Polis ile evli olmak?

Konudan alakasız olarak birşey sormak istiyorum size
Diyarbakır korktuğumuz gibi bir şehir mı? Ne tür zorlukları var insanları nasıl?
Valla haberlerde, dizilerde vs göründüğüyle hiçbir alakası yok. Ben gelirken nötr geldim. Hiçbir düşüncem yoktu. Hayırlısı diyip geldim.

Şehiri size burda ne kadar anlatsam inanmazsınız, gerçekten yaşamanız lazım anlamak için.

İnsanlarına gelince gerçekten çok yardımsever, modern, güleryüzlü ve iyi insanlar.

Bir restorana yada kafeye gittiğinizde arabadan indiğiniz andan itibaren sizi belediye başkanı gibi ağırlıyorlar Batıda ki o suratsız esnaflığı burda göremezsiniz.Uçağa bindiğimizde kucağımda çocuk olduğu için zorlanıyorum mesela beni bebekle gördükleri anda hemen birkaç kişi kalkıp elimdeki valizi alıp yerleştiriyor, montlarımızı bile alıp koyuyorlar sağolsunlar.

Kızları aşırı güzel Ve çok modernler. Kimse kimseye dönüp bakmıyor. 3 senedir denk gelmedim. Valla bir daha göndersinler koşa koşa gelirim Buradaki polislerin %80 civarı aynı şeyi düşünüyor. Hatta söylenene göre geçtiğimiz yaz görev yapan 600 polisin görev süresi bitmesine rağmen 100 tanesi gitmiş. Çoğu 8 seneden önce dönmüyor. Gelenler çoğunlukla çok seviyor. Rahat güzel bir şehir.

İstanbulda Diyarbakırlı biriyle denk gelsem koşa koşa gidip sarılasım geliyor Yarı hemşerim gözüyle bakıyorum. Önyargıyla gelmeyin derim. Diyarbakır şehir olarakta, insan olarakta mükemmel bir il.

Bu kadar övdüm şehri valla artık bi plaket falan bekliyorum

Off işte bana göre tek can sıkıcı tarafı bu((
Eşim mesela bugun gececi
Öglene kadar uyuyacak ve ben şimdiden bebek yüzünden aysktayım
Keske hafta sonlari olsa onlarin da demi? Ya da daha insani sartlarda calissalar da bu kadar yorgun dusmeseler.. Insan ayni evde ozluyor esini.

Biz diyarbakirlilar olarak insan yiyoruz ...
Aman diyim sakin gelmeyin korktuğunuzdan daha korkunç bi yer !
Bu gereksiz saçma tavrıniz neden acaba?
Farkindaysaniz orada nasıl yaşıyorsunuz iyyyy demedim doğru dürüst sordum çünkü bu önyargı malesef birçok insanda var gitmedim bilmiyorum ama önyargılı olmak da doğru gelmediği için SORDUM ve anlamaya çalıştım
Valla diyarbakirlilari bilmem de siz adamı yer gibi duruyorsunuz
Bu ne şiddet bu celal ya

Ha bu arada beni sanırım İstanbul sosyetesi şsandinız da ben de Doğu'da yaşıyorum

Anladım.Öyle bir şey olursa ben Istanbul'da yaşıyorum.Işim burada.Bende kalırım.Ama başka bölge olursa işte ev kapatma 2 yıl annemlerde yaşama bir anda beni çok kısıtlar.
Siz iyi yapmışsınız.Kızınız varken mahrumiyet bölgesinde çok zor olurdu.Eşiniz bir daha yurt dışına gidecek mi? Bir kerelik miydi?

Evet adam yiyoruz doğru.

Son düzenleme:
Ay pardon o zaman. Evet hos degil ama rahat edemexsin ki gülüm. Cokmu seviyorsun görüştüğün isiyi peki
Evet aynen rahat edemem.
Özel alan çok kısıtlanır.Benim durumum şöyle çok sevmek değil de; 32 yaşındayım.Bu zamana kadar kafama en sinen kişi.35 yaşında.Gayet olgun.Ne istediğini biliyor.Kısıtlamıyor.Tek kıstası var.Benimle evli olmak isteyen şark görevine de gelecek diyor.Şimdi evlensem doğuya gitsem 3 yıl yani 38 yaşına kadar kağıt üstünde evlilik yaşayamam diyor.Zaten bende öyle bir durumu ona yaşatmak istemem.Vebal almış olurum hem de cok vicdan yaparım.

Şöyle düşünüyorum 32 yaşındayım sırf şark görevi var diye vazgeçmek mantıklı mı? Çünkü bir daha bu kadar bana uyan birini bulabilir miyim meçhul çünkü.Kafamda deli sorular..

Yani adam haklı,3 yil uzaktan uzaga olur mu ki oyle? Bir de yeni evlendiginiz zamana mi denk gelecek bu şark görevi? O da onemli bir ayrıntı. Adamin olgun olması güzel. Şart koşması kötü. Yani şarti zaten kötü annemlerle kal? Niye ev acmayacak misiniz esya falan almayacak mısınız onu da anlamadim ama bana biraz yobaz ve nasil desemm geri bir dusunce geldi annemlerle.kal demesi. 32 yasındaki bir insan tek basina neden kalamasın afrika icin söylüyorum.
Yaşında birsey yok. Cok iyi düşünmen lazim. Tanistin mi ailesiyle ?

Pardon senin annenleri kast etmis ama bu dusunce de aynen geri bir düşünce. Neyse bunu gecelim. Beyimiz daha once evlenmis mi ilk evliligi mi?

Bunun cevabı sende..
Şark'' görevi için mesela hakkariye, Şırnak'a gidebilecek misin?

Polis kızı, asker eşiy

Bu durum başka, sizin önceden yazdığınız kısım başka. Ben sadece isteklerini alamıyor diye yollamak istiyor gibi düşündüm önceki yazdığınızdan.
Ben ilçe merkezinde oturama rağmen merkez diyince il merkezini düşündüm ve il merkezi bize 2 saat uzaklıkta öyle istediğin zaman gidilebilecek bir yer değil. Ilçede de her şey olmuyor her zaman.

Bir yandan rahat, bir yandan da artık kendi düzenini kurmuşken geri o düzene gitmek bocalatır doğru.
Eşim jandarma onu yazmamışım, bi kere daha olacak önümüzdeki 2 yıl içinde gider büyük ihtimalle net olmamakla birlikte ama o altı aylık.

Merhaba kuzenim de özel harekat ile evli, ilk zamanlar Şemdinli, Diyarbakır, Ardahan da epeyce durdular.
Bir yeşil elmayı bile bulamayıp İstanbuldan ıstıyordu. Tabı bu mesele degıl de zorlukları bayagı var.
Örnegın olaylar oldugu dönem kız hıc uyumuyordu oydu buydu, biraz pişmanlık yaşadı.
Çocukları oldu onlarla oyalandı ama şimdi diyor ki tek tesellim eşimin iyi insan olması yoksa 30 yaşındayım ama 80 lik gibiyim diyor.
Anlayacagınız cok saglam psıkolojı lazım. Ben yapamazdım şahsen...Doğrusunu Allah bilir.
Hayırlısı olsun inşaAllah. Kaderde varsa olacaktır.

Alamiyor değil almak istemiyor kadini başından savıyor kısacası. Babasina birakarak

Pardon senin annenleri kast etmis ama bu dusunce de aynen geri bir düşünce. Neyse bunu gecelim. Beyimiz daha once evlenmis mi ilk evliligi mi?

Kısaca özetleyeyim.
13 yıldır meslekte.Komiserlik sınavını kazandı.Şu an Istanbul'da görev yaptığım için 2.şark görevim gelecek diyor.Yani evlensem önce şark için yanina gideceğim
Sonra da yurt dışı görevi var.Afrika ülkesinde 2 yıl görevi var.Ben onu yaparken sen gelemezsin istersen annenlerde kalabilirsin dedi.Eğer şark görevi olmazsa zaten ben evi kapatmam.Diyelim istanbuldan yurtdışına gitti ben evde 2 yıl tek yaşarım. Doğuda tek kalmanı istemem diyor.Kimse tanıdık olmadığı için.
Ailesiyle tanışmadım.Kafamda netleşmeden tanışmak istemedim.
Hiç evlenmemiş hep doğu'da çalışmış.Denk gelmemiş.
Şark görevi çok zorlar mı hep onu düşünüyorum.

Çünkü hem evlilik hem yeni çevre hem zorunlu ev hanımlığı bilemiyorum..

Neyseki durustmus.Aklima birsey geldi. Bir tanesi 35 yasinda evlendi suanda 38 yaşında, karisi arkadasim. Ona demiski ben evlenmeden sark gorevimi yaptim yarin bigun evlenirim diye düşündüm. Simdi yine sark a gidicek. Bu kandirmak bence. Bir polis 2 kez sarka gidip gitmiycegini bilmez mi?
Gerci benim arkadasimda kendini cok masum gösterip onu kandirdi körler sagirlar birbirini ağırlıyor.
Neyse, yine sinirlendim bak. :) simdi zorunlu ev hanımlığı biraz sıkıntı çünkü meslegini isini bırakacaksın. E dogal olarak para kazanamayacaksın. 32 yasindaki bir insan icin cok zor olur. Bu cok cetrefilli geldi bana. Zor olur canım zoor. Peki sana dedi mi gel tanıştırayım seni ailemle veya ben tanışmak istiyorum diye. Yanlis anlama bu konularda biraz tecrübeliyim de tam anlamak icin soruyorum..

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…