Zeytinyağlılar Portakallı Pırasa ve Şehriyeli Tavuk Salatası (Komili Zeytinyağı sponsorluğunda)

merhaba canım hoş geldin kızlar diğer topiğe geçtiler herhalde...
ben işteyim aksama koca kendi basının çaresine bakcak anasıylaaa
sefan olsun. Hosbulduk canim.. adam acindan olmez ya. Peynir ekmek yesin bu sefwrde..
ben yazdım bi daha sölemem
sen söle ne pişircen

Valla bebeğim bende patates köfte kizartcam. Kofteyi Yaptim dinleniyo. Yanina da corbam var tmm
He biliyom sen kandirmaca uapcan

sefan olsun. Hosbulduk canim.. adam acindan olmez ya. Peynir ekmek yesin bu sefwrde..

Valla bebeğim bende patates köfte kizartcam. Kofteyi Yaptim dinleniyo. Yanina da corbam var tmm

ohhh süpper menü valla ben yapmayalı epey oldu et ürünlerinden uzak duran beyim yüzünden köfte yemeyeli epey olmuş şimdi farkettim...kebap mangal pide lahmacun yiyo beyimiz ama diğer etli yemekleri yemiyooo...

kızzz ne peynir ekmeği anasının evinde yiyoz biz ordada menüsünde fasulye var gene onu yiicek

soslu köfte şöyle oluyo
ince köftelik bulguru sıcak suyla ıslatıyosun içine tuzunu atıp karıştırıyosun şişmeye bırakıyosun şişince içine un ialave ederek elinide hafif hafif ıslayarak yoğuruyosun sonra bu hamurdan fındık büyüklüğünde küçük küçük parçalar koparıp yuvarlıyosun elinin içiyle yassılaştırıyosun suda haşlıyosun udan çıkarıp bi tabağa alıyosun tavada yağı salçayı kavuruyosun azıcık sulandırıyosun pul biberini nanesini ekliyosun köftelerin üzerine gezdiriyosun hem bereketli hem değişik hem lezzetli bi yemek oluyo

çok mütevazi gördüm seni sen iyileştin anacım enişteme acıdım yine kalk mutfağa gir sen

Son düzenleme:
hımm ben bunu biliyorum biz salçalı misket veya yoğurtlu misket diyoruz buna canım aynı sekilde yapıyoruz ama salçalı sos veya sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine döküyoruz sonrada tereyag kızdırıyoruz miss oluyo vallaa
ama karar verdim salatamı ikramayanınkini yapıcam

ohhh süpper menü valla ben yapmayalı epey oldu et ürünlerinden uzak duran beyim yüzünden köfte yemeyeli epey olmuş şimdi farkettim...kebap mangal pide lahmacun yiyo beyimiz ama diğer etli yemekleri yemiyooo...
Enteresan valla.. benimkisi de etsiz ymek yemez. Izgara falan filan zaten hat safhada..etin her turlusu makbuldur bizde..

Himn sara hatun ilk firsatta deniycem tarifi..bulgur isini cok severim ben heleki adi kofteyse her turlu gideri vardir

Enteresan valla.. benimkisi de etsiz ymek yemez. Izgara falan filan zaten hat safhada..etin her turlusu makbuldur bizde..

Himn sara hatun ilk firsatta deniycem tarifi..bulgur isini cok severim ben heleki adi kofteyse her turlu gideri vardir
canım gerçekten dene cok güzel oluyo istersen benim dediğim gibi salçalı sos veya sarımsaklı yoğurt tereyagıylada yapabilirsin harika bi lezzet oluyo bence...
sana şimdiden afiyet olsun...

doğru karar vermişsin canım

tatlım bunu bulguru ıslatmak yerine kıymayla yoğur sonrada yağda kızart geçen gün güldene yazmıştım gördünmü bilmiyorum çok güzel oluyo akşama yemeğim olmasa kalkıp yapardım şimdi

Aksama ne psiriyorsunuz hatunlar...
Merhaba bu arada
ben hala kalkacam da şu salçalı köfteyi canım çektii ve yapiim acaba pişirme süresi ne kadar olur kii...çok yormasam mı ki kendimi bir makarna falan mı yapiim ayakta fazla dolanıp eğilip doğrulunca fenalaşırım diye korkuyorum kızkardeşim de nöbete gitti..iğne yapacak kimse yok.... neyse ben riske girmeden yapiim bişeyler...
bak tatlımm şehriye nin ölçüsünü 2 ye çıkar tavuğu da daha fazla haşla zor bişey yok yanii malzemeyi 2 ye çıkar yağı çıkarma ama yetiyor o yağ ..zaten gerisi yeşillik ve sos o da damak zevkinize göre ayarlanır...çok bereketli bir salata oluyor Güldenin dediği gibi canımm...afiyet olsunn şekerimm...
evet ben bu köfteyi yaparımm ama bu akşam cesaret edemiyorumm açıkçası...haftasonu yapiim kocam da bayram etsinn...sağol tarifin için hayatımm

Son düzenleme:
tamam canım yazmışsın saol bişerler daha soracağım...
1 bardak tauk suyu dediğin o haşlanmış tavuğun suyu dimi.. bide eğer suyu fazla kaçarsa napcaz??
ayrıca pişince birbirine yapışmazlar dimi....

Son düzenleme:

ne demek canım bende pratik tarifler çoktur buda çok zaman alan bi tarif değil çok yorucuda değil ama sen şimdi hastasın iyileşince yap

benimkisi ne etçil ne otçul ikisinin arası tuhaf bi tür

ana kuzusu olanlara ohh olsun yesin otları kuzuya kendisi
et ve et ürünlerine hasret kalır öle
aynen seker yesin o otları valla fena sardım ben su fasulyeye yaaa cok severim ama kadın soğuttu resmen yeminle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…