Potansiyel sorun: kayınvalidem

Bazı aileler gövde gösterisi yapmak için sırf böyle günleri bekliyorlar sanki ne kadar ayıp ya ne olursa olsun eşiyle ne yaşarsa yaşasın senin suçun ne... Hem istemeye nişana gelmesin hem o yardımcı olsun eee başka...Ben olsam böyle biriyle mesafemi korurdum olabildiğince az diyaloğa girer işime bakardım ne başını çekerdim ne umrumda olurdu uğraşılmaz hiç boş stres.

Evlat acısı yaşamış kadın kim bilir neler çekmiştir. Eşi de destek olmadıysa zor bir hayat geçirmiştir. Psikolojisi bozuktur muhtemelen. İstiyorsanız mesafenizi koruyun ama size bir kötülük yapmadıkça bulaşmayın bence bu saatten sonra siz egitemezsiniz ama barışınca böyle yapma küsme anlat dersini vs diyebilirsiniz. En azından denemiş olursunuz. Keşke psikolojik destek alsa. Onun için de iyi olurdu

Asıl can alıcı nokta ise sözlüm annesine kızsa da çok düşkün ve asla laf ettirmiyor. Sürekli annem annem annem. Bir yandan annem haksız ben aramam diyor, bir yandan annem annem....
Psikolog arkadaşlar daha iyi bilir ama bence senin kayinvalide adayın sürekli oğlunu bu şekilde elinde tutmaya alışmış ve alıştırmış. Sevmek yerine " sana bunu yaptım, böyle emek ettim" gibi cümlelerle sözlünün suçluluk duymasına sebep olmuş. Kendine bağımlı hale getirmiş. Sözlün bunların yanlış olduğunu anlıyor ama rest çekme durumuna cesaret edemiyor. Anne oğulun beraber psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum.

Fedarkarlıkla bagımlı halıne getırmıs cocugunu cok yazık.Ben sana bunu yaptım borclusun gibi ne olarak borcluyum bana itaat edeceksin,ne dersem yapacaksın,ben sana artık masraf yapmayacagım ama hayatınızın içine edeceğim diyor açık açık.Hiçbir şekilde kaynananı arayıp aracı olma.18inden sonra cocuğa brn senı buyuttum ne Allah askına 18ine gelen bir insan herseyı ıdrak eder,ihtiyaclarını kendi karsılar.Ana oğul arasına gırersen sen hep suclu olursun,yorum bile yapma bence onlar tartısınca.Barsıtıklarında sen hep kötü olan olursun

derin sularda kv'nin psikolojik durumuyla alakalı olabilir mi? Yorumunuz ne olur?
Elbette ilgisi var.
Eski eşine bu kadar düşman olması,
bu düşmanlığı etrafa açıkca ilan etmesi,
sağlıklı davranışlar değil.
Kvnizle mesafeli olmanızı tavsiye ederim.

derin sularda kv'nin psikolojik durumuyla alakalı olabilir mi? Yorumunuz ne olur?
Kayınvalıdenızın dusuncesi, bosanırken ben haklıydım o yuzden eskı kocamla kimse gorusmesın,herkes onu kötü bilsin,ben daha fedakardım oğlum da bunu böyle bilsin.Oğlum bana bağlı değil bağımlı olsun,kendini suclu hıssetsin.Hiçkimse sadece karısıyla anlaşmadıgı için hayatının dıger evrelerinde kötü bir insan olamaz, ben evlıyım ve Eylulde bosanma davam olacak.Eşimin sadakatsızlıgı ve alkol alışkanlıgından dolayı bıtırıyorum ama hıcbır zaman ben mukemmelim demedim hatta benım de hatalarım olmustur dıyorum.Eşim de çalışkan biridir arı gibi çalışır derim hep.Bir insan sadece özel hayatıyla yargılanmamalı.Bir çocugum bebek,diğeri 9 olacak.Babasıyla neden ayrıldıgımızı sordugunda asla aldattıgını cok ıctıgını dile getirmedim getirmeyeceğim de.Babasını neden böyle bilsinki.İleride bunlar hep cocuklarımızın evlilikte travma sebepleri olacak.Belkı hıc kımseye guvenmeyecek.Kayınvalıdenızle mesafelı olun,oğluyla kavga ettıgınde ya da ıstedıgını yaptıramadıgında sureklı sızı arayacak,dedelerini kötü anlatacak cocuklarınıza belki ilerde sizinle yasamak isteyecek o zaman zaten işler sarpasaracak.Evde size bi işte yardım edecek ama aksam oglu gelınce cok yoruldum su ısı yaptım dıyecek esınız de nasıl anneme iş yaptırırsın olacak.Bunları en yakınlarım yasıyor ki kocalarıyla ölmeden önce arası cok ıyı olanlar bunlar sizinki gibi de değil.

Taraf olmayın aracı olmayın mümkün mertebe uzak ve soğuk durun ...yüz buldukça dengesizliklerini dahada artıracak ...bu iş çok çanınızı sıkar

Herşeye rağmen ne kadar anlayislisiniz yansitmiyorsunuz tavrınızı beğendim. Bizde de şöyle bi durum var annem babam ayrı kişilerle evli iki taraf da nikahıma katılıyor ( düğün ayrı oldu ) annem eşi kıskanır diye yanıma gelip bi foto cekilemedi. Aynı şekilde düğünümde kocası eşimin annesine babasına demiş ki bu adamı istemiyorum burada, gönderin. Eşimin annesi de demiş o adam xin babası senin öyle bi hakkın yok. duymadım Allahtan ilk dansimi yapiyodum o ara sonra neyse oldu bitti 4 sene geçti 1 ay önce bosandilar adam üstü kapalı dolandırıcı çıktı güya değil ama öyle

Ah işte ne kadar çirkin. Bir de eşinin ailesine söylüyorlar ne kadar anlayışsızlar. En mutlu günümüzü rezil ediyorlar. Güya çocuklarını ne çok onlar düşünüyor.

Psikolojisi çok bozuk,kaprisli biri belli ki bence siz nişanlınıza hiçbir şey demeyin o da farkında klasik atsan atılmaz satsan satılmaz aile sorunu yaşı itibariyle de değişmez dediğiniz gibi çocukça tavırları var yaşadıkları onu bu hale getirmiş kısacası hayati burnunuzdan getirecek

Ya nişanlım hem farkında hem toz kondurmuyor gibi. Onun bu durumu idare edebileceğinden şüpheliyim o sebeple endişeliyim. Yoksa kadın beni seviyor şimdilik bir zararı yok.

Sozlunuz anneci ise sorun daha da büyük demek valla ben durumu pek parlak gormedim evlenince de buna benze bir sürü olay yaşayacaksınız eşiniz annem napiyim diyecek siz arada kalacaksınız vs vs bu sekilde ömür gecer katlanirim şikayet etmem diyorsaniz evlenin ama askta sevgi de bir yere kadar insan evlendikten sonra huzur düzen istiyor yani şimdiden iyi düşünün sonra bosanicam bıktım demektense şimdiden noktalayin gerekirse ya da göze alarak evleneceksiniz

Düşünsene yarın bi gün sana kızmış oğluna her fırsatta her yerde herkesin içinde aynı kocasına dediklerini sana diyo....
Bana da oyle geldi.. Söz ortami gibi bi ortamda, onca insanin icinde -ki insan oyle ortamlarda daha bi dikkatli davranır- sacma sapan konusup gerginlik cikarmaktan çekinmiyor, oglumun ozel gunu demiyor ve rezil etmekten cekinmiyorsa bu kadinla bas edilmez.. Kaldi ki, oglu da hatasini gormuyormus, bu daha buyuk bi sorun bence.. Vefa ayri, cirkinliklere bile goz yumup meydan vermek ayri.. Bilemiyorum, Allah kolaylik versin..

Hayatin boyunca verdiği emeğin karşılığını maddi manevi isteyecek bir kadın var umarım eşiniz durumun farkında olur yoksa kv bu durumu fena kullanacak alacağın önlem mesafe aradan da çekil baristirmaya dahi karisma o ne vermek isterse ne yapmak isterse kabul etme yoksa bir ömür ben şunu bunu yaptım diyecek haberin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…