Kekler - Pastalar Polkek (Resimli)

çok farklı görünüyor, not aldım denemek istiyorummm elinize sağlık teşekkürlerr :)

libyana tariflerin çok hoş özellikle senin tariflerin dikkatimi çekiyo kim yaptığına dikkat etmeden açıyomuşum aaa bi bakıyorum sen... teşekkür ederim alkisalkisalkis

ay bende yaptım çok güzeldi tadı gerçekten ama ben kesinlikle soğuk yenmesi taraftarıyım...

biraz önce denedim bu muhteşem tarifi
Ben büyük kare borcama yapmıştım çok fazla kabardı çatlaklar oluştu üzerinde,
ama çıktıktan sonra yavaş yavaş sönmeye başladı beyaz kısmı tamamen söndü diyebilirim,
şu an tadına bakıyorum ve cidden farklı bir lezzet ve çok beğendim ,
kekin yarısı bitmiş durumda kardeşim falanda geldi çat kapı çok beğendi herkes
sorum şu kekin lezzetinde bir sorun yok sadece o beyaz kısmı kabarıktı ama fırından çıkınca söndü yanlış birşey mi yaptım acaba?
var mı bir püf noktası sönmemesi için?

acaba fırının içinde mi soğuyacaktı ?
lezzeti çok güzel...
Sihirli eti puf pastasını da yaptım buzdolabında dinleniyor şu an yarın bakıcaz tadına inş. jelatin bulamadım bende ama başka şeylerle denedim umarım lezzetinde sorun olmaz onu da paylaşırım forumda

Merhaba.
Ellerine sağlık proing.
Beğenmenize sevindim gülüm.
Evet piştikten sonra bir müddet ılık ortamda soğursa daha güzel oluyor..
Ama ister istemez biraz sönebilir tabi ilk andaki kabarıklığı kalmayabilir..
Bu - köpük- kısmını hazırlarken ÇIRPMA süresini ne kadar tuttuğumuza da bağlı..
Uzun süre çırparsak piştikten sonra söner..
Az da olmayacak köpürdüğü andan sonra çırpmayı durdurmak gerek..

Sihirli Eti pufu da denedin demek:)
ellerine sağlık arkadaşım
Yanlız nasıl yaptın peki?
Onun ana malzemesi jelatin zaten.
Başka türlü tutmaz ki.
Sanmıyorum yani.Aynı tadı ve kıvamı yakalamaz zor.
agarla mı denedin=?

libyana tariflerin çok hoş özellikle senin tariflerin dikkatimi çekiyo kim yaptığına dikkat etmeden açıyomuşum aaa bi bakıyorum sen... teşekkür ederim alkisalkisalkis

ay bende yaptım çok güzeldi tadı gerçekten ama ben kesinlikle soğuk yenmesi taraftarıyım...

canım süper ellerine sağlık..
:)

Thinkerbell çok teşekkürler tatlısıopuyorumnanaktan

ben çırpma olayını biraz fazla yaptım sanırım
ort. süresi var mı peki?
sihirli eti puf içim kıvam verici bir toz varmış ondan aldım daha önce denememiştim hiç jelatin yerine onu kullandım henüz bakmadık tadına ,yorumlarımı yazıcam

eti puf pasta için kıvam artırıcı malzeme kullanmıştım ben
annem evde jelatin vardı dedi kumaş kolalamak için kullanırdı hep
netten biraz araştırdım jelatini bizdekine benziyor resimleri, açık sarı şeffaf üzeri baklava deseni gibi ince ince çizilmiş, 4 parmak genişliğinde uzun bir parça,
kullanım amacı benziyor sertleştirmek için aynı şey mi acaba?
burada jelatin tuhafiyede satılıyor aktarlarda bulamadım...

En sonunda da yaptım polkekten donuttanve anneciğinin pastasından hepsini denedim
opuyorumnanaktan

cnm bende denedim keki bugün cok güzel oldu esim cok begendi kaynim gelmisti onada ikram ettim cok begendi ben kus burnu receli koydum cok güzeldi bidahakine cilek receliyle yapicam yalniz cnm yumurtanin köpükleri nisastayi koyunca sönmeye basliyor benmi yapamadim acaba ama tadi mukemmeldi tesekkürler

Polkek için bu pastyayı sen mi yaptın diye tutturdu en çok da o beyaz köpük kısmını dönüp dönüp sordu beceriksiz olduğumdan değil ama hoşuna gitti galibakaydirigubbakcemile3
Nnasıl yaptığımı çıkaramadı kaydirigubbakcemile5

Merhaba canım.
Epeydir yoktum Türkiye'deyim gecikmeden dolayı üzgünüm..
Jelatinle yapman gerek iyi netice alman için kıvam artırıcılar sadece kremayı koyulaştırıp biraz daha donmasını sağlar lakin bizim istediğimiz o değil.
Jelatinsiz eksik olur ..

En sonunda da yaptım polkekten donuttanve anneciğinin pastasından hepsini denedim
opuyorumnanaktan
Voov ellerine sağlık canımopuyorumnanaktan
Şeniz Ellerine,emeğine sağlık seydamŞeniz
HARİKA GÖRÜNÜYOR.deneyeceğim. ellerine sağlık.
kaydirigubbakcemile5

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Tümü kaç dakika sürüyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…