Gereksiz bir alınganlık
Benim eşim istanbulun bir ilçesinde birkaç yıl yunusların şefi olarak çalıştı. Ne iş yaptıklarını biliyorum. İstanbul ve büyük şehirler dışında pek iş yükü yoktur ve zaten çoğu küçük yerlerde ihtiyaç olmadığı için öyle bir birim de yoktur. Varsa da adam yokluğundan yaşını başını almış amcaları koyarlar.
Eşiniz de madem o birimdeymiş, oraya seçilmek için fiziksel özelliklerin ve iletişim becerilerinin önemli olduğunu biliyorsunuzdur. O üniformayı taşımak, motor kullanabilmek için uzun boylu atletik yapıda ve az buçuk görselliği olan kişiler seçilip eğitim verilir. Eşim de besyo mezunu ve branşı taekwondo olduğu için haliyle seçilmiş.
Yunusların amacı , ekiplerin giremediği, ulaşamadığı yerlerde güvenliği asayişi sağlamak ve görsel anlamda polisin varlığını gücünü hissettirmektir...Bu yüzden belli bölgeleri vardır ve orada dolaşırlar. Bu açıdan görsellik amaçlı kurulmuş bir birimdir, ama süs amaçlı değil.
Polis eşi olduğunuza göre bunları zaten biliyorsunuzdur.
Senin eşin benim eşim muhabbetine girmeye de gerek yok .Sivil ya da resmi herkesin amacı aynı.
İçleri boş demedim ama zannedildiği kadar da yetkili değiller, korku salmak için böyle efsaneler uyduruluyor, yok vurma yetkisi varmış da dövme yetkisi varmış da özel yetiştirliyorlarmış da vs. vs.
Konuyu neden buralara kadar çektiğinizi de hiç anlamadım...mune gelip uyaracak şimdi.