- 1 Haziran 2008
- 5.943
- 33
- 683
kaydirigubbakcemile5libyanacığım,
sana ne kadar teşekkür etsem az! sen bana resmen ilham oluyorsun biliyor musun olumunekankayizsmile
her tarifin olduğu gibi bu tarifin de ilgimi çekti, mutfağa koştum ilk fırsatta cokacimcoook
arkadaşlarım gelecekti yapmaya çalıştım az vakitte bunu, baya güzel oldu aslında. tadı güzeldi ama görüntü eh... yani tabii birçok arkadaşımız gibi benim de yumurtanın beyazıyla sorunum oldu; önce güzelce köpürdü ama sonrasında yok oldu. ama son anda fark ettim, yumurta akı tuzla çırpıldıktan köpürfükten sonra sönmesin diye şekeri ekledikten sonra pek fazla çırpmadım ben. az geldi çırpması sanırım. kalıba beyaz kısmını dökerken fark ettim ki şekerler tam erimememiş dibinde birikmiş bilmiyorumkismile tabi ki piştiğinde beyaz kısmı kaybolmuştu.
bir de en üste rendelenecek hamur, ben diğer kakaolu hamuru rendelerken ve beyaz köpüğü eklerken evin sıcak ortamında yumuşamış. rendeleyemedim pek, bütün bütün rendelendi ben de hepsini koyverdim olduğu gibi elimde bütün bütün. sabırsızlık işte :kedi: meğer aslında o baya kabarıyor ve üstünü baya kapatıyormuş. üstünün beyaz kısımlarına cevizler koydum fena olmadı. neyse hatalarımı anladım çok mutluyum.
ve şunu söylemeliyim, bu hatalarımla bilem süpper oldu! herkes öyle çok beğendi ki... eşim bile -tatlicadiarzu- hatta kayınvalidemin gününe yapıcam çarşamba günü için bu kekten, düşünün yani havamı civamı sositososito
ilk denememin fotoğrafını koyayım, pek iyi olmadı ama olsun napalım bir dahaki daha güzel olur :asigim:
Eki Görüntüle 40069
Eki Görüntüle 40070
ve son olarak pek tabii bizlere ilham olan, bilgi veren, fikir veren, tarif eden libyana'ya teşekkürü bir borç bilirim efenim buyrunnnnnnnnn teşekkürler a.s.
Çikolata Şelalesi,incelikle gönülden teşekkür ediyorum.Bu akdar içten ve ayrıntılı yazdığın için.Ellerine,gönlüne sağlık gülüm,hakikaten güzel görünüyor.Köpük kısmı çok nazlı bu pastacığımızın,bazen herşeyi tam yapsan da , püflere dikkat etsen de sönebiliyor.Lakin tadı her zaman çok hoş.Senin de beğenmene sevindim,bravo ! :)
olumunekankayizsmilesüper görünüyorrr bunada bayıldım sen bu işi biliyosun :jeyyar:
a.s.bende bu kadar maharetli olsaymışım yaaaaaaaaaa :sinifsinif:
ellerine kollarına sağlık
Libyana..
tüm tariflerin birbirinden güzelllllllllllll
Yaşasın cancağzım yaşasın!libii nerelerdesinn? bak bu kız ikinci polkek'ini yaptı, kayıvalideciğine götürdü, orada büssürü misafirlere yedirdi, beğendirdi ve sana pek müteşekkir olduuuu kaydirigubbakcemile3
fotoğraflayamadım malaesef makine yoktu :sinifsinif: ama keşke görseydiniz baya bayaa oldu yani sizlerinki gibi :kedi: çok mutlu oldum. bu sefer o beyaz köpük kısmı tam olmuştu, böyle olunca tadı çok daha güzel oluyormuş.
ve hani diyorlar ya, her yapışta daha güzel oluyor diye.. bu ikinci yapışımdı, hakikaten öyle oluyor sanırım, ben de öyle düşünüyorum. tüm misafirler çok değişik bulmuş polkekimizi
o halde diyorum ki,
yaşasın polkek kardeşliğiii :lepi: kaydirigubbakcemile5olumunekankayizsmile :enbuyukkk:
Maşallah sana,ellerine sağlık..Eminim nefsi olmuştur oda..
Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
Günümüz hayır olsun ablacım...opuyorumnanaktan
Bende bu degerli tarifinizi denedim,yalnız ben öyle bir günde yaptım ki,inan bunu yaparken ne aşamalardan geçtim hatırlamıyorum,gercekten sıkıntılı bir günümdü...
Misafirlerimi kötü karsılamamak adına böyle güzel tarifi elden geçirmek istedim...
Hersey gayet güzel ilerledi,tek sorunum köpüklü kısmı...:1ninca:
Diğerleri gibi orada biraz takıldım,yalnız normalde ben köpük baska seylerde yapınca oluyordu,yani hiç yapmasam tamam diyeceğim,ama bunda sanırım tuzu bir çimdikten fazla koydum:kedi: Bir tatlı kasıgı tuz koymusumdursempatiksalakcinni
Dediğim gibi günün acziyetine ugradım...
Neyseki beyaz kısmı olmasada,tadı fena değildi,eminim orasıda tam olsa lezzeti dayanılmaz olurdu!...
Yakında ikinci denememi yapıcam,o zaman tutar ümidiyle,ilk yaptıgımdan bir kare aktarmak istiyorum...opuyorumnanaktan
TESEKKÜR Ederim kendi adıma,bu güzel tarifin için...opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktan
Gezgin'im,amin ecmain!
Ellerine sağlık canımcım,bazen olur öyle,tecrübeyle sabit.
Yapa yapa,elin alışır,tam kıvamını bulursun,yeter ki sıkma canını,mutlu ol keyif al..
Yanlız fotoğraf çok hoş görünüyor,köpüğü kabarmış duruyor?
Ben teşekkür ederim ablam,öpüyorum.
Son düzenleme: