- 3 Eylül 2018
- 8.806
- 47.029
- 548
Bence bi ikilemin içindesin. Şöyle ki; senin istediğinle bilinç altında “ama olması gereken bu” farklı.Evet ama kimin karşısına (arkadaşın dediği gibi) beyaz atlı işi düşer ki?
Esas olan insanın mücadele etmesi lazım. Ama bende bu yok.
Aslında hiç öyle çok parada pulda da gözüm yok:) ben zaten az para ile de yaşarım hayatımi.
İstediğim iş sadece online olarak çalışacağım, kendimden bir şeyler katabilecegim bir şey. Böylece ben de misal Tayland'da ısrarla beni davet eden kişinin (üç kuruş) kirasına ortak olup tüm kışı orada kumsalda gecirebilirim.
İstediğim bu kadar netken isteğim için hiç bir şey yapmamaktan, nasıl başlayacağımı bilmemekten mutsuzum .
İnşallah konu bu açıdan bana yol gösterir.
Bir onceki konumda gelen onerileri dinledim ve neredeyse kronikleşmiş sorunum sihirli değnek değmiş gibi çözüldü. Bu konuda da aynı performansı bekliyorum
Örneğin yaz tatilini kurtaracak bir iş yapıp sonrasında dilediğince gezmek ve deneyimlemek senin istediğin şeyse, ne iş yapıyorsun sorusuna doğru düzgün bir cevap vermek zorunda hissetmek bir şekilde toplumun bize dayattığı şeylerden biri.
Aslında şuanki durumundan mutlusun ama aynu zamanda 32 yaşıma geldim elle tutulur işim yok vs derken kendi sesinle değil annenin, toplumun, olması gereken şeylerin artık adı her neyse onun sesiyle konuşuyorsun. Bunu bilinçli yaptığını düşünmüyorum. Bence seyehat danışmanlık sayfası gibi (tam olarak böyle mi bilmiyorum) açmalısın. Bunun yanında yine seni kotaracak işler yaparsın. Sayfayı bile açmana engel olan şeyin insanlara açıklama yapmaktan kaçınmak olduğunu düşünüyorum.
Umarım anlatabilmişimdir