Kekler - Pastalar Polkek (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
683
Bu kek harika..
POLONYA mutfağına has,leziz bir tat..
denemelisiniz
(kaynak:Kitchen Oclock)

5yumurta
1/4 kutu pudra şekeri
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 pkt margarin (oda sıcaklığında)
3 su br un
1 yemek kaşığı kakao
1 su br toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay tabağı kadar marmelat veya reçel

Önce yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice çırpın.Daha sonra içine margarini ilave edip bir müddet daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve elinizle yoğurun.
Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu katıp iyice yoğurun.
Biri kakaolu olmak üzere iki parça hamuru dondurucuya koyun.
-Kalan parçayı yağlanıp unlanmış yuvarlak kalıbınıza yayın (kelepçeli kalıp olmasını öneririm)
-Dondurucuda 15-20 dakika beklemiş olan kakaolu hamurunuzu, rendenin büyük kısmı ile kalıba yaydığınız hamurun üzerine rendeleyin. Ancak rendelemeden hemen önce kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine reçeli veya marmelatı sürün.
Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpın.Toz şekeride azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin. 5 dakika kadar daha çırptığınız bu karışımı ( köpük şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın.
Ayırmış olduğunuz son parça hamuruda köpüklü karışımın üzerine rendeleyin.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun....

Son düzenleme:

Metın Chef-
kıtchen oclock

Benim Polkekim..

Efendim öncelikle verilen malzemeler ile bir güzel hamur yoğuruyoruz,hamurumuzu mutfak mermerimiz üzerinde yoğurursak her zaman en mükemmel sonucu alırız bu da ufak bir not.vereliniortak
Hamurumuzu eşit üç parçaya ayıralım bir parçasına kakao katalım ben kakao çok sevdiğimden fazlasını kattım.Daha sonra biri kakaolu olmak üzereiki hamur parçasını buzdolabına koyup 20 dakika bekletelim.Bu esnada biz de kelepçeli kalıbımızı yağlayıp unlayalım üzerine merdane yardımı ile açtığımız hamuru yayalım,sonra evimizde hangi reçel veya marmelat varsa üzerine kaşıkla gezdirelim,dolaptan çıkardığımız kakaolu parçayı bunun üzerine rendeleyelim,üzerine hazırladığımız köpüğü katalım ve en son sade hamuru rendeleyip fırına verelim..
Kakaolu kısmı çok pişmeyecek,pudding kıvamında olabilir gayet leziz oluyor,zevk meselesi tabi.
Tadı pastane bezelerine benziyor hatta aynısı..
Afiyet olsun son karede görüldüğü üzere ,pastanın büyük bir parçası şahsım tarafından dakkasında denenmiştir:)

Son düzenleme:
arkadasim tarif icin cok tesekkurler bende dogumgunum icin yeni tarifler bakiniyordum bunu mutlaka deniycem, ama kac yumurta kattigini yazmamissin :)

arkadasim tarif icin cok tesekkurler bende dogumgunum icin yeni tarifler bakiniyordum bunu mutlaka deniycem, ama kac yumurta kattigini yazmamissin :)

5 tane yumurta bacım hihoyyythihoyyythihoyyyt

Cıdden dogum gunu monusune cok yakısır :asigim:

ya ben aslinda cok beceriksizimdir pasta ve kek yapimi konusunda bunu cevremdekilerde derler :) ama bunu mutlaka deneyip dogumgunumde yapmak istiyorum ve insallah ondan sonra herkez 2. tabagida ister :) yaptikdan yada yapamadiktan sonra mutlaka yazarim :))

Balım kolay gelsın..

Son düzenleme:
libyanacim cok nefis gorunuyor ellerine saglik bende yapmak istiyorum fakat ustteki hamurun pistigine eminmisin??birde yumurtalar nasil kabarmis oyle krem santi gibi duruyor :))

libyanacim cok nefis gorunuyor ellerine saglik bende yapmak istiyorum fakat ustteki hamurun pistigine eminmisin??birde yumurtalar nasil kabarmis oyle krem santi gibi duruyor :))

Mehayım yumurtaları da bı cımdık tuzla cırpınca nasıl oluyor bılırsın,beze kıvamında..

Son düzenleme:

Prof.dr.Uydurcan ın en son acıklaması:
Polkek;her derde deva şifalı bir kektir...
Haftada en az bir kez yemenin ruh sağlığına etkisi yadsınmayacak kadar çoktur...
Kesinlike yiyinn
bakın ben yiyorum..
dedi ve koca bir polkek parçasıını mideye indirdi...

))))))))

libyanacım canım ben dün akşam yaptım senin kekinii. biraz uğraştırma ama tadı muhteşemdi abartmıyorum.bu akşam eşim için yaptık görümcemle ama tatmadan da yatamadık bir türlü. Teşekkür ediyorum.

bende beceriksizimdir.ama bu tarifi denicem.

kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 Şeniz kaydirigubbakcemile5

Ciddi misin canım?
Çok sevindim ellerinize sağlık afiyetle yiyin balım..sositososito
ee tabı ben de bır dılım ısterım :roflol:

bende beceriksizimdir.ama bu tarifi denicem.

hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

Bence de dene gülüm hemen..
Çok güzel hakikaten..
Sadece biraz özen gerektiriyor
Yoksa yapılmayacak kadar zor değil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…