegimiz sabahtan onceki gece , senaya gidecektim hoscakal demeye ama olmadi neyse.... o kucuk kiz 1 yasina kaar basini tutamamis oturamamis yani hep gucsuz gorunmus simdiki halimi diyceksin ::))) yaramaz bi kiz olmus oturup cekmeceleri dokuyor disari kosup yuruyor hemen aklima kerem geldi test falan yapiliyo insallah sonucu bisey cikmiycak belki bu kucuk yaramaz kiz gibi diye gecirdim aklimdan . alpere kahvaltisini yaptirdim oynadik birazcik misafirler yatiyo yukarda :) bizde oglusumla sarilip yaticaz 1 2 saat onlar kalkana kadar babayida sabah 6 da yolladik ise bugun erken gitti. cok opuyorum canim gorusuruz.

merhaba tatlım iyi dileklerin içinde çok sağol .
sen nasılsın nihat emir ve diğer iki zıpır neler yapıyor ben misafirleri gönderdim çok şükür demiycem allah eksikliklerini göstermesin ama baya yorulmuşum onu farkettim misafirler gelmeden temizlik yap şimdi gittiler gene temizlik yap kadın olmak çok zormuş:)
canım eğer kitapları basa bilirseniz ilk müşterinizim haberin olsun:):)seni ve diğer 3 bıdığı çok öptüm görüşürüz tatlım:)

Nihayet dinlenebiliyor olmana sevindim valla senin yerine sanki ben yoruluyormus gibi hissediyorudum okurken, artik kendine ve sari prensine vakit ayirabilirsin artik benim misafirlerimde gitti ama ev isleri bitmiyo iste, bide ortanca hasta benim insallah ufakliga geçmez gayret ediyorum bende elimden geldingince iste. Kitaplarin ilk müsterisi çikti desene :)) hele bi basilsin göndericem hemen tugbacim hiç düsünme orasini sen çok öpüyorum seni ve ozani kendinize iyi bakin canim

Senaycim sana guzel bir haberim var hani sen sormustunya hani buyume hormonu kullanmadan yetiskin olan varmi diye ben bi bayanla konutum 41 yasinda 142 cm boyunda ve 80 kilo civarinda norvecte yasiyor kendi dilinive ingilizceyi cok guzel konusuyor ( yabanci dil ogreniminin zor olmadigini soylemistim sana ) hic hormon kullanilmamis doktorlar seninki yeter demsiler ama boyu kisa kalmis tabiki okullara gitmis calismis birkac yil tek basina yasamis . pws ile birlikte seyreden bir kemik gucsuzlugu hastaligi varmis ama suan doktorlar veeeeee 1 yili askin suredir evli oldugu esi ile birlikte yani onunda tesviki destegi ile diyete baslamis umarim guzel bir gulumseme yaratir sende. Hatta var olan gulusun hic eksik olmasin canim surekli irtibat halinde olabilecegim biri bu kisi zaten o da deneyimlerini paylasyor benim uyeligim olan baska bir grupta ve unuttum soylemeyi pws teshisi 20 yasindayken konulmus. o zamana kadar testlerinde cikmamis yada ona bakmamislar hicbir doktor soylememis yani ona 2. derece diyabeti varmis zaten onun tesleri sirasinda cikmis yanlis hatirlamiyorsam . 3 gundur benimde yatili misafirim var bugunogleden sonra gidicekler bizde ozgul gibi bi yangin tehlikesi atlattaik mutfakta baya is cikti bana heryer is oldu hala kokusu var ama sukur cope atilan bi tencere disinda bisey yok:)))) Nihat emirimi yaramaz mehmeti ve delikanlimizi cok cok opuyorum artik daha cok zamanimvar int icin gorusmek uzere canim.

Öncelikle sanada çok geçmis olsun canim neyseki daha kötü sonuçlar dogurmadan kurtarmissin olayi ama isin temizlik kismi pek bi berbat onuda yavas yavas kendini yormadan yaparsin artik, ayni sey yeni evliyken benim basima gelmisti patates kizartirken yagi ocakta uzun süre birakmisim büyük oglum yeni dogmustu onda, hep aglardi yanindaydim iste, yag aklima gelince bi kosu mutfaga gittim dumanlar tütüyodu o arada nasil yaptiysam papatesleri boca ettim yaga birazda suluymuslar birden parladi ocagin hemen yaninda tül perde vardi önce onlar tutustu :)) simdi gülüyorum ama o zaman dizlerimin bagi çözülmüstü elime biseyler kapip söndürmeye çalistim söndüde ama dolaplar ve tavan simsiyah olmustu boya badana yeni tül perde vs. her kadinin basina gelebiliyo iste bu gibi durumlar Allah beterinden saklasin. Yazdigin bayanin durumuna hem üzüldüm hem sevindim. Sevindim çünkü kendi basina yasayip yabanci dil ögrenebilmis kendini gelistirebilmis ve hatta evlenip yuva kurmus ama hormon alamadigi için boy oldukça kisa kalmis ve kilo sorunuda eklenince acaba bizdede ayni seyler olacakmi diye düsünüverdim birden. Fakat bizim erken biliyo olmamizda bu durumu avantaja çevirebilecegimiz inancini doguruyo bi taraftan Allah büyüktür yasayarak görecegiz iste. Seni ve Alperimi çok öpüyorum kendinize çok iyi bakin canim...

Sen ve çocuklar insallah iyisinizdir, havalar bi öyle bi böyle aman çok dikkat edin geçen hafta yagan kar bu taraftan çok sizin oralarda daha etkili olmus galiba yeni bi dalga daha bekleniyomus ama ne olacak bakalim bu hafta. Bu arada Kerem'in sonuçlarini diger kizlar gibi bende çok merak ediyordum sen testleri nerede yaptiriyorsun canim merak ettim dogrusu, herseyde vardir bi hayir özgülcüm Rabbim neticesinde yüzünüzü güldürür insallah. Havva bi çocuktan bahsetmis ya son derece katiliyorum bizim bebekte böyle dogunca hep kulagimiza gelmisti surda söyle burda böyle çocuk varmis geç basini tutmus, oturmus geç yürümüs diye aslinda bu tip bebekler o kadar çok varki basina gelmeyince ögrenmende mümkün olmuyo hiç. Hatta annem söylerdi hep bizim memlekette bi çocuk vardi hamur gibiydi sanki vücudunda hiç kemik yokmuscasina gevsek bi bebekmis ailesi bile o zamanin sartlarinda yasamaz diye ümidini kesmis. O zamanlar test, teshis tedavi nerdee neticesinde herseyi çok geçte olsa yapmis hatta is güç sahibi olup evlenmis çoluk çocuga karismis. Rabbim ol deyince olmayacak sey varmi yeterki tevekkül edelim içimizi rahat tutalim, Rabbim dagina göre karini yagdirirmis bizler güçlü, arastirmaci anneleriz güçlüklerin bir bir üstesinden geliriz eninde sonunda. Seni, Keremi ve prensesi çok öpüyorum kendinize iyi bakin canim...

Özgürcüm sorma kucuk bır damla kaldı o kadar zayıfladı kı adım atmak ıstemıyor devamlı kucakta bıraz once ates cıktı kustu neyse dus ılac derken dusurduk atesı bırazcık yogurt yedı sımdı babayla uyuyor ınsallah cabuk atlatır.Gonderırım faceden canım .Bende Kerem'ın son doktor durumlarını ogrenemedım ınsallah ıyıdır gorusuruz sonra..

Çok çok geçmis olsun insallah minik poyraz ve sen daha iyisinizdir, Allah tekrar yasatmasin insallah.Kendinize iyi bakin görüsmek üzere hosçakalin.

tuğba hanım en son bu şekilde ulaşmaya çalışıyorum naptıysam bir türlü yazdıklarımı gönderemiyorum kendi msn adresimi yazıyorum bana orda ulaşırsanız iyi olur galwomen_82@hotmail. com umarım bu gelir hoşçakalın

Selamlar ben Senay, biz mesajiniza tüm arkadaslarla cevap yazdik ama sanirim siz mesaj geri gönderiminizde bir problem yasiyorsunuz. Msn adresinizi ben kaydedip ekledim sanirim diger arkadaslarda eklemislerdir, siz buraya yazdiginiz msn adresinizi silerseniz iyi olur. Görüsmek üzere hosçakalin

Son düzenleme:
Sen ve çocuklar insallah iyisinizdir, havalar bi öyle bi böyle aman çok dikkat edin geçen hafta yagan kar bu taraftan çok sizin oralarda daha etkili olmus galiba yeni bi dalga daha bekleniyomus ama ne olacak bakalim bu hafta. Bu arada Kerem'in sonuçlarini diger kizlar gibi bende çok merak ediyordum sen testleri nerede yaptiriyorsun canim merak ettim dogrusu, herseyde vardir bi hayir özgülcüm Rabbim neticesinde yüzünüzü güldürür insallah. Havva bi çocuktan bahsetmis ya son derece katiliyorum bizim bebekte böyle dogunca hep kulagimiza gelmisti surda söyle burda böyle çocuk varmis geç basini tutmus, oturmus geç yürümüs diye aslinda bu tip bebekler o kadar çok varki basina gelmeyince ögrenmende mümkün olmuyo hiç. Hatta annem söylerdi hep bizim memlekette bi çocuk vardi hamur gibiydi sanki vücudunda hiç kemik yokmuscasina gevsek bi bebekmis ailesi bile o zamanin sartlarinda yasamaz diye ümidini kesmis. O zamanlar test, teshis tedavi nerdee neticesinde herseyi çok geçte olsa yapmis hatta is güç sahibi olup evlenmis çoluk çocuga karismis. Rabbim ol deyince olmayacak sey varmi yeterki tevekkül edelim içimizi rahat tutalim, Rabbim dagina göre karini yagdirirmis bizler güçlü, arastirmaci anneleriz güçlüklerin bir bir üstesinden geliriz eninde sonunda. Seni, Keremi ve prensesi çok öpüyorum kendinize iyi bakin canim...

merhaba canım testimiz ankarada yapılıyor henüz sonuçlar çıkmadı bekliyoruz hayırlısı canım yaa .Anlattığın konular beni çok ümitlendirdi inşallah kereminde gidişhatı öyle iyi olur rabbim hepimizin evlatlarına şifa versin sen nasılsın nasıl gidiyor 3 tane erkekle tabiki birde eşler 4 oluyor onlar bazen çocuklardan daha çocuk oluyorlar :) inşallah en yakın zamanda yüzyüzede tanışmak nasip olur canım 3 delikanlıyı çok öpüyorum canım kendine iyi bak

Canim dahasida varda uzun hikaye artik :) misafirlerimde gitmedi bugun gidecekler eger giderlerse tabiki bende mutfaktan elimi cekip azcik oturabilirim rahatca bugun bi saat. Sonrasinda is bekliyo beni derin temizlik :)))) dolaplarin ici cif le temizlenicek yukarda beni bekleyen 2 sepet utum var yikanmayi bekleyen bi o kadar camasir :))) Bu arada heryer kar ve ustune bide yagmur yagiyor insallah karlari eritir. ablamlarda kalirken ne gordum biliyomusun 2 yasini az gecmis bi kucuk kiz enistemin akrabasi gelecegimiz sabahtan onceki gece , senaya gidecektim hoscakal demeye ama olmadi neyse.... o kucuk kiz 1 yasina kaar basini tutamamis oturamamis yani hep gucsuz gorunmus simdiki halimi diyceksin ::))) yaramaz bi kiz olmus oturup cekmeceleri dokuyor disari kosup yuruyor hemen aklima kerem geldi test falan yapiliyo insallah sonucu bisey cikmiycak belki bu kucuk yaramaz kiz gibi diye gecirdim aklimdan . alpere kahvaltisini yaptirdim oynadik birazcik misafirler yatiyo yukarda :) bizde oglusumla sarilip yaticaz 1 2 saat onlar kalkana kadar babayida sabah 6 da yolladik ise bugun erken gitti. cok opuyorum canim gorusuruz.

bir türlü şöyle güzel karşılıklı görüşemedik şu benim ses olayı bitiriyor işi :) naptın biraz kolayladınmı işleri canım ya ne güzel birörnek anlatmışsın şenayda sende inşallah öyle olur keremin durumu neyse artık alıştım ne çıkarsa kabulümuz ama yinede umut işte canım neyse alperimide senide öpüyorum kocaman

nerelerdesiniz kızlar hele gönülden hiç ses yok inşallah iyisinizdir tuğbacım sen misafirleri yolladın artık rahatlamışsındır baya ozanımı çok öp koca yanaklarından gönülcüm sizde yine birşeyler var heralde minikom iyidir inşallah toparladımı biraz canım ayy yavrum kıyamam ben ona yaaa mahvoldu çocuk sizi kocaman öpüyorum canım iyigeceler

Merhabalar herkese insallah kis ayindan sebeb soguk alginligi grip yada oksuruk disinda cook ciddi problemi yoktur kimsenin . Bugun burda hava donduruyor resmen burnumun ucu dusecek sandim 1 saat alisveris icin ciktigim sokakta duvar diplerinden yurudum ama nafile sogukk soguk, bide ustune buz gibi esen ruzgar kutuplardayiz sanki . istanbulda hava guzelmis bugun usutmuyormus kimseyi ne guzel burayada gelse gunes birazcik ne olur :)) . Bugun guya yumurta almaya gittim ama baska seyler de alip oyle dondum bu arada 2 bot begendim ikisinin arasinda secim yapamayinca 2 sinide aldim geldim yuppiiii :))) ( ikisi tek bot fiyatina geldi aslinda ) kisin gunler erken bitiyor is guc yemek derdi, cocuklar derken saniyorumki o yuzden kimseler ugramamis buralara . en son edindigim bilgilere gore Pws sendromuyla birlikte seyreden bazi baska sendromlarda varmi bunlardan bazilari dispraksi ve otizm ayrica sindrim sistemini bozukluklariymis bide kemik gelisimini etkileyen baska bi sendrom burdaki pws annelerle olan sohbetlerimden edindigim kadariyla doktorlar yillar icinde yapilan testlerde baska seylerede bakilmasi gerektigini soylemisler ( eger tabi cocugunuzla ilgili bir sorun oldugunu dusunuyor davranislarinda degisiklik algiliyorsaniz ).Bugun ne yemek yapacagimi da hala dusunuyorum iyi fikri olan varmi ?

X