- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
Valla haberlerde, dizilerde vs göründüğüyle hiçbir alakası yok. Ben gelirken nötr geldim. Hiçbir düşüncem yoktu. Hayırlısı diyip geldim.Konudan alakasız olarak birşey sormak istiyorum size
Diyarbakır korktuğumuz gibi bir şehir mı? Ne tür zorlukları var insanları nasıl?
Şehiri size burda ne kadar anlatsam inanmazsınız, gerçekten yaşamanız lazım anlamak için.
İnsanlarına gelince gerçekten çok yardımsever, modern, güleryüzlü ve iyi insanlar.
Bir restorana yada kafeye gittiğinizde arabadan indiğiniz andan itibaren sizi belediye başkanı gibi ağırlıyorlar Batıda ki o suratsız esnaflığı burda göremezsiniz.Uçağa bindiğimizde kucağımda çocuk olduğu için zorlanıyorum mesela beni bebekle gördükleri anda hemen birkaç kişi kalkıp elimdeki valizi alıp yerleştiriyor, montlarımızı bile alıp koyuyorlar sağolsunlar.
Kızları aşırı güzel Ve çok modernler. Kimse kimseye dönüp bakmıyor. 3 senedir denk gelmedim. Valla bir daha göndersinler koşa koşa gelirim Buradaki polislerin %80 civarı aynı şeyi düşünüyor. Hatta söylenene göre geçtiğimiz yaz görev yapan 600 polisin görev süresi bitmesine rağmen 100 tanesi gitmiş. Çoğu 8 seneden önce dönmüyor. Gelenler çoğunlukla çok seviyor. Rahat güzel bir şehir.
İstanbulda Diyarbakırlı biriyle denk gelsem koşa koşa gidip sarılasım geliyor Yarı hemşerim gözüyle bakıyorum. Önyargıyla gelmeyin derim. Diyarbakır şehir olarakta, insan olarakta mükemmel bir il.
Bu kadar övdüm şehri valla artık bi plaket falan bekliyorum