Merhaba, yeni bir konuyla geldim
Söz bunu kısa keseceğim,kimseyi yormayacagim:)
Ben kendimi çok severim. Aklına koyduğunu yapan biriyimdir. Cesurum, bir şey yolunda gitmediyse hemen yeni bir alternatif bulurum, iyiyi düşünür iyiyi çekerim. Bu aşkta böyle, arkadaşlıkta böyle, sosyal hayatta böyle.
Mesela gönlümden geçen tüm ülkelere-sehirlere tek başıma ve (dilim / deneyimim olmadığı zaman bile) giderim. Asla korkmam. Ya da deprem oldu,benim de azıcık arama kurtarma eğitimim var. bir saniye bile düşünmedim - nasıl bir yere gideceğimi nerede kalacağımi bile bilmeden yola çıktım. Ya da biri bana hobisinden para kazanmak istediğini söylesin ona öyle gaz veririm ki, yararlanabileceği siteler bulurum,beraber yol haritası çizeriz,destek olurum.
Hah, zurnanın zırt dedigi yer de hayatımın her alanında böyle biri olmama rağmen iş - kariyer konusunda kesinlikle inanılmaz pasifim.
Algılarım kapalı sanırım.
Hep potansiyelimin altında işlerde çalıştım .
Hiç bir fırsatı değerlendiremiyorum.
Mezun olmadan önce beş yıldızlı bir otelin insan kaynaklarinda staj yapmistim. Kadın beni çok sevdi, "seni yardimci olarak alayım,bana zaten xy'den teklif var. Ben gidince yerime gecersin" demişti. Ama kadının maaşı düşüktü,ailem de dönmemi istiyordu. 'İstanbul'da daha iyisini bulurum' diye kabul etmedim. İstanbul'a dönünce bulamadım da
hiç bölümümle alakası olmayan salak bir yerde işe başladım. Oysa orada devam etsem kariyerime güzel bir başlangıç yapacaktım,belki şu an iyi bir yerlerde olacaktım.
Benzer çok olay yaşadım, kabul etsem yararıma olacak şeyleri neden bilmem reddettim
Ya da enerjisi yüksek biriyimdir. tanıştığım insanlardan bana iş teklif edenler oluyor, mesela start-upu olan biri insanlarla yemek yiyip projesini anlatma içerikli halkla ilişkiler işi önerdi, hatta çok heyecanliydi benim dahil olmam icin. Gülümsedim geçtim. Sanki start-upun kendine hayrı yoktur gibi geldi, oysa çocuk gayet durumu iyi birisi.
Ya da bir de değil, iki ayrı kişi emlak danışmanı olmam için ısrarlı bir şekilde iş teklif etti, her ikisi de "tam sana göre,hem rahat rahat gezersin,iyi kazanirsin" dediler. Ama bana sanki yapamam gibi geldi, satış vs hiç benlik değil gibi. Ama belki de yapabilirim yani. Başlasam olmadı ayrilabilirdim de. Ama ne bileyim, hiç oralı bile olmadım, geçiştirdim.
Ya da tüm arkadaşlarım, astrologum, psikoloğum:) hatta kkdakki arkadaşlar bile seyehat üzerine bir sayfa açmamı söylüyorlar. Ama ona da hiç oralı olamıyorum
Ya da aklımda basit tasarımlı ama indirilme ihtimali olan bir application fikri var. Aslinda uygulamami yaptırmak için uygun birini de bulabilirim, param da var. Ama onu da yapacağımı sanmıyorum :/
Online şekilde para kazanmak istiyorum,bir adım bile atamadım . Ne yapabilirim onu da bilmiyorum.
Zamanında proje yazım eğitimi almıştım. Öğrencilik yıllarımda da kendi projemizi sıfırdan olusturmustuk,aktif rol almistim. Bu tarz projeler yazmak istiyorum aslında, ama bir başlangıç noktam yok.
beni erasmus +'a gönderen arkadaşım bu işi yapıyor, aslında ona azıcık bahsetsem bu isteğimden belki bana yardımcı olabilir,hatta iş teklifi bile edebilir. Ama yanında asla konuyu açamıyorum,utanıyorum.
Gibi gibi gibi.
Bilincaltimda para kazanma kodlarim mi bozuk, neyim var, neden böyleyim bilmiyorum. Ama artık yaşım 32 olacak. Ve kesinlikle bu durumdan kurtulmak istiyorum.
bana bir önerisi olan var mı???
*Bu arada tembel biri değilim
tembellikten değil yani işleri kabul etmeyisim. Ne bileyim,bir sebepten kendime ket vuruyorum işte. Artık içten özgüven eksikliğim mi var, mal miyim bilmiyorum .
okuduğunuz için teşekkürler. Umarım kısa tutabilmisimdir