Polis ile evli olmak?

Bu böyle akıl verilecek bir konu değil bence. Ben asker veya polisle ilk görüşmeyi bile yapmam. Evde hiçbir şekilde silah kabul edemem ve silaha çok kolay ulaşabilen biriyle evlenmem ama etrafımda özellikle polis ve asker isteyen bayan sayısı da çok. Sizin için yer değişikliği sorun olmayacaksa kabul edin. Eğer sorun olur diyorsanız daha fazla bağlanmadan bitirin.

Bir yandan rahat, bir yandan da artık kendi düzenini kurmuşken geri o düzene gitmek bocalatır doğru.
Eşim jandarma onu yazmamışım, bi kere daha olacak önümüzdeki 2 yıl içinde gider büyük ihtimalle net olmamakla birlikte ama o altı aylık.

Evet kendi evin olmasına tam alışmışken zor olur.
6 ay iyiymiş.2 yıl çok uzun geliyor bana..
Bir de 6ayda 1 gelirim dedi çok güldüm..
Eşi uzun yol kaptanı arkadaşım vardı eşi 5 6 ay giderdi.Bir kere ben hiç dayanamazdım deme gafletinde bulundum. Resmen büyük konuşmamın faturası mı oldu acaba diyorum.. :KK70:

Neyseki durustmus.Aklima birsey geldi. Bir tanesi 35 yasinda evlendi suanda 38 yaşında, karisi arkadasim. Ona demiski ben evlenmeden sark gorevimi yaptim yarin bigun evlenirim diye düşündüm. Simdi yine sark a gidicek. Bu kandirmak bence. Bir polis 2 kez sarka gidip gitmiycegini bilmez mi?
Gerci benim arkadasimda kendini cok masum gösterip onu kandirdi körler sagirlar birbirini ağırlıyor.
Neyse, yine sinirlendim bak. :) simdi zorunlu ev hanımlığı biraz sıkıntı çünkü meslegini isini bırakacaksın. E dogal olarak para kazanamayacaksın. 32 yasindaki bir insan icin cok zor olur. Bu cok cetrefilli geldi bana. Zor olur canım zoor. Peki sana dedi mi gel tanıştırayım seni ailemle veya ben tanışmak istiyorum diye. Yanlis anlama bu konularda biraz tecrübeliyim de tam anlamak icin soruyorum..
Bana her polisin 2 kere zorunlu şark görevi olur dedi.Bu ilkini yapmış tam ikincisini yapacak iken istanbul görevi cıkmış kalmış.Yani sizin arkadaşınıza açık olunmamış.Bu kötü bir şey.Bana ilk günden açık oldu.
Evet bu yaşıma kadar hep çalıştım.Annemden babamdan bile para isteyemem.3 yıl parasız ne olacak bilmiyorum.Oralarda belki iş bulurum ama kendi mesleğim olmaz.O canımı sıkıyor.

Ailesi Izmirli.Gel bir hafta sonu gidelim dedi.Bende ailenle tanışayım dedi.Benim ailem burada. Ben daha erken biraz zaman geçsin dedim.Kafamda netleştirmeden tanışmak istemiyorum.O zaman iş tam ciddiye binecek.

Canım eğer seviyorsan ve aşıksan zaten içinde yapabilir miyim şüphesi olsa bile onsuz yapamayacağını bildiğin için bir şekilde sabredip mutlu bir evliliğiniz olabilir. Ama görücü usulüyle olacaksa ve sürekli farklı şehirlerde yaşamaya tedirginliğe gelemem diyorsan bence hiç tanışmadan yolunu ayır.

Bu aslında karşımızdakiyle yaşadığımız sevginin büyüklüğüne bağlı bir durum gibi. Ben eskiden asker polis riskli düzenli hayatı yok diye hiç eş adayımın bu mesleklerden olmasını istemedim. Ama eşimle tanıştığımızda farklı bir mesleği olmasına rağmen sonradan polis oldu , başta karşı çıksam da sonradan sevdiği mesleği yapsın diye kabullendim. Mutlaka zorlukları oluyor ama onu çok sevdiğim için her şeyi bir şekilde halletmeye çalışıyorum. Ama baştan görücü usulüyle evlilik için bir polisle tanışacak olsaydım kabul etmezdim. Sadece eşi çok sevince kabul edilebilir bir iş bence. Sürekli taşınmak ve yeniden düzen kurmak gerekiyor. Bir yere tam alışıyorsun sonra başka bir şehre gidip sıfırdan arkadaş çevre ediniyorsun.Bayramda özel günlerde hep tek başınasın. Aileden çoğunlukla uzaksın.Bunları göze almak da herkesin harcı değil. Ben bunları yaşıyorum ama mutluyum , çünkü sevdiğim adamla olmak diğer sıkıntılara değiyor. Ailesine fazla bağımlı olan ve içine kapanık, zor arkadaş
edinen ve içinde bulunduğu ortama kolay uyum sağlayamayan kişiler bu durumda çok zorlanabilir.

Herkese hayırlı akşamlar kızlar,
Başlıktan da anlaşıldığı üzere var mıdır polis ile evli olan?
Şuan görüştüğüm mantığıma çok uyan birisi var. Kalben hoşlantı düzeyinde de olsam onunla çok mutlu güzel anlar geçiriyorum. 5 aydır görüşüyoruz fakat beni en çok etkileyen durumlardan biri mesleği.. Yanlış anlaşılmasın Polisliğe saygım sonsuz fakat evlilik nasıl olur bilmiyorum.. O çok ciddi bakıyor her adıma. Bu yüzden de çok korkuyorum çünkü onu asla üzmek istemiyorum. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Kendisi özel harekat polisi ve daha 6 aylık polis. Şart görevi falan da var. Herkes çok fazla tayin durumu oluyor gidebilecek misin diyor. Kafam öyle karışık ki ne olur bir akıl verin..Nasıl olur sizce?
şart olsa duramazdın şarktır o :KK70:
espriyi kenara bırakıyorum polisler öyle zırt pırt tayin olan varlıklar değiller..heleki özel harekatçılar zaten belli başlı şehirlerde yerleri gittiği her yerde en aşağı 4-5 yıl kalacak ..şu an bulunduğumuz ilde eşimin görev süresi 10 yıl üstüne bir de IPKA denilen görev uzatmasını yaparsa burdan emekli olur umarım yardımcı olabilmişimdir.

bu arada bir de not koyayım aynı zamanda rütbeli asker kızıydım babamla gezdiğimizin 70 te birini gezemedik :KK70:

Eşim değil ama babam polisti.
Annemle memleket memleket gezmişler.
Annem anlatır gece göreve giderdi korkardım gece diye. Hatta komşularında kalırmiş o dönem,bazen komşu kızları kalırmiş annemle korkuyor diye.
Bizleri tek büyütmüş,3 çocuk kolay değil,annem cok yıpranmış bu anlamda.
Kendi adıma babamdan gördüğüm kadarıyla,olup olabilecek en pis,en kötü olaylara şahit oldukları için ailelerine karşı aşırı savunmacı olabiliyorlar.
Kolay değil,çok sevmeniz lazım bence karşınızdakini,aksi halde pişman olabilirsiniz.

Bende subay nişanlısıyım. Bence bu tip mesleklerdeki biriyle bir gelecek düşünülüyor o kişiyi gerçekten çok sevdiğine emin olmak gerekiyor. Çünkü gerçekten çok zor biz bazen konuşamıyoruz görüşmeyi plan yapmayı bırak.. Gerçekten çok seversen iyi ya da kötü katlanıyorsun ve onunla geçen bir gün bir bayram geliyor. Ama o kadar çok sevmiyorsan beklemekte katlanmakta zor. Özellikle tek kaldığın günler...

Bana her polisin 2 kere zorunlu şark görevi olur dedi.Bu ilkini yapmış tam ikincisini yapacak iken istanbul görevi cıkmış kalmış.Yani sizin arkadaşınıza açık olunmamış.Bu kötü bir şey.Bana ilk günden açık oldu.
Evet bu yaşıma kadar hep çalıştım.Annemden babamdan bile para isteyemem.3 yıl parasız ne olacak bilmiyorum.Oralarda belki iş bulurum ama kendi mesleğim olmaz.O canımı sıkıyor.

Ailesi Izmirli.Gel bir hafta sonu gidelim dedi.Bende ailenle tanışayım dedi.Benim ailem burada. Ben daha erken biraz zaman geçsin dedim.Kafamda netleştirmeden tanışmak istemiyorum.O zaman iş tam ciddiye binecek.
Adamin niyeti ciddi evet. Sen dogru düşünüyorsun ama netlestirmeden tanışma olayi olmasa daha iyi. O zaman tam ciddiye binecek
Bir de biseye dikkat et,ya da ettinmi bilmiyorum,polis ve askerlerde şüphecilik olabiliyor. Meslekten ötürü ama,guven problemi degil de ne bileyim.karsisindaki insanı deneyebiliyorlar. Böyle birsey oldu mu hic?
Bide en onemli soruuuuu. Internetten tanismadin dimi gülüm?

Şark görevleri çok olur ilaveten batıdayken bile periyodik zamanlarda gorevlendirmelerle doğuya gider.hayirlısı olsun diyelim

Adamin niyeti ciddi evet. Sen dogru düşünüyorsun ama netlestirmeden tanışma olayi olmasa daha iyi. O zaman tam ciddiye binecek
Bir de biseye dikkat et,ya da ettinmi bilmiyorum,polis ve askerlerde şüphecilik olabiliyor. Meslekten ötürü ama,guven problemi degil de ne bileyim.karsisindaki insanı deneyebiliyorlar. Böyle birsey oldu mu hic?
Bide en onemli soruuuuu. Internetten tanismadin dimi gülüm?
Evet şüpheci.Tüm secereme bakmış.Hatta sen bu sınavda şunu almışşın yok bu notu almışsın dedi şok oldum.çok bozuldum.hatta neden bana sormuyorsun demiştim.Güven problemi var ama. Anne baba ayrı.Babası annesini aldatmış. Meslekten bir kız arkadaşım devlet hastanesinde çalışıyor.Onun yanına gitmiştim.Orada tanıştık.Yani aslında internet değil ama ortak tanıdıklar yok.Neden sakat bir durum mu Olur?Devlet memuru diye çok sorun etmedim ama etmeli miyim?

Evet şüpheci.Tüm secereme bakmış.Hatta sen bu sınavda şunu almışşın yok bu notu almışsın dedi şok oldum.çok bozuldum.hatta neden bana sormuyorsun demiştim.Güven problemi var ama. Anne baba ayrı.Babası annesini aldatmış. Meslekten bir kız arkadaşım devlet hastanesinde çalışıyor.Onun yanına gitmiştim.Orada tanıştık.Yani aslında internet değil ama ortak tanıdıklar yok.Neden sakat bir durum mu Olur?Devlet memuru diye çok sorun etmedim ama etmeli miyim?
Eksi verdim. Sana değil ama ona verdim bu eksiyi. Haketti🤣
Internetten tanismak bana gore sakat. Ama sizin tanışma seklinizde bir sorun yok. Gayet normal
Yalniz bu sekilde arastirmasi cok irrite edici. Iste boyle yönleri olabiliyor. Tahmin etmistim. Aile durumuda kötü olmus malesef. Herkesin basina gelebilir tabi üzücü.

Eksi verdim. Sana değil ama ona verdim bu eksiyi. Haketti🤣
Internetten tanismak bana gore sakat. Ama sizin tanışma seklinizde bir sorun yok. Gayet normal
Yalniz bu sekilde arastirmasi cok irrite edici. Iste boyle yönleri olabiliyor. Tahmin etmistim. Aile durumuda kötü olmus malesef. Herkesin basina gelebilir tabi üzücü.
Sorun yok yanlış anlamam.. :KK66:
Evet güvensiz.Bir de kendini savundu yok tüm polisler beraber olduğu kişinin seceresine bakarmış.Bunda bir sorun yokmuş.Tabi ben çok bozuldum hemen şakalara başladı.Zaten sonra ailenle tanıştırsana beni dedi.Bende daha erken diye kesip attım.
Ben evet demeden önce bu kadar güvensiz olduğunu bilmiyordum.
Ben burada isim vermeyeyim internette tanışıp dediklerine göre çok iyi evlilikleri olanları da biliyorum.Biraz denk gelme meselesi bence.

Ama çoğu polis çok şüpheciyse zor ya. Evlensem etrafımdaki tüm kişileri araştırması beni rahatsız eder.Olmaz yahu..:KK57::KK70:

Valla haberlerde, dizilerde vs göründüğüyle hiçbir alakası yok. Ben gelirken nötr geldim. Hiçbir düşüncem yoktu. Hayırlısı diyip geldim.

Şehiri size burda ne kadar anlatsam inanmazsınız, gerçekten yaşamanız lazım anlamak için.

İnsanlarına gelince gerçekten çok yardımsever, modern, güleryüzlü ve iyi insanlar.

Bir restorana yada kafeye gittiğinizde arabadan indiğiniz andan itibaren sizi belediye başkanı gibi ağırlıyorlar🥰 Batıda ki o suratsız esnaflığı burda göremezsiniz.Uçağa bindiğimizde kucağımda çocuk olduğu için zorlanıyorum mesela beni bebekle gördükleri anda hemen birkaç kişi kalkıp elimdeki valizi alıp yerleştiriyor, montlarımızı bile alıp koyuyorlar sağolsunlar.

Kızları aşırı güzel 🧿 Ve çok modernler. Kimse kimseye dönüp bakmıyor. 3 senedir denk gelmedim. Valla bir daha göndersinler koşa koşa gelirim😊 Buradaki polislerin %80 civarı aynı şeyi düşünüyor. Hatta söylenene göre geçtiğimiz yaz görev yapan 600 polisin görev süresi bitmesine rağmen 100 tanesi gitmiş. Çoğu 8 seneden önce dönmüyor. Gelenler çoğunlukla çok seviyor. Rahat güzel bir şehir.

İstanbulda Diyarbakırlı biriyle denk gelsem koşa koşa gidip sarılasım geliyor 😂 Yarı hemşerim gözüyle bakıyorum. Önyargıyla gelmeyin derim. Diyarbakır şehir olarakta, insan olarakta mükemmel bir il.

Bu kadar övdüm şehri valla artık bi plaket falan bekliyorum 😂
van,bitlis,diyarbakır, daha niceleri, herkesden duyduğum bu.:KK200:biz batı tayıncısıyız 3 senemız uzatıyoruz.şark bıtmesıne rağmen ne kadar uzatabılırsek uzatcaz kovulana kadar:dua::KK71:

Evet güvensiz.Bir de kendini savundu yok tüm polisler beraber olduğu kişinin seceresine bakarmış.Bunda bir sorun yokmuş.Tabi ben çok bozuldum hemen şakalara başladı.Zaten sonra ailenle tanıştırsana beni dedi.Bende daha erken diye kesip attım.
Ben evet demeden önce bu kadar güvensiz olduğunu bilmiyordum.
Ben burada isim vermeyeyim internette tanışıp dediklerine göre çok iyi evlilikleri olanları da biliyorum.Biraz denk gelme meselesi bence.

Ama çoğu polis çok şüpheciyse zor ya. Evlensem etrafımdaki tüm kişileri araştırması beni rahatsız eder.Olmaz yahu..:KK57::KK70:

Canim bence de olcak is degil bu arastirmak vs nedir yani sinirlendim. Ay bitane gerizekali napti biliomusun arkadasimi eve davet etti yemek yemek icin arkadasim da ne munasebet niye gelcem dedi sonra peki tamam dışarıda yiyelim demis. Disari gitmisler mekanda rezervasyon yapılmış. Yani denemis onu eve gelecekmi gelmeyecekmi diye. Pislik. Yok kimle konusuyorsun kimle mesajlasiyorsun ne yazmis sana falan diye sormalar. Ona neyse. Karisina sorar tabiki insan ama ne konustugunu niye soruyorsun. Kapiya postaci market vs gelmeyecekmis . Bos bos seyler. Benim tanistigim da gerizekaliydi. Bilmiyorum ya sanki sende cok aşırı sevmis baglanmis degilsin gibi geldi bana.

Canim bence de olcak is degil bu arastirmak vs nedir yani sinirlendim. Ay bitane gerizekali napti biliomusun arkadasimi eve davet etti yemek yemek icin arkadasim da ne munasebet niye gelcem dedi sonra peki tamam dışarıda yiyelim demis. Disari gitmisler mekanda rezervasyon yapılmış. Yani denemis onu eve gelecekmi gelmeyecekmi diye. Pislik. Yok kimle konusuyorsun kimle mesajlasiyorsun ne yazmis sana falan diye sormalar. Ona neyse. Karisina sorar tabiki insan ama ne konustugunu niye soruyorsun. Kapiya postaci market vs gelmeyecekmis . Bos bos seyler. Benim tanistigim da gerizekaliydi. Bilmiyorum ya sanki sende cok aşırı sevmis baglanmis degilsin gibi geldi bana.

Ben öyle şeyler görüyorum ki sana anlatsam herkesten şüphelenirsin dedi.Tamam çok ağır meslek.Ama hem secereme bakıyorsun hem de laf ediyorsun.Bana garip geldi.
Bir de bu meslek grubu insanı denemeyi seviyor galiba..Ama tabi ipin ucu çoğu yerde kaçmış.
Yok çok aşk sevgi yok.Şu an emin değilim.

Burada polis/asker eşlerinin yazdığına göre ciddi aşk sevgi lazım.yoksa zor gibi.

Polis eşiyim kuzum. Polis ile evli olmak kolay değil. Sık sık izinleri kapatılır, gecesi gündüzü belli olmaz, bayram ve resmi tatilleri olmaz. Gecenin bir yarısı göreve çağırılabilir. 1 gün sonrası için bile onunla plan yapamazsın. "Polis eşi=camda beklemek" diyebilirim. Önce vatan ve görev gelir, sonra sen. Evlilik yıldönümümüzde de doğum günümde de görevdeydi mesela. Dokunmadı diyemem, buruk geçirdim. Tabi ona birşey olur korkusuyla diken üstünde olmak da cabası. Ama gerçekten çok kutsal bir meslek. Ben eşimle ve görev aşkıyla her zorluğu rağmen gurur duyuyorum. Eşimi çok ama çok seviyorum. Polis eşi olmak zordur ama aşk söz konusuysa hangi zorluğun önemi var ki? Dünyaya bin kez gelsem yine onunla evlenirim. Rabbim onların ayaklarını taşa değdirmesin. 🙏

Son düzenleme:
X